Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Ami feszültségeket a rajzon látsz,mérd meg mind! Ez alap
Az is megvan. És olyan nem lehet, hogy zárlatos a tekercs?
Zárlatos eltérítőtekercsnél összegyűri a képet.Tuti nem az a baja.Meg kellene nézni szkóppal,hogy a függőleges fokozatból az impulzusok elmennek-e a videoproc felé.
Rajzon VFB (vertical flyback) van jelölve.
Szkóp sajna nincs. A vezérlő IC körül nem barna a nyák, nem úgy néz ki, mintha főtt volna, és kiégett volna. Viszont ahogy irtam, a vezérlőIC 2es lábából (VFB) fel a sorkimenő felé megy sorba egy ellenállás, és egy dióda, ami alatt a nyák, (na nem azt mondom hogy megégett, nade) jól megbarnult. Vegyek bele egy TDA-t? Mondjuk 6€.. minden pénz számít, nade annyi talán még belefér. Főleg ha az lesz a ludas Vagy próbáljak ki még valamit mérni? Persze szkóp nélkül...
Nem minden alkatrész meghibásodás jár melegedéssel.Ha minden alkatrészt rendben találtál a
függ.IC körül,akkor az IC is gyanús.Én nem akarok a te pénzeddel játszani,én korábban sok TV-t javítottam,ha ilyen volt,akkor megvettem az alkatrészt,mondván,"úgyis kelleni fog"
Sajnálom szétszedni alkatrésznek, jó nagy TV, márkás, csak épp nem megy
Megveszem bele akkor az IC-t, majd jelentkezek jövőre
Az "X-ray prot." és az "EHT info" vonalán is lehetnek problémák ilyen esetben.
Szia!
Ellenállások rendben. Lehetséges,hogy a táptrafó adta be az unalmast?
A kondicserék nem segítettek? Próbáltad? A trafó nem okozhat ilyen hibát, ráadásul nagyon ritkán szokott akármilyen hibát produkálni.
Nem még nem próbáltam,kíváncsi voltam, hogy a tarfó nem okozhatja e a hibát de akkor most ráengedem a delejt
Egyébként ha lehuzom a vízszintes eltérítő tekercs csatlakozóját, és bekapcsolom a TV-t, mi türténik? Mert nekem be se kapcsol úgy. Nem csak egy függőleges csíknak kell lennie a kijelzőn?
A pukkanás ezúton elmaradt . Most már csak össze kéne raknom, és meglátom mit produkál.
A sorvégfoknak mennie kell,hogy legyen neked nagyfesz.Ahhoz pedig kell a vízszintes eltérítő is.(Pár kivételtől eltekintve).Itt lekapcsol a védelem.
OK. Akkor várom az IC-t, majd jelentkezek. Addig is kösz
Üdvözlöm mindenkinek!egy szívós dolgot kérdeznék!Van 2db Samsung tv-m!egyik SPA43T8hp!Ennek a hibája,kicsit hidegvan nemindul!Villog a ledd mintha indulna,utána semmi,kialszik!kondikat a tápnál,és sorvégnél megnéztem jók!Ha melegebb van akkormegy üzemel,De a képben halványan ,összevissza mozgó figurák vannak,másképp nemtudom leírni!A másik,Samsung Pláno tipust most nemtudom!a 100hz-es változata!Azmeg hidegen ,bejön a kép,elmegy megint bejön a kép,elmegy.ezt megcsinálja vagy 5x utána észheztér?Találkoziott emár valaki ilyen hibával!Nemtudok rájönni!Már a procira is gondoltam!
Hát nem jártam szerencsével.
Kicseréltem a 10nF smd kondit egy 103-as feliratú kerámia kondira, de maradt minden ugyanúgy. Megpróbálom még majd megmérni a két 3,3k ellenállást (R113, R101) amik a C103 közös pontján vannak. A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2013
Kicsit már nem emlékszem , hogy milyen tv is ez , és mi volt a hiba jelenség ?
Ok azt tudnám tanácsolni , hogy most ugyebár bekapcsol a tv , és megy , de egy idő után kikapcsol.
A feszültségek megfelelő értékeit ügy kellene mérni , hogy üzem közben figyelni , hogy melyik ponton , vagy feszültség esik , és abban az ágban terhelődik valami , és azért kapcsol ki a tv,. Szekunder oldalon kell mérni , és ráteszed a műszert bekapcsolod a tv - t , és figyeled a műszert , hogy amikor kikapcsolást megelőzően lesz e változás , ha az 5 v os ágban nem lesz , akkor jöhet mondjuk a 12 volt os ág stb . A másik , hogy a processzort on - off bemenetét figyelni , hogy miért kap kikapcsolási parancsot , és igy tovább.
Sziasztok!
Szokásom, hogy összegyűjtöm a szétvert modulos tv-ket is. Gyakran a panel működőképes marad. Arra gondoltam, csinálok egy TV-tunert. A lényeg, hogy nem lenne sorvég, csak a tuner, KF, meg a hangmodul, esetleg az RGB. A sorvég impulzusaira szüksége van ebben az esetben? A lényeg, hogy az antennabemenetre kötött jelből vagy alapsávi videojelet, (kompozit) vagy pedig RGB jeleket lehetne levenni a kimenetekről. A hangot úgyszintén. Megoldható? A másik, hogy van egy ICC-5 roncs szétégett sorvéggel. Javítani nem akarom, a képcső is rossz. Viszont egy nagyon jó hangpanel van benne. Szép nagy hűtőbordák, nagy teljesítmény, (2X 10W), sztereó, APU digitális IC van benne. Arra gondoltam, hogy hozzá lehetne aplikálni a az Infracolorhoz, vagy valamelyik moduloshoz. A kérdés, hogy a feszültségvezérelt hangszínszabályozás, és a KF jel között van eltérés, vagy szabványos? Benne maradna a régi is, hogy a saját hangszóró arról üzemeljen, de a hátlapon csatlakoztatható lenne a két hangszóró.
Az első kérdésedre a válaszom felejtsd el pláne a mai most már digitális adás miatt.De ha valamiért kompozit jelre lenne szükséged , akkor erre egy RF tuner lesz neked a legjobb , amit egy mondjuk már kiselejtezett videóból tudsz kiszedni.
A második kérdésedre megint csak az a válaszom , hogy többe kerülne a leves mint a hús sok átalakítás stb stb stb . Ha egy külsőleg csatlakoztatni kívánt hangszórót akarsz , akkor csinálj egy csak sima végfokot , és mondjuk a hangot leveheted a scart kimenetről is.é
Sziasztok! Videoton TS 5327 tv-n, a sorkimenő melletti L2 coil és a két nagyobb értékét keresem. Köszönettel
Ne tetesd hogy nem tudod
Jó lenne magyarul leírni azt, aminek van magyar neve.
Tekercs induktivitás értéket keresek. Sorkimenő melletti,L2,illetve a két nagyobb többkamrás tekercsét. ICC5 schassi. (VTTV).
Üdvözletem!
A következő probléma miatt írok. Adott egy Samsung CK-20S20BT televízió készülék, amely az eddigi 13 év hibátlan működése után komolynak nem tűnő, ám lényeges hibát produkál. Ez abban nyilvánul meg, hogy miután csatlakoztatom a hálózathoz és a főkapcsolóval készenléti állapotba helyezem a készüléket, percekig nem tudom bekapcsolni sem a távirányító segítségével, sem pedig a készüléken lévő gombok segítségével. Furcsa, halk, pulzáló sercegés hallatszik (leginkább a képernyő bal felső sarka felől)... A kérdésem, hogy mi lehet a probléma, mik a hibalehetőségek ilyen tünetekkel? Talán még annyit hozzáfűznék, hogy 2-3 perc után működik minden a rend szerint, tehát sem színekkel, sem hanggal sem a kép méretével és minőségével nincs gond. A válaszokat előre is köszönöm!
Nézd át a tápját, valószínűleg kondenzátoros.
Sziasztok!
Hozzám került egy Daewoo TV Chassis CP-185N. A tulaj szerint, néha bekapcsolt néha nem. Sokszor berregés hallatszott belőle. Mostmár abszolút nem indúl be. Szétkaptam, a nagy puffer kondi (400V/100uF) fel volt púposodva és kifolyva belőle a cucc. Na gondoltam meg is van a baj, kondi csere megvolt, de még mindíg nem indúl a tápja. Áram alá helyezve a stendby LED kigyullad majd elhalványúl és semmi életjel. Átnéztem a panelt, sehol nem találtam forrasztási hibát, vagy látszólag hibás alkatrészt. Mellékelem a kapcsolási rajzot, valaki segítsen, hogy hol kell ilyenkor elindúlnom. Előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |