Fórum témák
» Több friss téma |
Azt szeretném kérdezni hogy mágnesnek jó a HDD ből belelt neodyum mágnes? És hogyan illesszem a tengelyre?
Nagy és nehéz. A rögzítés se egyszerű. Kell rendelni radiálisan mágnesezett kis hengereket. Azokkal sokkal egyszerűbb megcsinálni.
Sziasztok nem igazán épités de megválnék egy 30kpss -es galvó szett től lpt kártyától és ha megtudunk egyezni akkor vezérlő soft-tól is ha valakit érdekel keressen privátban.
Üdv
Régi fajta rezgőtükrös bolti árúkód scannerben van 4 galvóra elegendő tükör is ami kissebb mint 0,5 mili és felületgőzölt csak profin kell eldarabolni nekem a görgős eltörte de a gyémánt köves bágóval sikerült szépen elvágnom.
Esetleg a kis súlyú acryl tükör nem jöhet szóba? Kreatív boltokba láttam. Illetve a cd-dvd olvasókban, írókban lévő ferde tükör? Ez is gőzölt narancssárgás-kékes felületű kb 0.5-1 mm vastag és max 5X5 mm méretű.
Sziasztok!
Házilag, átlagos eszközökből, nem túl sok pénzből lehetséges olyan galvót építeni, ami szöveget képes megjeleníteni? Jobban a mechanikus részre gondolok.
Szia én próbáltam nekem nem sikerült. Üdv
Sziasztok! De beállt ez a téma, mostanság senki nem épít galvót Én viszont voltam oly elvetemült, hogy megjavítsam az egyik laseremet, egy DVD író volt a segítségemre. Kedvet kaptam a dologhoz, és amikor még egy DVD-írót felboncoltam a diódáért, egész sok dolgot találtam benne. Először is amin a fej csúszkált, két tengely. Elég nehéznek és vaskosnak találtam, szóval ezt el is vetettem, annak ellenére, hogy a DVD-t forgató motort ha szétkapjuk, a benne lévő perselybe pont beleillik, nem kotyog, ráadásul egész hosszú persely, stabil mint Deák Bill Akár jó is lehetett volna, de más irányba indultam. Kivettem a két íróból a mechanikát mozgató motort, szétszedtem, a tengelyről leütöttem a forgórészt, ráragasztottam a két mágnest, mait szintén az író fejéből vettem ki, a házból az állandó mágnesek ki, két tekercs be, hátulja rá, és működött is. A gyári perselyek is szépen helyükön tartották a dolgot. Nyilván nem komoly, de jó móka, és ingyen van. Én viszont olyat akartam, hogy középállásból tudjon elmozdulni a két irányba. Kerestem egy olyan tengelyt, ami átért a két motor házán, és illett a perselyekbe. egyik házban benne hagytam az állandó mágneseket, és a tengely abba a felébe eső részére ráragasztottam két 3-as csavaranyát. Egyből meg is volt a középállá határozva. A tengely másik felére a két mágnest, és a másik házat a két tekerccsel a hátoldallal összeborítottam. Meg is lepődtem, de mozdította jobbra - vissza középre - és balra a tengelyt.
Valaki próbálkozott már kismotor házába építeni ilyesmit? Szerintetek működhet a dolog? Olvasgattam a témát, de nem tiszta, szükség van arra, hogy visszaálljon mindig középre a tengely? A tengelykönnyítés terén, pedig érdemes belenézni a horgászdobozba, nekem volt benne olyan úszó, aminek 2-es karbon volt a szára
Persze, itt is vannak:
Ha olvastad a fórumot, akkor tudod, hogy egyáltalán nem kell középre visszaállnia, sokkal inkább kell egy érzékelő(opto, vagy mágneses) ami visszajelzi, hogy hol áll a tengely.
A vezérlésekről is sok szó volt itt, analog PID áramkörökkel is... A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2013
Éppen ezt kókányoltam össze, ő a galvomini, csak 12 mm magas, és két 6 ohmos tekercs van benne és két cd olvasófej apró mágnese. Az a gond, hogy több helyen akar megállni... egyszer itt, egyszer ott, amikor körbeforgattam legalább 4 helyen ott akar maradni. Ez a tekercs hibája vagy a mágnesé lehet?
Azt hiszem az a gond, hogy a mágnesem valahogy így lehet felmágnesezve... Valakinek sikerült már galvót csinálnia ilyen olvasófejből bontott mágnessel? mert ha ezek ilyenek, akkor én ki is zárnám őket.
Ezek a mágnesek szerintem sehogy se jók. A mégnes középvonala egybe kell essen a tengellyel.
Azt hiszem, megtaláltam a megfelelő mágnest. Már kezdtem letenni a dologról, mikor kidobtam a kukába a dvd író házát, de hirtelen rátapadtak a fémforgácsok. Kivettem, és találtam egy mágnest benne, ami a dvd-t szorította a helyére működés közben. Kicsi, kerek, lapos, és lyuk van a rajta. Ráadásul nagyon jól működik vele a dolog, szóval még a polaritása is jó, kicsi és könnyű is. Így szerkesztettem fel a tengelyre:
Egy ilyen mágnessel nem fogsz tudni gyors galvót építeni, sőt kimondottan lassú lesz. Nehéz, és túl nagy az átmérője, ezért nagy lesz a tehetetlensége.
Inkább valami ilyesmit használj: Link
Esetleg egy Ilyen mágnes megfelelő lehet? Ezt fel tudnám húzni a tengelyre.
Ez használható. Könnyű rögzíteni a tengelyen. Nem kell vacakolni a speckó tengely esztergálással.
Amit linkeltél az nem jó, mert axiális!! Van ilyenben radiális is, de szerintem a 8 mm hossz egy kicsit rövid! Én ezt használom (tam).
Szerintem meg pont jó lesz,márha a weboldal tájékoztatás szerinti árut ad el.
Az axiális az axis/tengely/-ra utal(tengelymenti mágnesezés) http://neomagnet.hu/upload/neomagnet.hu/images/axialis.png De valóban ha hosszabb,az nem baj.A /nagyon/ profi galvókban 25-30mm hosszúságú a mágnes. A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2013
Szerintem meg pont azért nem jó, mert axiális....
A tekercsek nem a korong két végén helyezkednek el, (nem is érne semmit), hanem a palástot veszik két félkör alakban. Igy aztán jobb a hosszú cső, vagy a könyebben beszerezhető rúd alakú, de mindenképp radiális mágnesezettségű kell. Mint például ezek a korongok A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2013
Panaszt a weboldal felé intézd,a kép egyértelműen mutatja a mágnesezés miképpvoltát és axiális névvel illetik!
Idézet: „jó lesz,márha a weboldal tájékoztatás szerinti árut ad el.” A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2013
Egyezünk meg abban, hogy cső, és rúdalaknál egyaránt radiálisnak kell lenni a mágnesezési iránynak...
Megyeztünk
Az a pár száz forint nem drága érte,próbálja ki,ha oldalirányban tapad a 'cső',a falai egymáshoz és nem a végek,akkor jó lesz.Azt hiszem. A többi meg nem a mágnesen fog múlni,vagyis minden más A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2013
Azért bizonyos állásban a végek is tapadhatnak, és a csövek oldalai is taszíthatják egymást, annak ellenére, hogy a mágnesezési irány jó mindkét darabnál...
Szóval még a próbánál is oda kell figyelni.
Leteszi az asztalra egymáshoz közel a két rudat,vagy a csőmágneseket és azonnal kiderül.Szóval kizárt hogy tehetetlenségükben eltaszitsák egymást,vagy "rosszul" tapadjanak össze-a két vége.
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2013
Mindazonáltal,jobban jár mindenki ha vesz egy kész galvó szettet.Persze lehet kisérletezni.De nem éri meg,ha Gyozo92 ilyeneket tervez vele
Szerintem is jobban járna, dehát ez hobbioldal.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |