Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videomagnó problémák
Lapozás: OK   18 / 65
(#) djseed1 válasza pauer98 hozzászólására (») Dec 24, 2013 /

Ezt a posta dolgot majd megbeszéljük ünnepek után!

A kombóról meg annyit hogy visszapostáztam oda ahonnét vettem, és küldenek egy másikat!
(#) MaffeiKrauss hozzászólása Dec 26, 2013 /

Kellemes Ünnepeket!
Segítséget kérek a hozzáértőktől. Van két darab LG LV4981. 1. sz teljesen üzemképes, 2. számún akár RF-en akár RCA-n nézem lejátszáskor nincs hang, se kép. A képernyő elsötétedik, az OSD feliratok láthatóak, de keresztbe szaladnak. Pillanat állj üzemmódban a kép felső sávja kiszürkül, ha ilyenkor bekapcsolom a menüt a "Dr." menü kék alapon rendesen megjelenik, ha ilyenkor indítom a lejátszást, akkor a hangot normálisan lejátssza, de a kép csak a menüt mutatja.
A két magnó mechanikáját felcserélve: 1. sz. magnó van kép és hang, a kép azonban csíkozódik. A 2. sz. magnó ugyan azt csinálja mint az eredeti mechanikával. A válaszokat előre is köszönöm.
(#) pauer98 hozzászólása Dec 28, 2013 /

Jelentem sikerült megcsinálni az Akai kijelzőjét, (oszci tekercs) viszont a kép még mindíg rossz.
Vannak kazetták ahol egyszerűen nincs kép a DTR villog megáll majd megint villog van ahol teljesen ok a kép, a dtr is fix.

Köszönöm a segítséget!
(#) pauer98 hozzászólása Dec 29, 2013 /

Na én szerintem abbahagyom ezt, a videó megpusztult, semmi kép a kijelző sem megy, a kazettát sem veszi be, ha bedugom a fej forog egyet és ennyi.
(#) CHZ válasza pauer98 hozzászólására (») Jan 1, 2014 /

Ne hagyd abba, tipikus tracking hiba. Szalagvezetes hibaja is okozhatja, szemmel is ellenorizheto, hogy megfelelo helyen fut e a szalag. Kopott nyomogorgo, eltekegetett szalagvezeto, elallitott CTL fej is okozhatja.
(#) pauer98 válasza CHZ hozzászólására (») Jan 2, 2014 /

Én nem hagyom, de a videónak annyi. Se kép se hang, se kijelző se semmi. Fej fordul egyet, szerintem a tápnak lőttek.
(#) CHZ válasza pauer98 hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

Akkor nerni kellene, egyszeru tapja van, rajz is talalhato hozza.
A kiemelt kis ereteku ellenallasokon merj elsore, ezek biztikent mukodnek, konnyen megszakadnak!
(#) MaffeiKrauss válasza CHZ hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

Tisztelt CHZ!
A magam részéről még nem adtam fel sem az LG4981, sem az AKAI VS765-őt.
Az Akai tápegysége nekem is halott már kicseréltem benne minden beszerezhető alkatrészt,
valamennyi kondenzátor 35 V-os ill. a 2200 elkó 50 V-os. Biztosíték ellenállást nem találtam így azok sima 2 W-os ellenállásokra lettek cserélve.
Ha sikerül (De nem tudom hogyan kell feltölteni) csatolok egy rajzot, amin pirossal jelöltem az én tápegységem eltéréseit. A D11 és D12 gyárilag bele volt szerelve. Az FR5 és FR2 pedig gyárilag hiányzik. A zöld színnel jelöltek a változtatásaim. Az 5 V-os tápfeszültségket sehogy sem tudom előcsalogatni. Kérem szíveskedjen segíteni.
Idézet:
„AKAI VS-765_ver2.JPG”
(#) CHZ válasza MaffeiKrauss hozzászólására (») Jan 3, 2014 / 1

Mérni kellene.. TR4 tranzisztort a D5 diódán keresztül kapcsolják, ez az 5V csak bekapcsolt állapotban jelenik meg. Az alaplapon is van néhány kiegészítő táp, itt is a kiemelt ellenállásokat érdemes ellenőrizni. Kapcsolási rajzról vissza kell keresni a csati 2. kivezetéséhez tartozó feszültséget, amíg ott nem jelenik meg a kapcsoló feszültség, addig nem lesz a TR4 tranyón E kivezetésén semmi. TR3 bázisában 10V (csat4.) esetén az emitterében meg kéne jelenni kb 9V feszültségnek. Ha ez nincs meg tranzisztor hibára utalhat.
(#) pauer98 válasza CHZ hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

Nekem ugyan ezek a feszek nincsenek meg, viszont csat5 ön sincs semmi. A tápnál nekem mindenhova van forrasztva valami, D11, 12 megvan, FR5 FR2 is. TR3 E kivezetésén nincs meg a 9V ha P1 GND ről veszem a földet.
(#) CHZ válasza pauer98 hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

Rajzon pirossal 10V van megjelölve az E kivezetésén, ezt így nem értem....
Ha a bázisában sincs fesz., akkor az emitteren sem lesz. Ennek vezérlését is az alaplapon lehet megtalálni.
(#) MaffeiKrauss válasza CHZ hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

Köszönöm! Tehát ha jól értelmezem, a kiszerelt tápot nem lehet mérni? Nekem ki van szerelve.
A magnó alaplapján van még a táphoz tartozó alkatrész, és onnan jön a táphoz az 5 V vissza a kettes csatlakozóra?
(#) MaffeiKrauss válasza CHZ hozzászólására (») Jan 3, 2014 / 1

A TR3 Emiterén a feszültség a mérés kezdetétől kb. 18 V-ról másodpercenként csökken 0,1 V-ot. Majd le megy 0V-ra. Valószínűleg a "saccográfom" és a C6 együttes játéka.
(#) CHZ válasza MaffeiKrauss hozzászólására (») Jan 3, 2014 / 1

Kiszerelt táp esetén, nem lesz meg minden feszültség, mert van ami csak bekapcsoláskor jelenik meg!
(#) pauer98 hozzászólása Jan 3, 2014 /

Ha TR3 emitterén kb 2volt mérhető akkor a tranzisztor lesz a hibás? (bár eléggé melegedett a táp nem füstölt vagy hasonlók) Az alaplapon mit nézzek át ami ehhez köthető? A tápon minden ellenállás jó (FR, R). Én is kiszerelt táppal dolgozok. Valamennyire jó a táp, a fej pörög egyet mikor bedugom, de a kazit már nem veszi be.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2014
(#) MaffeiKrauss válasza pauer98 hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

CHZ -nek szívből köszönöm a segítséget, nélküle nem gondoltam volna, hogy az alaplapon kell keresgélni. Már vagy 3 éve nem láttam működni a magnót és most fény gyúlt a kijelzőn. Még azért szét kell nézni a mechanikában is, de mára elég volt.
pauer98-nak: a kijelző mögött van egy FR498 biztosíték ellenállás az volt megszakadva. Cseréltem egy 4,7 ohm/2W-os sima ellenállásra.
(#) CHZ válasza pauer98 hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

Elnézést kérek, megzavart, hogy ketten is ezzel a típussal foglalkoztok!
Válaszok ezért esetleg nehezebben értelmezhetőek.

A TR3, TR4 tranyók bázisaihoz tartozó kapcsoló feszültséget kellene követni, amit az alaplapon találsz meg, rajz alapján ez viszonylag egyszerű!
(#) CHZ válasza MaffeiKrauss hozzászólására (») Jan 4, 2014 / 1

Ennél a típusnál sokszor okoz mechanikainak látszó problémát, mechanikán található forgókapcsoló. Ez könnyen megtalálható, fogazott tárcsa, jelölt alapbeállítással. Ennek kontakt hibája sokszor okoz problémát. Könnyen kiszerelhető, szétszedve tisztítható, de előtte érdemes bejelölni az alaphelyzetét és pontosan így visszatenni. Rossz pozícióba visszarakva, nem lesz jó!
(#) pauer98 hozzászólása Jan 4, 2014 /

Köszönöm a segítségeteket, de sajnos nálam a FR498 nem szakadt. Felette R522 gyárilag nincs ott. Rajzon nem találtam több ilyen fontosabb ellenállást de lehet hogy csak én nem látom.
(#) pauer98 hozzászólása Jan 4, 2014 /

Itt van pár kép ha segít bár nem hiszem
(#) MaffeiKrauss válasza pauer98 hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

Az R522 nekem sincs, nem is kell. De amint látom, neked a tápban az összes ellenállás még az eredeti. Az FR jelölésűeket mind mérd le szakadásra. Az alaplapon is ilyen nagyobbacska méretűeket keress, jellemzőjük hogy magasabb lábon vannak beforrasztva. Nem simulnak a panelra. Nálam minden problémát ezek megszakadása okozta. Így mindet cseréltem.
A mechanika: Egyenlőre haladok vele, a kazetta be-, és kiadást szabályozom, szinkronizálom a programkapcsolóval. Ha meg akadok, akkor majd fogok itt kiabálni :
(#) pauer98 válasza MaffeiKrauss hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

Végül is nem veszítek sokat, ha kicserélem akkor is ha nem szakadtak . A fura az, hogy ha csipogóval mérem akkor van hogy nem jó de ha rámérek ohm mérővel akkor kijönnek az értékek :S. Akkor hétfőn irány a bolt és meglátjuk. Egy tipp: próbáld ki hogy service módban lenyomod a quick timer m gombját. (service mód: power +eject lenyomva tartásával kell bedugni a tápkábelt. (quick start égni fog) kihúzod és bedugod akkor vissza áll. Ha nem mondtam újat akkor sorry :/

Ha az ellenállásokra rámérsz és néhány tized ohm-ot jelez akkor azok biztosan jók. Én közben készen lettem a teljes beszabályozással és tisztítással. Végig csináltam a service manuál képei alapján a beállításokat és egyből sikerült. Kazettát beveszi-, kiadja, lejátszik. Szép képe van és hangja most is egy filmet nézek rajta. Amúgy miben egyeztetek djseed1 által felajánlott magnóval kapcsolatban. Mert ha neked nem kellene én szívesen átvenném.

CHZ kollégának pedig még egyszer köszönet

Erre a hozzászólásomra még senkinek nincs ötlete? http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1553747.html#1553747
(#) CHZ válasza MaffeiKrauss hozzászólására (») Jan 4, 2014 / 1

Tunerről milyen a kép?
(#) MaffeiKrauss válasza CHZ hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

Már mint az LG-n a TV adás. Ezt sajnos nem tudom, még nem próbáltam. Talán a műholdvevőt tudom csatlakoztatni hozzá, és akkor kipróbálom.
(#) MaffeiKrauss válasza MaffeiKrauss hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

Nos, a tuneren keresztül a hang rendben, a képet jónak mondanám némi keskeny csíkozódással. Összességében elfogadható.

Attól függ, sikerül-e megjavÍtani az enyémet.

OK! Kivárom.

R452-t mire cserélted? Ha a biztik nem segitenek akkor hogyan tovább?
Köszönöm.

Pontosabban csak a tápegységben lévő 3 db FR-t, valamint az összes ellenállást, kondit és vagy két diódát, az alaplapon csak az FR 498-at cseréltem. Egyébként az R452 az egy 0,47 Ohm-os 1W-os szerintem lehet vásárolni. Én 0,68 Ohm-ot tudtam venni.
Következő: »»   18 / 65
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem