Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2213 / 3614
(#) Gery78 válasza elektroncso hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Nemrég beszélgettetek a Basic programozásról, véletlenül találtam hozzá Nektek egy Junoszty kis TV-t, hogy meglegyen a retró érzés.
Junoszty 401G
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2013
(#) nagy hoho hozzászólása Dec 8, 2013 /

Fűtött valaki valamikor pb gázpalackról sziestával? Mennyi ideig bírta egy palack?
(#) pjg válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Nagyon régen, míg kölcsön nem kérték és kiégették a paplant. kb. 2 hétig. No nem egész nap.
Nem tudsz forrást, hol lehet venni katalyt paplant?
(#) nagy hoho válasza pjg hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Nem tudom mi az. Én arra lennék kíváncsi alapjáraton mennyit fogyasztott.

Amiben a gáz elég. Úgy néz ki, mint az izolit, csak más anyagból van. Állítólag még platina is van benne egy kevés.
Mondom normál használatnál, lakásban hazajöttem bekapcsoltam este kicsire véve, vagy elzárva, kb. 2 hét.

Ezt találtam a neten:
Idézet:
„Alaphangon elmegy kb 85-90 órát egy palackal,
egy 15-20nm szobát így bőven tart 22-23C on.”
(#) pjg válasza pjg hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Itt az adattáblája. Már csak azt kéne tudni, hogy egy 11kg-os palack hány m3 gáz.
Arra vigyázni kell, hogy az égés során széndioxid és víz keletkezik. 1 palack gáz elégetésekor kb. 20 liter víz kerül a levegőbe. Ami jó eséllyel le is csapódik a hideg falon. Az meg a penész melegágya.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2013
(#) nagy hoho válasza pjg hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

Köszönöm, ezen még gyűrődöm.
Kész van a műhelyem, és valami olcsó fűtés kellene. Nagyon jól szigetelt most a fagyos, szeles napokban sem hűlt le 8,7 °C alá pedig semmilyen fűtés nincs benne. Viszont az egyik fala a házam fala ami a túlsó oldalról fűtve van.
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2013
(#) pjg válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

Akkor csak időnként ki kell szellőztetni, nehogy elfogyjon a levegő.
(#) szitko válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

Ha "Nagyon jól szigetelt", akkor keress más fűtési megoldást, vagy ha mindenképpen siestával akarsz fűteni, akkor nyiss ki egy ablakot, vagy csinál állandó szellőztetési lehetőséget!! A siesta kis helységben nagyon gyorsan megeszi a levegőt, pláne a régifajta (piros aljú).

A horgásztanyámban fűtök siestával, és általában 3-4 hétig elég egy palack. Nappal le van véve 1/4-re, estefele felcsavarjuk 1/2-re-3/4-re 2-3 órára, és éjszaka le van tekerve őrlángra.

pjg!
Ha érdekel, nekem van egy fölösleges siestám, amiben a paplan talán még használható. Azért talán, mert 5-6 éve a padláson hever, és nem tudom, hogy az egérkék milyen kárt csináltak benne.
(#) ticko válasza szitko hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

Ha nem tévedek, akkor az újabb típusokban van érzékelő, és kikapcsolja a készüléket amint az oxigenszint a megengedett alá csökken. Az viszont biztos,hogy ha nincs meg a kellő légköbméter akkor sűrűn fog kikapcsolni, és minden alkalommal szellőztetni is kell.
(#) pjg válasza szitko hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

Köszi. Keresek újat, de, ha nem találok jelentkezem.
(#) Müszi hozzászólása Dec 9, 2013 /

Sziasztok!

Régóta hajkurászok egy filmet, kérlek segítsetek, hogy mi lehet a címe. Az elején két amerikai vadászpilóta (akik jó barátok) felderítő repülést végez, és az egyik engedély nélkül belép a másik ország légterébe, ahol balhét csinál, ezért a társa otthagyja. Később visszatér a pilóta a fogságból, és bosszút áll a társán, amiért otthagyta. A film nagy része Budapesten játszódik.

Valaki tudna ebben segíteni?

Köszönöm előre is!
(#) kérdező válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

Szia!
Szerintem nem érdemes palackos gázzal fűteni, még drágább is, mint a villany. Szerezz egy hősugárzót, vagy egy nagyobb rezsót, és kész is a meleg.
(#) Szárnyas válasza Müszi hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

Talán ez a film: Bővebben: Link Nem emlékszem, hogy láttam volna, csak a kulcsszavakat a keresőbe beírva ezt a találatot adta.
Bár a története nem teljesen egyezik az általad leírtakkal.
(#) granpa válasza kérdező hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

Már megint? Az imént nem figyeltél. Leteszteltem, sokkal olcsóbb a PB gáz. ELMŰ-s, E-ON-os vagy?
(#) Müszi válasza Szárnyas hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

Ez sajnos nem az, megvan mondjuk ez is, de másról szól.
(#) jani1987 válasza Müszi hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

Lopakodó?
(#) Müszi válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

Azt is láttam, meg is van, de nem az sajnos
(#) jani1987 válasza Müszi hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

Pedig azt hittem valamelyik John Travolta-s film.
(#) szitko válasza ticko hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

Igen, én is úgy tudom, hogy az újakban van érzékelő, de attól függetlenül, kis helységben hamar elfogy a levegő. Szellőztetésnek, a panellakások fürdőszobaajtajában szerelt szellőztető rács (30-40cm x 10-20cm) bőven megteszi.

kérdező
Szerintem számod ki újra azt a villany fűtést! Hazai szinten a villanyfűtés a legdrágább, eztán jön a gáz, és a legolcsóbb a fafűtés, illetve még tán ide sorolható a "bio"fűtés (családi háznál!).
(#) nagy hoho hozzászólása Dec 9, 2013 /

Szieszta kályha ügyben köszönöm az észrevételeket, hozzászólásokat. Ezt a típust a víz képződés miatt elvetem mert a gépeimnek nem tenne jót a rozsda. Van egy kis teljesítményű öntvény gázkonvektorom és a vezetékes gáz csatlakozási lehetőség is 3 méteren belül van, de ahhoz rajzot kellene csináltatni, mert meg lehet vele bukni ha feketén van bekötve. A pb gáz - gázkonvektor variációhoz mit szólnátok?
(#) granpa válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

Olcsóbb mint a vezetékes. A fúvókát le kell kissé szűkíteni, mert nagyobb kalóriájú a PB.
(#) pjg válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

Fúvókát kell cserélni, mert a PB-nek nagyobb a fűtőértéke. Fölgázos fúvókákkal kormol.
Én bekötném a földgázba.
(#) granpa válasza pjg hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

A terveztetési, bekötési költségből, két telet kifűt 'fullon', a PB-vel.
(#) nagy hoho válasza pjg hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

Jövő évben az összes fogyasztót ellenőrizni fogja a gázszolgáltató. Itt lehet megbukni. A hivatalos út engedély, rajz stb drága.
(#) zolika60 válasza granpa hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

Szerintem nem olcsóbb és a macera is több vele. Nekünk évekig volt a nyaralóban.
(#) nagy hoho válasza granpa hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

Ez lesz a megoldás. Köszi.
(#) zolika60 válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

Nem tudja az ellenőr mi van a rajzon. Azt nem tudom nálad hány éve van gáz, de kizártnak tartom, hogy régi rajzokat megnézzék. Csak legyen szabályos meg biztonságos.
(#) nagy hoho válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

Ki kérem egy gázos véleményét is.
Következő: »»   2213 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem