Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Itt akkora a kupi, hogy egészen otthon érzem magam
![]()
Igencsak elszabadult már a káosz . Hogy is szoktátok mondani , "Műhelyrend" ?!
![]()
Sziasztok! Elkeszult a masodik propeller clock-om gondoltam megosztom veletek!
Bovebben:itt
Nagyon szép/jó lett, gratulálok.
Az alján az "1 1188" mit jelez?
Koszonom! A percenkenti fordulatot jelzi 1188 fordulat/perc.
Aha értem kösz.
![]()
Na ilyent mar én is tudnék építeni, hol találom meg a kapcsi rajzokat?
Igaz hogy az elso oramat mar eleg reg keszitettem de belinkelem azt is ide.
Ó, ezt a fenyőfát még iskolás koromban építettem az ezermester ujságból. Azóta sem találom a rajzát, bár azóta már meg tudnám építeni anélkül is.
Sziasztok !
Megépítettem TDA7294-es végfokkal rendelkező és TDA8425 előfokkal hergelt erősítőt. Aminek az az érdekessége, hogy alapból mikrovezérlővel szokták megépíteni, a digitális vezérlésű előerősítő miatt. Én viszont vettem a bátorságot és rákötöttem a számítógépem nyomtatóportjára. És faragtam neki egy programot Visual Basic-ben, ami szerintem elég jól sikerült. Aki nem akar vacakolni a PIC-el vagy AVR-rel, evvel a megoldással kiélvezheti az ic képességeit. Meglepő módon az idén vásárolt gépem alaplapján még megtalálható az LPT port, ezért gondoltam hogy megosztom veletek a progit. Úgy írtam meg, hogy az I2C Busz vezetékeit és a végfok bekapcsoló lábat tetszés szerint lehet kiválasztani. Win7 64-bit alatt teszteltem.
Ejjha
![]()
Nem túl szép látvány, de azért felrakok pár képet, mentségemül felhoznám hogy többször átépítettem, a végfok icéket cserélnem is kellett. A végfok +- 34Voltról megy az előfokhoz lusta voltam külön 12V-os tápot építeni ezért rákötöttem a PC-m tápegységére, a ventilátor 7 Voltról megy így elég csöndes, amit úgy oldottam meg hogy az 5 és 12 volt közé kötöttem.
Csináltam egy másik erősítőt is egy számítógépházba. Egy régi PC-tápot alakítottam át, hogy +-25 Voltot adjon le, ehhez építettem a TDA7294-eket, egy lm1036-os előerősítővel. Csak az volt a gondom vele, hogy nem tetettem biztosítékokat a tápegységhez és letesteltem a -25V-os ágat, amitől megbuggyant. A kivezérlésjelzőket félig-meddig bontott alkatrészekből tákoltam össze.
Ez enyhén szólva is ocsmány, de ha azért tetted fel hogy noszogassanak a szebb munkára, akkor elérted a célod
![]() Azon kívül hogy nem szép, még önveszélyes is az áramkör így . Legalább az IC lábaknál húztál volna szigetelőcsövet a vezetékvégekre. A lustaság gyakran párosul igénytelenséggel... mindkettőt igyekezz legyőzni! Mellesleg az a hűtőbordácska még a ventivel is igencsak vérszegény lesz egy folyamatos üzemre. Még jó hogy van benne túlfűtés ellen védelem .
Készítettem LED-MÁTRIXOT is, a felbontása 24x7. 4 darab 74HC4094-et használtam hozzá (léptető regiszter szerű IC) a sorokat ULN2003-as IC vel kapcsolgattam. Összekukáztam egy Pentium 1-est, raktam rá egy DOS-t és Quick BASIC 7.1-ben írtam neki a nyomtató portra 1 kis programot. Kellett hozzá készítenem külön egy betűkészletet, ami stimmel a kijelző méretéhez. A kütyüt már szétszedtem, csak 2 videó maradt róla, abból vágtam ki képeket, de a videókat is érdemes megnézni.
Tudom, hogy nem egy szépség, de működik, el van dugva egy szekrényben
![]()
Öööö.. a program tetszetősebbre sikerült...
![]()
Írok majd egy Progit TDA7439-hez is, annak jobb a jel/zaj viszonya és 3 sávos EQ-van belerakva, csak még össze kellene forrasztanom. Egyébként, ha 4 csatornás erősítő elé akarna valaki rakni 2 ilyen IC-t, akkor csak két külön könyvtárba kell másolni a TDA Driver.exe fájlt és más-más LPT lábkiosztást kel beállítani. Csak mindkét programot futtatni kell. (Az előfok IC-k a HQ-Videoban kaphatók)
Segítenél ha megkérlek néhány leírással (magyarázattal) a PC táp átalakításában, esetleg priviben.
Sziasztok!
Nem régen építettem egy erősítőt egy rossz házimozi alkatrészeit felhasználva. Sajnos NYÁK készítésre nem volt időm illetve e régi vegyszereim elöregedtek így raszteres nyákon kapott helyet az áramkör. A lelke egy 4 csatornás TDA8947J IC ami hidalva lett így két csatorna áll rendelkezésre. Hangjával megvagyok elégedve meglepő mennyi erő van benne. Még nem 100%os, a tetőt festeni kell még meg pár rögzítést kell még kialakítani. Szeretném megköszönni reloopnak a segítségét az AC-figyelős standby-os megoldásáért aminek köszönhetően szép csendben be és ki kapcsol a rendszer 0197 es képet neki küldöm ![]()
Egy kis asztali dísz készült ma karácsonyra!
Ezzel a zöld borítással egész mutatós!
Még nincs teljesen kész! A talpa még csupasz, oda is megy majd egy-két dísz!!
Jo a belso elrendezese, egyszeru. Egy jo NYAK tervvel meg szebb lett volna.
![]()
Szia!
Igen egyet értünk ![]() Nem is a tervvel lett volna a gond, inkább a kivitelezéssel, eszközök hiányában és a gyors elkészítésre törekedve ez sült ki belőle. Sok mindentől megóvott volna egy rendes nyák lsd melléklet. ![]()
Mi játssza le ezt a (számomra) szokatlan formátumot?
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2013
Bővebben: Vlc médialejátszó itt
Pld: Vlc, Quick Time, Mediaplayer classic, stb. A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2013
Ejha! Ezt gyorsan összedobtad, szép lett.
És kész a Do it yourself hot air station with underheater !
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |