Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-T - Földfelszíni digitális problémák
Lapozás: OK   54 / 82
(#) biji válasza Kari55 hozzászólására (») Jan 1, 2014 /

BUÉK!

Tuti, hogy a TV .

Nem egyedi eset a Tiéd. Írnék a JVC-nek , biztos van megoldás rá.
(#) kalmi.kalmi válasza Hx-2 hozzászólására (») Jan 1, 2014 /

Folyamatosan nyomkodom a TV/RADIO gombot, de semmi... több gombot is próbáltam, de nem áll meg egy pillanatra sem. Bele is néztem a dobozba, hátha van valami jumper vagy valami reset gomb. Egy videoproci, meg egy flash ennyi az egész.
Azért megpróbálkozom még egyszer a rádió gombbal...
(#) kalmi.kalmi válasza Hx-2 hozzászólására (») Jan 1, 2014 /

Esetleg még megnézem a távszabit, nem-e véletlenül az sem megy....
(#) kalmi.kalmi válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Jan 1, 2014 /

A távszabi jó...
(#) StMiklos válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Jan 1, 2014 /

Szevasz!
Másnak is gondja van, itt egy idézett hozzászólás, innen:
http://www.edigital.hu/SET-TOP-BOX_Vevo_egyseg/WayteQ_HD-95RF_MPEG4...5.html
" 22 Soós Endre (2013/10/21)

Klassz volt amig működött! 2 hónap alatt kétszer volt az Ecseri u. 1-3 alatti szervizben!Rendesek voltak fél óra alatt rá tették a már jól működő softvert/nekem ez a szerviz úgy eg óra oda, egy óra vissza útra van. SZINTÉN BOOTOLÁSI SOFTVER HIBÁS LETT!Avas jó a softver.... Ezért 2 pontot adok neki csak - Soós Endre/VOLTUNK A SZERVIZBEN VAGY 25-en ugyan evel a hibával. CSak egy óra eltelte alatt!"
Üdv: StMiklos
Picit más, de hasonló, épp ma reggel: Dreambox műholdvevő, tápcsatija @arakodik, összekócolja a nandflasht, nem áll fel.. Persze ez nem gond, rutinművelet, 5 perc alatt visszarakom a firmware korábbi tok-vonó mentését.
Ugyanez a hiba vélhetően: WM8650 öreg Ebook.
Ha hagyják felügyelet nélkül lemerülni, a végleges kép megszűnés előtt/közben már ingadozik az akku tápfesze, működtetni már nem tud, de arra még jó, hogy belekarmoljon a NandFlashbe, kiveszik belőle a ROM..
Ilyenkor mindig újra kell ROMolni, fél év alatt 2*.
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2014
(#) Kari55 válasza biji hozzászólására (») Jan 1, 2014 /

Szia.
Még garanciás a tv. Az a baj hogy nem tudok annyira angolul, hogy meg is értsék, a Google fordítója meg...

Esetleg ha egy szerelőnek megmutatnám?

Boldog Új Évet

Szia!

Hívj fel egy szervizt, ahol javítanak JVc LCD tv-ket. Pl:

http://web.t-online.hu/illenyi71/index.html

Majd írd meg légy szíves, hogy mit válaszolnak. Már kíváncsi vagyok én is.

jani
(#) golem hozzászólása Jan 2, 2014 /

Sziasztok!

Van egy kis problémám 2-3 napja este az adások Tv2, RTL, M1, M2 nagyon kockásodik még néha a jel is megszűnik. Dekóder Wateq hd 95cx Antenna régi lepke antenna eddig jó volt.
Meg mostanság csinál olyat a dekóder hogy ki tiltom a fizetős csatornákat és úgy keresek meg is találja egy pár napig jó utána magától vissza teszi a fizetős csatornákat. Az mért van?
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2014
(#) kadarist válasza golem hozzászólására (») Jan 2, 2014 /

Szia!
Időnként magától frissíti a csatornalistát, azért van ez. A kockásodás pedig kis jelszint miatt szokott lenni és ezért ellenőrizni kellene az antennakábelt és az antennát.
(#) golem válasza kadarist hozzászólására (») Jan 2, 2014 /

A kábel új antenna a feszt a dekódertől kapja.
(#) Siqlako hozzászólása Jan 2, 2014 /

Üdv. Tapasztalati tanácsot kérnék Tőletek. ALCOR HD-2600 -as set-up-boxomnak van egy USB portja. SDHC 8Gigás kártyát csatlakoztattam hozzá. De sem a beállítások menüjében sem a formázás (FAT32, vagy NTFS) után sem akarja elfogadni, hogy nem 4 Gigás a kártya. (Mert azt üzeni a képernyőre, hogy a kártya megtelt) Pedig csak felét használta fel. Hogy lehetne, hogy lássa a kártya teljes memoria mennyiségét? Ki tudja a megfejtést, mert kérdeztem már un. "szakembert", de Ő sem tudja a megoldást. A leírásában az van, hogy amíg be nem telik az egész memoria kártya addig felvesz egyfolytában. Ezek szerint mégsem Azt tippelem, hogy 8 Gigás SDHC mem kártyát nem képes teljesen lekezelni. Tud valaki segíteni? (Felvétel indulásakor _ REC _ kiírja, hogy látja az egész memória mennyiséget, még sem fesz fel csak 4-5 Gigáig
(#) Ge Lee válasza golem hozzászólására (») Jan 2, 2014 /

Nincs velük semmi baj, az eseted nem egyedi, több napon át is megfigyeltem ezt decemberben. Egész nap 100/100% a minőség és a jelszint is a box-on. Aztán este 8-9 óra fele jön egy időszak (pár perc, de néha fél óra), amikor leesik 60% környékére, vagy még az alá is, néha van még pici kockásodás is. Eztán megint minden jó, a jel újra 100%100%.
A pontos okát nem tudom, lehet a terjedéssel valami, de zavar is, vagy adóoldali babrálás. Utóbbi kettőre tippelnék, mivel nem rendszeres, hanem csak néha fordul elő.
(#) Ge Lee válasza Siqlako hozzászólására (») Jan 2, 2014 / 1

Lehet hogy olyan mint a régi windows-ok és csak 4 gigáig lát, bár elvileg kezelnie kéne az USB-s vinyót is.

Köszönöm Ge Lee a gondolatod. Lehet, hogy a készülék szotware frissítéssével talán megoldódna, csak azt meg nem merek, mert félő, hogy utána használhatatlan lesz a kütyü. :/. Igen, emlékszem, hogy bizonyos számítógép alaplapok komolyabb memóriával bíró vinyókat nem voltak képesek úgy működtetni, hogy a teljes vinyó memóriát kezelni tudták volna. Azt a baj, hogy akár hogy is kutakodtam és kérdezgettem ennek az okát, senki nem tudja a mi az oka. Még egyre gondolok hibának, talán az a baj, hogy a micro SDHC kártya olvasó miatt nem képes jól működni? Mert kártyaolvasóval van összedugva USB-re. (a set-up-boxnál)
(#) golem válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 2, 2014 /

Akkor nem csak nekem rosszalkodik a jel mert idegesítő nagyon most néztem a jel erősséget
a CH 60 90% jelminőség 90% de csak itt a többi sokkal de sokkal gyengébb. Antenna Tokaj fele van fordítva mert Debrecen felől csak az RTL fogja mást nem.

Golem, Üdv! Nálam gyári profi antennával (P-43 N TRIPLEX) UHF. Padlástérben, madzaggal felfüggesztett módon 65 és 71 % "jelerősség" mellett, 95% "jel minőséggel" kiváló az összes adó. (Kom-Egom. megye Turul átjátszó) kb 5 Km-re van. Néha egy icipicit mintha megakadna, 1mp-re, de ritkán.
Az antenna dokumentációja szerint 75 Ohm 470-872 MHz a sávszélessége. Egybeépített 3 antenna. Lehet, hogy azt antennáddal lehet a gond. Talán a jel nyereségével lehet gáz.
(#) Ge Lee válasza Siqlako hozzászólására (») Jan 2, 2014 / 1

Nekem egy Strong van, meg egy idegesítő Orion, de emlékeim szerint mindkettő normálisan vesz fel pendrive-ra is, meg vinyóra is.
(#) golem hozzászólása Jan 2, 2014 /

Ha kicserélem az antennám belső panelét Ilyenre akkor menyit fog változni a jel erősség?
(#) pucuka válasza golem hozzászólására (») Jan 2, 2014 /

Amennyivel nagyobbat erősít az eddig használtnál. A lényeges javulást inkább a nagyobb időjárás állósággal érheted el. Könnyen lehet, hogy az esti páralecsapódás okoz problémát a majdnem nyitott antenna fejerősítőknél.
(#) Gabbes válasza Massawa hozzászólására (») Jan 2, 2014 /

...de lassan cseperedhetne már felfelé az a gyerek!
Nagyon zavaró! Más beltériknél is késik a hang?

De ha tudnám állítgatni a beltérim(WayteQ HD-95RF), legalább kompenzálhatnám!
Nem tudja vki, hogy lehet belépni?
(#) Ge Lee válasza Gabbes hozzászólására (») Jan 2, 2014 /

Ilyet még egyetlen box-szal sem tapasztaltam, mondjuk Wayteq-el még nem volt dolgom. Olyan viszont gyakran előfordul, hogy megnyitom az EPG-t, és 1-2 csatornánál rendben van, a harmadiknál meg nem az aktuális műsor jön be, hanem a holnaputáni.
(#) Mengyán válasza StMiklos hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

Nekem is van 2 ilyen készülék. Az első 2 hónap után eljátszotta, majd hetekig ült rajta a szervíz. A munkalapon az volt, hogy "RS232 software frissítés". Mindezt a "Nagy Power OFF" után. Azóta (szept. közepe) tökéletes. Ezután vettem egy másikat. Komplett hülyének nézett az a boltos haver, akinél vettem, mert csak az én kedvemért hozta, nem tart készleten. Az tökéletesen működik, 87 éves nagymamám azon nézte az újévi koncertet, és nem győzött csodálkozni, hogy milyen jó képe van. A másodiknál egy hibát vettem észre csak, hogy a menüjéből kilépésre újraindul. Pl leválasztottam a pendrive-ot, újraindult, és jelezte, hogy felcsatolta az USB-s eszközt. Kapott egy firmware frissítést, azóta nincs vele gond.
(#) lajos1969 válasza Mengyán hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

Sziasztok!
Rendeltem az ebay-ról egy ilyen vevőt,Bővebben: Link működik csak a kép akadozik a gépen mitől lehet?
Köszönöm.
(#) kadarist válasza lajos1969 hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

Szia!
Lassú a géped az MPEG4 HD dekódoláshoz.
(#) lajos1969 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

Szia!
Lehet valahogy orvosolni? Vagy csak újabb gép?
Köszi.

Alapvetően a processzoron és a videokártyán múlik a dekódolás és a megjelenítés. Ha ezek gyengék, akkor újításra van szükség.

Hát ilyen van a gépem, eztírja a doc:
CPU Intel Celeron 600MHz vagy nagyobb
Rendszer memória 128 MB RAM vagy nagyobb
Operációs rendszer Windows 7 SE / ME / 2000 / XP / Vista
Display Card a 24 bit Felbontás és támogatás DirectX , 8 MB videó -ROM-on vagy annál több
Hangkártya PCI hangkártya , integráció chipset alaplap, USB audio
eszközök, stb kompatibilis a Windows és a sztereó hangszórók

És a te géped milyen? Az antenna és a térerő megfelelő?

CPU Intel Celeron 2000MHz
Rendszer memória 1280 MB RAM
Operációs rendszer XP
Geforce 7600GT 512Mb videókártya
Egy erősítős szobaantennával próbálgatom.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2014
Következő: »»   54 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem