Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videoton EA 6383 s (tuning)

Témaindító: gbr, idő: Nov 2, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   13 / 24
(#) laci016 válasza gbr hozzászólására (») Jún 24, 2012 /

Lehet ki kéne cserélnem.Utánaolvatam a 6383 nak és azt mondják hogy ütős basszusa van,nálam csak akkor van ütős basszus,ha a gépen még ráemelek mélyhangszínt,úgy pedig semmi basszusa nincs ha a gépen kikapcsolom a hangszínt,de ha másról hallgatok zenét akkor se.Akkor a Loudness a poti miatt nem megy?
(#) Beringer 600 válasza laci016 hozzászólására (») Jún 24, 2012 /

Hali! előfordulhat hogy a loudnes a poti miatt nem reagál.
(#) Robid hozzászólása Jún 25, 2012 /

Majdnem túl vagyok egy ilyen erősítő végfokainak teljes felújításán,egy hiba kifog rajtam,ha megérintem a bemenetválasztó kapcsolót a bal oldali hangszóróban brumm hallható kb. 2 másodpercig, ha rajta hagyom az ujjam folyamatosan búg, de csak a bal oldal. (egyenlőre a bemenetek szabadon voltak)
(#) marcus válasza laci016 hozzászólására (») Jún 25, 2012 /

Nézd át a szabályzó modult, én kicseréltem a kondikat rajta és rengeteget javult a hangja.
(#) wirth hozzászólása Júl 15, 2012 /

sziasztok olyan kérdésem lenne hogy kaptam egy ilyen erősítőt és sajnos nem megy a kijelzője minden hol kap áramot és még sem megy nem világít nem érzékel mitől lehet és még egy kérdés a két vég fok között előrébb van egy panel vezérlő néven ezen egy nagyobb csúszó saru sor alulról felfelé a második lábon van egy vezetés és sajnos nem tudom hova ment leszakadt és nem tudom kideríteni válaszotok köszönöm
(#) Electricboy hozzászólása Szept 24, 2012 /

Üdv!
Én is be szereztem egy fent említett erősítőt, kapcsoló és végfok csere után sikerült működésre bírnom, szól-szól leadja amit kell, de nem szól túl szépen, lehet ez attól hogy a kicserélt végtranzisztorok nem lettek össze válogatva hfe szerint, sajnos a vásárlásnál nem volt lehetőségem a megfelelő komplementerpárok kiválasztására ez lehet a baj, vagy más pl kondenzátor csere stb.
(#) Electricboy válasza Electricboy hozzászólására (») Okt 9, 2012 /

Hogy ha badarságot kérdeztem kérlek akkor javítsatok ki, a kérdésem feltétele óta sajnos nem jutottam előbbre. Bármi ötletet szívesen fogadnék.
(#) reloop válasza Electricboy hozzászólására (») Okt 9, 2012 /

Szia!
Idézet:
„nem szól túl szépen”

Kicsit bővebben, ha lehet. Az adott jelforrás és a hangsugárzó egy másik erősítővel amúgy szépen szól?
(#) Electricboy válasza reloop hozzászólására (») Okt 9, 2012 /

Üdv!
Igen a hangsugárzó más erősítővel szépen szól. 'Nem szól túl szépen' alatt azt értem hogy a mély hang szinte nem is hallható erőtlen és nem tiszta, recsegésre hasonlít inkább jó lehet kicsit túlzásba estem, de lényegében így írható le, a magas hangoknál élvezhetőbb.
(#) reloop válasza Electricboy hozzászólására (») Okt 9, 2012 /

Két dolgot néznék meg az említett hiba kapcsán. Az egyik a táp puffer kondenzátorai ki vannak-e száradva. Ez abból látszik, hogy terhelés hatására akár 20%-ot is esik a végerősítő tápfeszültsége.
Lehetségesnek tartom továbbá, hogy ezen a rajzon VR39, VR40-nek jelölt ellenállások értéke meg van nyúlva, és a mély hangoknál bekapcsolgat az áramkorlátozó. Ez csatornánként eltérő mértékben, míg az előző egyformán jelentkezik.
(#) Electricboy válasza reloop hozzászólására (») Okt 9, 2012 /

Köszönöm!
Elindulásnak tökéletes holnap mérek, és beszámolok az eredményekről.
(#) Electricboy válasza Electricboy hozzászólására (») Okt 11, 2012 /

Na mértem párat a tápcsatlakozón ami a nyákba megy pozitív ág terheletlenül 33,5V terhelés hatására le esik akár 28V-ra is, ugyan ez a negatív ágon is ez ha jól számoltam kb 16% os feszültség esés úgy hogy nem nagy hangszórót kötöttem rá, ez sok már ugye? Valamint meg mértem a biztonság kedvéért a közvetlen a végfok táp ellátását is ott is ugyan ez a helyzet. Az említett ellenállásokat nem tudtam meg mérni túl alacsony az ellenállása a műszer zárlatot mutatott.
(#) reloop válasza Electricboy hozzászólására (») Okt 11, 2012 /

A két csatornán egyformán jelentkezik a hiba?
(#) Electricboy válasza reloop hozzászólására (») Okt 11, 2012 /

Igen bármilyen hangszórón és bármilyen bemenő jelnél mind két csatornán ugyan az a jelenség.

A tápra terelődne elvileg a gyanú, de a 28V még megnyugtató érték.
Az egyik végfok panelt meg kéne önmagában nézni. Ehhez ki kéne emelni a 4-es kondenzátort és egy garantáltan jó 4,7-10µF-val becsatlakozni külső jelforrásról. A kimeneten is van a fejhallgató csatlakozási lehetőség miatt egy vargabetű, az a hangszóró "+" közvetlen 12,13 panellábra kötésével kerülhető meg. Ezzel be tudod határolni merre kell a hibát keresni. Azért javaslom elsőként a végfokot górcső alá venni, mert leírásod szerint az volt piszkálva.
(#) Electricboy válasza reloop hozzászólására (») Okt 11, 2012 /

Köszönöm az eddigi segítséged ahogy időm engedi tesztelgetek és beszámolok a fejleményekről (1-2 nap). Viszont van egy kis képzavar tehát kiszedem a VC04es kondenzátort és egy másik kondit kötök be úgy hogy a jelet a a + felére kötöm a kondinak a negatív felét meg visszavezetem a nyákba, jól gondolom?

Gyakorlatilag a VR05 ellenállásra kell kötni a jelet. Azon ott a test és a bemenet.
(#) Gery22 hozzászólása Nov 12, 2012 /

Sziasztok a segítségetek kérném. szeretném kicserélni a vidi erősítőm tápjába a puffer kondikat. Valaki el tudná magyar hogy van a kondik bekötése? más típusúra cserélném ki őket. köszönöm
(#) Ge Lee válasza Electricboy hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Ha a végfok csere alatt a végtranyók cseréjét értetted, akkor az első amit megnéznék az a nyugalmi áram. A félvezetők szórása miatt (főleg ha más típusra lettek cserélve) jelentősen megváltozhat, ami ha esetedben kevesebb, okozhatja a torznak, recsegőnek tűnő hangot. Illetve megnézném még VC04-et. A táppufferek évtizedekig el szoktak menni, azokat nagyon ritka esetben kell cserélni.
(#) Ge Lee válasza Gery22 hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Ha csak azért cseréled ki mert éppen ehhez támadt kedved, akkor csináld. De ha azt is el kell magyarázni hogy miként tedd a másikat a helyére, akkor ne állj neki. Egyébként pedig ugyanúgy kell ahogy a régi volt.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2012
(#) Szaki81 hozzászólása Nov 22, 2012 /

Sziasztok! Kicsit amatőr vagyok segítségre lenne szükségem.
Az EA 6383S-ben kellene ballans potit cserélnem,de nem tudom milyent rendeljek bele valaki?
Előre is köszi Üdv:Tomi
(#) Gabeszq hozzászólása Nov 23, 2012 /

Sziasztok! Van egy Videoton EA 6383S -om. Már nagyon régen volt használva és most rákötöttem a sz-gépre de nagyon hullámosan szólt valamiért. Pár másodpercig hangos azután pedig halk, de több a halk mind a hangos. Nagy lehet a gáz vele? Üdv Gábor
(#) belaradio hozzászólása Dec 12, 2012 /

Sziasztok! Vettem egy Videoton RA 6386 S rádiós erősítőt. Az erősítő része tökéletes, de a rádió része csak pár másodpercig működik és utánna teljesen elhallgat. A kapcsolókat már befújtam WD40-el. Esetleg valami kondenzátor rosszalkodik benne ? Tudna valaki segíteni ? Előre is köszönöm.
(#) ciribiri hozzászólása Dec 19, 2012 /

Sziasztok!
Érdeklődnék, *

A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2012
(#) mineral hozzászólása Feb 10, 2013 /

Sziasztok!

Pár napja javítottam egy EA6383S erősítőt. Végfokokban teljes félvezető csere volt. Végek DB911 DB912 Páros. Pár napi nyüstölés közben nálam teljesen jól működött. Most visszakerült, hogy gerjed az egyik oldala. Valóban. Az egyik oldal begerjed a kivezérlés jelző is kiakad.
Van valami ötlet, hogy mi okozhatja?
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2013
(#) Ameron24 válasza mineral hozzászólására (») Feb 10, 2013 /

Szia!

Próbáltad már azt, pl hogy kicseréled a két oldali panelt, a hiba úgy is azonos oldalon áll fent?, ha igen akkor nem a végfokban esz a hiba sztem.
(#) attrax hozzászólása Feb 11, 2013 /

Van egy elado 6363S ha valakit érdekel priviben.
(#) Ameron24 válasza attrax hozzászólására (») Feb 11, 2013 /

Ez a topik nem erre való arra ott van az apróhirdetések...
(#) bereczk.jans hozzászólása Feb 11, 2013 /

Jó estét!
Hasonlította -e már össze valaki hangzásban az Orion 260-ast a Videoton EA 6383S készülékkel? Megjegyzem nekem az 50W is sok. Örülnék ha valaki megosztaná ilyen jellegű tapasztalatát. (Engem csak a végfokaik érdekelnek)
(#) mineral válasza Ameron24 hozzászólására (») Feb 13, 2013 /

Cserével nem próbálkoztam. De végül az előfok modul szivatott. Most beleraktam egy másikat azzal remekül működik. Köszi a tippet.
Következő: »»   13 / 24
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem