Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Lapozás: OK   104 / 272
(#) jethro válasza yaessu hozzászólására (») Jan 17, 2014 /

Alu drótrol nem volt szó!
(#) yaessu válasza jethro hozzászólására (») Jan 17, 2014 /

Nem jó hozzá ?- amúgy a tgls-t csinálom -hát akkor mit tanácsolsz hozzá mert ilyen fejet még nem csináltam csak pi-t az meg egyszerű és igénytelen x menetszám átmérő és kész, de ez nem ez kényes ahogy olvasom de a gyári tekercs készítést is fent van csak nem tudom mivel tekerik be rajta igazából ezen akadtam meg nagyon mert ez előtt 25-éven keresztül adóvevőket rf végfokokat építettem meg rádióztam most meg a detektor lett a hobbim pít már csináltam az játék vettem md-1025-g detektort nem nagy eresztés de sokat találtam vele, barátom se többet pedig neki nagy Garetje van 2500 gti úgy néz ki hogy itt ahol lakom nem mélyen vannak az érmék egyebek, csak hát az md. nem bírja a hajóradart és a sűrűn erre repülő távolsági repcsik iránymérő által kibocsájtott jeleket és zavar van rajt és ha a teljesítményt visszahúzom felére akkor semmit nem ér ezért csinálom a tgsl ez motivál az írtátok hogy alap gép és egyszerű és jó
(#) jethro válasza yaessu hozzászólására (») Jan 17, 2014 /

Szerintem a grafitt77 spray a legszinpatikusabb de holnap én megpróbálom a20Kv-os kábel árnyékolását,hogy milyen.Ha visszaolvasol látod hogy a vélemények szöges ellentétben vannak egymással.Nem tudom hogy a véleményezők megcsinálták -e bármelyiket vagy csak úgy gondolják hogy az jó,vagy rossz lehet.Láttam már olyan tekercset ezen az oldalon ami elkészülte után szigszalaggal körbe lett tekerve.Senki se mondja nekem ,hogy a sűrű műgyanta majd valahogy bejut a tekercsek közé kiszorítva onnan az összes levegőt.Meg kell hallgatni mindenkit aztán középértéket vonni.Nyilván az elektronikai problémák mások megcsinálta.megmérte stb.az kézzelfoghatóbb.
(#) yaessu hozzászólása Jan 17, 2014 /

Így van ahogy írtad, látom nagyon benne vagy .a kábelszigetelés sem rossz ötlet remélem be válik mert akkor könnyen lennénk mert nem nehéz hozzájutni ---a grafit sem rossz mert az md-m tekercsének levettem az alsó fedéllemezét az van megfújva grafittal és valami speciális ragasztóval van a grafitfújás kontaktolva a dróthoz, ezt te hogyan oldottad meg a grafit réteg és a drót csatlakozását?
(#) csepi0101 hozzászólása Jan 18, 2014 /

Valaki szánjon rám 2 percet,2 kérdés "gyötör" szerintem nektek tudnotok kell a választ,thx.

-Ha 1 fejkábel csatlakozótól belül a műszerdobozban futó spéci kábel alaplapra forrasztásából fél mm-re túllóg a beforrasztott kábel vége ez ronthatja a gép képességét?

-Ha egy minelab explorernél az extra speciális fej(eltérő átmérőjűek a vezetékek) réz összekötő kábele helyett egy hasonló de egységes átmérőjű jól árnyékolt viszont acél? koaxal pótlom az eredeti kábel 1/3-át veszt a gép a képességéből?Ha igen miből az érzékelési mélységből vagy a megkülönböztetési képességből?
(#) csepi0101 válasza jethro hozzászólására (») Jan 18, 2014 /

Na legalább én is hozzátudok tenni a témátokhoz cserébe a 2 válaszra várva.

Szedtem már szét korai explorer fejet ami belül üreges volt fix műanyag házban a vezetékek fixen lerögzítve.

És mivel azthittem megkergült a coiltek fejem ezért átolvastam a gyártó honlapját és ott felhívják a figyelmet egy olyan hibajelenségre ami nagy hőterheléstől következik be a műgyantába szorult levegő kitágul és miatta extra érzékennyé válhat a tekercs.A megoldásnak azt javasolják hogy tekerjük le a csatlakozási pontnál az erősített kábeltörés elleni részt és egy sík felületre helyezve a tekercset préseljük ki a levegőt belőle.

Tehát nem is tudom melyik a jobb megoldás a korai explorer fej(amit sokan keresnek az új gépekhez) belül üregesen vagy a mostani műgyantások.
(#) jethro válasza csepi0101 hozzászólására (») Jan 18, 2014 /

Én egy fejkábelt még véletlenül sem toldanék meg, még ugyanolyan kábellel sem.
(#) csepi0101 válasza jethro hozzászólására (») Jan 18, 2014 /

Sajnos a gyártó nem forgalmaz kábelt.
Mennyire röhejes ez hogy a legnagyobb tekercsgyártónál ha megtörik a kábeled(önhibádon kí
vül mivel nagyon figyeltem rá)akkor nem tudsz vásárolni újat.Direkte kértem őket hogy Ausztráliából ugyan küldjenek már 1db kábelt mert a hazai coiltek forgalmazó akinél a fejet vettem megnémult,nemérdekel mennyiért ér ide.De nem.

Nem toldottam hanem kipótoltam a hiányzó részt,sajnos túl sokat vágtam ki belőle.
Azt észrevettem hogy nem akármi jó neki mert volt hogy búgott a gép ha másféle kábelt tettem rá,most ezzel a koaxal elvileg tökéletes de ki tudja.Még párszor tesztelnem kell,mert van egy mért emlékem az eredeti kábellal de egy régebbi de hasonló sőt lényegében ugyanolyan képességű gépen.
(#) deexteer hozzászólása Jan 19, 2014 /

Találtam egy érdekes adófokozatot és negatív táp konvertert.
Bővebben: Link
(#) mateatek hozzászólása Jan 19, 2014 /

Ingyen elvihető, azaz felgyűrődésektől nem mentes PET-G sablon keresi szerető gazdáját.

sdc11095.jpg

(#) csepi0101 válasza jethro hozzászólására (») Jan 19, 2014 /

Amikor már nem tudtam mi baja a fejnek még a gép műszerdobozában lévő a csatlakozótól jövő alaplapra csatlakozó kábelt is ki akartam cserélni de kábel vásárlás előtt megkérdeztem elötte kishazánk fémkeresőfejlesztő lángelméjét a Chrenko Ferit aki aztmondta ez nem befolyásolja a gép működését.Továbbgondolva a dolgot akkor a fej összekötő kábel sem fontos hogy milyen?Csak a fej belső kialakítása?
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2014
(#) jethro válasza yaessu hozzászólására (») Jan 19, 2014 /

A kábel árnyékolással az a bajom (kipróbáltam),hogy a kanyarban nem leget szépen tekerni a szélessége miatt.Marad a grafit.
(#) Yowie válasza csepi0101 hozzászólására (») Jan 19, 2014 /

Én 4.éve használok expit toldóval. A toldás szerintem szárazon rontja, vízben, ha elég rövid, javíthatja a gép érzékenységét. Jó minőségű SVHS kábelt használok, több típusból a profigold vált be leginkább. Ha kivágod az idióta daerolt részt, kb 1,5m a gyári paramétereket adja.

Kritikus a kábelkötés kivitelezése. Természetesen lehet koaxokkal próbálkozni. Szerintem az expi a multifrekis volta miatt érzékenyebb a kábelre.

Én belül cseréltem egyszer koaxra a belső kábelt, minden lépésnél jelzett egyet, így visszatértem az eredetihez.
(#) csepi0101 válasza Yowie hozzászólására (») Jan 19, 2014 /

-A belső alapból koax csak nagyon vékonyka fajta,sikerült egy megfelelőt rendelnem,szinte teljesen olyan,egészen minimális az eltérés,talán hogy az eredeti ezüstözött acél,amit vettem az réz.És megfelelően működött,de inkább a hibás Xs-ből áttettem az eredetit.

-Jut eszembe van egy hibás expi XS-em,valami minimális problémája van,tudom mert én változtattam rajta a gombok terén mikrokapcsolókra cseréltem őket és utánna teljesen jó volt majd a képernyőt emeltem ki és raktam vissza mert az alsó sorban nem volt kvarc,utána is jó volt szerintem,tavasszal elővéve állt be a hiba,boot-ol majd kikapcsol,egyvalakinek már elküldtem aki hozzá sem nyúlt de elhitette velem hogy egy hozzáértő ismerősénél van,biztos gondolta hogy szétszedi és hipp hopp meglátja az értintkezési hibát és máris vesz egy gépet potom pénzért de lényegében látszik is és őszerinte is nem lett hozzányúlva.
Mindegy a lényeg hogy ha valakit érdekel elküldhetem hátha meg tudjátok csinálni.
Mindent el tudok mondani róla privát üzenetben.Nem bánnám ha megjavulna mert kövezzetek meg de az expi2-nél szerintem mélyebb volt,ha az expi 2-be nem tettek gyorsabb processzort csak + feladatként megjelenítették a konduktivitás kijelzést is a képernyőn ez már eleve ronthatja a számolási kapacitást.
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2014
(#) csepi0101 válasza csepi0101 hozzászólására (») Jan 19, 2014 /

-Úgyértem ha valaki megnézi és megtalálja a hibát és kicseréli az alkatrészt fizetek érte egy 10-est.

-Ha meg akarja venni a már megjavult gépet azt 30e-ért megteheti fej nélkül.

-postát én állom ide oda
(#) Yowie válasza csepi0101 hozzászólására (») Jan 19, 2014 /

Az SE pro (én azt használom) a kellyco nál 1000dolcsi most, ezt érdemes figyelni, mert ha megjavítják, vajon mikor jön a következő hiba? Nekem idáig a panelokat összekötő csatik okoztak hibákat, hiába aranyozottak, érdemes átforrasztani is őket. Egyébként a bécsi detektorbolt is javít, állítólag jól és garival.

Egyébként azt mondják, a track mélyebbre megy.
(#) yaessu válasza jethro hozzászólására (») Jan 20, 2014 /

Köszönöm az információt , Akkor grafittal csinálom gondolom ott az sem képezhet rövid zárat el kell hagyni 0.5-1-cm Az átfedésnél sem érhetnek össze a grafit felületek --és hányszor érdemes átfújni .

Hajtottam illusztrációból egy tekercset -szerinted úgy ahogy a csatolt képen van megoldható a grafit kicsatolása a drótra - pl 0.5 mm szigeteletlen ezüstözött dtót néhány menettel körültekerve és rá a grafit spray n-77
(#) Yowie válasza yaessu hozzászólására (») Jan 20, 2014 /

Én nem értek hozzá, de ha jobb Q kell ehhez a géphez, én pl. azt csinálnám, hogy lakkba mártanám és szorosrahúznám gumikesztyűben valami vékony madzaggal. Mondanám, hogy mint a kábelkorbácsot, csak tartok tőle, olyat nem csináltál még. Régen úgy csináltuk ezt, mint a láncöltést, jól összehúzza a köteget és kiszorítja a levegőt, meg persze a felesleges lakk is ki tud jönni, ellentétben a ragasztószalagos megoldással.

Csak ezek után árnyékolnám. Nem jobb a vezetéknél pl egy koax árnyékoló harisnyáját hasonlóképpen rátekerni?
(#) yaessu válasza Yowie hozzászólására (») Jan 20, 2014 /

Szia csináltam már egy pár transzformátort --ezt a tekercset amit látsz csak blindeltem maradék trafódrótból szemléltetőnek -amit megtekercseltem a detektorhoz azt sablonba csináltam 4mm vastagságra ahogy a 101-leírásban itt láttam utána inpregnáltam vákuum alatt alkoholos lakkban ---A vezetéknek az lenne az elméleti szerepe hogy így ritka menettel áttekerni és utána rá a grafit spray csak azért gondoltam mert a grafitnak nagy az ellenállása és így az a ritka tekercs elosztaná tehát csökkenne meg a grafitréteget is ki kell onnét vezetni,
(#) jethro válasza yaessu hozzászólására (») Jan 20, 2014 /

Valamelyik leírásban ezt a technikát láttam de hogy kipróbálta-e valaki nem tudom.Én erre tartogatom a réz szalagot sokszorosa a felület a dróthoz képest.
(#) jethro hozzászólása Jan 20, 2014 /

Most birkózom a sablonnal.

Jól néz ki ügyes vagy

Azért megpróbálom a grafitos technikát. Még alkatrészeket is várok még van mit csinálnom a panelon is de ki fogom próbálni veszíteni nem vesztek vele mert max grafit marad azt kap rezet -azt majd publikálom legfeljebb nem öntöm addig ki.

Még majd ki kell kennem autógittel,mert ha ebbe a pozdorjába beleszívódik a gyanta ember nem veszi ki belőle.

Az biztos nem jön ki nagyon meg tud ragadni --- a frekvenciabeállító kondit is a fejbe teszed bele vagy az a gépben van

Én a fejbe semmit sem teszek ez Silverhez készül.
(#) saba hozzászólása Jan 20, 2014 /

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_801.html?pg=9
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2014

Silver is jó gép valamelyik RT-ben is láttam, szemezgettem vele én is, csak egy dolog nem tetszett benne hogy ott olvastam hogy néha ki kell egyenlíteni egy gomb segítségével mert mászkál a
VFO.ja

Ez legyen a legnagyobb baja.
Következő: »»   104 / 272
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem