Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   424 / 1156
(#) dokidoki válasza szikorapéter hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Amit én ajánlottam az elég egyszerű programmer, a másik meg eszembe jutott: SPIPGM - névre hallgat, ahhoz csak egy működő printerportos gép kell, meg 4 ellenállás.
(#) szikorapéter válasza dokidoki hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Esetleg egy ezen a linken található programozó jó a te általad ajánlott programhoz?

Igen, a második javasoltnak ez a forrása. Ezt is használtam sikerrel.

Akkor a program ehez is jó?

Na, lehet, hogy elírunk egymás mellett.
Az első javaslatom linkjén szereplő oldal szoftvere egy összetettebb programozót kíván.
A SPIPGM - es második javaslatom már egyszerű programozó kötést kíván, amit meg is találtál és belinkeltél. Ezen az oldalon van hozzá egy szoftver, azzal kiválóan együttműködik.
De az elsőnek a szoftvere és a másodiknak a hardvere nem kompatibilis. Így nem keverhető.

Akkor megkeresem az ehhez a programmerhez megfelelő szoftware-t és kipróbálom.
(#) fecameca válasza Gombszem hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Tegnap este 5 órakor itt kellet hagynom a gépet. Nehéz szívvel, de meghoztam a döntést: leállítom. Sajnos még addigra sem végzett, Sp1-es frissítéseket, és 3.5 framework-oket töltögetett, szerintem így se lett volna jó, ha befejezi, mert már Sp3-am és framework 4.0-ám van fenn. Az a régi verzió még Noé idejéből kezdi. íSzerintem ez a WSUS csak annak jó, aki az XP telepítéstől kezdve azzal frissít. Az olyan gépen, ahol néhány évig ment az automata frissítés, ez a gagyi program nem tudja, hol tartunk. Megpróbálom frissíteni közvetlen a Microsoft oldalról. Csupán azt nem tudom, hogy ottan hány napig kell bekapcsolva hagynom a gépet, hogy csak azt olvassam: "Checking for the latest updates for your computer" Lehet, hogy az se fogja őket soha megtalálni, és csak keres, keres, amíg le nem lövöm.
(#) belfi2 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Szia!

Az a Te géped!
Beállítottad arra amire használod!(Clon stb)
De vannak olyan programok amiknek kell PL NET keret összetevői.És ezt frissétés nélkül nem tudod alkalmazni.
Ha neked nincs rá szükséged igazad van !
(#) fecameca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Nem, de látod, vannak olyanok, akik azt mondják, van, amihez kellenek a frissítések. Gondolom, mint ahogy a Silverlight sem megy a Service packok nélkül, főleg a Microsoft-os dolgok nem települnek frissítetlen gépre. Végül is a Microsoft update oldal bő egy óra hosszat checkelt, azután elkezdte volna a telepítést, de sajnos bezártam az ablakot, és abbahagyta. Én azt hittem, ilyenkor folytatja a háttérben, de nem. Miután már tudni, hogy mi hiányzik, nem lehet őket valahogy felrakni anélkül, hogy újból egy órán át járatom a Checking the latest updatest??? Legalább azt már tudom, hogy az bő egy óra, utána a hiányzó 101 frissítésem feltelepítése +1 nap?
(#) fecameca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Idézet:
„Amiket te írsz, azokat nem lehetne külön leszedni?”
: Ha erre az egy dologra tudná valaki a választ, akkor azt hiszem, nyugodtan le lehetne zárni ezt a témát, én sem kérdezősködnék itt többet. A Review your update history alatt pontosan látni, hogy mik hiányoznak, de nem tudom őket sehogyan sem letölteni.
(#) Leraz válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Szia.

Idézet:
„vannak olyan programok amiknek kell PL NET keret összetevő”

Nekem az XP és külön az SP3 van fent. Amikor olyan programot tettem fel amihez a 4-es Net keret kellett közölte a gép,hogy az nincs fent és akarom-e letölteni a programhoz.Igen és máris szedte.Egyébként nálam már 2 éve kikapcsolt állapotban van az XP frissítése de még sosem volt gondom ez miatt.Viszont nem is használom az IE-t,a Média lejátszót,tűzfalat és hasonló dolgait az XP-nek .Arra vannak jobb, telepíthető és ingyenes programok feltéve.Mellette még fent van a SUSE linux de még nem volt fennakadásom.
(#) Gombszem válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Idézet:
„... Én ugyan is nem találok a .....client mappában még csak md mappát sem ...”

Itt lenne az én mentésem. Tegnap készült, van benne md mappa. A hashes fájlpk vannak benne.

1.jpg

2.jpg

(#) fecameca válasza fecameca hozzászólására (») Dec 19, 2013 / 1

Én viszont megtaláltam, hogyan lehet őket leszedni egyesével. A Microsoft oldalon be kell írni a hiányzó frissítés számát a keresőbe (KB és 7 jegyű szám) ide:, utána jön a náluk szokásos eredetiség vizsgálat Genuine advantage, utána tölthetsz egy kijelölt ideiglenes könyvtáradba, amíg lefuttatod őket, ugyanis a netről nem biztos, hogy lefuttatható mindegyik.
(#) Gombszem válasza fecameca hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Az a baj evvel a sok KB... frissítéssel, hogy nem mindegy milyen sorrendben csinálod (a KB sorszám nem mond semmit). Van olyan ami után újraindítás kell, és csak utána mehet egy másik. Mindezt a Wsus tudja, mi meg nem. Én legalább is nem tudok olyan listáról, ahol ez korrekten le van írva.

Nem az a baj. A baj az, hogy a kereső program, hogy melyik frissítés hiányzik, 100%-on járatja a processzort egy órán keresztül. Még akkor is, ha csak egyetlen 1 frissítésed hiányzik. Most végre eljutottam oda, hogy manuálisan felraktam mind. Elég hosszadalmas volt. Kíváncsiságból kipróbáljam, hogy most már megy-e a Wsus?
(#) fecameca válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Kösz. Egyedül a 8.5 verziót még nem próbáltam ki. A 8.8 nálam valamiért sántít, és azt nem írtátok, hogy létre kell hozni neki egy cél könyvtárat is:
Idézet:
„Copy updates... into directory: G:\xp131218”
És onnan egyenként te futtatod le őket?

Na meg azt sem tudtam, hoogy ez a Wsus órákig töltöget, szórakozik velem a semmin is, amikor nincs is letölteni való? Mi a bánat az a 41 validáció? Sokáig lesz kész? Másodszor is ennyi ideig csinálja? Akkor ennek semmi értelme. A Microsoft oldalról sokkal gyorsabb a letöltés, csak annak a megkeresése bajos, hogy éppen mi hiányzik? Ennek semmi értelme. Vagy nagyon keservesen halad, vagy lefagyott. Kösz. Nem kérek belőle.
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2013
(#) luluzulu válasza luluzulu hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Valakinek van tapasztalata hogy mi lehet vele?
(#) Gombszem válasza luluzulu hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

A RAM-ot kellene vizsgálni. De nagyon kevésnek is tűnik.
(#) belfi2 válasza fecameca hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Ok
De ne minket (engem ) vádolj hiszen csak olvasni kellet volna
A cél könyvtár csak az én meghajtómra vonatkozik (de ha neked is van ilyen akkor jó)
(#) belfi2 válasza fecameca hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Bővebben: LinkBővebben: LinkHa vissza olvasol , olvasnál , küldtem irodalmat is!
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2013
(#) belfi2 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Szia!

Bocs de elég mozgalmas napom volt.
De igen csakhogy az alapot szedi le. Pl Net 3.5 . csak az a baj hogy annak is vannak frissítései, ami már csak az update -tel jön. Nem beszélve arról hogy rengeteg hiba javítás is van a frissítésekben.
Hiába volt fenn a Net 4 az Nlite proginak kellett a Net 2. Nekem semmi bajom azzal ha valaki kikapcsolja a frissítést, szíve joga .De ha sok progit használsz neadj isten kísérletezgetsz programokkal akkor néha lesz olyan hogy a gép sikítani fog.

Ha egy bizonyos célra használod , és érted is azt amit csinálsz akkor persze hiba egy szál sem.
Én személy szerint a frissítések mellet vagyok.
(#) belfi2 válasza Gombszem hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Hali!

Itt a tegnapelőtti mentés naplója.
(#) fecameca válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

De elolvastam. Szerintem már jól működne nálam is, ha volna türelmem az egészet végigvárni. Az az egyetlen egy bajom az egésszel, hogy így még sokkal tovább tart, mintha kézzel szedegetném le őket a Microsoft oldalról. Ráadásul olyasmiket is töltöget órákon át, amit nem kellene. Hálózatom meg nincs, hogy a saját gépeimre ezzel telepítsem a frissítéseket offline. Akkor meg mi az értelme?
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2013
(#) belfi2 válasza fecameca hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Szia!

Ha van türelmed kivárni akkor lesz egy olyan frissítési bázisod ami 2014_04_08 után is a rendelkezésedre áll. Hibajavításokkal IE8 cal MP11el. semmi más. De a Te döntésed. De ha mégis neki fogsz akkor figyelj oda , mert valóban lesz egy kb 20perces rész (egy 81 Mb fáljnál) ahol tényleg leáll majd később elindul és 98% nál ismét leáll. Error de utána kiegészíti a letöltött mennyiséget és ha minden ok akkor szépen megcsinálja abba a könyvtárba ahová mondod neki. Vagy ISO képfájlt is létrehoz amit kiírhatsz lemezre.
(#) Gombszem válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Érdekes...

Erre varrjon gombot egy nagyon hozzáértő.
(#) Gombszem válasza fecameca hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Idézet:
„... ha volna türelmem ...”

Nekem nulláról indulva egy fél óra alatt komplett lejött minden (az Office frissítésekkel együtt).
Pedig nincs szuper gépem, és a Net is csak 10 megás.

Valami egyéb galiba van nálad (hardver probléma is lehet).
(#) belfi2 válasza Gombszem hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Hali!

2013.12.18. 16:14:53,44 Start ->2013.12.18. 17:02:22,90 - Info: Ending copying for wxp hun
Ennyi és KB 1,5 Gb ~250 frissítés
(#) Leraz válasza fecameca hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Ezt már akkor végképp nem értem.
Idézet:
„..ha volna türelmem..”

Az nélkül meg semmi nem megy.
Idézet:
„Hálózatom meg nincs, ....”

?
(#) mraulajos hozzászólása Dec 21, 2013 /

Hali!
Van egy ASUS X51R tip. laptopom. ilyen videokártya van benne, egyébként minden eredeti benne. Az a problémám, ha projrktorra akarok átvinni, minden alapdolog átmegy, de ha már filmet, vagy képet akarok, azt viszon nem jeleníti meg a projektoron. Esetleg a nagyobb teljesítményű videokártyával ez orvosolható? Ha igen, kérnék pontos típust amire ki tudnám cserélni.
Következő: »»   424 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem