Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm a választ! Végül is a tetőantennánál maradtam.
Ok. Értem. Akkor próbáld meg a hibásat a vétel helyén kicseréltetni, mert itt nem egyszerű(mondjuk táp) hiba áll fenn. Csak ne vegyék észre, hogy felbontottad.
Sziasztok! Van egy USB-n keresztül HDD-re felvevő DVBT-m. Van egy DVD nem USB-s lejátszóm. Valahogy a DVD-nek az AV vagy a koaxiális jelét nem lehet átalakítani úgy, hogy a DVBT kezelje és felvegye a HDD-re?
Neked egy DVB-T modulátor kellene, de az valoszinüleg többe kerül, mint az egész berendezés.
Amiket a google felhoz azok tényleg horror áron vannak. Csak nem értem, hogy DVB-T ből AV.re pár ezer forintos cuccok vannak (pendrive-os 1000Ft) akkor visszafelé miért nincs olcsó megoldás....
Azok amik olcsók azok csak DVB-t tudnak; a drágábbak DVB-t és analóg adást és composit videót is tudnak felvenni...
Van még egy olcsó kategória amik kizárólag analóg composit videót tudnak rögzíteni. Neked ez marad. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2013
Nem értem miért kell ennyire bonyolítani. DVD-ről akarsz HDD-re másolni. Ez számítógéppel miért nem kivitelezhető? Miért kell a digitális jelet analóggá alakítani, majd vissza digitálisra?
Doky köszönöm!
Ricsi! Bárcsak ne kéne bonyolítani. A helyzet az, hogy nem akarunk a monitoron tévézni, a video kártyámon nincs AV kimenet, de hallgatni sem szeretnénk ahogy a Pc zúg. Továbbá régi VHS kazettákat is szeretnék átmenteni HDD-re és tv-n nézni. Alapból a DVBT más formátumban dolgozik mint a PC és macerás hurcolni a pc és a DVBT közt a HDD-t, mert a mindennapi felvételeket a DVBT csinálja a HDD-re.
Nem írtam, hogy a PC-n kellene videót nézni. A gépre fel kell másolni a dvd-k tartalmát, majd ha már összegyűlt jó pár dvd-nyi anyag azt egyszerre fel a HDD-re. Így nem kell folyamatosan hurcolni egyik eszköztől a másikhoz. Ez azért is lenne jobb, mert minőségromlás nélkül kerülne át az anyag, másrészt, ahhoz hogy analóg módon a dvd lejátszóról a dvbt-n keresztül felvedd a HDD-re, le kell játszani az egész dvd tartalmát. Tehát végig kell nézni minden filmet rajta. Ez jó pár órát igényel, miközben a gépen 10-20 perc alatt átmásolható egy egész dvd tartalma. A VHS digitalizáláshoz is jobb a PC, ugyanis ott utólagos korrigációkra, javításokra is van lehetőség. Persze itt már nem lehet megúszni a teljes kazetta végignézését.
Sziasztok! Vettem egy Strong DVB-t egységet, ami jól működik. Kérdésem az lenne, hogy át lehetne-e úgy alakítani, hogyne csak egy tv re lehessen kötni, vagyis hogy koaxon jöjjön ki az analóg jel a dekóderből, és a csatornakeresést a tv-n lehessen végezni (mint a régi analóg vételnél), így egy dekóderrel több tv-n is lehetne nézni más csatornát egy időben. Szentetek megoldható?, vagy van erre valami kütyü? Előre is köszi a választ sziasztok!
Nem oldható meg. Minden adást külön frekvenciára kellene keverni, ráadásul a különböző MUX-ok más frekin vannak, tehát több tuner kellene, hogy egyszerre vegyen mindent. Biztosan van ilyen eszköz, de milliós nagyságrendű az ára.
Ahány csatornát akarsz fogni, annyi DVB-T beltéri kell, aztán azok kimeneteit kell felfűzni, összekeverni különböző frekvenciákon modulátorok segítségével és máris van egy kisebb kábelTV hálózatod othhon! Nem, nem lehet ezt házilag megcsinálni és nem is éri meg.
Sziasztok.Azt szeretném megkérdezni,hogy van egy tetőantennám felszerelve és tökéletesen jön rajta az összes Dvb-T adás/MinDig Tv/ és van hozzá kötve 3db.Lcd Tv/LG/.Eddig mindegyik jól szuperált és kb. egy hónapja az egyiken nemtudom mind a 3 MUX-ot egyszerre fogni,de mellette a másik kettőn tökéletes minden.Már szervízbe is beküldtem,de nem változott rajta semmi.Most kipróbáltam szobaantennával is,azzal jó volt!Soprontól 30km-re lakom,tiszta rálátással.Valaki találkozott már ilyen jelenséggel?Mi lehet a gond?Köszönöm a segítséget előre is.
Én is Soprontol vagy 30 km-re lakom, de sajnos egyik mux-t sem tudom fogni.
Analogkorban meg a soproni ado volt a legjobb minöségü. Várom mikor ( ha egyáltalan) fogják a régi frekvencián sugározni a digitális jeleket, mert ezek amik most mennek, használhatatlanok (30-50 dB-l gyengébbek, mint az osztrák vagy szlovák adok).
Olyan problémám lenne,hogy a jel egy percenként felmegy 33% ra és el is megy,de egy másik beltérivel 99% os tökéletes.mi lehet a probléma?
Sziasztok,
Valaki ért a témához, hogy miért késik a hang a képhez képest? Nagyon zavaró! Mindegy, h a Hármashatárhegyet v. a Kékest veszem... Először arra gondoltam, h a beltérim miatt(WayteQ HD-95RF), de akkor miért eltérő mértékű? Míg az M1, M2, Duna durván, TV2, RTL közepesen, a Duna World egyedül majdnem tökéletesen?? Valaki tudja, h be lehet-e lépni a WayteQ szervízmódjába állítgatni? Előre is köszi!
Sziasztok! Mi a különbség a CA, CI, CONAX és a CAM modul között? Ha a tv oldalán van egy ci nyílás ahhoz milyen átalakító kell, hogy belehelyezhető legyen a bankkártya nagyságú Mindigtv kártya? Segítségeteket előre is köszönöm!
De, megoldható, nálunk is így van*. Legutóbb 2 milláért láttam ilyen berendezést, használtan. Egy kábeltévé szolgáltató cserélte le hálózat fejlesztés miatt.
*Mármint nem a lakásnál, hanem a faluban
Nem a készülékedben van a hiba....a honi digitális átállás gyerekbetegségei.
Én azt mondanám, hogy egy tőtől fakadnak, vannak átfedések. Egy laikust, de még egy elektronikát látott embert is elvisz az erdőbe pl. a MindigTV oldal is.
CI - Common Interface, butított PC Card foglalat, mint a laptopokon volt, ez a fogadó rész a laposTV-ken A CONAX az a kártya, amit a MindigTV-től kell megvenni, ez engedi nézni a kódolt adást. Ez megy a CA modulba, ami a CI foglalatba...szerintem! A CAM szerintem a CA Modul rövidítése. A CA pedig CONAX Adapter lenne?
Köszönöm a választ!
Közben megtaláltam a megoldást: Az MPEG-4 - es tunert tartalmazó lapos képernyős TV készülékekhez szükséges CONAX CAM modul és egy 12 hónapig működő MinDig TV EXTRA kártya. A CONAX CAM modult a TV CI nyílásába kell helyezni és a CONAX CAM modul lesz alkalmas a kártya fogadására. Viszont érdekes hogy EGY darab eszközre használja a "CONAX CAM" szavakat.
Sziasztok! Van egy wayteq hd-90cx dekóderünk. A vcr porton keresztül hozzá van csatlakoztatva egy lg lv2378-as videómagnó. Ha dekóder be van kapcsolva és a videómagnó készenlétben van (halványan világít az óra) akkor a dekóder dekóderként viselkedik. Ha a videomagnóba beteszek egy kazettát, akkor a videómagnó jele a dekóderen keresztül jut a tévébe. A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudom felvenni a műsort a dekóderről videokazettára?
Szia!
Állítsd be felvételi jelforrásnak a Scart bemenetet és ha felvételt kezdesz, akkor a műsort onnan fogja felvenni és nem a tunerről.
Urak!
Nagymaros adóját fogom. Lehetséges, hogy az antenna az alsó csatornák 26,29 90%-os jelerősséget produkál, az 59-es csatornán pedig semmilyen jelet nem tapasztalok? Nagyon megköszönnék némi felvilágosítást, hogy mit tehetnék.
Igen. Nem tudjuk hogy milyen antennát használsz, de mindegy is, mert a sáv felső felén kisebb nyereségük van. Azokon a frekiken a terjedés is más, azaz a térerő is gyengébb.
A térerő nem gyengébb, hanem az antenna által szolgáltatott feszültség, (teljesítmény) kisebb. Ez ugyanis az antenna hatásos felületével arányos, és a hullámhossz csökkenésével az antenna hatásos felülete is csökken. Ráadásul az ún. nyereséges szélessávú antennák sem igazán szélessávúak, konstrukciótól függően a sáv középső részén van a nyereség maximumuk, csak lefelé némileg kompenzálja a hatásos fellület növekedése. (a látszólagos nyereség növekedést is beépített erősítővel érik el)
Sziasztok.
Az lenne a problémám, hogy rendszertelen időközönként lefagy a tv-m (JVC LT-24HG35E LCD beépített DVB-T) csatorna váltás közben. Van úgy, hogy sokáig semmi, majd napjában többször is -- mint ma is -- és csak úgy tudom helyreállítani, hogy antenna és hálózati dugó kihúz (másként nem lehet áramtalanítani), majd hálózatra vissza, megvárom míg kiírja, hogy"nincs jel" aztán az antennát is vissza, és ezt van hogy naponta többször is el kell játszanom. Ha tudja valaki, hogy most a TV a sz...r, vagy a digitális adás. Köszönöm.
Sziasztok. Van egy wayteq 95 rf DVBt vevőm. A gond vele, hogy nem boot-ol be, végtelen ciklusba került, és újraindul és a végtelenig. Gombjaira, távszabira nem reagál. Próbáltam keresgélni a neten, de nem találtam megoldást. Frissíteni kellene, de ha be sem boot-ol akkor hogyan ? RS232 nincsen rajta ! Tömegével adták el ezeket a "dobozokat", hát nekem is jutott egy....
Segítőkész szándékát mindenkinek előre köszönöm.
Ezt talaltam:
"Erre a végtelen ki-be kapcsolás / újraindulás / safe felírat-os hibára ez a megoldás működik: Ha indulás közben nyomkodni kell a TV/RADIO gombot, ekkor egyszercsak bejön egy csatorna. Ekkor egy gyári visszaállítást kell csinálni majd újrahangolni a csatornákat." Proba! |
Bejelentkezés
Hirdetés |