Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
A 0.33 Ohm/5W ellenállások két végén kell mérni egyenként.
A multimétert állitsd 200mV vagy ettől eggyel nagyobb állásba ügy mérd meg. Nulla nem lehet mert akkor nem szólna.
Olyan állásban van és semmi. Ja és nem szól vagyis nem tudom hangszóróval nem próbáltam.
Úgy gondoltam a biztosíték helyére tetted az izzót.
Tehát az egyik 5W-os ellenállás lábaira csíptesd rá a voltmérőt 2V alatti méréshatárban, és kezd el óvatosan tekerni a potit. 5mV-nál állj le!
Hangszórót csak akkor köss rá, ha a kimeneten a DC szint nulla. A hangszóróval köss sorba egy 100 Ohm 10W körüli ellenállást, ha már égőt nem raksz be, nehogy elszálljon a hangszóród.
Mérd meg mekkora egyenfeszültség van a kimenet és a test között.
20V-os méréshatárban 0,352 volt be kapcsolásnál de folyamatosan megy lefelé most már 0,185
Remek, akkor mint Balázs is írta 50-200 ohm (ami van legalább 1W-os) ellenálláson keresztül tégy rá hangszórót, jelet a bemenetére és mérsékelt hangerőn hallgasd meg!
66ohm 5w ellenállással bemenetre jel kötve de meg se nyikkan. ha a kezem oda érintem a bemenethez akkor se semmi zaj vagy búgás. Viszont a az mje340 és 350 lábait fogdosom akkor pattog a hangszóró.
Lássunk egy-egy fotót alulról és felülről, be kéne vonni Blasz kollégát vesse össze az övével. Úgy tudom az ő tervét építetted meg.
A legelején olyan hibát el követtem hogy a bd139 lábait elfelejtettem be forrasztani és úgy indítottam rá. Ez okozhatott valami problémát valahol valamelyik alkatrészen?
Ha volt áramkorlátozód akkor nagy baj nem történhetett. A BD139 nélkül a végtranzisztorok durván egymásra nyitnak.
Az általad írt 66ohm 5W ellenállást a kimenetre kell kötnöd, a hangszóróval sorba kötve, nem a bemenetre.
Bocsi de nem úgy írtad le.
" 66ohm 5w ellenállással bemenetre jel kötve de meg se nyikkan"
Kimaradt a vessző bocsi.
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2014
Meg a mondat eleji nagy kezdőbetű is. Ez az átka a hanyagságnak.
A bemenetet biztos jó helyre kötötted, a 3,3 µF ra és a gnd-re kell,
vagy más a nyák ?
Igen, arra kötöttem. Az a nyák amire hivatkoztam.
De ilyen fura a bemenet rész van mellette még egy forr szem ami után a 100uf van arra mit kell kötni?
Oké, a bal oldali vezetékre gondoltam, hogy az a bemeneti jel.Ezek szerint nem az.
Nekem ez van meg, a te nyákod ezek szerint más.
Nekem még ilyen könnyen egy erősítő sem indult mint ez.
Szerintem az a bemeneti jel árnyékolt vezetéke, a kék pedig a bemeneti jel + vezetéke. Erre a kettőre kell kötni szerintem a bemenő jelet, legalábbis az enyémen úgy van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |