Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   427 / 1156
(#) orizon válasza sardi_hunor hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Driver Cleaner Net. Csökkentett módban töröld a videókártya drájvereit.
(#) sardi_hunor válasza orizon hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Es ezt a programocskat, hogyan kell hasznalni?
(#) Dióda válasza enree hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Pedig az csinálja és az indexelő szolgáltatás illetve még a windows update szokta szívatni az emberfiát.
(#) laszlokunstar válasza orizon hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Ez nem driver probléma, hanem hardver!
Idézet:
„és ha bemegyek a biosba akkor néhány betű helyén furcsa jelek vannak nem betűk”

Idézet:
„az elozo egy radon hd 5450-es volt.”
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2013
(#) laszlokunstar válasza sardi_hunor hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

A barátod régi gépében kellene alaposabban letesztelni. Még az operációs rendszer betöltése előtt benéznék a biosba is, ott jelentkezik-e a probléma.
Mivel már az induláskor is fagy, a melegedést kizárnám, de a videokártyán levő kondenzátorokat megnézném, és a Te gépeden egy másik táppal is kipróbálnám. Mondjuk a barátodnál a teszt idejére kereszbe cserélném az alkatrészeket, így a teszt ingyen van. Bár ha le lett véve a hűtése, és rosszul lett visszatéve, akár az is lehet
Az ECS sajnos a honlapján kompatibilitási listát nem tett közzé, de elvileg mennie kellene.
(#) sardi_hunor válasza laszlokunstar hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Letoroltem mindent a driver cleanerrel, es elindult a kartya driver nelkul, viszont ha felinstalalom a drivert, akkor nem kifagy hanem 10 masodpercig van kep utana 5 masodpercig nincs es ezt csinalja folyamatosan, kapcsol be kapcsol ki. Nem ertem ezt!
(#) sardi_hunor válasza orizon hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Letoroltem mindent a driver cleanerrel, es elindult a kartya driver nelkul, viszont ha felinstalalom a drivert, akkor nem kifagy hanem 10 masodpercig van kep utana 5 masodpercig nincs es ezt csinalja folyamatosan, kapcsol be kapcsol ki. Nem ertem ezt!
(#) Frenki007 hozzászólása Dec 27, 2013 /

Sziasztok
Olyan problémám lenne, hogy az asztali számítógépemen elromlott a billentyűzet csatlakozója. Mit lehet vele csinálni? Újra kellene raknom az oprendszert és így kicsit nehézkes. Valami tipp, ötlet??

Szabvány VGA driverrel megy a törlés után. Próbálj más verziójú ATI drivert, illetve az előbb általam leírt tesztet.
A kártya is lehet hibás. Ha visszateszed a régi ATI kártyádat mi a helyzet?
Még live linuxxal is megnézheted.

A regi kartya tokeletesen megy azzal nincs gond, delutan megprobalom a haver gepeben, lassuk ott mit produkal. Ja es nem talalok mas verzioju drivert csak a legfrisebbet, segitenetek?
(#) laszlokunstar válasza Frenki007 hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Leggyorsabb, ha nem akarsz forrasztgatni, csatlakozót, illetve esetleg alaplapi ic-ket, USB-s billentyűzet.
Nem írtad mi a gond, a csatlakozó deformálódott el, vagy nem érzékeli a billentyűt?
A billentyűnél is lehet akár kábelszakadás, először egy másik PS2 billentyűvel nézd meg.
(#) Frenki007 válasza laszlokunstar hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Nem ismeri fel a billentyűzetet, semmi külsőleg látható baja nincs, próbálkoztam már más billentyűzettel is de sikertelenül. Usb-s billentyűzettel elindul a telepítő csak azon belül tovább nem tudok menni.. Lehet forrasztási hiba is???
(#) laszlokunstar válasza sardi_hunor hozzászólására (») Dec 27, 2013 / 1

2005-ig visszamenőleg minden XP-s ATi drivert innen letölthetsz. Ha más Windowst használsz, akkor ezen az oldalon azok drivereit is megtalálod.

Bármi lehet, de a forrasztási hibának adnék kisebb valószínűséget. USB billentyűzet támogatást állítsd be a biosban, már ha van ilyen a te alaplapodnál. Létezik USB/PS2 átalakító is, (Y kábel, PS2 billentyű és PS2 egér is rá dugható) lehet, hogy azzal elindulna, de nem biztos.
Milyen operációs rendszert linux/windows, ha utóbbit, akkor milyen szervízpacckal szeretnél installálni ?
(#) Frenki007 hozzászólása Dec 27, 2013 /

Windows szervízpacck 2
Kaptam ilyen átalakítót de ezzel se sikerült elérni semmit átalakító

Az soros->PS2 átalakító, az nem jó! Neked USB->PS2 átalakító kell!

A régi kártyáddal működik? Az eszközkezelőig el tudsz jutni? Ha igen, ott milyen hibákat találsz?
(#) laszlokunstar válasza orizon hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Picit olvass vissza!
Idézet:
„A regi kartya tokeletesen megy azzal nincs gond,”
(#) orizon válasza laszlokunstar hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Látom . Vissza kell rakni a régi kártyát.

Sajnos a driverek nem segitettek, mindeniknel windowsbetoltesnel kekhalal, probaltam mar ujratelepiteni a windowst, de amikor eljut a telepites a videokartya driver telepitesehez ott megjon megint a kek halal. Mar nem tudom mi lehet a gond, sztem visszakerul a regi kari es megy tovabb az elet, valami gond van a karival vagy nem kompatibilis a lapommal.

Barátod miért cserélte le a kártyát? Miért adta oda ingyen? Annak csak volt oka.

Vett egy Nvidia GTX 660-ast. Ő azt mondja, hogy nagyon ritkan volt egy-egy kekhalal nala is de nagyon ritkan, nalam pedig folyton van. Na nem baj, marad a regi es kesz. Koszonom szepen mindenkinek az otleteket, valaszokat!

Alaplapi drájver rendben volt? Lehet nem támogatja a kártyát az alaplap. Gyártó honlapján, esetleg más fórumokon próbáltál érdeklődni? Az alaplapod az cirka olyan hat-hét éves lehet ha jól saccolom. Nem tudom..Vegyél egy olcsó Asus M2N-E lapot.Megbízható, nekem is az a netező gépem. Abban is ATI 3870 kártya van. Tökéletesen működik. Bár az alaplapi hangkártyánál ott azért van némi kívánni való.
(#) coyote55 hozzászólása Dec 27, 2013 /

A kiegészítő tápcsatlakozó rá van csatlakoztatva a kártyára?
A régi kártyádhoz nem kellett, ehhez viszont kell!
(#) orizon válasza coyote55 hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Ezt én is akartam kérdezni.
(#) _ampervadasz_ válasza Norbert123 hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Nos akkor azt kellene, megpróbánod, hogy letörlöd a TVkáryád programját ahogy van és távolítsd el teljesen.

Ilyen súgást alapesetben egyáltalán nem hallhatsz mert az erősítőfokozatnak ninsen ilyen (saját)hangja, vagy a számítógéprész felől a hangkeltő szervnek (DAC) azért lenne jó egy hangminta, mert így csak szubjektív vélemény alapján tudok teóriát felállítani a ami félrevezethet bennünek, mi meg téged.

Abban bízok, hogy a TV kártya alapszoftvere okozza a gondot, mert a programban meglehet adni, hogy honnan veszi a hangot , és mikor ezt aktiválod ( kiválasztod ) akkor az ahhoz a bemenethez tartozó hangerőt állítja, illetve lejátszás miről törénik, mert ekkor a kimenethez tartózó hangerő csúszkát változtatja, ha itt nincsen valami jól, beállítva, akkor az eredmény az lesz amit most Te most tapasztalsz, ezért lenne jó leszedni a szoftvert, és a TV kártyás összeköttetést is megszüntetni teljesen a hangkártyával, illetve a hangkártya konfigurációját is visszamodosítani alapértelemzetten Stereo Mic IN Line IN Line OUT kombinációra, ha esetleg 5.1 - es konfigurációban használnád.

Aztán lépkedni kell "felfelé" alaphang jó vagy nem ( bekapcsoláskor van e koppanás amit fülessel érdemes tesztelni) úgy mint bejelentkezéskor "zenél" zenelejátszásnl van e hang és így tovább, ha jó, akkor mehet vissza hangkártya program feltelepít beállít és próba jból, ha megbukik akkor itt van a probléma.
(#) Kovidivi válasza sastas01 hozzászólására (») Dec 28, 2013 /

Köszönöm!
(#) sardi_hunor válasza orizon hozzászólására (») Dec 28, 2013 /

A lap eddig rendben volt, nem volt olyan kartya ami nem ment volna benne es az alaplapi eszkozok is tokeletesen mukodni, szerintem a kartyaval van valami gond, valami kompatibilitasi problema van vele.
(#) sardi_hunor válasza coyote55 hozzászólására (») Dec 28, 2013 /

Igen ra dugtam, ammyit meg ertek hozza, ha nem dugod ra akkor sipol es kiirja, hogy nincs tap radugva.
(#) sardi_hunor válasza orizon hozzászólására (») Dec 28, 2013 /

Ja es teljesen szuz windowsal is probaltam de mint mar irtam
Idézet:
„probaltam mar ujratelepiteni a windowst, de amikor eljut a telepites a videokartya driver telepitesehez ott megjon megint a kek halal”
Következő: »»   427 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem