Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv mindenkinek, szóval belefogtam egy ilyen kijelző építésébe az LPT porton keresztül a cikkek között található kapcsolás alapján. A dolog nekem nem működik, a képernyő frissítésekor (scrollozáskor) időnként bevillannak a képernyőn nagyobb pontok, más semmi. Potival kontrasztot tudok állítani, szal valószínűleg nincs gond a kijelzővel, kábelezést többször is ellenőriztem. Mi lehet a gond?
Nos, most fele akkora vezetékkel forrasztottam újra, mostmár semmire nem reagál a kijelző, a kontrasztot ugyanúgy tudom állítani.
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2013
Szia! Ez a tesztképernyő? Túl nagy a kontraszt, csak a felső sor kockáinak kellene látszani, ha csak tápot adsz neki.
Igen, ha nincs csatlakoztatva az LPT portra ezt adja be, a potival pedig mindkét sor kontrasztja egyszerre változik..
Hoppá, ezt vettem észre, eddig nem is figyeltem meg jobban... Valószínűleg ez okozza a galibát.. Sajnos nem biztos forrásból szereztem a képernyőt, így az is kérdéses hogy működik-e rendesen...
Hmm... Vajon mekkora ellenállás kellhet oda neki? A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2013
Egyáltalán nem biztos, hogy kell oda ellenállás.
Van a kijelzőhöz adatlapod? Tudod mekkora feszültséggel működik? Van olyan ami 4V van olyan ami 4,2V van 5V-os! Az adatlap a hiányzó alkatrészre is adhat választ.
Adatlapom sajnos nincs. A rajta feltüntetett mindenféle számsorra rákerestem, semmit nem találtam róla a neten. Érdekes egy darab. A gyártó valamiféle ELCOM Ltd.
Szerk.: Rátaláltam erre, eredetileg egy ilyenben működött. A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2013
Sziasztok érdeklődöm hogy a TFT kijelzőm elromlót és helyette ccfl kijelzőt be tudom e rakni?
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2013
Sziasztok!Segitseg kelene...Van egy asus lcd kijelzom es az a problema vele hogy a soteteb reszeken piros pixelek vanak es zsibognak...Meszirol nem lehet nagyon latni de viszont kozerol nagyon zavar...Mi lehet a problema?Elore is koszonom!!!
Esetleg rosz minőségű vga kábel, vagy a tápban kezdtek elfáradni a kondik. Más gépen is csinálja?
Ez nagyon kemény. Több dolognak kellene utána nézned!
1: Mi az a CCFL. 2: Mi az a TFT. 3: Magyar helyesírás szabályai.
Igen mas gepen is csinalja mindenel probalkoztam csak meg a vga kabelel nem megprobalom hatha segit es szolok!Koszonom
Sziasztok! Két nap szenvedés után( DB25 kábel volt itthon, de mint kiderült csak a db9-es portnak megfelelő erek vannak benne bekötve, és több nem is volt benne sajnos, így végül egy olcsó dvi kábelt áldoztam fel, abból is épp elégséges számú eret sikerült ,,összeszedni"-így viszont van 3 méter kábel hozzá... ) A doboz tetején a két kiálló micsoda az két poti tengelye, balról a kontraszt, jobbról pedig a fényerő állító poti. A képek nem lettek a legjobbak, mert kicsit karcos a telefon optikája amivel csináltam, és jelenleg nincs jobb kép csinálási lehetőségem...
Jó lett, hogy bedobozoltad! Egy apró észrevétel: Trimmer potit tettem volna bele a helyedben, de ha már muszáj kivezetni akkor mindkét potit a hátlapra raktam volna.
Ja ami kimaradt: az oldalon található lcd kijelző pc-re cikk alapján dolgoztam, és nem kellett hozzá a driver amit a cikk említ, működik hibátlanul. Win XP SP3 van fent.
Huzal potit tettem bele, mert 200R meg 3K3 poti került bele, ugyanis ezek voltak itthon, és low cost jellegű a dolog. Majd a potikra csináltatok tekerő gombot, mert most elég nehéz a jobb oldali potit tekerni(ami egyébként a fényerőt állítja) Tudom pazarlás huzal potit beletenni, de ennyire futotta a költségvetésem jelenleg. Egyébként mindenképp ki akartam vezetni a potikat, hogy könnyen változtatható legyen a fényerő és a kontraszt(ugyanis kicsit fényerő függő is a kontraszt) Majd ha lesz pénzem akkor kicserélem őket egyforma fémházas potira. De azért köszi a kritikát!
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2013
És a gnd az nem lett külön befűzve a csatlakozóba, hanem az árnyékolásra van egyből kötve, közvetlenül a catlakozó házán keresztül... Szóval a molex csatlakozóból csak az 5V van kihasználva, a gnd szál le van szigetelve zsugorcsővel a végén, hogy ha esetleg olyasmihez akarna érni amihez nem kellene, akkor ne tudjon zárlatot okozni sehol...
Szia, Ez egy Elcom Euro 2000m pénztárgépbol való. Nemtudom hogy jutottál hozzá, de inkább azt hadjuk. Szerintem nincsen esélyed ennek a kijelzonek a vezérlésére.
Nagyon egyszerűen hozzá lehet ilyenhez jutni, pontosabban lehetett. Méhtelepen én is jutottam hozzá ilyen gépből alkatrészhez(monjduk én a táp részétől-pontosabban a trafójától, meg a hálózati zavarszűrő egységtől- szabadítottam meg, az egyébként többszörösen elázott masinát-és a tápja hibátlanul működik! 2x12VAC 60VA hiperszil magra tekercselt trafó volt benne. Hülye lettem volna otthagyni, főleg hogy szinte ingyen volt...
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy JetAudiohoz van olyan plugin, ami használható információt szolgáltat az lcd smartie számára? Meg a másik kérdésem: hogy tudom azt megcsinálni, hogy az lcd smartie csak azt írja ki amit én szeretnék? Mert JetAudiot használok, és a winampot nem szeretem annyira, de az lcd miatt nem akarok átszokni winampra...
Az lcd smartie a winampnak melyik dll file-ját használja az adatok olvasásához?
Szia!
Nem dll-t használ, hanem un. üzeneteket küld a winampnak, amiknek a visszatérési értékükben van az adat. Bővebben: Link
Hogy tudom ,,rávenni" az lcd smartie-t, hogy kommunikáljon a JetAudioval is?(meg esetleg jetvideoval, hogy mennyi van a filmből, stb-de ez nem annyira fontos) Mert az az igazság, hogy nem igazán akaródzik winampra váltani ezmiatt...
Szia, az én kérdésem az hogy a 25 os foglalat helyett mit tudnék rakni mert nincs az alaplapomon
Hali!
Smartie-hoz létezik usb-s hd44780 kompatibilis vezérlő. LCD2USB a kulcsszó Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link
Valami nagyon egyszerű megoldás van pl. Aurdino Egy pro minivel lehetne valahogy ??
|
Bejelentkezés
Hirdetés |