Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   421 / 1156
(#) Syab123 hozzászólása Dec 12, 2013 /

Közben nagy nehezen megfejtettem miylen tranzisztor volt ott . (AP9916H)
Van a közelemben rengeteg alaplap ilyen persze nincs még egy, azt kéne kitalálni mivel lehet ezt helyettesíteni és akkor kipróbálnám, ennél rosszabb úgysem lesz már
(#) sny válasza Syab123 hozzászólására (») Dec 12, 2013 /

Pl.:
IRFR3704ZPBF
IRFR3706PBF
Illetve egyéb N csatornás MOSFET ami minimum 20V D-S feszültséget tud, 35A ID áramot, max. 25m ohm csatornaellenállás mellett, TO252 tokban.

Farnell, TME, Distrelec, stbstbstb. Google!

A Gate töltés itt nem kritikus.

Annak pedig oka van, hogy az a MOSFET elszállt. Először meg kell találni az okát. (zárlat)
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2013
(#) eSDi válasza Syab123 hozzászólására (») Dec 12, 2013 /

Adatlap

Ebből kiindulva már találhatsz megfelelő helyettesítőt.
(#) Syab123 hozzászólása Dec 12, 2013 /

Találtam egy másik rossz alaplapban egy ugyanolyan tranzisztort mint amivel a probléma volt, átforrasztottam a hibás forrasztási pont mellett lévőre és az ahhoz tartozó kondenzátort is kicseréltem természetesen, működik, valószínűleg a másik forrpont direkt az ilyen meghibásodások miatt van oda téve. Köszönöm mindenkinek a segítséget ha valakinek hasonló problémája lenne ez szerintem tanulságos, de persze ne feledjük el szerencse is kellett mert a vezetősávok úgy tűnik nem sérültek meg. Köszönöm mégegyszer
(#) zsoltee0001 hozzászólása Dec 13, 2013 /

Sziasztok

Cseréltem a gépembe alaplapot, cpu-t, video karit.
Winyó maradt a régi.
XP telepítő lemez elindít (eddig ok)
Telepítés közbe kék halál az eszközök beolvasása után.
Kézenfekvő, hogy gyalulni kell a winyót, de hogy gyaluljam, ha el se jut addig a lépésig?
Olvastam, hogy bisba az sata bemenetet kell AHCI-ra állítani, ezen túl vagyok, nem segített.
Valakinek ötlete?

Üdv
(#) sny válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 13, 2013 /

Memóriateszt?
(#) zsoltee0001 válasza sny hozzászólására (») Dec 13, 2013 /

Memória is új. De, hogy is tudnám letestelni ha a win se indul el?
(#) coyote55 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 13, 2013 /

Hiren boot CD-ről kell indítani a gépet.
AHCI helyett nativ IDE a jó beállítás.
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2013
(#) zsoltee0001 válasza coyote55 hozzászólására (») Dec 13, 2013 /

Letoltok valami bootolhato gyalulot és holnap meggyalulom .köszi
(#) zsoltee0001 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 14, 2013 /

Namost a probléma az, hogy mivel a gép nem indul ezért cd-t se tudok írni.
Egy db xp telepítőm van, ebből induljunk ki.
Valahogy DOS módba kéne indítani a gépet és lefuttatnám az Fdisk-et (lehet, hülyeség de próba...)
Szóval, hogy tudom előszedni az MS-dost-t, F8-at nyomom akkor max a csökkentett mód kérdés jön be, de a dos parancssor nem.
(#) zsoltee0001 válasza coyote55 hozzászólására (») Dec 14, 2013 /

Ez a hiren nekem atom homály, most ott tartok, hogy a C:/-re feltett egy MyBoot Cd könyvtárat és abba van egy 600 mega körüli iso file.
Na most ezt kellene valahogy pendrájvra másolni, hogy megegye a gép bootoláskor.
A gond az, hogy nálam már itt megáll a tudomány.
(#) sastas01 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 14, 2013 /

Pendrive-ról xp döcögősen fog települni. Mivel nincs benne beépített USB driver. A BIOS-t IDE-be állítottad? BIOS-ban minden más jól van beállítva, boot prioritás, stb?
(#) zsoltee0001 válasza sastas01 hozzászólására (») Dec 14, 2013 /

Másképp közelitek a dologhoz, most betettem egy frissen particionált, formázott vinyót IDE-s.
Ugyanazt produkálja, ergo nem a boot lemez fogja megoldani a problémát.
Még annyi, hogy mivel nincs ide csati az alaplapon ezért Raid kártyán keresztül csatlakoztam.
De a bios látja mindkét meghajtót, a cd-t és a ide vinyót is.
Szóval kezdek kifogyni az ötletekből
(#) tiggersoft válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 14, 2013 /

Próbáld meg a BIOS-ban a proci/memória órajelét a névlegesre állítani(manual).
Sok alaplap szereti alapértelmezésként húzni az órajeleket. Egy Abit deszkával belefutottam már ilyen játékba. 200-as FSB helyett 204-en indult, azonban ezt már nem bírta a proci és "kékhalálozott".
(#) zsoltee0001 válasza tiggersoft hozzászólására (») Dec 14, 2013 /

A memóriát vettem visszább, a procihoz nem mertem nyűlni, minden automatán van.
Visszavittem a boltba a gépet, kipróbáltuk másik ram-al, negativ.
Most hegeszti, ha van változás jelzem.
üdv
(#) elektrorudi válasza golem hozzászólására (») Dec 14, 2013 /

Szia,
Idézet:
„Windows XP svchost.exe 100% CPU használat?
Futtassa le a svchost-fix.bat fájlt!
Újraregisztrálja a Windows Update szolgáltatást, viszont így csak az egyszerű Windows Update frissítések lesznek elérhetők, a Microsoft Update nem! Amennyiben újra a Microsoft Update-et kívánja használni, egyszerűen látogasson el a http://update.microsoft.com/microsoftupdate/ oldalra!
Lásd még: Windows és Office frissítések egyben, mindig: AfterFixProject: www.afterfix.net”

Nekem egyszerre fagyott a munkahelyi gépem, és az itthoni. Valószínű, hogy a .NET Framework frissítések okozhatják a problémát. Most kikapcsoltam a frissítéseket, mert úgy tűnik, több bajt okoz maga a Windows, mintha megtámadnak azok az ellenségek, akik ellen a frissítéseket kiadják...
Korábban a manuálisan végeztem el a registry beállításokat, de ezzel a progival nagyon fel lehet gyorsítani a dolgot. 2x vagy 3x kell megnyomni 1 gombot.
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2013
(#) T0MMYB0Y hozzászólása Dec 14, 2013 /

Sziasztok!

Olyan gondom van, h véletlenül sikerült eltörni a net kábel végén a dugót, mivel nincs itthon és boltban se tudtam venni, mert nincs nyitva ilyenkor ezért olyan megoldást találtam ki, hogy bekötöttem egy falra szerelhető elosztó dobozba (netesek hagyták itt anno, a képen látható). Nah most a gondom az, hogy működik a net, merthát elrontani se lehet a bekötést, mivel meg vannak jelölve a dobozban a csatlakozó helyek, viszont kb 5-10 percenként megszakad a kapcsolat. Valakinek esetleg valamilyen ötlete? a hibakereső azt az üzenetet írja ki, hogy "Az alapértelmezett átjáró nem érhető el", viszont azonnal ki is javítja és utána működik megint minden.....

Köszönöm előre is
(#) laszlokunstar válasza T0MMYB0Y hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Zöldet szerintem a 6-osra kell kötni. Nézd meg így, ahogy be van dugva a kábel egy műszer csipogójával, hogy a két végén stimmel-e a bekötési sorrend. Ha csak 4 eret kötsz be, akkor csak 10 Mbites lesz a kapcsolatod, ezt a hálókártyánál is állítsd át ebben az esetben 10 Mbit full duplex-re. Ez is lehet gond. Célszerűbb bekötni mind a 8 eret, 100Mbites csak ekkor lesz a kapcsolat. Mivel szerelted? Beütővel, vagy csavarhúzóval? Ha szétfeszíted az érintkezőket, a bizonytalan kapcsolat is okozhat problémát.
(#) T0MMYB0Y válasza laszlokunstar hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Köszi már tegnap este sikerült megbütykölni, am eredetileg is 4 ér van bekötve, a dugó szerint is így volt és simán ment , meg megy is a 48 Mbit/s-os net. Mindenesetre mind a 8-at bekötöttem és érdekes módon eltűnt egyelőre a hiba...
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2013
(#) Gabó válasza laszlokunstar hozzászólására (») Dec 15, 2013 / 1

Ez nem egészen igaz, mert 10/100as lan használ 4 eret. Az 1000es használ 8eret.
Bekötésnél viszont 2 fajta van, 568A és 568B verzió. Szerelője válogatja, hogy köti...
Bekötések.
A levágott végen ellenőrizd a bekötési sorrendet első sorba.
(#) T0MMYB0Y válasza Gabó hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

am megnéztem a bejövőnél is, mert ott is ilyen doboz van és az alapján is jólkötöttem be
(#) Gabó válasza T0MMYB0Y hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Akkor lehet, hogy kontakthiba volt, és megmozgattad a vezetékeket, jó lett.
(#) T0MMYB0Y válasza T0MMYB0Y hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Még csak annyit, hogy Gabónak van igaza, mert eredetileg a bejövőnél is 4 van bekötve, ergó semmi jelentősége annak, ha én a gépnél mind 8-at bekötöm. szerintem legalábbis
(#) Gabó válasza T0MMYB0Y hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Én meg ezt tanultam, úgy hogy tudom miről van szó
Sőt ítt írva is van.
(#) T0MMYB0Y válasza Gabó hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Köszi, bár énis műszerész vagyok és nem volt eddig gond a bekötéssel, sőt dugót cserélni se gond, persze ha van kéznél, de ennyire részletesen még nem informálódtam ezzel kapcsolatban.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Dec 15, 2013 /

Sziasztok
Visszajött a tegnapi problémás gépem a boltból, azzal, hogy a raid kártya volt a hunyó a kék halál mkiatt.
Nosza, ki is próbáltam anélkül, satas vinyóval, meglévő xp op rendszerrel, természetesen a helyzet változatlan, szintén kék halál.
Mivel ide csati híján csak usb ről tudok bootolni gyors letöltöttem az ISO to USB programot, hogy az elmentett XP telepitőmet rá tudjam tenni.
Meg is csinálja, ráteszi a win telepytöt, de boot lemezt nem hajlandó készyteni.
Ha bejelölöm a "bootable" jelölőnégyzetet akkor jön a "cannot create bootable disk" hiba
A program ez esetbe számytógép kezelés-usb eszköz (nev simple volume- new simple volume wizzard) menüt javasolja, de én ilyet nem találok.
Már kezdem azt hinni, minden összeesküdött ellenem
(#) eSDi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Használd a Rufus nevű programot, ez eddig nekem minden ISO-t jól írt ki USB-re.

A BIOS-ban mindenképpen az IDE-módot kell használni a SATA beállításoknál és a RAID is legyen kikapcsolva, ha az külön kapcsolható. Ha ez nem segít, akkor sajnos Floppy-ra ki kell másolni a SATA/RAID drivert, hogy a telepítés előtt be tudd tölteni. Sajnos e nélkül, vagy nem látja a HDD-t, vagy az említett kékhalál lesz.
(#) zsoltee0001 válasza eSDi hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Szia
Úgy néz ki, hogy a RAID-et el kell felejteni bootoláskor, legalábbis ennél az alaplapnál biztos.
Egy USB-ide átalakitoval sikerült feltelepiteni a windowst.
Később a raid telepitö cd-jével már lehet installálni.
Üdv mindenkinek és köszi a segitségeket.
(#) golem hozzászólása Dec 16, 2013 /

Feltetem a gépre a Windows 8 de a net lassú.
15MB/s internet csak120Kb/s tölt le ez mitöl van?
Havernál ugyan ez a net és nála jó 15Mb/s ból 10Mb/s tölt le.
Windows 8 állandóan tölt valamit de nem tudom hogy mit frissitések már rég meg van.
(#) vladcepes hozzászólása Dec 16, 2013 /

Sziasztok! Olyan kérdésem van hogy: adott egy gép aminek meghalt az alaplapja, az egész gép helyett lesz véve egy másik mert már minden nagyon régi benne. A kérdés az az,hogy az új gépbe be lesz téve másodlagos meghajtóként a régi vincseszter. Erről ki lehet majd valahogy nyerni az Outlook-ból az adatokat? levelekre meg ilyesmikre gondolok. Ha igen hogyan?
A válaszokat előre is köszönöm.
Következő: »»   421 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem