Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Lapozás: OK   102 / 272
(#) jethro válasza mateatek hozzászólására (») Jan 14, 2014 /

A 0.4 négyzetmiliméter keresztmetszetű vezeték átmérője 0.7mm.De ha megnézed a silveres oldalt (7. ) én már ott feltettem a kérdést,hogy biztos ez és megerősítették.Akkor mi az igazi
átmérő?
Köszi!
(#) mateatek válasza jethro hozzászólására (») Jan 14, 2014 /

Javítson ki valaki, ha rosszul mondanám.
A tekercselő huzalokat átmérőben szokták értelmezni. A szigetelt huzalokat, fali vezetékeket, hangszóró kábeleket, stb, pedig kvadrátmilliméterben.
A leírásban tényleg kvadrátmilliméter szerepel. Ha a képeket nézem, akkor azok alapján 0.4 milliméter átmérőjű vezetékből tekerhették, mert nem ennyire vastag a kész tekercs.

Ez volt nekem is gyanús,mert a képeken nem látszik ennyire vastagnak,de aki még nem csinált ilyet az elhiszi a profiknak,hogy így jó.Te milyenből csinálod?

Ilyent nem csináltam még, mint ami a leírásban van, de a 0.4-es átmérőjű huzalt, vagy kissé vékonyabbat, azt reálisnak tartok.

Én már csináltam 0,4 miliméter átmérő-ből is csak mikor azt mondták hogy félre értelmezten a méreteket,azt szögre akasztottam,de még megtaláltam. 120 menetes 10.8 ohm 5 miliH.a100 menet 9 ohm 3.66 miliH.Akkor még akár jó is lehet?

Szerintem inkább, mint az a vastag.

Köszi a biztatást,akkor ha pihent leszek ezzel próbálkozom.Egyébként ehhez a silverhez kellene.
(#) mateatek hozzászólása Jan 14, 2014 /

Ezeket a fényképeket egy lelkes után-építő barátomtól kaptam.
Figyelmet érdemel a fej offszet beállító nyitófüle, és plombája. A spanolóágacskák helyes használata, és az ergonomikus fölvezetőszár. A fölvezető szár és a fej kapcsolatához használt bálamadzag is helyesen, rövidre zárt menet nélkül került a helyére.
Igazi túlélő gép.
Ha most idetenném a talált ezüstök képeit is, hát nem hinnétek nekem.

Tehát már a hunok is használtak fémkeresőt.
(#) Yowie hozzászólása Jan 15, 2014 /

TGSL építőknek egy érdekes elrendezést találtam. Ha valaki összehozza, megnézném! Hibákért felelősséget nem vállalok, neten találtam.
(#) Yowie válasza mateatek hozzászólására (») Jan 15, 2014 /

kvadrát egy területegység (3,6négyzetméter), ebben az értelemben nem társítható másik mértékegységgel. Négyzet (mint jelentés) úgy társítható, de akkor meg hívjuk négyzetmilliméternek.
(#) mateatek válasza Yowie hozzászólására (») Jan 15, 2014 /

Lehet, hogy igazad van, de valahol a kifejezés a 4-es számból ered.
Mifelénk sok helyen alkalmazzák, sok szakmánál. A kábeles boltban is csak így mondja a szaki.
(#) Yowie válasza mateatek hozzászólására (») Jan 15, 2014 /

Amit nagyapám sublernek hívott, azt mások tolómérőnek mondják, csak ő a német mercedes gyárban tanulta ezt 1920körül. legközelebb kérd meg a bótost, ellenőrizze a sublerrel, meg kérdezd meg, milyen srófhúzója van (ezt is a nagyapámtól tanultam).

De mit szólsz a hosszúkás tgsl-hez?
(#) mateatek válasza Yowie hozzászólására (») Jan 15, 2014 /

Elég jó megoldásokat látni benne. A disc csatorna fázistolója elég egyedi, és a 7660-ról szedett hangfrekis jel is jó ötlet.
(#) Ge Lee válasza Yowie hozzászólására (») Jan 15, 2014 /

Meg tudod nézni, ugyanez a nyák, itt tesztelgetik. Nagyjából annyit tud amennyit a rajz alapján az ember saccolna. Nagyobb oszcillátorjellel, meg a fetek helyett valami odavaló IC-vel gondolom ez is jobb lenne. A tápját sem így csinálnám meg hanem simán megfelezném egy OPA-val a 12V-ot, ahogy az SMW-ben is van.
(#) Yowie válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 15, 2014 /

levegőtesztből semmi nem derül ki
(#) sany hozzászólása Jan 15, 2014 /

Sziasztok!
Megtaláltam az SMW V2.0- tekercs adatait 65-75 menet adó, és 160-170 menet a vevő 0,4 mm huzalból. Az SMW V3.0 -ban is aktuálisak ezek a tekercs adatok?
(#) kirally válasza sany hozzászólására (») Jan 15, 2014 /

Nekem Motyo fórumtárs az adónak 0.20mm-0.25mm 70 menetet és a vevőnek 0.27mm-0.35mm 170 menetet javasolta a 28cm-es SMW3-as fejhez
Még nem volt időm kipróbálni.
(#) sany hozzászólása Jan 15, 2014 /

Ilyesmi fejet szeretnék készíteni az SMW 3 -nak. Szerintetek megfelelő lenne?

fej.jpg

(#) mateatek válasza kirally hozzászólására (») Jan 16, 2014 /

Kissé belekeveredtetek. Az adó készül kevesebb menettel, és vastagabb huzalból. A vevő vékonyabb huzal, és több menet. Az adó tekercs huzalja 0.35-04, a vevő pedig 0.16-0.2 körül.
(#) mateatek válasza sany hozzászólására (») Jan 16, 2014 /

Egy ilyen felépítésű fejet meg tudsz csinálni úgy, hogy lakásban működjön. Ha lehagyod róla a sok fém alkatrészt. De ha kiviszed, meglóbálod a vizes fűben, akkor negyed óra alatt annyi vizet magába szív, hogy az fogja a fejet működésképtelenné tenni. A fölvett víztől annyit duzzadhat a fa. Attól pedig a fej szélsőségesen elhangolódhat. Kiszáradáskor pedig vetemedik.
(#) Ge Lee válasza Yowie hozzászólására (») Jan 16, 2014 /

Dehogynem. Az pont kiderül, hogy ha a levegőben csak 20cm-ről hoz egy érmét, akkor a talajban nem fogja 25-ről...
Hogy mennyivel lesz gyengébb a talajban az meg a talaj, meg a jelfeldolgozás függvénye, van amelyik sokkal, és olyan is amelyik kevésbé.
(#) Ge Lee válasza sany hozzászólására (») Jan 16, 2014 /

Az adó 65-75 menet 0,4-es átmérőből, a vevő meg 160-175 menet 0,2-esből. De ha sok a felesleges huzalod én megpróbálnék egy olyat is hogy az adó 10-20 menettel több, a vevő meg annyival kevesebb. Aztán vagy jobb lenne vagy nem.
(#) Ge Lee válasza sany hozzászólására (») Jan 16, 2014 /

Biztos hogy nem lesz jó. A hordozónak olyan anyagból kell lenni ami semennyit nem deformálódik a kiegyenlítés után. Ilyen nyilván nincs mert hőtágulása minden anyagnak van, de a fa az az egyik legrosszabb ebből a szempontból, és akkor még ott van a külső-belső nedvesség is (mert a fának saját nedvességtartalma is van, akkor is ha száraz).
(#) sany válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 16, 2014 /

Ajjaj.
Akkor miből lehetne elkészíteni?
(#) Attilawap válasza sany hozzászólására (») Jan 16, 2014 /

Nekem van egy tippem: mesterséges rubintból. Bővebben: Link
Ez az anyag hőre szinte alig, vagy egyáltalán nem tágul. Azért is használják 3 koordinátás mérőgépeknél mérésre.
(#) sany válasza Attilawap hozzászólására (») Jan 16, 2014 /

Hogy ez nem jutott eszembe.
Esetleg lehet kapni előre elkészített műanyag keresőfej sablont?
(#) hangya hozzászólása Jan 16, 2014 /

Ha a menetszámokról van szó , én is kérdeznék. Igsl beállításával próbálkozom kisebb-nagyobb sikerrel. A tgsl leírása alapján készítettem, a 0,25 helyett 0,28-as vezetékből 98 és 107 menettel. Ez így jó lehet hozzá? Mateatek, köszi a segítséget.
(#) Yowie válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 16, 2014 /

Szomorúan konstatálom, hogy nem olvasod a hszeimet. Teljesíthet a talajban jobban is, rosszabbul is. Ha a gép a talajhoz van hangolva, és jó is, a talajban nagyobb távolságot tud hozni az apró tárgyak jelentős részére. Persze ez függ a tajaltól, biztos más lesz a nedves/száraz, homokos/agyagos, stb. Az más tészta, hogy amikor gépet épít valaki, a levegőben hangolja addig, míg a maximumot ki nem hozza, de ez nem mérvadó, mert ilyenkor rendszerint már a földhatás nincs kihangolva.

Más a földhatást kihangolni (pl ferrittel) és más a talajhoz hangolni. Ha a gép a talajhoz van hangolva, nem önmagában a tárgyat érzi, hanem a talajban keletkező anomáliát is.
(#) Yowie válasza Attilawap hozzászólására (») Jan 16, 2014 /

egy gránittömbbe is lehetne, amin a mérőgép áll.
Következő: »»   102 / 272
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem