Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
de ha nem jó a védelem az égő limitálja az áramot és meg védi a tranyókat nyugodtan próbáld ki Én ezt A QAD 407 nél próbáltam és megmentett egy pár végtranyót enélkül soha nem indítottam erölködőt nekem bevált
Hidd el én is így csinálom. Ezt is, és régebben is így élesztettem erősítőket. De: Ha egy rövidzárvédelem nélküli erősítőt rövidrezársz, akkor elkezd folyni benne a nagy áram, és világítani fog az égő, ami megvédi a tranyókat benne. Ha rövidrezárod a rövidzárvédett erősítő kimenetét, abban is elindul a nagy áram, de nem emelkedik ez a végtelenségig, és nem halnak meg a végtranyók. Viszont az égő így is világítani fog. Ergo, bár jó az égő élesztéshez, ehhez a teszthez haszontalan..
ehez haszontalan ha jó a védelem különbenmeg had füstöljön
Milenne, ha áramgenerátorral indítanátok a végfokot... a kimeneti ágban csak egy A mérő. Az áramkorlátot folyamatosan növelve a kimeneten lévő A mérő nem mehet egy értéken túl.
Csak egy tipp... ilyesmivel még nem szórakáztam.
Aha, ez elég érdekes ötlet. Alszom rá egyet, átgondolom..
Elkészült első "nagy" alkotásom :
Tápegység a csavarozógéphez, és a kompresszorhoz.
Nagyon egybe van Lesz stabilizált kimenete is?
7.7 és 14,5 V váltó és egyen jön ki belőle.
Most fúró-csavarzógép, és kompresszor hajtása a feladata. Későbbi tervem az építendő redőnyhúzók áramforrásaként is használni...
Első nagy alkotásnak remek ötlet volt a dobozolást így megoldani. Láthatunk képet a belsejéről is?
Van benne egy izmos trafó (~5*5 cm vasmag), 25 A egyenirányító 486os hűtőbordájára ültetve, meg egy köteg kábel ( ami nem lett szalonképes )
meg egy csomó hely későbbi bővítések céljára
Már el is felejtettem milyen jók is ezek az 1-2 napos projektek. Tegnap reggel még csak egy ötlet, ma meg már hallgatom.
A végfokban semmi extra nincs, csupán 2db LA4460 dolgozik benne. Nem egy erőmű (2×12W), de most nem is az volt a cél. Ami megtetszett az IC-ben az a kicsatolókondi nélküli kimenet, egytápfeszes meghajtás mellett. 1 órás üzem után is hideg volt a borda, bár nem hajtottam meg (lévén éjjel van és a normális emberek ilyenkor alszanak ) ui.: bocs a silány képekért, de a fotógépem úgy döntött, hogy nem tolja ki az objektívet... szóval maradt a telefon.
hello
nagyon tetszik szép munka
Sziasztok!
Teljesen elkészültem a már régóta építgetett tesla-tekercsemmel. Korábban bemutattam már félkész állapotban, de íme végleges formában. A képeken normálizzó ill. 300W-os nagyizzó van rajta, valamint spektroszkópiai csövecskék különféle gáztöltettel, amiket összeköttetés nélkül hajt meg. A kapcsolás a Skori-féle mini, 12V-os, fetes áramkör. A potival a szikrázások frekvenciáját tudom szabályozni.. Kép1 Kép2 Kép3 Kép4 Kép5 Üdv, Tom
Szép lett! gratula!
OFF kérdés: magvakat hol lehet kapni tesla tekercshez? ha jól látom te is öntözted
Mármint mire tekertem? Kérlekszépen 6cm átmérőjű PVC lefolyócsőre. A virágcserép meg annyira adja magát, és szerintem nem is ronda..
Üdv!
khmm... cockero ezt poénnak szánta, mármint hogy hol lehet kapni TESLA tekercs magokat (magok mint virágmag, amit lehet kapni mezőgazdasági üzletekben)LO.oL
Na jól van.. Enyhén félreérthető, lévén egy tekercs lehet vasmagos / légmagos / stb...
Sziasztok!
a keszulo led lampamrol rakok fel par kepet ha minden rendben lesz ma meg dobozt is kap.A ledek 10mm es 140cd fenyerejuek osszesen 50db van a panelon 24V rol kapja a tapfeszt es kb 400mA-t vesz fel de meg nem tudtam pontosan megmerni.
Bazzz, ez tényleg jól néz ki!
Gratula neked! Ha ezekután is nekedjön egy "szőke" akkor az tényleg szőke,..
a virágcserép egyből szemet szúrt és olyan mintha onnan nőtt volna ki onnan jött a magos kérdés de a lémagos vagy vasmagos se rossz ötlet
OFF vége, bocsi az offért
Ilyet én is csináltam, csak 5 mm-es és szögletes (most hirtelen nem jut eszembe a neve talán hiflux? nemtom) ledekkel.
Aha jol nezki.
most sikerult bedobozolni.Borzasztoan eros fenye van de sajnos asztalilampanak nem tul jo mert ha kozelre vilagitok vele akkor nagyon egypontba fokuszalt a fenye. az elozo panelon osszevissza voltak belerakva igy minden iranyba vilagitottak az nagyobb teret vilagitott meg. viszont kulteri reflektornak nagyon jo este kiprobaltam az utcan kb az 50m-re levo villanyoszlopot teljes egeszebe megvilagitotta. kozben sikerult megmernem a fogyasztast is 24V 0.42A
Sziasztok!
épp most lett készen a Vicsys féle elektronikus dobókocka. Szerintem jó lett, karácsonyra lesz öcsémnek. Kellemes karácsonyt mindenkinek.
szia! frankó lett! szép ajándék
esetleg abelsejéről -12 kép? uli
szia
sajnos az alkatrészoldalról nem tudok, merthozzá van rögzítve a dobozhoz, de itt van a fólia oldal és az ele (eredetileg elemtartóban voltak az elemek, de úgy túl nagas lett és nem lehetett összecsukni, így ez maradt) üdv
Valószínüleg jó lesz 1-2 évig. A prototípus egy éve ugyanazokkal az elemekkel működik nekem. (sokat jelent az automatikus kikapcsolás)
Szép lett!
Hmm, ígéretesen néz ki, de esti világítós képeket nem tudnál csinálni ?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |