Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Sziasztok
Van valakinek tapasztalata a "Hantek 6022BE" usb oszciloszkóppal kapcsolatban? Mennyire használható amatőr gyakorlatban?
Nekem csak véleményem van arról, hogy mennyire lehet használható egy olyan szkóp amihez pluszban még egy PC is kell...
Amik könnyen használhatóak azok az öreg csövesek. Odanyúlsz és benyomsz egy gombot, vagy kattintasz kettőt a yaxley-n. Egy másodperc az egész, nem kell menükben kotorászni stb. Idézet: „Egy másodperc az egész, nem kell menükben kotorászni stb.” Némelyik digitális kezelését úgy elbonyolítják (almenük almenüje), hogy pokol vele a munka. Ha valahol csinálnának olyan szkópot, hogy sok-sok gombja lenne, ezekkel minden egyből elérhető, favorit lenne.
Drága a gomb... mindenen spórolnak. Nem az a lényeg, hogy te jól tudd használni, hanem minnél olcsóbban állítsák elő és minnél drágábban adhassák ek. Mi meg dühöngünk...
Szkópokat nézegetem, de nem igazán tudom, hogy mit lenne érdemes venni.
Használtak a vaterán kissé el vannak szállva. Esetleg PC-re dugható USB-s is jó lenne nekem. Ki milyet, vagy mit venne pontosabban? Vagy esetleg ha nem rég vett, akkor milyet, s mik a tapasztalatai?
Szeruuztok.
Tudna valaki segiteni Egy HP1740A oszcilloszkohoz tatozó könyvel,amiböl a kezelést elehet sajátitani üdv majorka
A legfontosabb kérdés, hogy mire akarod használni. Mit akarsz fúrni? Nyákot vagy vasbetont.
Hobby célra kell.
Kb amik eszembe jutnak hírtelen: -2 Csatorna -Jó lenne egy DSO, de egy PC-s USB-sel is kiegyezek, de a DSO a priorítás -max 50V, minimum 10mV-os jel mérése (az elsőt 1:10-es fejel meg lehet oldani, ha kevesebbet tud) -Frekvencia hát most jelenleg 1Mhz is elég lenne, de ralításokat nézve minimum 20Mhz vagy felette.
A legkisebb érzékenység általában 2mV/div. 1/10-es fejjel 20mV/div.
Akkor az nekem bőven jó.
És esetleg nincs ötleted, hogy melyik típust lenne érdemes megvenni? Vagy egyeltalán mit? Habár nem sürgős, csak néha jól jönne, ha lenne kéznél.
Jómagam nem számítok nagy szkópfalónak, mert még csak a hetediknél tartok. Azt nem tudom megmondani hogy melyiket vedd meg és honnan, azt inkább hogy melyiket ne. A vaterát nem ajánlom, nem csak az árak miatt, hanem mert onnan eddig csak egyet vettem, de pórul is jártam vele...
Ha nincsenek nagy igényeid akkor akár egy pár ezer Ft-os egyszerű szkóp is jó lehet. Ezzel csak az a baj, hogy az ember gyorsan kinövi. Felmerülhet az igény a nagyobb sávszélességre, és a másik csatornára. Amit én a belépő szintnek gondolok, azok a 20MHz-es kétcsatornás csövesek, azokból is inkább a Japánok (Hitachi, Kenwood, stb.). Ezekkel már lehet 50ns/osztás-ban nézelődni, az a legtöbb feladathoz elég. Egy 50MHz-essel 10ns/osztásban is, annál több meg szinte sosem kell. Most megerőszakoltam az elveimet, és megleptem magam egy Owon DSO-val. Azért pont ezzel, mert ár/érték arányban ez tűnt a legjobb vételnek. A többihez képest (gagyinak tűnő kijelzők, vastag szőrös vonalak) ennek hatalmas méretű, 8 colos kijelzője van, 800x600-as felbontással, valamint jóval nagyobb memóriája a kategóriájában hasonlóakhoz képest. Ezzel már 2ns/osztásban is tudok nézelődni, sok mindent kiír, számol, szóval szuper kis szerkezet. Ennek ellenére nem biztos hogy sokáig meg fogom tartani, mert számomra a csöves szkóp a szkóp. Az USB-s használata elég macerás, olyat semmiképpen nem vennék. Szóval én azt mondom hogy vagy egy használt csöves 25-35ezer Ft között, vagy egy új DSO valamivel drágábban. Szerintem a tavasszal lesz nekem is mindkettőből egy eladó.
Köszi!
És esetleg valami nem sokkal drágább DSO közül mit?
Mennyi pénzért gondolod?. A DSO-k 100e. felé vagy után vannak.
Hát olyat ami jó, és nem is drága.
De akár sima csöves is jöhet, ami tényleg jó, és nem túl régi.
Akkor viszont első és legfőbb kérdés, hogy digitális azaz tárolós kell, vagy analóg. Analóg csak szabályos periodikus -és folyamatos- jelekhez jó, egyszeres lefutású jelekhez, digitális jelcsomagokhoz nem.
Analógról-áráról visszább Gee Lee kolléga írt.
Elírás a linkelt oldalon! A sávszélesség nem 1000Mhz, hanem 70Mhz.
Ára nettó, vagy bruttó, nem derül ki.
Hiszen 70MHz-t is ír.
Idézet: „Oscilloscope, Digital storage, 2CH+1EXT, 70MHz, 7 inches, 1GSa/s, 40KPts Az oldalon feltüntettt árak az ÁFÁ-t nem tartalmazzák. ” A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2013
Először én is abban gondolkodtam, de aztán inkább az Owon mellett döntöttem. Ez csak egy tizessel több, de a kijelzőjének a felbontása kb. a duplája (vagyis nem kell vastag szőrős vonalakat nézegetni), és több memóriája is van.
Ahogy írtam is privátban, ha komolyan érdekel vedd meg az enyémet, azzal jársz a legjobban. Összesen 3x volt bekapcsolva, az árból nyilván engedek, és lesz még rá 23 hónap garid.
A linkelt oldalon a kép mellett jobbra viszont 1000Mhz-t ír, megtévesztő lehet.
Sziasztok!
Erről az oszcilloszkópról tudtok véleményt mondani? Bővebben: Link Úgy olvastam, hogy szoftveresen ki lehet nyitni 200MHz-re. Előtte Hantek 6022B-t meg DSO2090-et nézegettem, de ez lenne a befutó. A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2014
Ennyi pénzért jó, de VÁM, ÁFA ilyenkor hogy van? És ha van vele valami? Ha megveszed, majd írd meg, mert engem is ennyiért érdekelne...
Szia!
Én úgy gondolom, hogy jobban körbe kellene járni a típus választást. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem jó. A microkontroller.net fórumon elég sokat foglalkoznak vele és ott elég szépen le van írva, hogyan húzzuk fel 200Mhz-re. Viszont szinte csak a "B" szériával foglalkoznak, amit Te kinéztél az a "P" széria. Hirtelen ránézésre a legjobban szembe tűnő különbség, hogy a P memóriája 40K, a B memóriája 1M. Mivel nem boltban veszed, sajnos számolni kell a lehetőséggel, hogy esetlegesen új, ámde elfekvő készletből kapsz. Ami azért érdekes - mert mintha olvastam volna - hogy 2013 nyarától 40k a memória. Előtte 24k volt. És vélhetőleg ez okoz nehézséget az új firmware-update lefuttatásakor. Tehát, nem teljesen tiszta az ügy, legalább is pár felhasználó szerint. Mivel én nem vagyok egy oszcilloszkóp guru, talán meg kellene várni pár hozzáértő véleményét. Én személyesen a "B" szériát választanám, illetve választottam is. Pontosabban a DSO5102B-t. Igaz drágább volt, mivel itthon vettem a garancia miatt. Egyszerűen gyáva voltam, hogy bevállaljam az e-bay-t.
A belsejét nem ismerem, és elvileg egy kaptafára készülnek, de a kijelzője nagyobb felbontású, tehát jó. A 480x234-es képet nem egy nagy élmény nézegetni.
Ha ennyi lenne az ára akkor jó lenne, de erre még számold rá a vámot és az áfát. Hasonló megfontolásból, és az esetleges garanciális problémák miatt én inkább itthon vásároltam.
Köszönöm mindenkinek a választ!
Szlovákiába rendelném, itt * Amúgy mennyire gáz a 24K memória? Igazából egyelőre nincsenek nagy igényeim, nem is biztos, hogy sűrűn használnám, de ha pénzt adok érte akkor jó legyen. A 7 colos kijelzőből meg a felbontásból nem engedek, úgyhogy Rigol kilőve. A 70MHz is bőven elég volna. Ezen kívül még Bővebben: Link az Owon SDS5032E-t nézegettem, kecsegetető rajta a LAN port, meg a 8 colos kijelző, viszont 30MHz sávszélessége kevésnek tűnik. Ha USB-vel összekötöm őket számítógéppel akkor milyen lehetőségek vannak? *Mások is olvassák ezt a fórumot! A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2014
Közben a következőt néztem még, angliából küldené az eladó:
Owon SDS7102V
Ha jól tudom, ilyet kínál Ge Lee itt az apróban, kicsit többért, de 23 hónap hazai garanciával.
Ez eléggé jobb mint az előző, hosszú távon sem kell cserélni. Kivéve, ha elromlik.
Utánaolvasgattam külföldi fórumon az Owon-nak, a szoftverjét nem dícsérik, állítólag tele van hibákkal és frissítést sem akar kiadni a gyártó.
Van valakinek ezzel tapasztalata? Vagy szoftver, kezelhetőségben össze tudná valaki hasonlítani pl Hantek-el?
Sziasztok!
DSO 201-es kis oszcilloszkópja van esetleg valakinek? Szoftverfrissítésben és kép mentésben kellene egy kis segítség.
Eddig semmilyen hibát nem találtam a szoftverben. Aki szerint nincsenek frissítések hozzá, annak ajánlom hogy nézelődjön a gyártó oldalán. Bővebben: Link A régebbi szériákkal voltak gondok, amit gondolom folyamatosan javítottak, a friss kiadások tudtommal nem tartalmaznak szoftverhibát.
De ez ugyanígy működik a többi gyártó esetében is (vagy még így sem). Online segítséget is nyújtanak ha valaki jól beszéli az englist. |
Bejelentkezés
Hirdetés |