Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Milyen tranyóra lehetne kicserélni a BD139-140 párt? Nekem ugyan RA6363S van, de a végfok szinte ugyanaz nem?
Hello!
Arra lennék kiváncsi, ennek az EA-6383S Videoton erősítőnek a kijelzője milyen tápfeszültséget használ a kijelzőcsöve fűtésére? A leközölt kapcsolási rajzok annyira miniatűrök, ráadásul felnagyítani se lehet, így azonban nem látni a lényeget. Hány volttal megy a kjelzőcső-fűtés és van-e neki valami polaritása?
Talán BD141 - BD142-re.
A BD sorozat fentebbi tagjaira.
Sziasztok!
A minap vásároltam egy kissé leharcolt ea 6383 s típusú erősítőt.Elvileg működőképes, csak vmi pajtában tárolták, ezért a kaszni kicsit korrodált néhol.Az egyik a házat lezáró csavaron még érintetlen volt a pecsét.Kicsit kitakarítottam, és persze kontakt tisztítottam a potmétereket, valamint a kapcsolókat, de közben észrevettem, hogy a hangerőszabályzó potméter mellett(szemből balra) a panelen található két darab trimmer poti (egymás mellett) kissé korrodált, illetve az ellenállást beállító lemezke a tetejéről mindkettőnek leesett. Azt szeretném kérdezni, hogy mit állítanak ezek a potik?Itthon is ki tudom őket cserélni komolyabb műszerezettség nélkül, és, hogy milyen értékűek lehetnek ezek? Köszönöm a segítséget!
Szia!
Érdeklődni szeretnék, hogy 6363s-be lenne esetleg hangerő szabályzó potid?
Valószínűleg a mute gomb szabályzópotija. Akár ellenállásokra is kicserélheted.
Ja köszi, már túlvagyok rajta 220k-s trimmer potikat sikerült beletenni, a gyári 100k-s helyett, viszont most meg a mélyhangok gyengültek el vmitől...:S
Holnap megpróbálok kondikat (elkó) szerezni az alaplapra hátha azok okozzák.
Szerintem a Puffer kondik kiszáradási is okozhatja a gyengébb mély hangzást, főleg ha még az eredeti kondik vannak benne, hiszen azok már jó 30-éve teszik a dolgukat, és valószínűleg ki is vannak már száradva, az Elcók cseréje biztos jót tenne az erősítőnek és meg is hálálná.
Igen azokat már beszereztem, de előbb az alaplapi kondikat akarom kicserélni, mert a pufferek húzósabbak árban, és ha nem ők okozzák, inkább visszaviszem a boltba.
Okosabbak egyébként azt mondják, ha pufferek lennének, akkor zúgna az erősítő. Amúgy amikett sikerült szerezni azok kisebbek mint a gyári, az átmérőjük is csak 25mm 30 helyett, meg persze alacsonyabbak is vagy 1.5 cm-el.
Az nem jelent semmit, ha a kapacitás/feszültség ugyan az akkor nagy gond nem lehet szerintem.
Nyílván nem jelent semmit, arra akartam utalni, hogy a rögzítésével valszeg szívni fogok a kisebb átmérő miatt.
A méretcsökkenést a technika fejlődésének tudom be.
nem feltétlenül maximum egy picit hosszabb lábat kell neki hagyni 1-2mm, Valamikor ha lesz rá időm, én is ki akarom cserélni benne a kondikat, de majd pl.: a hangszínszabályzó résznél lehet low esr kondikkal is megpróbálom, kíváncsi vagyok mennyivel változik majd meg a hangzás.
Már régebben beépítettem egy hangszóró/lágy-indító áramkört kis extra ként.
Sziasztok! Keresnék Videoton 6383s erősítőbe végfok panelt, vagy,olyan valakit aki le tud gyártani eggyet ! mert nem rég kaptam egy ismerőstől és hiányzik belőle kivették de a másik bent van és szól! Aki tud segítsen köszönöm!
Szia! Engem érdekelne egy végfok panel, mert nekem hiányzik egy ,a bal fele így kaptam az erősítőt! Le tudnál nekem gyártani egyett?
Helo! Én most vettem egy ilyen erősítőt és az lenne a problémám, hogy a bal csatornája nem akar szólni csak nagyon halkan annyira, hogy semmi nem hallatszik. Ha a mono be van kapcsolva akkor rendesen szól mind a 2 kimeneten. A némítás gombbal kapcsolatban kapcsolatban pedig az a probléma hogy ha be van kapcsolva akkor nem lesz csönd hanem csak halkabban szól. Ha csatornát váltok akkor is halkan szól a többi csatornán.
Helló, ha egy picit van kézügyességed, akkor szerintem magad is megtudod csinálni, nem kell más mint a nyákrajz, egy lézernyomtató/fénymásoló. Lézernyomtatóba való fotópapír és/vagy műnyomópapír és egyszerűen kinyomtatod... van egy cikk az oldalon a vasalásos technikával készíthető eljárásról, nagyon egyszerű és olcsó megoldás.
Maratáshoz a vaskloridot ajánlom, szerintem ez a "legbiztonságosabb" persze van más lehetőséged is. Belinkelem neked az "oktató videót" ami szemlélteti hogyan is lehet vasalásos technikával nyákrajzot készíteni. Bővebben: Link Fontos! Ha vasalásos technikát használod akkor mindig az alkatrész felőli nézetet kell nyomtatnod a papírra, mert mikor vasalod tükrözve kerül a nyákra! Amit linkeltem pdf-et a folia-t még tükröznöd kell! Vaskloridot be tudsz szerezni például a Hestore-n is. vasklorid Remélem tudtam segíteni, és annak a híve vagyok hogy csináld magad nem bánod meg Jah a furatokat 1mm-es fúrószárral kitudod fúrni kb 100 Ft/db Ha nem bízol magadban vegyél többet, mert elég könnyen törik. Forrasztáskor használj fluxot (folyasztószet), előtte persze zsírtalanítsd és tisztítsd meg a nyákot portól illetve minden szennyeződéstől. Forrasztás után isopropyl alkohollal tisztítsd meg a nyákot. Amúgy szerintem ezt nem ide kellett volna feltenned kérdés/kérésnek A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2013
Köszönöm a válaszod, kipróbálom a vasalásos technikát!
VT 6383S. Találkoztatok-e azzal a problémával, hogy amikor hirtelen elveszem a vezérlést akkor a mély hangszórón látszik még pár ki-be lengés(ami természetesen a hallható tartomány alatt van)? Ha igen akkor milyen megoldást találtatok?
Sajnos mint a sima erősítő mint a rádiós produkálja ezt a jelenséget,hangszóró lebegtetésnek nevezem. Ez zenehallgatáskor is megfigyelhető zárt rendszerű hangfalnál kevésbé bassz reflexesnél jobban,a lágyabb felfüggesztésű hangszóróknál jobban látni,főleg nagyobb hangerőn. Ezek a Vidik ilyenek.....
Üdv!
Szereztem egy ilyen csodát, és van vele egy problémám. Ha lehalkítom, akkor a jobb oldalon sistergés hallatszik. Nem erősen, de nem is gyengén. A bal oldala tökéletes. Ez lehet beszáradt elko(k) miatt? A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2013
Felbontottam (gyári plomba rajta volt), és ez a látvány fogadott (csatoltam a képet)
Elég a kondikat kicserélni, vagy a tranzisztorokat is érdemes?
Kicseréltem a kondikat, befújtam a potikat kontakt-spray-vel és még mindig sistereg. Valaki esetleg valami ötlet?
Szia! Esetleg húzd le a feszültség erősítő modult,és úgy kapcsold be,és ha úgy is sistereg,akkor a vég fok modulnál keresd a hibát.
Mi lenne az ára? Mondjuk nekem a BG 97Z lenne a jobb.
Sziasztok! Érdeklődeni szeretnék hogy ha ki vettem a némítás funkció szerepét betöltő fet-et (BF244A VT03) akkor így lehet e huzamosabb ideig használni vagy lehet valami baja az erősítőnek hogy ez az alkatrész nincs benne? Azért vettem ki mert max. hangerőn nagyon halkan szólt és így hogy ki vettem már szól rendesen.
Semmi baja nem lesz tőle, nyugodtan használhatod nélküle.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |