Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Ennek a gépnek is jó lenne a dokumentációját megnézni és ahogy elnézem analóg gép,http://www.youtube.com/watch?v=CK_9u8LN97U
Láttam az SMW 5 a tesztjét nagyon szuper érdemes megnézni http://youtu.be/VDNi2CNeBnU Gratulálok a készítőjének
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2014
Minden elismerésem Mateateknek ahhoz, hogy konzekvensen valós környezetben végzi a demonstrációkat. Az alu vagy fólia szűrés (nem tudom, melyikkel dolgozik itt) egyébként egy rizikós talaj. Az alu szűréssel a gépek elhagyják az ezüst jelentős részét (ebből voltak már viták egy elterjedt típusnál, amit a gyártó eleve így állított be régebben), a fóliaszűréssel pedig a vékony érméket, lemezből készült ékszereket nem vesznek észre. Az expinek az az előnye (aki nem ismerné), hogy van egy állítható alaphang, ami elhallgat, ha olyan tárgy jön, ami ki van szűrve, ugyanakkor van olyan beállítás, ahol anyag szerint változik a hangmagasság. Hangból lehet következtetni, hogy fólia vagy vékony lemez és ezzel tisztességesen szoktam is találgatni mások után, akik szűrnek.
Van egy emulátor, amivel lehet játszani, ide teszem, hátha további ötleteket adok a fejlesztőknek. Emulátor
Mateatek létrehozott egy profi gépet, tudás magas szintje, nekem nagyon tetszett a teszt videója merem állítani hogy a Garett 2500-gtit veri,-- ismerem közelről a Garettet--és még a kobrais
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2014
Egy kis jutalékért rábeszélem, hogy a 2500 árában adja neked.
Jó az expi, de én meg soha nem is szűrök, pedig ott az a fránya disc poti. De minek? Van 7 hangja a gépnek, no meg a disc is ad némi esély a mélyen lévő kis dolgok elhagyására. Mert amit én még ki hallok épp hogy, azt lehet a disc elnyomná. Ezért vagyok analóg gép párti inkább, szeretem én "feldolgozni" a jelet
A videóból nem kell azt a következtetést levonni, hogy ilyen beállítások mellett érdemes vele az általánosságban keresőzni. Aki ilyen beállítások mellett keresőzik, az vagy nem akar találni, vagy elmebeteg. Részemről akkor tekerem föl a diszket ennyire, ha kimegyek a strand partjára, és semmi mást nem akarok találni, mint csak aprópénzt. Elhagyom jó eséllyel az aluszemetet, és társait. Tudom, mást is.
De azért, hogy ne hagyjak el semmit, de szelektálni tudjak, azért csináltam magamnak olyan gépet, ami 3 hangon jelez, így jobban el tudom különíteni a találatokat, és nem megyek át fölötte(ük) hang nélkül. Szerk: Be lehet állítani úgy, hogy az all-metall módban menjek úgy, hogy közben diszkriminálok. Sajna, olyankor csak 2 hang szól. A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2014
Köszönöm Yowie rendes vagy, Lenne annyi pénzem simán az SMW vinném .ráadásul a garett gtí nehéz, kondizni jobb mit keresőzni vele csillog villog jó szovtver estén még meg is mondja mit talált, --ez komoly orosz oldalon láttam de a idén télre tényleg érdekelne egy SMW vezérlőpanel megvételre,
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni egy fémkereső elkészítéséhez. Egy equinox fémkeresőről szeretnék infókat ha tudtok. Van pár képem meg kapcsolási rajzom de nem a legjobb minőségben. Főleg azzal kapcsolatban kellene segítség hogy ezt a 20 cm es fejet hogyan kell rendesen kivitelezni. (Esetleg egy fotót megköszönnék ha valaki tudna mellékelni) Köszi!
Nézd meg hogy a gépeddel milyen mélyről tudsz kivenni egy 1Ft-ost a földből úgy, hogy mondjuk közben egy közepes méretű kombifogó éppen hogy ki van szűrve.
Aztán ha jobb idő lesz, akkor megmondom hogy ez milyen mélyről megy az SMW-vel. Persze nem ugyanazon a talajon leszünk, de ez már kellő infó szerintem ahhoz, hogy meg tudd ítélni egymáshoz viszonyítva a 2 gépet.
A 2003-as RT évkönyvben ott van minden szükséges infó az elkészítéshez. Itt a topikban is vannak információk, miszerint nem érdemes elkészíteni. Ha ennek ellenére meg szeretnéd csinálni, lehet hogy van valahol a fiók mélyén hozzá egy nyákom. Ha még megvan, akkor azt valami jelképes összegért oda tudom adni.
Nekem is volt Equinoxom. Mindig az jut róla az eszembe, hogy a beüzemelése után Édesapám megkért, hogy a 15 éve elveszett kulcscsomóját nézzem meg vele. Megmutatta a helyet, és én 2 órát szöszöltem ott sikertelenül. Mikor megcsináltam az első IGSL-emet, azzal kb fél perc alatt meglett. De ezt leszámítva kerettel tudtam használni arra, amire akartam, nem is rossz eredményekkel.
Ha pici fejjel szeretnél PI gépet, akkor inkább a SURF-öt csináljad meg.
Ingyen vihető egy 220/8mm-es (20centis) silver star omega fej,extra erős,akár kalapáccsal is üthető,8mm vastag tömör műanyag.
Tekercs 17,6/55,4 ohm,fejnél csatlakozó. 470gr. Bővebben: Link Bővebben: Link
Az equinox labilis, állandóan elmászik, nekem van. Az az analóg kapcsolós "stabilizáló" megoldás nem jó. Kiiktatva eléggé jobb lesz. Meg az ICL7660 segédtáp konverter zaja nagyon beszól, ez határt szab a beállítható küszöbszintnek, emiatt az érzékenység kisebbre állítható. Ezt másik 9V elem beiktatásával küszöböltem ki, kiiktatva az ICL7660 -at. Szóval egy csomó átalakítással lehet azért javítani. A SURF ötletes önstabilizálós megoldás, én nem csináltam meg, de mindenhol azt írják, jobb mint az equinox. Működési elvét tanulmányozva is elvileg jobbnak kell lennie. Megépíteni kb. ugyanaz a kettő.
Az melyik gép, aminek 7 hangja van? Egyébként én is használtam úgy néha, hogy az iron maskkal kikapcsoltam a szűrést, aztán találatnál visszanyomtam. Valóban ki lehet szemezgetni olyat, amit egyébként nem jelez, bár az expinél minimális a különbség. Nagyon molyolós a dolog. Viszont fura mód a 15"fejjel meg lejárt helyeken a felső pár centiben is szépen szedegetek, ennek nem jövök rá az okára, ha csak az nem, hogy kihagynak a kollégák (vagy a gépek hagynak el), de hogy a nagy marha fej mitől látja meg a kis pici, vékony dolgokat jobban, azt nem értem, ugyan is a saját 10" fejem után is tudok vele találni.
Nem érdemes nekiállni 2-hetet kínlódtam vele 3-éve nem lehet rendesen beállítani ott valami hibázik a kapcsolásban. szerintem a tgsl vagy igsl csinálj az sem bonyolultabb max a tekercs itt fent van sok jó szakember és sok hozzászólás és rajzok mindenről még a tekercskészítésről is ---------------nekem osztódott az Eqinox pedig nagy türelmem van ráment 2 hetem
Egy kis fémkereső tőrténelem 1870-től napjainkig.Ha már láttátok bocs.Nekem új.
Szia, whites mxt pro, a 7 hangú csoda, van rajta 2 hangú állás is. Volt aki kérdezte tőlem hogy nem őrültem még bele? Lehet vele zenét hallgatni, de ha valaki évek óta tolja, teljesen hozzánő, a legapróbb hang töredéket kihallja. Az expi mint írtam nagyon jó, látom hisz mennek mellettem vele, de én egy ilyen agyon programozható gépet nem mernék bevállalni. Szerintem jó ha nem én döntöm el mit akarok találni, hanem az adott környék szabja meg. Sok szép vas dolgot is kiszedtem ami ő simán otthagyott volna, mert szűri a vasat. Nem árt néha hallani ha hirtelen sok a vas....
Ebből is látszik hogy nem mostani keletű dolgok ezek, csak az utóbbi időben terjedt el jobban az amatőr körökben.
A ruszkiknak régebben volt egy olyan katonai IB gépük amiben teljesen el voltak lapítva a tekercsek, tehát a fej kb. 20-25cm hosszú volt, és csak 7-8cm széles. Az elektronikában egyetlen IC sem volt, csak 4-5 tranyó. Ehhez képest egész jó érzékenységet produkált, közel olyat mint az olcsóbb kínai gépek. Sajnos nem hagyták nálam annyi ideig hogy vissza tudjam rajzolni.
Ezek az orosz dolgok néha meglepőek, én egy rakétás egységnék vitézkedtem, egy vasúti vagon tartalmazta a számítógépet, ami elektroncsövekből meg ronda tranyókból
volt felépítve, de azt állították, túléli az atom támadást (csak nem tom utána ki kezelte volna ) Node a 4tranyos masináról valamiért váltottak ilyesmi gépekre A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2014
igen, a whites-nál, mint a legtöbb gépnél a szűrések nagyon elveszik a mélységet. Én az expit nem tartom túl jó gépnek, bár 4-5 éve használom szárazon, vízen, tengeren, és még nem találtam meg, amire lecserélném. A beállítása elsőre elrettentő, de valójában nagyon egyszerű. A szűrések sokkal kevésbé befolyásolják az érzékenységet, mint a többi gépnél. Bármit lehet szűrni könnyedén, akár bizonyos tárgyakat is meg lehet tanítani, de egy mozdulattal ki is lehet kapcsolni a szűrést. Sokan nem hajlandók megtanulni használni, de láttam én már olyat is, aki a legegyszerűbb gépet sem tudja beállítani, amin csak sens, disc van. Nézd meg az emulátort esetleg, amit belinkeltem pár napja, amúgy sincs valami keresőbarát idő, bár talán ma ki lehet menni.
ja, és ez a vagon méretű számítógép nem tudott annyit mint a mobilom.
Én azt hallottam, hogy a balsaja armyja rendelt az AKA-tól annyit, hogy nem is nagyon tudtak egyéb eladásra gyártani, bár nem tudom igaz-e, de a videója elég meggyőző. Egyébként nem egy drága gép.
Aka A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2014
Na ezt csodáltam mindig bennük. Nekem soha eszembe nem jutott volna a vonalzóra ragasztani az érmét a precízebb teszt érdekében.
Nem tudom mekkora az az 5 kopejka, de elég mélyről látja. Itt az explorerrel is össze van hasonlítva.
Mit vonalzó, egész kis készlete van, mint a hézagmérő De emlékszem, pár éve még egy megmosolyogtató próbálkozás volt ez a gép valami kis honlapon.
Igen, ránézésre érzékenyebb, bár ez nem jelenti, hogy jobban lehet vele találni. Az csak használat közben derül ki. Két tekercs között is nagy a különbség ugyanazon a gépen. Egyébként nem a sorex a csúcs gépük, ez 620euro a signum 890.
Készítettem pár PET öntősablon mintát 29cm-es átmérővel... Az új gépemhez már ez fogja adni a formát. Akinek esetleg szívesen használná valamelyik formát saját öntéséhez.... írjon. Ha sok a "küllő" esetleg öntés után ki is kivágható mondjuk könnyítés céljából.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |