Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Milyen az, amikor a talajhoz hangoljuk a fejet?
Idézet: „Az más tészta, hogy amikor gépet épít valaki, a levegőben hangolja addig, míg a maximumot ki nem hozza, de ez nem mérvadó, mert ilyenkor rendszerint már a földhatás nincs kihangolva. ” Nem csináltam még igazából levegőtesztet olyankor a gépemen, amikor a talajhatás nem volt beállítva rendesen. De, én nem vettem még olyasmit észre, hogy a gép levegőben nagyobb távolságról érzékelne akkor, ha a talajhatás nem megfelelő. Sőt.
nekem volt, hogy levegőben 30cm felett hozta az 1Ft-ot, de visított a talajtól, viszont ha kiegyenlítettem a talajt az 1Ft már csak 18-20cm körül jött.
Te így csinálod a levegőtesztet, más meg máshogy. Van aki csak azt csinál, a gépet ki sem viszi. Ez nem egzakt, viszont értelmetlen, hiszen nem így használjuk. Milyen ha kiegyenlítjük? Néha nem értelek De nem a fejet, a gépet! A Geb potit amin van, tekergeted. Amin nincs, ott ezt vagy nem tudod állítani, vagy automatikus, mint pl az expi. Bár az igaz, hogy a geb poti néha átverés, akkor igazi, ha a fázisszöget tudod állítani. Mivel ez belejátszik a disc be ill könnyű rosszul beállítani, sok gépen nincs rá lehetőség, pl a régi fishereken a 126x sorozatig, viszont a 70-esre már tettek valami plusz potit ill a CZ-kre már rákerült egy ground tekerenytyű. Ha lesz egy kis időm, majd a CZ-k lelkivilágát megnézem, ezek nagyon klasszis gépek voltak az analóg világban, csak kissé bonyolultak. A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2014
Ehhez kell a tudás meg a tapasztalat, ami abból nem lesz hogy épít valaki egy két gépet otthon. Fokozatról fokozatra meg kell vizsgálni az adott kapcsolást, megérteni a fokozatok működését, de ami még fontosabb hogy tudjuk mi történik a vevő tekercsben adott körülmények között, tehát ha mondjuk ott a talaj, mag annak a vastartalma. Utána van csak értelme azon rágódni hogy az a visszacsatolás miért így és nem úgy, vagy miért jobb ez az RC tag mint amaz stb.
Itt van egy nagyon jó példa, SMW4 kontra GS4 20Ft-al: 1. All metal: SMW:44cm - GS4:32cm 2. Kombifogó kiszűrve: SMW:41cm - GS4:32cm 3. Ferrit kiszűrve: SMW:34cm - GS4:32cm Ez ugyan nem földteszt (fogok majd csinálni azt is), de ebből már nagyon jól látszik hogy hogy viselkedik egymáshoz képest a kettő. A GS érzékenysége megmarad DISC-el és GEB-el együtt is, míg az SMW-é kb. 25%-al csökken. Aztán ehhez jön majd még a talaj. Ebben jár előrébb a Feri egy picivel.
Az a gép, amivel mostanában mászkálok, az másképpen alakul a 20 forintossal:
1. Ferrit kiszűrve, all metal: 42 2. Ferrit kiszűrve, kombifogó kiszűrve: 42 3. Ferrit kiszűrve, sörösdoboz kiszűrve: 35 4. Semmi szűrés, mindenre szól: 42 A talajnak nem vas, hanem vasoxid és egyéb fémoxid tartalma van. Szerintem a kettő nem keverendő, mert míg az egyik mondhatni, hogy zavaró tényező, addig a másik céltárgy.
A gond nem abban van, hogy Te összehasonlítod a két általad épített gépet. De pl Mateaeknél mit jelent a kombifogó kiszűrés, és mit jelent nálad? Már elnézést de egy mérést csak azonos körülmények között lehet összehasonlítani. Mekkora egy kombifogó? Miből van? Milyen ötvözet, van-e krómozva, vagy esetleg saválló? Arról már nem is beszélve, hol a födémgerenda a lakásban és van e Tv meg monitor pár méteres távolságban, ha igen milyen és éppen ment-e...stb?
A másik, amikor én azt észreveszem mélységben, hogy ráteszek egy 1m-es hosszabbító kábelt (nem hogy észreveszem, de pl elhagyok vele olyat amit egyébként nem) az expire, akkor mégis mit hasonlítunk össze mivel, amikor egy épített gépben minden egyedi és esetleges? Mert ha pl ugyan azzal a fejjel hasonlítanánk össze. na de egy videón látott levegő teszt a fentiek miatt teljesen lényegtelen.
Sziasztok!
Szerintetek jó tekercs árnyékolásnak az alufólia ha ráforrasztom a kábel árnyékolását? Így nem volna kontakt hiba az aluoxid miatt:
hát max alu forrasztó pálcával de annak meg magas hőmérséklet kell és az eszméletlen drága
Van hozzá cuccom.
Íme.
Köszi akkor nekiállok.
Egyébként ez valami katonai cucc weller pákával simán forrasztható.
az igen az milyen cumó? most vettem alu-forr pálcákat de nagyon nem vagyok megelégedve vele csak forrasztólápával akar jól működni de az se tökéletes bocs az offért
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2014
már a fólia a katonai? Biztos alu? Ha igen, gondolom van rajta valami bevonat. Létezik ezüstözött alu, de fogalmam nincs, hogy készül.
Egyébként létezik pár mikronos réz szalag, és ragasztós is van belőle.
barátok, PCB forrasztott bevonat elektrolízissel, hogyan történik?
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2014
Ha jól emlékszem valahol le lett már írva hogy az alufólia nem jó. Nem csak azért mert nem biztos hogy maradandó kontaktust tudsz vele csinálni, hanem azért sem mert levegő marad közte és a tekercs között, ami akár komoly anomáliákat is okozhat később a fejben, és ugye az nem egy olyan dolog amit később szét tudsz szedni és alakítani rajta.
Majd elmondja aki már sokat csinált, de én úgy csinálnám hogy belemártanám lakkba a kész tekercset, hogy lehetőleg a menetek közül is szoruljon ki a levegő (akár többször is). Majd csupasz huzallal körbetekerném az egészet (ez ugye biztosan forrasztható), és grafit spray-vel lefújnám, ügyelve arra hogy ne képezzen rövidre zárt menetet.
Nem mondtam,hogy ón habár úgy néz ki csak sokkal könnyebb.Sajnos ekkora az egész készletem.
Jó,alufólia elvetve de ha egy körkeresztmetszetű tekercsre 90 fokban rátekerek egy másik körkeresztmetszetű vezetéket akkor ott is marad ám hely bőven a friss levegőnek.Vagy bízunk a grafitspray kitöltő erejében?
Nem maradhat ott levegő. Ahol érintkeznek ott azért nem, ahol meg nem ott meg kitölti vékonyan a grafit, a többit meg a műgyanta.
Közben elkészültem az SMW4 rajzával. A nyákot még nem terveztem át, mert ahhoz már nem volt lelki erőm. Akinek kell, használja egészséggel. Mod: Fájl cserélve! A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2014
A grafit spray-vel óvatosan. A megkeményedett film rideg, könnyen elreped a tekercs esetleges formázása, hajlítása közben.
Bocsi,hogy beleszólok de létezil a kereskedelemben olyan hogy SOLDERALL ez ez közös kompozició,az alut felgrundolod és utána jöhet az ón.dee régen 96 % -cinnel csinálták.hali
Sziasztok üdvözlök mindenkit én még itt új vagyok de régen olvasom az oldalt ma beregisztráltam sok jó dolgok vannak itt és jó hozzászólások rajzok egyebek ---kérdésem az lenne, hogy fémkereső tekercs árnyékolására lehetne e használni régi tv-böl kiszedett nagy anódkondenzátor belsejében található alumínium szalagot hogy esetleg próbálta e valaki vagy felejtős,
Kicsit fölfele görgetsz és ott a válasz mert én is akarta vele bíbelődni.
Ha egy minelab explorernél idegen kábellal pótlom az eredeti kábel 1/3-át veszt a gép a képességéből?Ha igen miből az érzékelési mélységből vagy a megkülönböztetési képességből?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |