Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Mondjuk ilyen módon próbálva a gyertya helyett lehetne bármilyen vasdarab.
Hát küldd el, megnézem.
![]() A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2013
Itt egy kis építés, igaz nem elektronika, de olyan pici, hogy nem is off!
![]() A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2013
Dehogynem, ott kell építeni, ahol a technológiai háttér biztosítva van
![]()
Ez "hatalmas"
Nagyon jó, mit fűtesz vele, mivel tüzelsz?Működni is fog? ![]()
Sziasztok ! Hétfőn sajnos elköszönt a wellerem fűtőbetétje... így 5 nap után az erős elvonási tünetek miatt , építettem egy "kísérleti" forrólevegős pákát , a döglött fűtőbetétet szétszedve , abból kinyerve a huzalt , új fűtőbetétet "tekertem" majd akváriumi légpumpával párosítottam , egy rossz 230V-os páka "testébe".
![]()
Nekem ilyen kellene a műhelyem ajtórácsába. Egy rajzod volna számomra.
Köszönöm! Ez csak egy modell lesz, persze működőképesre készül! Amit látsz az eddig 14 óra eredménye.
Idézet: „A zeneválasztásért, külön pirospont!” Nálam feketepont. ![]() nightlife: Gratula! Az FFT függvények is sajátok?
A zene választásért tőlem is pirospont .
Én azon csodálkozom , honnan van ennyi türelmetek ilyen bonyolult cuccokat meg építeni.
Megépíteni? Nincs trükk, csak nem kell kapkodni. Addig kell csinálni folyamatosan egyenletes tempóban, amíg el nem készül.
![]()
Ez az egész lényege, én mindenből kb. 3 verziót csinálok, mire a végeleges cucc összejön.
Gratulálok a türelmetekhez, én az elsőre ha nem indul kidobom amit én építek(apróságok), lényegében fel is fűgesztem a tervet hószú időre .
@zenetom:
Saját FFT-vel annyira lassú volt, hogy majdnem feladtam az egészet, de hál'Istennek találtam egy elég jót, amit fel is tudtam fogni. Ebben assemblyben vannak a kényes részek (forgatás, shift). Végül is mondhatjuk úgy is, hogy felfogtam, megtanultam ergo: Magamévá tettem, mert ma már én sem csinálnám másképp ![]() @laszlo raduj: Ha valaki elektronikával foglalkozik, akár hivatásosan, akár hobbi szinten, már azt jelenti, hogy lényegesen magasabb türelemmel lett megáldva, mint a többi ember. Igazából inkább makacsnak kell lenni, elhatározni, hogy a tökéletes előtt nem fogsz megállni. Végül tényleg nem fogod hamar abbahagyni, mert realizálod, hogy mennyi időt töltöttél el azzal, hogy "valamennyire" működjön a dolog, ezért nem állsz le, mert már csak kicsi hiányzik az "AZTAMINDENIT" kategóriáig. ![]() Itt is vannak lépcsők azért, hogy ki-ki mennyire: Pl Búvárruha kartárs azt írja általában 3 verzió kell a véglegeshez, nálam ez a második NYÁK-ilag, és már ennek is van a forrasztási oldalán anyátlan alkatrész. Két ellenállás és egy kondenzátor, a forrasztási oldalról pedig ki lett véve két kondi az I2c vezetékei csak forrasztva vannak, nem csatizva. Ha a fene fenét eszik is, én már nem fogom kijavítani. Szoftverileg viszont: Egy bájt nem lett volna elég tágas, hogy tárolja a verziószámot, és még nincs vége, mert tervben van: * Hőfokalapú ventilátorszabályzás, hőmérséklet kijelzése * Teljesítmény mérése, és túláram érzékelése ACS712-vel, természetesen kijelzéssel * RC5 távirányító jelének fogadása, szerencsére van a neten példaprogram * RTC bővítéssel, standby módban idő mutatása, ehhez lesz segítség a fórumon, sok itt az órásmester ![]() * Lágyindító vezérlése állítható időtaggal * Lehet, hogy oltári nagy hülyeség, de mi lenne, ha egy kontroller állítgatná valósidőben a nyugalmi áramát a végfokoknak (persze, amikor épp nincs bemenő jel)?
Hál istennek ilyen gondjaim már nincsenek (kopp kopp), de most konkrétan DAc-ot építek és most készült el a második nyák, de már tervezem a harmadikat, amiben minden apró hibát kijavítok és tökéletesítem az egészet.
Hogy a témhoz is kötődjön a dolog néhány fénykép. A V1 maradványain látszik, hogy ott még a PIC is azon a nyákon volt, a V2-nél már minden IC külön stabot kapott és az sample rate converter is belekerült, a PIC pedig állítva lett megoldva teljesen külön nyákon, külön áramkörrel, így ezt a részt már a következőbe át tudom rakni.
Készítettem egy villogó macskaszemet. A macsek sziluettjét a fehér ledes háttérvilágítás adja. Semmi extra csak egy PIC12F675 és BS170.
Ide kattintva, megtekinthető a video ![]()
Szia! Szép, de én akárhogy nézem nem látom a macseket.
![]() A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2013
Mikor nézted, éppen elment inni egy kis tejecskét....Nézd meg újra.
![]()
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2013
Én már megnéztem a postod olvasása előtt. Azt hittem, fényerő szabályzáshoz kellenek azok a bántó fehér fényű ledek. Majd újra megpróbálom, hátha akkor átjön.
![]()
A megrendelőm a következőt tervezte:
Egy házszám 8-as számjegye egy fekete macsek. A szemeiben a piros ledek hunyorognak. A hátterét (a házfalra) a fehér ledek világítanak, hogy látszódjon a számok és macsek sziluettje. Mindez egy mozgásérzékelőről van vezérelve és csak sötétedéskor aktivizálódik. Mivel a mechanikai részét nem én készítem, nem is tudom megmutatni. Gondolom, így már elképzelhető... ![]()
Így már igen, csak a leírásból úgy volt értelmezhető, hogy a videón látható a macsek sziluettje.
![]() Idézet: „egy lengyel oldalon találtam, ott a srác azt írja egy sráctól van, aki szerezte valahonnan” Ezt szép project lesz visszakövetni. ![]()
Végre sikerült magamtól program ügyileg ezt is megoldani a műszeremben a többi funkció mellé. Sebességi fokozat kijelző simsonra (igen arra) .
Mi alapján dönti el a kütyü a fokozatot?
A harmadik verzióban majd dobáld ki a stabkockákat a D/A chip tápjából, és az analóg fokozatéból is, TL431 legyen helyette. Jól látom, DIR9001 és valamilyen BB D/A?
Tudom meg lesz mondva majd hogy egyszerűbben is meg lehetne oldani meg minden de én így tudtam
![]() A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2013
Ha a led-re süt a nap, nem lesz látható. Jól körbe kell árnyékolni.
Természetesen. Meg amennyire tudom növelem a ledek feszültségét a minnél nagyobb fényerő miatt.
Szerintem nem lesz szükség ra . Gondolom csak az építés öröméért csináltad, egy ilyen simson fanatikusnak mar a vérében van az amit az a kütyü tud.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |