Fórum témák
» Több friss téma |
Ebben esetben akkor szinte biztos hogy töltésvezérlő elektronika baja van. Töltés nélkül és töltéssel is 3.5V mérhető az akku kivezetésein.
Az alaplapon található töltés vezérléssel kapcsolatos ic-t nem sikerült beazonosítani. Nem találtam meg google-el. Ráadásul nagyon kicsi smd cucc az egész. Ennek a javításához kevés vagyok mind elméleti, mind gyakorlati tudásban. Az az ötletem támadt, hogy esetleg lehetne építeni egy új töltésvezétlő áramkört. Ha elég kicsire sikerülne megcsinálni, akkor még akár magába a tabletbe is beleférne, mert azért van ott hely még benne. Az akksin 3.7V 5000mAh feliraton kívül semmi infó nincs. Ez LiPo akksi lehet? Csak mert töltőáramkör szempontjából nem mindegy.
Valószínűleg LiPo. De szerintem rá kell legyen írva valahol. Lehet, hogy csak egy biztosíték, vagy egy 0 ohm -os ellenállás hibás. Próbálj méricskélni, hátha szerencséd lesz. Esetleg tegyél fel képet a panelről hátha valaki ráismer.
Megpróbálom, hátha valaki felismeri.
Az egyik képen beírtam 1-2 dolgot, hogy könnyebb legyen átlátni, egyébként ugyan az a kép... Tehát a töltő csatlakoztatásakor a bemeneten mérhető a töltő 5V-os feszültsége. Az akku kimeneten az akku 3.5Vos feszültsége van(nem tölt). Tehát a hiba a képen látható áramkörben van. A proci megkapja a megfelelő tápot, töltőről jól működik. A 6WW feliratú ic-t nem sikerült beazonosítanom. Tehát várom az ötleteket. Köszönöm!
Sziasztok!
Próbáltam hasonló témát keresni, de sajnos nem találtam. Van egy barátomnak egy akkupackja, amiben a cellákat kell kicserélnem, a gondom az, hogy a hozzá való kütyü (egy gps) nincs nálam mert használják, tehát nem igazán tudom kipróbálni. Találtam róla infót: Bővebben: LinkBővebben: Link A kapcsolás hasonló, csak a ledek nincsenek rajta, valamint a fetek felirata: PHGSK NDS 9407 ezekről nem találtam infót. Ami első sorban érdekel az az, hogy a kimeneten nem ad feszültséget, gondolom valahogy "be kellene kapcsolni". Viszont ami a feteket vezérli (s8254aa), na annak nem találok semmi olyat amin be tudnám, kapcsolata sincs a mc-vel. Sajnos az angol tudásom is elég gyér. Ebben kérnék egy kis segítséget, ötleteket, amit előre is köszönök!
Egy kis adalék: A fet meg van, bár nem igen van rá szükség .
Azt a fetet ki akarja nyitni ami töltene, a másikat viszont zárva tartja. A cellák közt elég sok a feszültség különbség. (3,5V;3,7V;4,1V) Elképzelhető, hogy emiatt inkább töltene egy kicsit, gondolom a kiegyenlítést is elvégzi a cucc, de azt csak töltés közben tudná? Szerintetek ha a bemenetre adok 10,8V-ot nagy kárt csinálhat?
Nos, ha más is keresné ezt a ps501-es panelt: ez volt a gond. 12,6V-ot adva neki 1A áramkorláttal szépen feltöltődött, majd ki is adta a feszkót, rendesen terhelhetően. Semmi kapcsoló jel, vagy egyéb nem kellett. Amit még kifigyeltem (meg az adatlapban is benne van), a cellákat a legpozitívabb ponttól kell visszafelé bekötni, különben letiltott. (Tudom a próbálgatás nem a legjobb módja ez esetben a nyelvtanulásnak, de bejött, kár nélkül )
Sziasztok. Van egy egész jó, és olcsó tabom, amit szeretnék tuningolni.
Li-ion akksi van benne, de nem túlzottan viszi sokáig a masinát. Szerintetek elbírna 4, 6, 8, 18650-es Liion cellát? Arra gondoltam hogy van pár remek cellám és azokat direktbe az akksi mellé párhuzamosan egy nagyon masszív akksit kéne csinálni. A kérdés hogy a táblegép elektronikája képes lenne-e kezelni, tölteni, kihasználni.
Sziasztok!
Nekem is ilyen MID tabletem ugyanezzel a problémával. Tudnátok segíteni, hol tudok hozzá használható akkumulátort szerezni? Köszönöm széépen
Üdv
Nekem 2 akkucsomag van beépitve tehát 7.5 V körüli a rendszerem. Kölső csatlakozóval rátettem 4 db laptopból kiszedett cellát és jól működik vele, sem a dugasztáp sem belül eddig nem jelentkezett hiba ez miatt. Persze ezért túl nagy pótakku nem lehet, ha nagyon le van merülve esetleh a túl nagy töltőáram miat megsérülhet a töltöelektronika.
Sziasztok!
Nem olyan kérdésem lenne, hogy egy számítógép billentyűzetet át lehetne-e alakítani úgy hogy egy tablet felismerje? (androidos). A kérdés azért merült fel bennem mert az érintőképernyőn lassan lehet gépelni, magyar billentyűzetet pedig nem találtam hozzá. A válaszokat előre is köszönöm.
Bármelyik PC-s USB bilentyüzet (és egér) működik az androidos tabletekkel (még a vezeték nélküliek is), nem kell semmit átalakítani (próbáltam többfélével is)!
Ez nagyon nagyon jó hír. Ki is fogom próbálni amint megjön a tablet. Köszönöm szépen a gyors választ.
Ma kipróbáltam. Működik rendesen. Az egyetlen probléma az az hogy a billentyűzet ugyan magyar, de a bevitt karakterek nem. Olyanok mint amit a boltban lehet kapni a tablethez. Ékezetes betűket nem lehet bevinni. A tablet felismeri, magyar billentyűzet van beállítva. Ezt lehet valahogy szoftveresen korrigálni?
Szia! Azt tudom, hogy le lehet tölteni magyar virtuális billentyűzetet is és be lehet állítani. Azt még nem próbálta, hogy ilyenkor a külső billentyűzet is magyar lesz-e. De mivel az android is "csak" egy linux, kizártnak tartom, hogy ne lehetne.
Szaisztok!
Különlegesebb projekten töröm a fejem. Szeretnék a zuhanyzómba egy olcsóbb tabletet venni zene hallgatáshoz stb (tudom, tudom semmi értelme) a lényeg, hoyg a töltését a zuhanyzón átfolyó vizzekl szeretném megoldani. Ehhez szükségem lesz (ha nem építek) valami ilyesmire: Bővebben: Link A kérdésem az volna, hogy ez kitud e szolgálni egy kb 3000mah aksivel rendlekező tabletet (napi 10 perc zuhany; 5-8l/perc átfolyás és ha igen, akkor hol tudnék hozzá olyan elketronikát venni ami szabályozz a töltést. köszönök minden hozzészólást, ötletet, javaslatit
Szerintem nem lehetetlen, hogy megoldhato.
De a tabletben nincs akksi? Ha egy madzagra logatod ugyis, akkor nem egyszerubb a halozati tolto? Egyebkent nem kell aggodnod, ha az USB-n at kap 5V-ot, o maga elintezi a toltesszabalyozast odabent. Viszont a turbina csak 3.6V-os, igy a 4.2-ig meno LiPo akksit nem fogja tudni feltolteni. Ugyhogy valoszinuleg valahogyan fel kell porgetned a turbinadat. De ranezesre esetleg eppen a hataron uzemeltetve talan elviszi, alacsony hattervilagitasra allitva. Mas kerdes, hogy minek TABLET a zuhanyzoba, amikor eleve vizallo MP3 lejatszot lehet kapni fele arert. Es azzal mehetsz az uszodaba is. A tablet vizzarasat hogyan fogod megoldani? (nemcsak a cseppviz, hanem a para is karos)
Igen jogos, de használtan veszek kb 15-20 rongyért egy tabletet amit csak erre használok (nincs benne semmi ráció..)
A kiszemelt gép aksija: Lithium, 3,7V 3.000mAh Szóval akkro azt modnod, hoyg direkteb ráköthető a turbina és nem kell hozzá plusz elektronika? (sajnso konnektro nincs aközelben így ez a megoldás volna az ideális. Víz zárásra vagy valami ilyesmit képzelek el: Bővebben: Link vagy valamilyen egyéb fóliázást.. köszi a választ!
Bocsi, nem ezt mondtam. Csak azt, hogy megoldhato, szigoruan szerintem. Es persze elotte ki kell probalni. Szoval: kis turbinara ratenni egy egyszeru low-drop 5V-os stabIC-t, hogy tulporgetve se menjen e fole, egy mikro-USB aljzat megfelelo pinjeire kivezetni a feszkot, ezt bedugni a tabletbe (mielott ezt teszed, egy sima ellenallassal probalgasd es merj es csak ha megfelelo a polaritas es a bekotes, akkor dugd a tabletbe, maskeppen kinyirhatod!)
De ha mar van egy vezeteked, akkor a hermetikus dolgot fujhatod... esetleg szilikonos ragasztoval a drotos nyilast fedd be. Ha ram hallgatsz, teszel bele par kis szilikagel-csomagocskat a hata moge a zacskoba. Az egesz sikere azon mulik, hogy ki tudsz-e csiholni a kis turbinadbol valahogyan 5.5V koruli erteket (5V+a stabIC dropja). Ha nem, akkor IGY nem fog menni. Akkor kell egy step-up converter is. De az mar bonyolultabb elektronika egy kezdonek. A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2013
Megint itt...
Adott egy Nook Simple Touch e-book olvasó. Eredetileg nagyon sokáig, akár egy hónapig is elment a gép egy töltéssel hála az e-ink kijelzőnek. Viszont egyszer csak leesett az üzemideje 2-3 napra és akár használat nélkül is lemerült... Gondoltam kicserélem az akksit benne, rendeltem az e-bayről, megérkezett kicseréltem és csodák csodájára nem tölti az új akksit illetve tölti de össze vissza írja a töltöttséget és nagyon gyorsan, akár egy óra alatt is lemerül! Visszatéve a régi akksit minden megy a régiben! Mi lehet a gond?
Szia!
Tippre azt mondanám, hogy valahogy kalibrálni kell az akksit, vagyis megtanítani az eszköznek az új akku dolgait. Hogy ennél az eszköznél van-e ilyen funkció és azt hogy lehet elérni, na az jó kérdés
Igen próbáltam én is ebben az irányban elindulni, találtam egy oldalt ahol leírják a hard resetet valamint írtam az ebay-es partnernek ő legalább 7 órás töltést javasol elsőre.
Ezeket megcsinálom, estére kiderül majd hogy működik e a dolog...
Szóval hard reset megvolt, mostanáig töltődött bekapcsolni csak az akku újracsatlakoztatásával hajlandó... Reggel óta össze tudott szedni 26% töltöttséget!
Kivágom!!!
Androidnál van egy fájl, amiben az akkumulátoron mért adatok tárolódnak, ez mondhatni kalibrációs fájl. Ha pl. feltöltött az akkumulátor, de a gép csak 92%-ot ír ki, ezt a fájlt le kell törölni (van rá alkalmazás is PLAY-en, Battery calibration, vagy hasonló), és ő letörli ezt a fájlt. Ezután automatikusan újra generálódik, üres a fájl, és onnantól kezdve az új akkuhoz alkalmazkodik. Talán nálad is van hasonló.
Azóta nem volt időm babrálni vele, a régi akksival megy de 2-3 napont töltögetem.
Az a baj az új akksival hogy nem is tölti az olvasó. Annyit még meg fogok próbálni hogy megpróbálom külön a gépen kívül feltölteni az akksit (mondjuk töltőm nincs hozzá)...
Sziasztok!
Van egy MyAudio7 tabletem egészen ma reggelig használni tudtam. Ma reggelre teljesen lemerült és se kép se hang.Tápra nem reagál sem gombokra. Valaki tudna segíteni?
Sziasztok!
A tabletekben minden probléma nélkül lehet cserélni a Lithium Ion cellát? Nincs bennük semmit hasonló védelem, mint a laptop akkumulátoroknál? Csinált már valaki ilyet? Csak érdeklődés szintjén kérdezem. Köszi!
Próbáld meg másik töltővel, másik kábellel, ha úgy sem reagál, akkor próbáld meg az akksit kívülről tölteni. Ha így tölt, akkor lehet, hogy a töltőelektronika hibásodott meg. Akkumulátor egyik napról a másikra nem hal meg csak úgy, biztos valami más probléma van. Viszont ha 5V-ot kap a tablet, akkor be kell tudnod kapcsolni, vagy jeleznie kell a töltést. Szóval lehet, hogy nem is a tablet a hibás. Vagy azóta meglett a hiba?
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy ha a tabletemben egy 3,7V-os, 2100mAh-es akksi van, de szeretnék venni bele egy újat, ami sokkal nagyobb, akkor mire kell odafigyeljek az akksi vásárlásánál? A Voltnak ugyanannyinak kell lennie, de bármilyen mAh-es akksi jó? Abszolút nem értek hozzá, úgyhogy minden hozzászólást megköszönök!
LI-ion legyen, 3,7 V-os, amperóra kapacitás ha kisebb kevesebb ideig működik a készülék,
ha nagyobb lényeges hogy elférjen a házban, töltése tovább fog tartani. Természetesen a készülék több ideig működik nagyobb kapacitású akkuval.
Üdv Mindenkinek!
A kérdésem biztos bagatell,de mint abszolút kezdőnek,nézzétek el nekem. A kérdés: adott egy navon platinum 7 tablet melynek tönkrement az akkuja és cserélni szeretném. Ami benne volt az 3 szálas,amit meg szerezni tudtam csak 2 szálas. Hogy tudom valahogy beletenni? Mit is csináljak a harmadik szállal,vagy bekössem valamelyikhez? Nagyrabecsült válaszaitokat előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |