Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   436 / 1156
(#) Balu12 válasza eSDi hozzászólására (») Jan 26, 2014 1 /

Nem tudom mi lehet a baja látatlanul. De nem a bios elem az!
(#) nedudgi válasza Balu12 hozzászólására (») Jan 26, 2014 /

Nem tudod, milyen alaplapról van szó. De kinyilakoztatod, hogy nem az elem...
(#) Balu12 válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 26, 2014 /

Rendszeresen olvasom a témát!
Nem tudod mit olvasok itt de kijelented hogy nem tudom
(#) Leraz válasza péter71 hozzászólására (») Jan 26, 2014 /

Nekem a múlt hónaban volt egy ilyen problémám a másik gépemmel.Ott az északi híd hűtése vált el valamint a közelében levő kondi cseréje után indult el a gép.A mostani gépem is csinált ilyent egy HDD bővítés után.Annak egy alapos takarítás segített.Szóval sokmindenre lehet tippelni látatlanban.
(#) nedudgi válasza Balu12 hozzászólására (») Jan 26, 2014 /

Milyen alaplapról van szó?
(#) klaczy hozzászólása Jan 27, 2014 /

Üdv Mindenkinek!

Hozzám került egy laptop melyen jogtiszta Win7 Home fut. Valamit letöröltek róla, és azóta iTunes nem indul el. Az msvcr80.dll fájlt nem találja. Leszedtem majd újra telepítettem az iTunes-t,de semmi változás. Keresgéltem a neten és MS C++ is újra telepítettem. Az sem segített. A windowst nem akarom újra telepíteni, mert egy számlázó program fut rajta amit nagyon nehézkes megint telepíteni. Nincs valami ötletetek?
(#) BEMcorp válasza klaczy hozzászólására (») Jan 27, 2014 / 2

Szia!
Ezt találtam, az oldal közepe fele írja a megoldást, hogy milyen sorrendben mit kell uninstallálni, majd újra fel.
Bővebben: Link
Használd a link gombot!
-moderátor-
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2014
(#) _ampervadasz_ válasza péter71 hozzászólására (») Jan 27, 2014 /

A lehetséges utak (amit már más javasolt le sem írom)

POST dekóder: A legolcsóbb módszer, ha az LPT portra képzel egy ledsort, ha szerencséd van nem egyszerre fog világítani az összes led, hanem a megfelelő helyzetben lévő bitmintát kapod vissza binárisan, amit decimális számmá alakítasz, és megnézed a BIOS gyártójánál aktuális kódszámot.
Ha ez nem megy akkor íbéjen veszel kb. 5-800 adóforintba kerülő PCI BIOS POST kártyát és nézed, hogy hol bukik ela rendszer.

Hol fagy ki a kép?

Windóz logó, meg a futkorászó kék csík látszik? Ha igen akkor POST dekóderes részt felejtsd el, az csak a kezdeti nehézségeket tudja feltárni, legyűrni.

Lehet lemez IO kezlési hiba, bootolás közben próál minden lemezt/kötetet csatlakoztatni, ha egy kártyaolvasó nem működik stabilan (elég az USB tápkör puffereléseinek alultejesítése itt), vagy karcos DVD van a meghajtóban, vagy szektrohibás HDD, akkor biztos nem fejeződik be a betöltés / üzem.

Videokártya hardver probléma. GPU egy igen érzékeny jószág (ATI nagyon háklis rá!), ha túlhevül, vagy illesztőprogram hiba van a rendszer kifagyhat, vagy leáll a textúrázó és alapra állítja a grafikushardvert, és előfordulhat, hogy nem ad többé képet újraindításig. Érdemes a hűtőt újrapasztázni, kondizni, ha szükséges. Ha szilárd elektrolitos, akkor nem az esz probléma( általában ).

Ugyan ez van procinál is, ott is pasztát meglesni, újrakenni, CPU VRM kört kimérni, esetleg puritán délihíd ( ez nagyon gyakori) tápköri rángatózásai szétlövik a futó kernelt, ezért a déli híd tápkörében található összes elkót cseréld realista gondolkodás nélkül.

Tápegység, terhelés alatt mérését javasolnék, akár új, akár használt.
Elvetemütebb ötlet: Műterhelést kell neki építeni különböző terhelésre és megfigyelni a terhelés változással járó megfutásjelenségeket, illetve, különböző terheléseken mennyire izzad meg a tápegység.

HDD badszektormentességét ellenörizni.

RAM időzítéseivel játsz el. Csak támogatott órajeleket használj, egyes memóriák akkor is háklisak, ha alulhajtod, és nem a neki "tervezett" órajelekre/feszültségekre van beállítva.
Memtesz 86 -ot javaslok neki.

DVD meghajtót kösd le nyugodtan, ATA eszköz meghibásodása esetén, előforduhatnak iylen anomáliák.

MOLEX -nek nevezett tápcsatlokzót ellenörizni, kitágult hüvelyeket alakítsd vissza gyári állapotba, csúcsáramoknál hajlamos a HDD is kiakadni, ha kontakthiba, kontaktbizonytalanság van a rendszeren. Lemez mélyszintű hozzáfésekor elófordul a nevezett anomália.

Ezeken kívül már csak vírus szórakozhat a rendszerrel, de ezt kizártnak tartom, mert a MBR vírusok, vagy bármiylen más trójai inkább szeret elbújni és adataidat begyüjteni, visszélni vele.
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2014
(#) péter71 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 29, 2014 /

Sziasztok. Köszi mindenkinek a segítséget. A hiba alaplap volt. Csere után minden jó.
(#) klaczy válasza BEMcorp hozzászólására (») Jan 29, 2014 /

Köszönöm a segítséged, valóban le kellett törölni az összes Apple szoftvert, majd utána rendszergazdaként kellett indítani a telepítést és minden működik tökéletesen!
(#) orizon hozzászólása Feb 2, 2014 /

Pár napja kínlódok egy videokártya kontroll paneljének a telepítésével. (ATI Radeod HD 3800 sorozat.) A drájver fel megy, de amire nekem szükségem lenne a CCC kontrol panel, az nem működik. Fel megy az is a gépre, a minden program listájának a menüjében megtalálható, ott megjelenik a parancsikonja, de ha rákattintok, akkor inaktív marad. Semmit nem csinál. Pedig az összes drájvert leszedtem és mindig úgy telepítettem, hogy ne legyen ebből gond. Most a leg frissebbet telepítettem a gyártó honlapjáról, de azzal sem megy. Visszatelepítettem a kártyához kapott régi szoftverről mindent, azzal sem megy. Egyedül a Hydravision nevű valami működik, de az meg nekem nem kell. Op rendszer XPSP3. Ilyenkor a 32, vagy 64 bites változatot kell telepíteni?Én idáig a 32 bitest telepítettem.
(#) eSDi válasza orizon hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Üdv!

XP-hez a 32bit-es változat kell. (Nem hinném, hogy a 64bit-es XP-t használod...) Viszont a CCC működéséhez feltétlenül kell a .NET keretrendszer és abból is a 2.0 a minimum, de lehet, hogy az újabb drivereknél már a 3.5 a minimum. A következőt kell tenned:
1. Letörölsz mindent ami a VGA-hoz tartozik (Install Managerben az Express Unsinstall ALL opció).
2. Feltelepíted a .NET 3.5-öt.
3. Újraindítás után feltelepíted a VGA drivert mindenestöl.
(#) Pacso hozzászólása Feb 2, 2014 /

Üdv mindenkinek az oldalon! Még újdonsült vagyok itt -) Bízom benne hogy a kérdésemre találok megoldást !
A kérdésem a következő lenne : van egy asztali PC ami Windows 7 op. rendszerrel fút és a gondom az vele, hogy kikapcsolás után az USB portokon továbbra is feszültség van ,(klaviatúra led továbbra is világít, illetve a pendrive is intenzíven világit ) Nem tudom hogy ez káros e gépre, mert még ilyet nem tapasztaltam, igaz csak XP-t használtam . Találtam egy púpos kondenzátor (lehet hogy ez okozza a hibát?) Egyébként a gép működik !
A segítő szándékú válaszokban bízva előre is köszönet !!

További szép napot kívánok Debrecenből !!

Pacsó
(#) Dióda válasza Pacso hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Eddig is ezt csinálta vagy mostanában lett ilyen?

Vagy bios-ban vagy az alaplapon jumper segítségével be lehet állítani hogy legyen kint fesz vagy sem.
(#) Pacso válasza Dióda hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Köszi a választ! Ez a gép most került ide és akitől vettük azt mondja hogy ez nem hiba (lehetséges, csak mint írtam ilyet még nem tapasztaltam ). Csak nem szeretném ha valami kárt okoznék magamnak !
(#) mikrokapcsolo válasza Pacso hozzászólására (») Feb 2, 2014 / 1

A púpos kondit nem ártana lecserélni.
Nekem is van az usb-n fesz, ez az 5V Stand-by. Biosban vagy alaplapon lehet kikapcsolni, de nem minden gépnél. Ez semmit nem károsít. Ha zavar, ki kell kapcsolnia tápot is mikor kikapcsolod a gépet.
(#) Balu12 válasza Pacso hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Nem hiba
Nekem is világít. XP alatt nem de 7-8 nál igen.

Púpos kondit azt viszont cseréld.
(#) orizon válasza Pacso hozzászólására (») Feb 2, 2014 / 1

Nálam is fenn áll az a megállapítás amit írsz, de nekem XPSP3 op rendszer alatt teszi. Kikapcs után az USB egér világít ,szint úgy a billentyűzet. Nekem amúgy is világítós billentyűzetem van, bár van rajta egy kikacs gomb. Biztos be lehet állítani valamit a Biosban, de engem végül is nem zavar ez a csekélység.Szóval nem egyedi esettel állsz szemben.
(#) SzervízMacska válasza Pacso hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Nálam is világít, és a rádugva hagyott eszközöket (tablet, kamera) szépen töltögeti...
(#) orizon válasza eSDi hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

A Net.framework az aktuális verzió van a gépen, az mindig a Windows frissítésekkel jön, mikor jön. Volt egy érdekes hibaüzenet a múltkor ,azt elmentettem. Majd előkeresem. Valamit 300-ról 200-ra kellett állítani . Valami” kb888111wxpsp2” setup error hiba nem engedte telepíteni atz Ati drájvetr . (még bent van a googli keresőben azért is tudtam hirtelen most előkapni .De azt átállítottam arra az opcióra, amit megoldásként ajánlottak ugyan ezen a probléma alapján a neten.
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2014
(#) orizon válasza orizon hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

ez lenne az
(#) eSDi válasza orizon hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Ez nem igazán érdekes. Azt írja, hogy amit telepíteni akar frissítést, arra nincs szükség, mert a szervízcsomag ami fent van újabb, mint amihez ez a frissítés készült.
Ha a .net fent van, akkor a legújabb drivert kellene letölteni, az alaplapiból és a VGA-ból is. De előtte a rendszert le kellene pucolni az AMD Cleanup Utility-vel. Utána már jónak kell lennie.
Viszont, ha nem feltétlenül akarsz belenyúlni a beállításokba, akkor nem kell a CCC-t feltelepíteni, elég csak a drivert. Így megkíméled a gépet egy csomó felesleges dolog betöltésétől, és még szabad memória is több marad.
(#) orizon válasza eSDi hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Most a legújabb van, de leszedem ,visszarakom a régit. Az AMD Cleanupot meg megnézem mi is az.
(#) Pacso hozzászólása Feb 2, 2014 /

Köszönöm mindenkinek a segítő szándékot ! Legalább megnyugodtam hogy nem egyedi hibával állok szemben és nem károsítja gépemet ! Egyébként vissza gondolva valóban frissítés után jelentkezett a jelenség . Még egyszer köszönöm mindenkinek és jó tudni hogy van hova fordulnom ha gondjaim vannak !-: További szép napot kívánok !

Ferenc (Pacso)
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2014
(#) Gabó hozzászólása Feb 4, 2014 /

Használ itt valaki nod32ess-t? Abból is az 5ös verziót. Tegnap óta frissítés utántól, fogja a gépet nálam. És az összes gépen, amin az a verzió fut. Más tapasztalt ilyet?
(#) fecameca válasza Gabó hozzászólására (») Feb 4, 2014 /

Nálam a Panda kezdett el hülyéskedni. Minden Bootoláskor megkérdezi: Valóban el akarja távolítani a PandaCloudot, és annak összes elemét? Csupán annyit csináltam, hogy letöltöttem a Microsoft-tól a januári frissítést, ami rosszindulatú szoftver eltávolító csomagot tartalmazott. Ezért akar megszabadulni a gépem a Pandától?
(#) Gabó válasza fecameca hozzászólására (») Feb 4, 2014 /

Hát nálam a frissítés ki van lőve, kézileg frissítek. És ez tegnap óta volt. Most a legújabbat tettem fel, azzal jónak néz ki.
(#) orizon válasza Gabó hozzászólására (») Feb 4, 2014 /

Nekem a nod32 4xxx megy már mióta is , 2010 óta folyamatosan, akkor telepítettem az XP-t újra.Egy vírusom nem volt ami ledöglesztette volna a gépet.Sőt, még futtatnom sem kellett a vírusirtót, pedig én sok helyen és sok felé járok. Bár már előtte is NOD volt, de akkor sem volt semmi különös esemény.
(#) Gabó válasza orizon hozzászólására (») Feb 4, 2014 /

Ez az, hogy eddig nekem is ez volt. Sőtt, most is az van fent, de szerintem ott valamit elrontottak a frissítésbe, és azért viselkedik így.
(#) Gombszem válasza Gabó hozzászólására (») Feb 4, 2014 /

Nincs véletlenül még egy tűzfalad a gépen? Vagy a Win sajátja bekapcsolódott valahogy.
Mert ettől lehet gond.
Következő: »»   436 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem