Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Elektrokonthában pl lehet kapni BF470 -t !
![]() ![]()
Hát peig benne van az árlistájukban... de nekem 8
![]()
Igen benne van, a HQ-sban is benne volt, hogy kapható Norberto barátom/kollégám elment és akkor szépen átszínezték pirosra, hogy nincs, helyetesítő hassonló cípőbe jár..
a konthában meg ma járt ![]() DE lehet NEKED adnak.. ![]() ![]() ![]()
Sziasztok!
Egy 40N06 fetet szertnék helyettesíteni, mert kapni sehol nem kapok. Tettem helyette IRFR1205-öt, de olyan, mintha nem nyitna rendesen. Van valami ötletetek? Üdv: Poki
1. Teljes típusszámot írj!
2. Idézem Medve kartársat: Idézet: „Kedves fórumtársak! Van itt egy kis probléma! Úgy teszitek fel a kérdést, hogy itt ez az alkatrész, mivel tudnám helyettesíteni. De azt már nem mondjátok meg, hogy az az alkatrész HOVA kell! Ez is fontos! Ugyanis ha például egy tranzisztor egy alacsony, hangfrekvenciás vagy kis feszültségű alkalmazásban van akkor azt sok más típussal helyettesíteni lehet. De ha már a határfrekvenciája vagy az UCE max felé közelítenek az üzemeltetés körülményei, akkor azt figyelembe kell venni a helyettesítésnél.”
Szia Pafi!
A helyettesíteni kíánt alkatrész: SUD40N06-25L - N-Channel 60-V (D-S), 175C MOSFET, Logic Level - Vishay Siliconix Ez egy Common Railes 6 hengeres diesel motor vezérlő elektronikában van. 3 henger stekpumpáit (gyakorlatilag mágnesszelepeket) vezérli. Nagy vonalakban úgy ahogy a mellékelt ábrán látható! Üdv: Poki Idézet: „Logic Level” ez a fontos.. 5V alatt is már használható, az irfr meg nem! IRL -es típus kell neked. pl.: IRLZ44N
Szia!
Akkor jól sejtettem. Van nekem IRLZ44NS, csk kb kétszer akkora, mint az eredeti, és nem nagyon van hej. De akkor alá teszek valami jó vezető, hővezető, és forrasztható alátétet, és a többi alkatrész fölé emelem az IRLZ-t. Köszönöm a választ: Üdv: Poki!
Hmm.
A Farnelt még nem ismertem. Köszi Pafi. Úgy látszik érdemes lenne néha a szememet is kinyitni. Köszönöm a válaszokat, és a hasznos segítséget: Poki Idézet: Ez mi mással helyettesíthető? Tait pic égetőbe akarom használni. „PN2907 or 2N3906 GENERIC PNP SILICON TRANSISTOR”
Az elektrokontha árlistájában nem találtam egyiket sem. Ha bemegyek és nincs, és azt mondom, hogy egy álltalános PNP szilícium tranzisztort kérek akkor adnak és azzal működni fog? vagy csak ha hasonló B értékűt fogok ki véletlenszerűen?
Köszönöm!
Akkor ezek igazából csak feszültségben meg áramerősségben térnek el egymástól, mármint mennyit bír? Idézet: „Köszönöm! Akkor ezek igazából csak feszültségben meg áramerősségben térnek el egymástól, mármint mennyit bír?” Lényegében igen, bár kényesebb alkalmazásoknál a többi adatot is figyelembe kell venni. A PIC égetőbe tökélletesen megfelelnek, mivel ott max. 13V-ot kapcsolnak. Egyébként az Elektrokontha árlistájában megtaláltam a 2N3906-ot, a szokásostól eltérően egy szóközt írtak a 2N és a 3906 közé, ezért nem találta a kereső. Üdv
Üdv
Az a problémám, hogy az erősítőmben megdöglöttek a végtranyók (Az 1,25A bizt-on 7,53A akar áthaladni, és bármely két elektróda között 0,4 ohm az ellenállás) A típusa KD333. (TESLA) Sajnos én semmit nem tudtam kideríteni róla, csak annyit, hogy 5A 40V 20W A segítségeteket kérném hátha valaki meg tudja mondani mivel helyettesíthetem.
Én pedig ezeket találtam róla:
KD333 Tesla :: Si NPN Power BJT Specsheet / Datasheet V(BR)CEO (V)=45 I(C) Abs.(A) Collector Current=2.0 Absolute Max. Power Diss. (W)=20 I(CBO) Max. (A)=100n h(FE) Max. Current gain.=40 @I(C) (A) (Test Condition)=150m @V(CE) (V) (Test Condition)=2.0 f(T) Min. (Hz) Transition Freq=3.0M Package=TO-9 Military=N
köszönöm a segítséget,
Ezek alapján már talán tudok valamit szerezni
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy a 2n3442-nek mi a PNP párja? Köszi!
van valakinek orosz tranzisztorokról összehasonlító táblázata?
Azt szeretném megnézni, hogy az orosz tranyóknak mik az európai megfelelője, BC, BD, 2n, és hasonlók...
Ezt tudtam összeszedni, remélem segíteni fog
Szia!
Itt találálsz egy xls kiterjesztésű katalógust, ez nem kimondottan orosz helyettesítési táblázat, de elég sokminden megtalálható benne. Az M1 cellában ha kiválasztod a "CSI"-t, akkor csak az oroszokat fogja mutatni. ![]() Üdv
Üdv! Egy BC212-es tranyót milyen tranzisztorokkal lehet helyettesíteni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |