Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tápegység hiba
Sziasztok,Van egy Samic sm50b típusú gitár kombó egyik haveromnak,és azzal a problémával keresett meg hogy rezgésekre az erősítő kikapcsol.Amikor megkopogtatom akkor kikapcsol majd idő után vissza!És ezt már a kis idő elteltével is.Ráadásul terhelés nélkül is!mivel mindent lekötöttem róla,de akkor is kikapcsol erősebb rezgésre.Nem tom hogy mire gyanakodjak,lehetséges hogy az egyenirányító hid?nem tom
![]()
heló!
sztem a táppal lehet a gond, vagy esetlak a ki-be kapcsolóval a táp biztit cseréáld ki a kapcsolót nézd meg mérd meg hogy amikor "kikapcsoló" az erősítő kap-e tápfeszt ha ezeket megcsináltad írj
Hali!
Szerintem próbál meg szakaszolni! Úgy néztem a képeken, hogy szét lehet húzgálni a vezetékeket. Húzz le a tápról mindent és mérd meg működés közben, majd ütögesd és figyeld történik-e valami. Ha igen akkor biztos a táp részen van gond. Ha nem történik semmi, csatlakoztasd valamelyik panelt, majd próbáld ismét és így tovább. Jobb ötletem sajnos nincs. Talán ezzel a módszerrel le lehetne szűkíteni a kört, hogy melyik panelen van gond. ![]()
Köszi a tippeket,úgy néz ki hogy meg van a hiba,tuti hogy a táp és az egyenirányítóval volt a probléma,ahogy kiforrasztottam az egyik lába leesett,valszeg elöregedett,mondjuk látszott is rajta.Gondolom ez okozta a néha kikapcsolást.Végignéztem amit írtatok és erre jutottam,mégegyszer köszi!Ha mégse sikerált akkor még írok
Űdv:minden fórumozót
Valamejik nap még régebben egy 30 volt-os tápal "szórakoztam" 400 miliampert-tudott én kb: 3 amperral terheltem utána még működött aztán nem felbuzdulva rajta fogtam a forrasztómaat szétolvasztottam a dobozát és elég roszz szag csapott meg de nyoma nincsen hogy minek.ha kell kép akkor majd csatolok.
Kissé talán ügyelni kéne a helyesírásra, nem?!?
Idézet: „ha kell kép akkor majd csatolok.” A szöveget pedig nem színezzük át fölöslegesen, meg ez amúgy is milyen hozzáállás? Nem azt kéne a mondandóddal és annak külalakjával, stílusával sugallnod a többi olvasó felé, hogy a leendő válaszadók legalább egy apró kis tiszteletre méltóak? Vagy téged nem izgat, ha csakis emiatt nem érkezik akár hónapokig válasz a kérdésedre? Ja, és még valami: nem kell sietni, kapkodni az írással, a HE megvár, nem tűnik el egyik pillanatról a másikra. Szóval egy gondolat, mondat leírása után akár 10-szer is végig lehet nézni, mielőtt az ember elküldené. Főleg, ha tudja magáról, hogy ezrével ejti a hibákat...
Sziasztok!
Kezdő vagyok a témában, szóval előre is elnézést kérek mindenkitől a hülye kérdésért ![]() ![]() ![]() Köszi a segítséget előre is ![]()
Egy kép sokat segítene. Milyen táp? Kapcsolóüzemű vagy trafós? Ha trafós és 50hz-en villog az izzó akkor egy elkocsere valószínű megoldja a gondodat. Majdnem elfelejtettem, megnézted az elkokat hogy esetleg púposak-e? 6-7 és alatt nem csoda ha kiszárad.
Nos ő lenne az. Az arany elko 40V 4700μF-os. Az izzó 50Hz-en villog. Most nézem 1982-ben gyártották a trafóját...nem mostani darab
![]()
Szerintem az a két elko ki van száradva. Pláne hogy 26 éves.
![]()
értem :eek2: még az lenne a kérdésem, hogy muszály ugyanakkora feszültségű és kapacitású kondenzátorokkal pótolni a jelenlegieket, vagy lehet variálni? (pl van itthon 200V 470μF-os kondi is, azzal nem lehetne pótolni? Vagy mi függ attól, hogy milyen nagy a max feszültsége/kapacitása a kondenzátornak?
![]()
Muszály akkora feszültségű mert ha nagyobb feszt kapcsolsz a kondira mint ami rá van írva akkor szétdurran. Kapacitással variálhatsz, minél nagyobbat teszel bele annál simább egyenáramot kapsz.
Sziasztok,
van egy HP 4200-as switch tápegységem, amin nem jelenik meg a kimeneti oldalon a feszültség. A tápegységen mérve fázis mérhető, plusz 314 V is. A kimeneti ágon (ATX csatlakozó) nem mérhető semmi, illetve a ventillátor csatlakozóknál sem. Van esetleg valakinek valami ötlete, merre érdemes elindulni? Köszönöm
Szia!
Mi a hálózati oldali kontroller IC típusa?
Szia
melyikre gondolsz ? A tápkábelnél : as3842 h34006 b0319 vagy melyikre gondolsz ?
A 7-es láb és a + tápfeszültség közé kötött indító ellenállást ellenőrizd először. UC3842
És az ott lévő kis elkót is mérd ki. A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2014
Köszönöm válaszod, este leellenőrizem és visszajelzek !
Nem gyanús? UC3842 > as3842 as3843 (na még egy!).
Kimértem az as3842-t a 7-es lábán szépen megjelenik a 14,6 V, viszont az as3843 7-es lábán már egy nagy 0 van (ez van az ATX csatlakozónál)
viszont ahogy forgattam észrevettem egy repedést az egyik ellenálláson. Ez okozhat ilyen gondot ? ![]()
Gondolom azóta már kiforrasztottad az egyik lábát és megmérted. 190kOhm?
![]()
igen. de 40 kOhm-os, ahogy a mellette lévő is. Van ötleted merre tovább ? Köszi !
Bocs. 19 kOhm akart lenni, de akkor sem stimmel (40k=sárga, fekete, narancs). Lehet, megnyúltak, minden esetre jól le kéne kottázni az áramkört, hátha tényleg 19k-ok kellenének oda.
19 kOhm egyenként ha be van kötve mert párhuzamosan van kötve
Ha pár hozzászólással feljebb mész, láthatod a 4. képemen a lapot. (egyébként érdekes hogy pont itt van egy kicsit "megsülve" a lap) A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2014
Akkor a teljesítmény megosztás miatt vannak párhuzamosan, ezért barnul alattuk, nem hiba. Máshol lesz a gáz. Nincs ötletem.
Sziasztok! Egy tápot javítok. TR 9193/a. Az árammérő kijelző állandóan villog ( TIL 303) és véletlenszerűen kijelez valamit.Cseréltem már a 7107 A/d átalakítót és a tápszűrőkondikat is. Most elakadtam.Segítséget kérek.Előre is köszönöm.
Ez a Fok-Gyem gyári labortápja.Bekapcsolás után egy óráig jó volt. Utána kezdett el villogni.Most áramleoldáskor elsötétül a kijelző.Olyan,mintha felfelé eltolódott volna a mérési tartománya.Kérlek benneteket,hogy írjatok ötleteket.Máskor is kaptam tőletek iránymutatót.
Szia,ilyened van?DPM 02 7.oldal javitás
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |