Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   980 / 1388
(#) elektros90 válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 29, 2013 /

Azthittem van valami spéci nyomtatójuk amivel ilyen sötétet tudnak elérni. Ha kémiázni kellesz, akkor szerintem sem vállalják el. Manapság a digitális világban nem lenne kedvük hozzá, csak azért mert nekem kell 1 darab.
(#) pjg válasza elektros90 hozzászólására (») Dec 29, 2013 /

Az attól függ, hogy Pozitív 20, gyári foto lakkos nyák, vagy Dry film. Nem mindegy.
(#) kaqkk válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

Hogy kérted? Negatív ofszet film? Szuper minőség csak feleslegesen megdrágítja a házi készítésű nyákot . Egy jó minőségű lézernyomtató pausra-lézerfóliára nyomtatva és nyomatsötétítővel lefújva tökéletes eredményt ad (vagy akár simpi módszere a sima papírt lakozva) és nem vársz egykét napot a filmgyártásra , nem fizetsz 5-800Ft ot a filmért ...
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2013
(#) papus51 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

Az emlékeim szerint az ofszet nyomtatásban létezik (legalább is volt) pozitív és negatív nyomólemez is, így tehát van értelme a poz. és neg. filmeknek is.
Anno én nyomdai fényképezőgéppel (ez egy íróasztal méretű készülék) csináltam nyákhoz filmet. A tervezett rajzolatot kinyomtattam lézerrel 2X-es nagyításban, majd a fényképezés során visszakicsinyítettem az eredeti méretre. Utána retus, majd egy kontaktolás, és készen volt egy nagyon jó minőségű film.

Most találtam egy nyomdát Százhalombattán (nekem ez van közel) akik vállalnak levilágítást 400 Ft/A4 árban. Sajna az ünnepek között nem dolgoznak, de ha helytálló az info akkor ennyi pénzért a fene foglalkozzon írásvetítő és egyéb fóliákkal.
Pauszról kétoldalas finom rajzolatú nyákot meg sem próbálnék készíteni, mert a pausz a levegő nedvességtartalom változására jelentős méretváltozással válaszol.
(#) kaqkk válasza papus51 hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

A pausz jó egyszerűbb nyákokhoz , a bonyolultabbakhoz írásvetítő fólia (ha körülnézel itt-ott akár 30-50Ft/db áron is megveheted) és azonnal tudod használni .
(#) papus51 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

Eddig én is azt használtam. Office Depot-ban vettem 50 db-ot 6000-ért. Ez azért 100Ft/db felett van, és mindig sikerül elrontanom egyet-kettőt. Így már nem tűnik drágának a 400Ft. Főleg figyelembe véve a profi minőséget, meg hogy nem kell belőle dupla réteg a megfelelő fedés eléréséhez.
Nincs gondom a fóliával, félre ne értsd, de a film mégis csak jobb minőséget ad.
(#) kaqkk válasza papus51 hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

Azt én sem vitatom hogy tökéletes a nyomdai film kétszer már használtam is ,nekem csak az ára és a várakozás az ami visszarettent a használatától .Próbáltad már a nyomatsötétítőt? A nitrohígítógőzt ? Mindkettő megspórol neked egy fóliát ! Én már próbáltam , és sikerrel azt is hogy kétszer nyomtattam ugyanazt ugyanarra a fóliára és sokkal sötétebb lett.
(#) nagym6 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

Semilyen variációban nem vállatak nekem, bármi legyen, 1-2 darabra nem mozdulnak.
Ha belegondolok én sem tenném, mennyicske haszon őnekik, ha kb. 5-800Ft./A4 méret.
Most lézernyomtató (nem enyém) lézerfóliára tökéletes, P20 még van 1 flakon, így csinálom. De ha kifogy a lézernyomtató gyári tintája, utángyártott lesz bele, lehet, hogy nem lesz jó.
Majd váltás simpi módszerére.
Idézet:
„kétszer nyomtattam ugyanazt ugyanarra a fóliára és sokkal sötétebb lett.”

Azt nem tudom megoldani, hogy kétszer nyomtatva ugyanarra a fóliára pontosan ugyanoda menjen a második rajzolat. Bármennyire is pozícionálom szorosan a fóliát a tálcában. Esetleg eleje még jó, vége felé kicsit elkanyarodik a fólia bent a nyomtatóban.
(#) kaqkk válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

Én vettem utángyártott tonert és nem volt jó(nagyon halvány volt a nyomat) , kiöntöttem belőle a tonerport, és újratöltöttem azóta tökéletes , még egy spricc nyomatsötétítő aztán mehet a lámpa alá..
(#) nagym6 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

Rendben. Gondolom jól használható, ha így csinálod.
Régebben itt a transzparens sprayk kiváltásával kapcsolatban említetted, meg mások más folyadékokat is.
(#) havranarpi hozzászólása Jan 1, 2014 /

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ,ha elfogyott a Flux SK-10 -es lakkom ,hogyan tudom megvédeni házilag a panelomat az oxidtól?
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2014
(#) pjg válasza havranarpi hozzászólására (») Jan 1, 2014 /

Ha forrasztás előtt vagy, akkor fenyőgyantát oldj fel alkoholban. Jó sokat. Ha már kész a panel, akkor lemosod denszesszel és száradás után lefújod Akrilán lakkal. Vagy profi módon használj lötstop fóliát.
(#) voltagemultiplier hozzászólása Jan 1, 2014 /

Szóval ha nem vegyi technológiákkal marsz NYÁK-ot (nem fogy a vegyszer a boltból) akkor tilos a hozzászólás... *
(#) vicsys válasza voltagemultiplier hozzászólására (») Jan 1, 2014 /

Nem, ez nem így van, de ne a vita kezdődjön.
(#) kaqkk válasza voltagemultiplier hozzászólására (») Jan 1, 2014 /

Ez nem teljesen igaz.Nézd csak. Ő cnc gépen marta a nyákot és ....
(#) voltagemultiplier válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 1, 2014 /

Marhat szélesebb sávokat is, több, egymás melletti párhuzamos átfutással majd merőlegesen a sávra, (cikk-cakkban). Én ilyenre nagyobb átmérőjű fúrószárat használok, leköszörült heggyel (még marószerszámot sem érdemes drágán venni)
(#) kaqkk válasza voltagemultiplier hozzászólására (») Jan 1, 2014 /

Ne kezdd újra lássunk képet !
(#) Gabó válasza voltagemultiplier hozzászólására (») Jan 1, 2014 /

Ameddig nem mutatsz saját készítést, addig feleslegesen osztod itt az észt! Az meg, hogy kézzel tekergetve milyen nyákot lehet készíteni, ami veri a CNC-s megmunkálást, az már vicc kategória. Április 1 még odébb van!
(#) voltagemultiplier hozzászólása Jan 1, 2014 /

Az oszlopos fúrógép viszonylag olcsó, egy Proma márkájú keresztasztal úgyszintén (ami a proxxonnál használható méretű az nagyon drága), ezért gondoltam, hogy hobbiszinten megfelelne.
Nekem van rendes marógépem is (kézi orsós), ha már profi termelésről is szó esett, de az megintcsak drága.
(#) Temela válasza eyess hozzászólására (») Jan 1, 2014 /

BUÉK!
(#) eyess válasza Temela hozzászólására (») Jan 1, 2014 /

Szintén mindenkinek.
(#) Koncsar hozzászólása Jan 2, 2014 /

Sziasztok! Nyomatsötétítőt hol lehet venni, mi a pontos neve? köszi. Illetve előhiváshoz milyen szert használjak?
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2014
(#) kaqkk válasza Koncsar hozzászólására (») Jan 2, 2014 /

A nyomatsötétítéshez én black covering spay-t használok és nagyobb papír írószer boltokban kapható . Az előhíváshoz pedig mosószódát aDRY fólíához és mondjuk hideg zsíroldót a p20-hoz vagy gyárilag fényérzékenyített nyákhoz
(#) Koncsar válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 2, 2014 /

Köszi Béla a gyors választ. Budaörsön van egy Office depot, ott talán kapok spay-t?
A Dry fóliát is kapok nagyobb irodaszer boltban? Well done zsíroldó jó hozzá? Mosószódáról kéne még egy kis infó. Pozitív 20-ra gondolsz? Hol a legkedvezőbb az ára? Köszi
Jó sok kérdést tettem fel. Bocsi

Lassíts egy picit! az office-ben valószínűleg kapsz nyomat sötétítőt. A well done jó de csak a Pozitív20 hoz és a gyári lakkos panelhoz . DRY fóliát nem kapsz az írószerben .. Árakat sajnos nem tudok mondani innen Szegedről ....
(#) Szpisti válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 2, 2014 /

Ha nem kapsz "nyomatsötétítőt" , vegyél "Label Off 50"- et, ugyanaz a hatása. Nekem többféle
tonerhez is bevált. Ha esetleg nem jönne be mégsem, én átveszem, épp kifogytam.
Ezt másképp címke eltávolítónak hívják, és nagy valószínűséggel kapsz az OfficeDepotban.
(#) Koncsar válasza Szpisti hozzászólására (») Jan 2, 2014 /

Köszi! Az létezik, hogy a 200ml pozitív20 4950Ft?
A Béla írta a mosószódát, ilyet hol találok és ez mit is csinál?
(#) Szpisti válasza Koncsar hozzászólására (») Jan 2, 2014 /

Létezik. Ezért érdemes egyszerűbb nyákokhoz kipróbálni a laminálást vagy vasalást.

A mosószóda a Dry fóliához kell, a P20-hoz nem - tudtommal.
P20-hoz NaOh (nátrium hidroxid) kell, nemrég volt róla részletesen szó, olvasgass vissza.
(#) nagym6 válasza Koncsar hozzászólására (») Jan 2, 2014 /

Van kisebb flakon kiszerelésben is, 100ml. Az olcsóbb, ha hosszabb távon elég ez a mennyiség.

Mint írtam a mosószóda csak a DRY fóliához kell azt egyenlőre felejtsd el részedről nincs jelentősége (nem tudtam mit szeretnél használni ezért leírtam az összes lehetőséget)
Következő: »»   980 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem