Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Légyszi javítsatok ki, ha tévedek, de az IGSL, TGSL, SMW, Silver Star feje teljes mértékben megegyezik.
Az SMW gép elkészítéséhez kell szkóp?
Az SMW tekercsadatok másak SMW tekercs TX-70 menet 0,4 mm drót RX-160--180-menet 0.2 mm drót TX-9-Ohm RX-70-Ohm a freki beállító kondit értékét nem tudom -kb 15 Nf
Nem tudok pontos adatokat, de szerintem teljesen mások a menetszámok. Ha az SMW-t a megadott értékű fejjel csinálod (menetszámok, huzalátmérők), akkor simán megszólal, szkóp sem kell a beállításához. A szkóp akkor kell ha valami mégsem oké, illetve a fej kiegyenlítéséhez nélkülözhetetlen.
Szkóp nélkül nehéz beállítani főleg az SMW mert ott még a panelon is van jó pár poti , de a fej kinullázását meg lehet csinálni multiméterrel is ---a szkópnak nagy lényege akkor van ha valami nem működik akkor szinte lehetetlen a javítás
Csak azért gondoltam hogy megvolt a próba mert már a sablonnál tartasz már mint műhelypróba
Grafitom csak holnap lesz,gondoltam addig is csinálok valamit.
Kíváncsian várom a fejleményeket, reméljük rúgásra indul a géped ----amúgy jársz keresőzni, vagy most a silverel gondolod meg kezedeni
Ez lesz az első gép.A nyák már be van ültetve (szeptember óta) minden megvan hozzá,csak néha az idő hiányzik.
Az a fránya idő, megakasztja az embert, az én most készülő gépem ellensége is .na meg jó idő van kint és ki kell használni, ki kell menni keresni , sőt rá lehet nagyon szokni én már tudom és te is megtudod - de jó levegő lehet találni ezt azt na meg februárba szántón erdőn agancsot is
Üdv!
Már egy ideje elméleti szinten agyalok azon hogy vajon lehetséges lenne e, a gyári gépemet kicsit "tuningolni". Ma el jutottam odáig hogy bele néztem, és rá mértem szkóppal, mellékelek képeket, az adó tekercsen 17 voltot mértem, ami nem valami sok. Ami piszkálja a csőröm, az a 4 db nagy smd kondenzátor, vajon az oszcillátoré lehet? 1 2 3 4 5 6 7
Ezt ennyiből nem lehet megmondani, még rajz alapján is nehéz. A szkópfotóra illik írni valamit, mert így semmit nem tudni róla csak hogy van csúcstól csúcsig 3 osztásnyi jel, 3,5 osztásnyi periódussal. Ha a 17V effektív vagy csúcs akkor az jó, ha csúcstól csúcsig annyi akkor kevés.
A négy kondi lehet az oszcillátoré, de lehet teljesen máshol is. Egy élmény lehet amikor egy ilyenben behal az a negyven akárhány lábú csodabogár, vagy a csatlakozókból valamelyik KH-s lesz. Akkor is félve vennék meg egy ilyet, ha az árának a negyedét kérnék érte.
Köszi a választ, nem arról híres a márka, hogy behal, nem az elsőm tőlük.
Esetleg nézd meg a geotech1 en, van-e valami mod. De nem hiszem, hogy érdemes nagyon belebabrálni. Jó az a gép úgy ahogy van. Esetleg nézz körül, milyen fejet lehet hozzá venni, vagy próbálj ki más technikákat. A nagy kondik lehetnek a fejhez tartozóak is, azt ki tudod mérni egy ellenállásmérővel. Nem hiszem, hogy az oszcillátorhoz tartoznának.
Azért azon érdemes elgondolkodni, hogy nem igazán láttam még, hogy valaki megbabrált egy jobb gyári gépet és még jobb lett. A fejek is valójában inkább a méret és forma eltérések változásait hozzák, ill. hogy milyen talajhoz készültek.
Sziasztok.A kérdésem a következő.Ha az adó és a vevő tekercset külön külön árnyékolt kábellel viszem az legalább olyan jó mint az erenként árnyékolt variáció ugye?
Szereztem elnyűhetetlen ipari árnyékolt kábelt ezüstözött belsővel.Bízom benne,hogy jó lesz.
Szerintem van olyan jó és nem csillapít akkorát ---én is 2-vezetékkel csináltam volna meg mint most te csak én kihagyom az adó árnyékolását és így elég a vastag külső árnyékolt usb kábel
Ezt nem értem. Elviszed a legalább 17V cs-cs jelet a 10mV offset mellett 1m hosszan és az jó?
sokan csinálják 2 kábellel, pl a magnum is olyan
Szerintem megfelelő ez a kábel.
Az erenként árnyékolt kábellel amúgy sem könnyű dolgozni, mert hatalmas földhurkokat lehet vele csinálni, ha nem figyelünk kellően.
Köszi.
Már összegyűjtöttem vagy 5-6 féle kábelt de eddig ez a legszinpatikusabb.
Két ilyen kábelt használva, a belső erekben a tekercsvégeket, az árnyékoló harisnyában pedig a sztatikus árnyékolást tudod fölvezetni mindkét tekercsről. A csatlakozóban pedig tetszőlegesen tudod őket közösíteni, vagy akár mindegyiket bevezetni a műszerig.
Idézet: „csak én kihagyom az adó árnyékolását” Ha az adó tekercs árnyékolásának a kihagyására gondolsz, akkor kíváncsi leszek, hogy mi sül ki belőle. Én még nem mertem elhagyni. De USB kábelt nem használnék, mert volt, hogy használtam, de nem győzött meg.
Az adótekercs árnyékolásának kihagyását abban a leírásban találta (doc. 3.old.) amit én is felraktam neked a 100. oldalra.Ez a leírás a metaldetektor.hu oldalról való,de hogy kinek a tollából,nemtudom. Ebből a leírásból készült az én használhatatlan fél kilós tekercsem is.
Ismerem azt a leírást. Csináltam már olyan fejet, aminek a sztatikus árnyékolása nem volt megfelelő. Minden tizedik fűszál érintésére jelzett ez miatt a gép. Ez egy pár hektáros rétet figyelembe véve elég sok. Én nem merem elhagyni az adó tekercs árnyékolását, de azt sem merem állítani, hogy az adó tekercs árnyékolása nélkül nem lesz jó a fej.
Én is leárnyékolom mindkettőt abból baj nem lehet,mert ha már kiöntöttem és nem jó nincs visszaút.
Azon is el lehetne gondolkodni, hogy a DD fej leírhatatlan számú nagy előnye mellett (amit az utóbbi pár évben ismerhettünk meg, ami azért fura, mert 10 éve is volt DD fej, mégis több volt a koncentrikus), szóval mi is a hátránya, amit a mellékelt ábrán láthattok.
Segítek, erre mondják, hogy a hátránya az előnye, ugyanis olyan helyen ahol sok a céltárgy, szinte elkerülhetetlen, hogy ne legyen egyszerre több az érzékelt területen és ez a szelekció miatt vagy a téves nagyság becslés miatt célelhagyást fog okozni. Arról az apróságról pedig minden gyártó és kereskedő mélyen hallgat, hogy oldalra is olyan tere van a DD fejnek, hogy onnantól kezdve pl az ásót vidd a nyakadban, ha letérdelsz markolászni a földet, a mobiltelefont hajítsd el, stb Talán ez a 20cm-es méretig nem olyan gáz, viszont a mélységnövelés másik nagy lehetősége (ha már az akkut nem bírod, ami a kulminális méretű adójelhez kell) a fej növelése. 30cm-től már bizony komolyan érzékelhető a DD hátrányos mivolta. |
Bejelentkezés
Hirdetés |