Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videomagnó problémák
Lapozás: OK   17 / 65
(#) pauer98 válasza CHZ hozzászólására (») Dec 11, 2013 /

A kapcsolót megnézem amint lehet van egy b és egy k állás most B-n van. És ha az oszci az L404 számra hallgat, akkor az egymás melletti lábai jók. Az egyik lába egy kis vezetékkel kapcsolódik a C447hez valószínű már javítva volt előtte is. A CTL kábele felett van egy 2es aljzat ami üres. Ez ilyen gyárilag?

Köszönöm a segítséget!
(#) CHZ válasza pauer98 hozzászólására (») Dec 11, 2013 /

Ha tudod forraszd ki a tekercset és úgy mérd meg.
(#) pauer98 válasza CHZ hozzászólására (») Dec 11, 2013 /

Az sajnos nem fog menni szerintem.
(#) pauer98 válasza CHZ hozzászólására (») Dec 12, 2013 /

Nos, a kapcsoló semmit nem számít csak az RF-kimeneten, én AV-n használom. Egyes kazettákon nézhetetlen másikon néha néha ugrál, ha van valami ötleted a feltöltött képek alapján akkor szívesen veszem.
Köszönöm!
(#) CHZ válasza pauer98 hozzászólására (») Dec 12, 2013 /

Nem az RF modulátor kapcsolójára gondoltam, van több változata ennek a típusnak. PAL/MESECAM kapcsolót nézd meg, lehet elöl is.
Itt az 5-ös számozású kapcsoló.

Ilyenem van ---> http://p2.vatera.hu/photos/3d/2a/75d6_5_big.jpg
http://p2.vatera.hu/photos/3d/2a/75d6_1_big.jpg

Nem látok ilyen kapcsolót de megnézem hol lehet ha van benne.

Nem biztos, hogy van benne, mert ez régió függő, attól függ, hogy hová forgalmazták.

Igen, nincs benne. Még valami ötlet?

Köszönöm a segítséget.

Bemutatott képeken, ha jól látom, erős szín zaj van, ez egyszerűbb esetben, fejerősítő árnyékolásának problémája is lehet, de színcsatorna hiba is okozhatja.

És ezt/ezeket hogyan ellenőrizhetném?
Köszi!
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2013
(#) pauer98 hozzászólása Dec 12, 2013 /

Azt lehet hogy kifelejtettem de vannak kazetták amin kép sincsen, nem csak szín zaj.
(#) CHZ válasza pauer98 hozzászólására (») Dec 13, 2013 /

Így nehéz használható tanácsot adni...
(#) pauer98 válasza CHZ hozzászólására (») Dec 13, 2013 /

Ötlet is megfelel, nem veszÍtek semmit ha megnézem azt is ami jó.

Távjavítással szerintem ez nem megoldható.
Látni kellene és komolyabb mérésekre lenne szükség.
(#) pauer98 válasza CHZ hozzászólására (») Dec 13, 2013 /

Én a fej mögötti panelre gyanakodnék, mivel ha kicsit megnyomogatom már fűzi is vissza a szalagot. A kijelzőre még esetleg valami ötlet? Az biztos hogy működött régebben, a képre megpróbálom megkeresni a távirányÍtót és lenyomni az auto tracking gombot vagy a gombokkal be lehetne állÍtani teszt módban ha jól tudom. Szerintem itt a digital tracking funkció kavar be de nem vagyok valami profi, a kijelző jelezné ha trackingel vagy sem de az nem működik. Az is lehet hogy fejhiba apám szerint is, nem tudom, nagyon sokat használta régen, 2006 óta nem volt használva nagyon a kijelző tavaly még ment.

Köszönöm a segÍtséget!
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2013

Kijelző hibáját kitárgyaltuk, nem vállaltad a tekercs kiforrasztását.
Fej mögötti dobozban a fejerősítő van.
Az autó tracking nem lesz megoldás.
Számláló megy lejátszás közben?
Fejhiba esetén a fekete fehér kép esetén is látszana hiba.
(#) pauer98 válasza CHZ hozzászólására (») Dec 14, 2013 /

Igen, a TV-n jól számol. A fejerősítőn lévő lemezt majd leforrasztom megnézem nem e tört el valami forrasztás alatta. Kivehetem a tekercset is, csak félek hogy tönkreteszem a nyákot, de megpróbálom akkor. Ha rossz a tekercs akkor olyat hol tudok szerezni?

Köszi!
(#) CHZ válasza pauer98 hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Tekercset azért kellene kiforrasztva ellenőrizni, mert a primer tekercsével párhuzamosan van egy fojtó, ezért nem tudod mérni benne. Ónszívó szalaggal szépen kiforrasztható, fentebb leírtam, nem kell cserélni ha szakadt, javítható is. A vékony vezeték a kivezetés mellett szokott, zöldes színben korrodálni, ez kis kézügyességgel javítható.
Csatolásban láthatod, L405 tekercset is elég ha kiforrasztod, így is ellenőrizhető az L404.
Két szemben lévő kivezetéseinek vezetni kell, bal kb 1 ohm, jobb oldali 2 ohm körül mérhető, ha jó.
(#) pauer98 válasza CHZ hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Azért kérdeztem hol tudnék ilyet szerezni mert már javítva volt szerintem, nem véletlen az áthidalás a C447-tel (feljött a nyák). Attól függetlenül megnêzem.
(#) pauer98 hozzászólása Dec 15, 2013 /

Itt az átkötés, nem tudom miért van ott.

Bontani tudsz csak, de szerintem javítható.
Kijelző két szélső kivezetésére rámérhetnél, kb 4V DC..

Szerintem az csak gyári módosítás, láttam már ilyet.

Megmértem, nincs meg a 4V (a két legszélső).

Esetleg valami ötlet hogy a fejerősítőn mit nézzek meg? Kondi, ellenállás, fesz hasonlók.

Köszönöm a segítséget!

Szerintem ott ne keress alkatrész hibát, ha kh. van ezt derítsd ki, hogy mi okozza.
Nincs fűtése a csőnek, ezért nincs kijelzés, az oszcit javítsd meg (már leírt módon) lesz fűtés és kijelzés.

Valami ötleted nincs a képre? Nem értek hozzá te profibb vagy mint én. A tekercset akkor kiszedem ahogy tudom, de a kép fontosabb!
Nagyon örülnék ha valahogy menne.

Köszönöm a segítséged!
(#) CHZ válasza pauer98 hozzászólására (») Dec 16, 2013 /

Így távolból erre nem tudok használható ötletet adni.
A látott kép sem igazán értékelhető.
(#) pauer98 válasza CHZ hozzászólására (») Dec 16, 2013 /

Akkor készítek egy videót is ha segít valamit.
(#) djseed1 hozzászólása Dec 21, 2013 /

Üdv mindenkinek!

Vásároltam egy LG V192H Vhs kombót. Meghozta a postás, kicsomagoltam, bekötöttem és induláskor a VHS rész szervíz menüje jött elő. Már gyanús volt az egész. Kihúztam, vissza áram alá akkor már bekapcsolt. Viszont a DVD része tökéletes, a VHS pedig, mindegy milyen kazettát teszek bele, mindegy hogy a menüben milyen képbeállítást alkalmazok csak fekete-fehéren játszik le. Viszont a kép arany tiszta. 6 fejes a cucc, nagyító alatt átnéztem minden fejet, sérülés nincsen egyiken sem. Mindegyik ép és egészséges. Szóval a leolvasó fej kizárva. A Vhs rész menüje is szinesen jön be. De van ám mégegy gond. Az előlapi gombok közül csak a két Eject végzi a dogát, a többi abszolút nem a salyát feladatát végzi. Pld, a kikapcsoló gomb indítja a lejátszást, a Stop gomb vált a DVD és VHS funkciók között, és így tovább.
Lehet e olyan hogy, valaki a szervízmenüben elpiszkált valamit és az okozza a képhibát és a gombok hibáját? Mert másra nem tudok gyanakodni. Szétszedtem átnéztem a panelt, semmi javításra vagy piszkálásra utaló jelet nem találtam. Esetleg jártas valaki az ilyen Kombó lejátszókban? Hogy tudnék rajta segíteni?

A válaszokat előre is köszönöm.
(#) djseed1 válasza pauer98 hozzászólására (») Dec 21, 2013 /

Üdv!

Látom, még mindíg az enyém féle Akai-val küszködsz.
Felajánlanám segítségemet olyan formában, hogy elküldöm neked postán ajándékba az enyémet alkatrésznek. (csak a postaköltséget áld) A táp, a fej és a mechanika egyes részei hiányoznak. De a fogaskerékek, hangszedő fej és törlő, szalagvezető babák, meghajtó motor, ezek megvannak. A főpanel, kijelző stb minden megvan. És még a fej mögötti képfeldolgozó panel is.
Hátha kettőből egy sikerül!
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2013
(#) pauer98 válasza djseed1 hozzászólására (») Dec 22, 2013 /

Hát azt nagyon megköszönném! Mennyi lenne a posta? Verőcén lakom. Utánvéttel kérném, ha lehet. Ha nagyon drága a posta akkor sajnos felejtős lesz.

A kombóhoz annyit, nem lehet rossz gép sőt, nekem egy ilyen Sony-m van, plusszban 5.1es erősítővel és rádióval egyben. Nekem is volt ilyen az csak koszos volt tisztítás után aztán megjavultak a gombok. Valahogy csalogasd elő azt a menüt, szerintem azért jött be mert jó ideig nem volt bedugva. Nincs jobb ötletem service manual-t meg nem találtam.
Következő: »»   17 / 65
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem