Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » CCS PIC Compiler
Sziasztok!
Szeretném kérni a segítségeteket egy Pic16f877a-val kapcsolatban. Azt szeretném elérni, hogy a timer1 egy külső 3,2786Mhz-es kvarcról menjen, de nem jön össze, belső oszcival viszont működik.
Milyen beállítás hiányozhat még vajon? Köszönöm a segítséget.
A timer1 oszcillátor nemis fog ekkora kvarccal menni. Az 32,768kHz frekvenciájú kvarchoz van méretezve.
Igazad van,de ezt tudtam is, csak sajnos rossz kvarcot szereztem be és most felnyitottad a szemem. Köszi szépen.
Elkezdtem játszani a nokia lcd-vel, de egyelőre nulla sikerrel
Innen vettem a kódot. A mellékelt kép alapján a következőképp kötöttem be a 16f676-ra:
Próbapanelen játszok, az lcd 1-es lába a pic 12-es lába (RA1) aztán CE-RA2, DC-RC0, DIN, RC1, CLK-RC2 Jól párosítottam? A kódrészlet beillesztésén kívül ennyi a programom:
Az lcd-n viszont még csak egy pixel sem jelenik meg A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2013
A PORTA alapvetően (power reset után) analóg üzemmódra vannak kapcsolva. Átállítottad ezeket digitális portra?
Megtettem, de sajnos így sincs változás
Illetve néha a nokia_init() után az összes pixel "világít", de adatot nem tudok rá varázsolni
átpakoltam az összes vonalat portc-re, de változás most sincs...
18F26K22 MCU-ban a TIMER4 nem akar megszakítást okozni. Mit bénázok el?
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2013
Az lcd 3.3V, a pic 5V tápfeszt kap. Az lcd leírásában amúgy az van, hogy 5V-ot is kaphat, csak a háttérvilágításnak sok, annak 3.3V legyen.
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2013
Akkor viszont jel-illesztési gondod van. Próba -képpen, tedd át a PIC-et is 3V-ra.
Sajnos már próbáltam... Azt kellene eldönteni, hogy bénázok (előfordul) vagy hibás az lcd. Nincs kedvetek írni egy hello world programot nekem? 16f676 vagy 16f688-hoz belső osszcillátorra. Csak a hex file kellene.
Jelentem a Timer4 megszakítása működik, csak az MPLAB nem szimulálja a Timer3-4-5-6-ot (sem). A hardwer tudja a dolgát, de a szimulátor nem.
Gondoltam ma megint játszom egy kicsit az lcd-vel. Mielőtt bármit is tettem volna a múltkor összerakott próbapanelt még egyszer bekapcsoltam és bármiféle változtatás nélkül működik!!!
Na erre varrjatok gombot...
Ahányszor tegnap szétszedtem és összeraktam...
Viszont azt tapasztaltam, hogy táp bekapcs után 1 init nem elég neki. A második után meg befeketedik a kijelző De némi kutakodás után kicsit módosítottam az init eljárást, így már jó. Most jöhet a 18b20 kezelése!
Hálás lennék, ha leírnád, hogy konkrétan mit változtattál meg és mire, hogy jó legyen. Köszi!
Természetesen. Bár azért nem tettem meg, mert nem vagyok biztos a megoldás helyességében
Alapvetően a reset időt emeltem meg.
Sziasztok !
Szeretném a segítségeteket kérni egy PIC24-es, rs232 INT_RDA megszakításával kapcsolatban. Nem tudom ezt a megszakítást elérni, létrehozni, és mostanra már ötletem sincs merre kellene a megoldást keresni. A getc(), putc() függvények maradéktalanul működnek, de a szokásos beállítások ellenére a megszakítás rutinba nem lép be a program. Egy hete mindent feltúrtam a neten ezzel kapcsolatban, de a standard beállításokon kívül nem találtam semmit. Tesztként csináltam egy TMR2 megszakítást, az is tökéletesen működik. Volt már valakinek hasonló tapasztalata?
Az előző beírásomra tényleg nem lehet érdemben válaszolni...
Ami korábban működött a 16F, 18F sorozatnál az most nem működik, és tudom, hogy a PIC24-nek megváltozott a megszakítás kezelése, amit lehetett elolvastam, és kipróbáltam ezzel kapcsolatban. Próbálkoztam beágyazott "asm"-el is, de az sem működött. A forrás file-ban már szinte csak a megszakításhoz tartozó utasítások maradtak. Amit biztosan nem tudok, hogy az egyes CCS utasítások konkrétan mit állítanak a regiszterekben. Próbáltam ezeket is visszafejteni, nem sok sikerrel. Megpróbálom a forrás file-t bemásolni, remélem sikerül! ...és előre is köszönöm a segítséget!
Szia!
Szerintem az alábbi sor
Pl:
Ezután a printf-et így tudod majd használni:
A fogadási rutinodnak pedig így kell majd kinézni:
Remélem tudtam segíteni. Üdv!
Elnézést, a
Hosszas játék után rájöttem a nokia lcd hibára! Az átvezető guminál volt valami gubanc, tisztítás után hibátlanul üzemel végre! Elég 1 init, jól pozicionál, 10-ből 10x azonnal elindul, nem kell váratni power reset után...
Hiába na, az alattomos hiba a legrosszabb, mert sose lehet tudni éppen mit okoz... Még jó, hogy kitartó vagyok és nem csapkodós Amúgy az lcd 5V-ról is megy már egy ideje, csak a ledekhez kellett áramkorlát. Ds18b20 és rtc is működik ahogy kell. Dátumnál viszont nem jóttem rá mi a 4. adat. Nap, hónap, év, x?
Kedves Levi18!
Köszönöm a gyors és alapos választ. Viszonylag gyorsan sikerült elindítani az int_rda-t, viszont azt nem is sejtem, hol vannak elrejtve ezek a speciális PIC24-es CCS információk. Még egyszer köszi! Idézet: „Dátumnál viszont nem jóttem rá mi a 4. adat. Nap, hónap, év, x?” Nem lehet, hogy a hét napja (hétfő, kedd, stb..)?
Az a DOW (Day Of Week), azaz a hét napja, ahogy írtad is.
Erre gondoltam én is, de nem azt adja vissza, amit várnék... Még akkor sem, ha vasárnapot veszem első napnak.
Mindegy, nem okoz nagy problémát |
Bejelentkezés
Hirdetés |