Fórum témák
» Több friss téma |
Nekem amikor ilyen gondom volt, akkor a töltővel volt gondom. Nem adott le elég áramot, így nem töltött rendesen. Persze ha semmit sem tölt, és másik töltővel esetleg kipróbáltad, akkor belül lesz a gond.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2014
Szia !
Ez egy komplett töltő és töltéskiegyenlítő egység 16850 típusú LI-ION önálló cellák részére. Meg kell keresni a 3 +/- összekötés helyét, azt kivezetve tölheted vele az akkupakkot is, de csak 4 cellásat !
Annyira jó ezeknek a töltője, hogy a gyerek karácsonyi tablet töltője a második nap meghalt.
Eltörött belül a szigetelés alatt a vezeték.
Legelőször egy 1A-es töltővel töltöttem, de az kevés volt neki, mivel teljesen lemerülve 1,2-1,3A-t is felvett a tablet. A következő töltő jó volt, viszont az csak 4,8V-ot adott, azzal sem töltött jól. A mostani töltő 2A-t és 5,3V-ot tud. Ezzel már tökéletesen tölt.
Köszönöm az ötleteket .Az eredeti töltővel 1 hónapig töltötte , 3 különböző töltővel próbáltam és még 5V tápegységgel is de nem jó (kb 160mA vett fel ) . megpróbálom megemelni a feszültséget hátha jó lesz .
Ha két ilyen 3,7V 5000mA-es aksit kötnék párhuzamosan, ennek Bővebben: Link a töltőnek gondot okozna?
Mert látok egy kapcsolást pl: amit PDF filet fölraktam,abba is párhuzamosan megy a töltés. Ezzel csak azt szeretném elérni hogyha befér a második aksi is a porszívóba gondolom még tovább bírná a működési időt. A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2014
A töltő áramkör el fogja viselni, hogy két, párhuzamosan kötött cellát kapcsolsz rá.
Remélem, rosszul látom, hogy az akkucellára forrasztással kötötted a vezetéket? Ha a készülék használat után visszakerül a töltőre, szerintem felesleges bele két akkumulátor. Az, ami benne van, úgyse fogja sokáig húzni. Az "Ultrefira" márka? nekem elég gyanús, az 5000mAh felirat csak erősíti a gyanakvásomat. Mellesleg nekem ez egy LiIon akkumulátornak tűnik. Ha akkucellát kötsz párhuzamosan, jó, ha szem előtt tartod, hogy csak azonos állapotban levő cellát szabad párhuzamosan kötni, a kiegyenlítő áramot semmi nem korlátozza, a lítium pedig magas hőmérsékleten, szinte elolthatatlanul ég. A legjobb, ha ideiglenesen egy ellenálláson keresztül kötöd össze őket.
Köszi a választ!
Rosszul látszik a képen(nincs forrasztva),meleg ragasztóval fogattam oda ideiglenesen amíg nem találok valami hasonló rugós lemezt mint amiket az elemtartóba szoktak rakni. A készülék használat után egyből megy vissza töltőre (napi kb 3 használat). Az első fél percben úgy megy majd kirepül a kezemből,aztán csökken egy picit de azon a szinten elég jól tartja a fordulatot,még mindig jobban mint ami benne volt gyárilag. Igen ez egy Li-Ion aksi. Hát igen az 5000mA nekem is gyanús ,de nem volt drága,mondom egy próbát megér. Ugyan ez a másik aksi is,ezért is kérdeztem hogy mi lenne ha párhuzamosan kötném őket,esetleg tovább bírná e.,és hogy megéri e? Ha össze is kötném akkor az ellenállást hova kell beiktatni? ja és milyent?
Talán egyszerűbb lenne forrfüleztetni azt az akkumulátort...
Csak az összekötés idejére érdemes betenni az ellenállást. Mondjuk a két cella negatív pólusát közvetlenül, majd a két pozítívot összekötni egy pár ohmos ellenállással. Ha már azonos szinten vannak, véglegesen összekötheted. Szerintem felesleges egy második cella, ha csak percekig használod a morzsaszívót. Gondolom több napos áramszünet nem szokott lenni felétek... A LiIon-t azért tettem szóvá, mert ez egy LiPo topik...
Okés köszönöm az infókat!
Akkor marad így ahogy van,majd ha meghal akkor beteszem a másikat. "forr füleztetni" mennyiért szokták/db és hol lehetséges ennek a kivitelezése? Aztán majd le is zárom a témát,most már értem miért írtad hogy LiIon bocsi,észre sem vettem. UI: mert a töltőt amit készítettem abba meg úgy szerepel hogy "Li-Ion; LiPo töltő és azt hittem itt a helye.
Van nekem egy Li-Poly akkum telefonból, és fel akarom használni. Most volt már fél órát a Li-Ion töltőn, és ahogyan ide találtam, le is húztam. Valóban nem lehet vele tölteni? Ilyen töltőm van. töltő A sok 1000 wattos lámpához volt, amit kapni lehet több típusban.
Azt az akkut azzal a töltővel nem kell félned jó lesz.
Nem tudjuk, milyen akkumulátort töltenél. Az nem elég információ, hogy telefonból való. Nem tudhatjuk, milyen a töltő karakterisztikája. Így nehéz tanácsot adni.
Egy EP500-as Sony Ericsson Li-Poly akku.
Rákerestem, és megnéztem a kapacitását. 1200mAh. Már csak a töltőről kellene többet tudni. Milyen IC van benne?
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2014
Hát... Nekem nem tűnik kíméletes megoldásnak. Végszükségben használható, de nem szabad rábízni egy akku életét. Az akkuban levő elektronika megvédhet a tűztől, robbanástól, de nem több. Egy TP4056 áramkör fillérekért megvehető, és beszabályozható egy elfogadható megoldásra.
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2014
A beszabályozást hogy érted? Kell rajta átalakítani valamit?
Alapesetben 1A árammal tölt. Pontosabban annyival tölt, amennyit az áramforrás bír, de legfeljebb 1A. A lelke, a TP4056 IC a beállított áram tizedénél befejezi a töltést. A beszabályozás alatt egy ellenállás cseréjét értem, az IC adatlapja szerint. Lehet még turbózni az áramkört, az egyik piros LEDet más színűre cserélve szembetűnőbb lesz a töltés vége
Értem, akkor az ellenállás cserével állítom be, hogy 4.2V-nál fejezze be a töltést.
És ez a típus?
Azt nem ismerem, nem lehet sokkal rosszabb, valószínűleg csak újabb NYÁK.
Sziasztok Szeretnék építeni egy 24v-os akku (2x12v 12v 7Ah) helyére li-ion akkut és hozzá töltőt.Cellákat már összeforrasztottam 7db sorba.7x3.7v eddig egy b6-os modelltöltővel töltöttem két részletben. Először hármat és utána négyet.Szeretném egybe tölteni, ehhez kérek segítséget.
Egy ilyen töltő eléggé bonyolult, már mint ha szakszerűen gondolod elkészíteni.
Egy lehetséges megoldás
Köszönöm megnézem.
Helló! A kérdésem az lenne ,hogy milyen relét hány voltosat tegyek ebbe a kapcsolàsba.Illetve konkrét tipus?Köszi
A relé üzemi feszültsége passzoljon a nyers, szabályozatlan tápfeszültséghez. Mivel az LM317 legalább 2V-al csökkenti a bejövő feszültséget, 12V vagy15V jelfogó is jó lehet. Egy jelfogó típustól, mérettől függően jól tűri a névlegestől eltérő tápfeszültséget, de 15V típus esetén a biztos az adatlap, és a gyakorlati kipróbálás.
Helló!Érdeklődnék,hogy ezzel a kapcsolással lehetne e tölteni két db 3,7 voltos 700 ma aksit amik sorba vannak kötve.Illetve mit kell változtatni a kapcsoláson h erre jó legyen.Mekkora tápfeszület amit lehet ráadni.
Előre is köszi
Szia!Hány voltos a bemenő áram és mekkora feszültségű aksit lehet vele tölteni?
Válaszodat előre is köszönöm.
Az csak egy cellára készült, két cellás töltőhöz más IC kell, pl ez.
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |