Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » GSM alarm

Témaindító: mrkatona, idő: Máj 30, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   17 / 19
(#) Syn7h37ic válasza Tillakata hozzászólására (») Máj 19, 2013 /

Nézz be ide, itt vannak ötletek, hogyan használd akku nélkül:
Bővebben: Link
(#) Tillakata válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 19, 2013 /

köszönöm!
(#) titi válasza Tillakata hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

Hali!
Ha régebbi típus és valóban 4 érintkezős, akkor van egy + egy - egy BSI és egy Btemp láb.
A + és - egyértelmű...
A két utóbbi kiváltható gyakorlatilag megfelelő értékű ellenállással (Gagyi utángyártott akkuknál is csak egy ellenállással váltották ki a Btemp-en lévő ntc-t, aztán persze volt is gond, amikor nem bírta az aksi a töltést. Persze ez esetben nem használsz aksit, így nem baj.), csak meg kellene tudni az értékeket. De ezek nélkül valószínűleg nem fog működni a dolog.

szerk: Persze ha a tönkrement aksit szétbontod, kiveszed belőle a cellákat, de az említett két lábat meghagyod, és csak a + és - lábakhoz beforrasztod a tápod kimenőjét, akkor meg van oldva.
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2013
(#) _vl_ válasza Tillakata hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

Nem tudom, hogy milyen Nokiát használtál.
Mi SMS terminálnak használtunk egy Nokia 6310-et (egy számítógép soros portjára volt dugva, ami néha üzengetett rajta keresztül). 1-2 év "normál" telefonkénti használat után raktuk be erre a feladatra a készüléket, fixen rá volt dugva a töltő, a töltő pedig szünetmentesen (tehát évente max. fél napot nem kapott áramot).
Nagyjából 8 évig használtuk így, amikor leszedtük a géprő, a gyári eredeti akksija még simán bírta, nem halt meg 5 perc beszélgetéstől.
(#) Tillakata hozzászólása Máj 20, 2013 /

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat, közben olvasgattam a másik topicot is-amit röstellem, hogy előbb nem találtam-és szereztem némi infot!
(#) nagyabonyi26 hozzászólása Dec 18, 2013 /

Sziasztok.
Meg van e valakinek magyarul ez a projekt?
GSM ALARM
A Pic 16f84-es programot szeretném variálni, csak nem nagyon értem a kommenteket...
Esetleg van e valakinek ilyen GSM projektja ami magyar nyelven van?
(#) Panhard hozzászólása Dec 27, 2013 /

Sziasztok!
Egy SIM300DZ GSM modult próbálok életre kelteni, de eddig sikertelenül.
A modul működik, felmegy a hálózatra. A gond az, hogy a parancsokat nem fogadja el. Bármit küldök neki, mindig csak az ECHO jön vissza. Illetve bekapcsolás után küld egy olyat, hogy: "Call Ready"
Ha a power gombot megnyomom, akkor meg ezt: "NORMAL POWER DOWN"
Mi lehet a gond?
(#) erdiboni hozzászólása Dec 31, 2013 /

Üdv!
Egy olyan kapcsolásra lenne szükségem hogy ha egy szoba hőmérséklete egy bizonyos hőmérséklet alá csökken akkor felhívja a telefonomat. Találtam gsm-es riasztó kapcsolásokat de azok nem hőmérsékletre riasztanak és pic-el voltak felépítve, de nekem csak avr programozóm van. Ezért valami AVR-es kapcsolás kéne
(#) nedudgi válasza erdiboni hozzászólására (») Jan 1, 2014 /

Ha a problémát akarod megoldani, fogj egy használt mobilt, ami egygombos gyorshívásra alkalmas, és egy olcsó termosztát nyomja meg ezt a gombot.
(#) erdiboni válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 1, 2014 /

Jó de valami digitális termosztát kellene mert nagy pontossággal kellene mérnie. De nem tudom hogy az hogy adna jelet a telefonnak
(#) pucuka válasza erdiboni hozzászólására (») Jan 1, 2014 /

Vannak realitások, és vannak álmok. Kinek, kinek hol húzódik a határ.
Most mérni szeretnél nagy pontossággal, vagy csak kapcsolni egy bizonyos értéknél. Nagyon nem mindegy.
Egy szoba hömérsékleténél 1 - 2 fokon nem múlik semmi, egy egyszerű termosztát is van ilyen pontos. De a kapcsolójelet egy digitálisból is szerezhezed, megjegyzem az sem feltétlen pontosabb. A szobatermosztátok pontossága nagyjából egyforma, akár digitális, akár analóg.
(#) erdiboni válasza pucuka hozzászólására (») Jan 1, 2014 /

Bocs tényleg elég nagy marhaságot írtam. Azért kell a pontosság mert ez egy kertészetbe kellene ès nem tudtam hogy a hagyományos termosztátok pontossága mekkora
(#) kaqkk válasza erdiboni hozzászólására (») Jan 1, 2014 /

Kertészetbe is elég egy egyszerű szobatermosztát , a híváshoz meg egy régi hulladék nokia 5000Ft ból megvan az egész.
(#) nedudgi válasza erdiboni hozzászólására (») Jan 1, 2014 /

Kertészet a szobában?
A riasztási esemény ne az legyen, hogy a hőmérséklet egy adott alá csökken. A fűtés működését kell ellenőrizni, a hőmérsékletet rá lehet bízni a termosztátra. Azt kellene figyelni, hogy a termosztát elindítja a fűtést, de nem keletkezik meleg...
(#) pucuka válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 1, 2014 /

Létezik "kertészet" szobában is, de abba nem szeretnék semilyen módon belekeveredni.
(#) erdiboni válasza pucuka hozzászólására (») Jan 2, 2014 /

Csak példának írtam mert nem ott lakom ahol a kertészetem van. Amúgy dísznövénykertészet. Nem kell mindig a rosszra gondolni!
(#) pkaresz válasza erdiboni hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

Ezt legegyszerűbben egy ATtiny45-tel tudod megcsinálni. 8 lábú IC, kalibrált belső oszcival és belső hőmérő az 5. AD csatornán. Mivel nem melegszik (kis fogyasztás), így a környezet hőmérsékletét méri.
Ha külön hőmérőt akarsz, elég az ATtiny13 is, és megteszi egy NTC ellenállás az AD bemenetre, vagy a DALLAS DS18B20 hőmérő IC-je TO92 tokban (ha pontosan akarsz mérni).
A GSM-mel szoftver RS232-n kommunikálhatsz.
Programozni meg egyszerűen a Bascom AVR-rel tudsz, ebben találsz mintapéldákat is.
(#) erdiboni válasza pkaresz hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

Köszönöm! Egy előző cikkből olvastam hogy talán a DS18B20 ből ki kell olvasni valami 16 számjegyű kódot, máshol meg azt olvastam hogy nem kell vele semmit csinálni. Most melyik igaz? Mert ezt már rég megszeretném építeni: http://morgoelektronika.hu/kapcsolas_mikro.php?menu=3004 esetleg valami kapcsolási rajz? mert attiny45-tel még nem találtam ilyet, programot írni meg nem tudok.
(#) Rumcájsz válasza erdiboni hozzászólására (») Jan 6, 2014 /

Próbálkozz PIC-kel, van hozzá részletes leírás és megannyi rajz, program!
(#) S.Roland válasza erdiboni hozzászólására (») Jan 6, 2014 /

Hello, én nem bonyolítanám túl a dolgot és fél nap alatt megvan. Megveszed a legolcsóbb GSM modult aminek asszem 2 bemenete van, erre rákötsz egy szoba termosztátot. Mivel a GSM moduloknak invertálható a bemenete így ha a termosztátnak véletlen csak 2 kivezetése is van akkor is ráköthető. Beállítod a termosztátot mondjuk 22 fokra ha lemegy a hőmérséklet úgyis bekapcsol ami élesíti a GSM-et és hív vagy SMS-t küld. Arról nem beszélve ha felszerelsz egypár mozgásérzékelőt akkor már szól is ha valaki "melegedni" megy be.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2014
(#) erdiboni válasza Rumcájsz hozzászólására (») Jan 7, 2014 /

Sajnos nincs programozóm de majd beszerzek egyet
(#) erdiboni válasza S.Roland hozzászólására (») Jan 7, 2014 /

Pontosan mire gondolsz?
(#) S.Roland válasza erdiboni hozzászólására (») Jan 7, 2014 /

Leírtam , hogy pontosan mire gondolok de várom a kérdésed ha van (csak pontosíts melyiket nem érted).
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2014
(#) pkaresz válasza erdiboni hozzászólására (») Jan 7, 2014 /

A DS18B20 néhány utasítással kezelhető, megtalálod a DALLAS illetve MAXIM honlapján az adatlapot. Amihez kód kell, az egy másik - a sorozatszám-IC.

(#) erdiboni hozzászólása Jan 8, 2014 /

AZ AT90S2313 helyett lehet használni Attiny2313-mat? csak mert az van itthon
(#) pkaresz válasza erdiboni hozzászólására (») Jan 9, 2014 /

Persze, az AT90S2313 régi típus, helyette van az ATtiny2313 ami lábkompatibilis vele. Néhány utasítás elnevezése más, illetve több interrupt vektor van. Az ATtiny2313 többet tud, és 20MHz órajelig működik.
(#) spongya1 hozzászólása Ápr 10, 2014 /

Üdvözletem.Előre bocsájtanám ,hogy laikus vagyok a témában.A tulajdonomba került egy ArtCom Gsm kommunikátor: Bővebben: Link Szretném megtudni ,hogy laikus lévén ,fel tudnám e használni a lakásunk védelmében?Főleg mozgásérzékelőkre gondoltam vezetékes vagy vezeték nélküliekre.
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2014
(#) pucuka válasza spongya1 hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

A lakás védelmére egy jó nagy, harapós kutyát alkalmazhatsz. A kutyát aktivizálhatod ezzel a riasztóval. Az általad linkelt .pdf -ből kiderül, hogy mit hogyan kell beállítanod.
Következő: »»   17 / 19
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem