Fórum témák
» Több friss téma |
Mennyi helyed van még Hétvégén megnézem a küldött dolgokat!
Kösszönjük! Lehet, hogy tudatlanságomat bizonyítom, és már létezik ilyesmi, de egy ellenőrzőösszeg (CRC) beégetése komoly plusz lehet, és talán nem túl nagy befektetés. Ez vallás kérdése lehet, hogy hova kerüljön. A memória fix címére, vagy első/utolsó szabad helyére.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2013
Jó lenne, ha a megvalósított funkciókat egy txt fájlba mindig mentenéd és csatolnád, mert már nehéz összeszedni, hogy hol jársz ! Egy újabb ötletnek, szakmai "bravúrnak", ha még nem volt: MODBUS-os kommunikáció "figyelése" ?!
Az UART Tool képes már a 8 bit + paritás formátum kezelésére is. Software UART 150 .. 38400 Baud, Hardware UART 75 .. 115200 Baud között. Csak a paritás hiba kijelzését kellene még megoldanom.
Simpi segítségével egy újabb aranyos hibát sikerült találni az eredeti PICKit2 firmware -ében.
A ReadVoltages funkció időnként saját táp nélküli célrendszer esetén is Vdd = 5V feszültséget ad vissza. A hibát addig sikerült visszavezetni, hogy már az ADRES regiszterekből a rossz értéket olvassa ki a firmware. A ReadVoltages kikapcsolja a Vdd figyelést a Vdd és Vpp mérés elvégzése előtt, majd visszaengedélyezi a mérések után. Forszírozottan állítja le ADCON0 = 0 utasítással. Átírtam, hogy a VppVddADCTMR1_Stop jelezze a megszakítási rutinnak, hogy le kell állítani a ciklikus mérést és várja is meg, amíg a megszakítási rutin valóban elállítja.... A ReadVoltages hibája mintha elünt volna...
Egy kis mikulási ajándék... Még nem elég felhasználóbarát, néhány mező értékét jobb lenne hexadecimálisan (is) megjeleníteni...
Nem csodálom, hogy a MicroChip abbahagyta a PICkit2 támogatását. Számukra már nem terem babér ezen a területen... Gratulálok, és előre is köszönjük... Nem tudom, hány 'szakember' és marketinges dolgozott rajta, de megérdemelnéd pár havi fizetésüket.
Egy C# kérdés: Hogyan lehetne felülbírálni a számok (byte, int, uint, ushort) kiíratásának módját egy propertygrid -ben?
Egy számra már működik a typeconverter, de egy tömbre sehogy sem sikerül....
Idézet: „A property grid nem kifejezetten c++, így választ sem elsősorban c++ oldalon, sokkal inkább microsoft MFC szinten kellene keresni.” Én még soha nem írtam .c kiterjesztésű fájlt, de megkérdeztem egy ismerősömet. A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2013
Majdnem az egész nap a C# -os oldalakat olvasom, onnan lestem el az egy elemre működő megoldást is. A tömbre nem tudom elérni, amit szeretnék... Így, megkerülve a problémat, string tömbként adom meg a congfigblank, configmask és a script property -ket. Minden szépen működik, csak a beépített szerkesztő szövegként kezeli...
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2013
Működik a betöltés és a mentés is, most már elhárult az újabb típusok (dsPIC33EVxxxGM00X, dsPIC33EVxxxGM10X) felvételének akadálya...
A device file editor funkcióval már egyéni típusleírást tudok csinálni: a konfiguációs regiszterek számát 15 -ig lehet növelni. Ha lenne dsPIC33EV64GM002 -m, már próbálgathatnám a kezelését.
Szia Hp41C!
Az általad májusban becsatolt 1.63.04-es device support lisához tartozó PK2DeviceFile meg található valahol? Itt a HE-n csak 1.62-eseket találtam. PIC24FJ256GB206-hoz tartozó beállítása érdekelne. Próbálkoztam a beállítással, de a PICKit2 nekem csak annyit mond, hogy No Device Detected. Köszönöm!
Közben rátaláltam egy működő fájlra itt.
Sajnos az eredeti PICkit2 PC -s programba "be vannak vasalva" a Programming Executive kódok a kezelt 24FJ, dsPIC30, dsPIC33FJ és PIC32MX típusokhoz.
Nem kompatibilis az eredeti PICKit2 V2.61 programmal...
Nem... Rengeted a hiba a PIC32MX -ek kezelésénél, amit nem lehet megoldani a Pk2devicefile.dat átírásával.
A kérdés: Mit mihez faragjunk? - Pk2devicefile -t a PC -s kezelő programhoz: A belinkelt Pk2devicefile.dat jó, csak a programming executive használatát kell letiltani. - PC -s kezelő programhoz a Programming executive - k kezeléséhez: Ez sem lehetetlen. Már működik is. De még van mit tesztelni rajta. A Microchip pedig mindig kitalál valami újat a programozásban: dsPIC33EV, PIC32MZ... A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2013
Elég sokat kellett módosítani: 15 konfigurációs regiszter, azok is egy-egy memória rekesz kihagyásával elhelyezve... De most már csak egy mintapéldányra várok...
Szia!
Érdeklődnék, hogy van -e esetleg tesztelhető verziód? Szívesen tesztelnék, egy PIC24ep512gu810 -et szeretnék pickit2-vel programozni. Köszi!
Szia!
Több probléma is van ezzel a családdal: - Note 1 a DS70619B 32. lapján. A PICkit2 maximum 1 MHz -es PGC jelet tud előállítani az eredeti firmware -vel. - Auxiliary Program Flash Memory: Erre a családra meg kellene írni a megjelenítését. - Tokozás: A teszteléshez nem túl előnyös a soklábú SMD tok.... A firmware módosítás már elkészült, tesztelés alatt. Sokat segítene a tesztelésben, ha tudnál segíteni egy panel tervvel (csak a kontroller bekütése és az ISCP csatlakozó) - illetve a beültetésben.
Szia!
Idézet: „- Note 1 a DS70619B 32. lapján. A PICkit2 maximum 1 MHz -es PGC jelet tud előállítani az eredeti firmware -vel.” Ennek csak a programozás hossza (ideje) miatt van jelentősége, nem? Panel tervünk van, (Eagle) bár az sok minden mást is tartalmaz, 1db beültetése is megoldható. Illetve nálunk bocios-nál és nálam egy már beültetett tesztelhető példány is van.
Nem sürgős, tudunk haladni, csak kettőnkre jut egy PicKit3. Lehet hogy végül cseréljük a másik PK2-t 3-ra, de ha tesztelni kell az említett (24ep512gu810) PIC-en, csak szólj, csináljuk szívesen.
Sziasztok! Hp41C-től kérdezném első sorban: nem néztem bele az eredeti forrásba így az egyszerűbb utat választom és kérdezek. Lehet linuxra fordítani a 4550-es változatot? Bár gyanítom a .net miatt nem nagyon, viszont a win7 nem igazán jött be nekem. (Na jó, az xp sem, de azzal még elvagyok.)
Viszont azt a pluszt amit a 2.5 ad, azt sem szeretném elveszíteni. Előre is köszi a választ!
Szia!
Sajnos a fordító (MS C#) miatt nem lehet csak Windows -ra fordítani. Többek között ezért is tért át a Microchip az MpLabX -re. Linux -ra az Intergated Programming Environment és a PICKit3...
Köszi! Féltem tőle, bár a fordító eszembe sem jutott, de akkor marad egy win-es gép.
Ez nem .net-es fejlesztői környezet? Elvileg van futtatási környezet linux alá is nem?
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |