Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   221 / 577
(#) VIM válasza ludus hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Szia! Egy ilyen "merényletet" kell vele elkövetni és talán jó lesz még egy darabig.
(#) ludus válasza VIM hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Szia!
Köszönöm a gyors választ, azt még elfelettem oda írni hogy ha elfordítom a biztonsági szelep piros fedelét akkor csöpög a szelep (vizes lesz a kezem) és időnként a kazán alatt lévő mosógép tetején is van néhány csepp víz szóval valószínű időnként szivárog a szelep...
Így is megoldás lehet a kiegyenlítő tartály "felpumpálása"?
(#) vnyolc válasza VIM hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Szia
Mivel kéne savaznom szerinted,háztartási vizköoldon túl vagyok hozot belőle de ugylátszik nem eleget.Én is levegőre gyanakszom de párszor probáltam légteleniteni de nem használt.Eddig még az egész rendszert nem engedtem le eddig.
Köszi
Üdv
(#) promess válasza vnyolc hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Hello!
Légteleníteni,hiába is szeretnéd,mert folyamatosan "a kazánod állítja elő a levegőt"mivel megforr benne a víz(ettől van a hang is)!Az pedig a lerakódásoktól van.
Savazni sztem csak is ehhez való géppel érdemes,de fenn áll a veszélye,hogy utána tényleg kilyukad.
(#) toro válasza vnyolc hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Sajna addig folyamatosan csöpög belőle a víz és leesik a fűtőköri nyomás.
Egy hőcserélő kb. 45.000.-HUF.
(#) Topi72 hozzászólása Feb 2, 2014 /
 
Sziasztok!
Beretta Super Exclusive kazánnal kapcsolatban van olyan bajom, hogy időnként amikor bekapcsol a termosztát, elindul a keringető szivattyú, majd 8-10 másodperc múlva leáll hibával a kazán. Lánghiányra panaszkodik, ami igaz is, mert sem a gázt nem engedi, sem szikrát nem ad, csak a keringető szivattyú forog. Nem mindig csinálja ezt, ma még semmi baja nem volt, tegnap este viszont a ki-bekapcsolás se segített rajta, csak a 20-ik próbálkozásra.
Lehet, hogy az egy másik hiba, lehet, hogy ezzel összefügg, de tegnap este figyelve a melegvíz csapot teljesen kinyitva a nyomás a kazán óráján nézve 1,1 és1,3 bár között ugrált folyamatosan (mint egy rossz Lada kilóméter órája).
Guglin már néztem, de ott csak a láng-érzékelő tisztítását írják, nálam viszont nem ad sem gázt, sem szikrát, tehát nem az lehet a hiba (talán vezérlőpanel?).
Előre is köszönöm a segítséget!
Zsolt.
(#) merciabc válasza Topi72 hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Szia! Elindul a kazán,elindul a keringetö,majd belobban,ég a láng, elkezd füteni, de 8-10mp után kialszik a láng?
Melegviznél elindul a láng?
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2014
(#) merciabc válasza ludus hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Szia! Biztos hogy a biztonsági szelepednél csöpög a viz? Nem az égötér felöl jön? Mennyi vizet kell tölteni kb.? Ha elfordítod a biztonságiszelep tetejét, azaz kinyitod,természetes hogy jön belöle viz!
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2014
(#) merciabc válasza VIM hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Le van dugulva a höcserélöd, de nem kicsit! Forr a kazánodban a víz,ami nem tud belöle eltávozni,és rotyog benne!
Át kellene savazni 20%-ossal,és kinyomatni belöle,de nem géppel, mert így már vágtak haza vele höcserélöt(meg egyebeket)!
Mivel a bejövö oldalt nyomatják,és amig ki nem jön a dugulás, a keletkezö gáz szétvágja a tulnyomástol a jobbik esetben a höcserélöt!
(#) ludus válasza merciabc hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Szia!
Csak ritkán csöpög, de a nyomás most már viszonylag gyorsan 1-2 nap alatt lecsökken arendszerben. Ha elfordítom a piros kupakot a szelepen akkor a kupak alól csöpög nem a kifolyó csövön. A nyomás teljesen lemegy de visszatölteni nagyon gyorsan vissza lehet úgyhogy nem mehet el belőle sok víz az biztos ezért gondoltam hogy esetleg a szelep ereszt el a csatornába a túlfolyó csövön mivel egyébként hová tűnne a víz amit beletöltök?
(#) VIM válasza ludus hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
A sorrend fontos! Ha nem tudod, hogy tulajdonképpen mit is csinálsz ezzel a művelettel, ne fogj hozzá, mert kudarc lesz a vége. Már sokan gondolták úgy, hogy ha csak egy pumpa kell hozzá akkor azt meg tudja tán csinálni. Abban a nyomás helyreállítási leírásban megpróbáltam mindent részletesen leírni és képpel illusztrálni a könnyebb megértés érdekében, többet nem tehetek, mert ez itt nem épületgépész fórum. Az hasonló esetek többsége a fűtési idényben a leírások alapján erről szól. Tehát először is helyre kell állítani a tt. nyomást ahhoz, hogy kiderüljön az igazság, hová veszik el a betöltött víz (ha elveszik egyáltalán).
(#) VIM válasza vnyolc hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Vannak abból jobb fajták amik foszforsav alapúak és hatékonyabbak. Használatkor kellő körültekintéssel bánni vele! ..... és időt hagyni, hogy ki tudja fejteni a hatását.
(#) VIM válasza merciabc hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
.... most "vnyolc"-nak segítünk, nem nekem!
(#) merciabc válasza VIM hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Sorry! Félrement!
(#) merciabc válasza ludus hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Ha csak kicsit csöpög az még nem zavaró, ne tekergesd sokat mert már kikopott a szimmeringje. Ha tudsz, küldj egy fotót róla,hátha javítható széria. Ha felállsz a kazán tetején oldalról belenézve nem látsz indokolatlanul sok rozsda nyomát?
(#) Topi72 válasza merciabc hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Csak a keringető szivattyú indul el, a gáz nem indul és szikrát sem ad, ilyenkor áll le hibával. Ha elindulna a gáz is, és vagy a szikra, akkor lehetne a láng-érzékelő hiba. Viszont mivel már gázt sem és szikrát sem ad, ezért gyanakszok vezérlőpanel hibára... És azóta csak egyszer állt le (valamikor hajnalban), azóta hiba nélkül megy.
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2014
(#) toro válasza Topi72 hozzászólására (») Feb 3, 2014 /
 
A mikrókapcsoló nem kapcsol a váltószelepen.
(#) Topi72 válasza toro hozzászólására (») Feb 3, 2014 /
 
Köszönöm szépen a választ! Mindenképpen meg fogom nézni Azóta egyébként nem állt le, illetve a másik jelenséget se tapasztaltam ma reggel („meleg” állásban maximálisan kinyitott csap mellett nem ugrált a nyomásmérő mutatója). Aztán meglátom, mire megyek
Köszönöm!
Zsolt
(#) ludus válasza VIM hozzászólására (») Feb 3, 2014 /
 
Szia!
Értem értem csak sajna a leírás szerint nem tudom megcsinálni mert a tültő szelep be van rohadva, a fűtéselosztón keresztül töltögetem már egy jó ideje... Most úgy néz ki sikerül olcsón szereznem egy komplett egységet (feltöltő-lefúvatószelep) azt kicserélem aztán ha nem szűnik meg a hiba akkor tovább megyünk...
Köszönöm az eddigi segítséget!
(#) VIM válasza Topi72 hozzászólására (») Feb 3, 2014 /
 
Szia! A mikrokapcsoló az egy nyomáskapcsoló volna ami a szivattyú blokkon van rajta. Ez ellenőrzi le, hogy a szivattyú megfelelően működik-e, szállít-e annyi vizet amennyi a működéshez szükséges. Ha ez nincs meg, nem fog gyújtani sem (nem szikráztat). Azt azért megírhattad volna, hogy RAI, CAI, CSI vagy RSI a készüléked. Arról sem írtál hogy milyen rendszerre dolgozik a kazán (nyitott/zárt, vegyes/gáz). Valószínű még, hogy a váltószelep nehezen áll át és ezért alakul ki rosszul a nyomás és ingadozik a nyomásmérő mutatója.
(#) Topi72 válasza VIM hozzászólására (») Feb 3, 2014 /
 
Szia!
Azt sajnos nem tudom, hogy RAI, CAI, CSI avagypediglen RSI... Majd otthon megpróbálom megnézni, de a kapott információkkal hátha elboldogulok Egyébként zárt rendszerű a kicsike, nemrég állítottam be a nyomást rajta (merthogy azt se állították be és valószínűleg ki is lyukadt a kiegyenlítő tartály; visszakerült a falra a régi kazán külső tartálya és szakisan megcsináltam) és csak gáz hajtja.
(#) VIM válasza Topi72 hozzászólására (») Feb 3, 2014 /
 
Szép lassan előrukkolsz az infókkal. Akkor ugye ventillátoros? Hát az bizony újabb nyomáskapcsolót tartalmaz és azzal is problémák szoktak lenni, elkoszolódik a venturi csöve és nem fog gyújtani, mert azt érzékeli így, hogy nincs elég levegő a tűztér számára.
(#) Bartha49 hozzászólása Feb 3, 2014 /
 
Műszaki leírás kéne egy T2 M23-as Qadrigáról, ha lehet fotókkal,a következő e-mailre: bartha1949@gmail.com. Előre is köszönöm.
(#) Topi72 válasza VIM hozzászólására (») Feb 3, 2014 /
 
Ventilátor nincs benne... (sajnos vagy szerencsére )
(#) toro válasza Topi72 hozzászólására (») Feb 3, 2014 /
 
Ok,
(#) VIM válasza Topi72 hozzászólására (») Feb 3, 2014 /
 
Akkor nem zárt rendszerű, hanem zárt rendszerben dolgozik. Nem mindegy. A ventillátorral kár is volna bonyolítani ezt a jó kazánt, mert hogy jó felépítésű.
(#) bigpapa hozzászólása Feb 3, 2014 /
 
Sziasztok!

Ez a Vaillant kazánom van. Újabban a két bekarikázott szokott villogni, ekkor ki be kapcsolás és elvileg működik. De ugye nem ez a megoldás.
Azt látom már, hogy az egyik a gázszelepet jelzi. Viszont azt is, hogy 54 ezer, ami most nem húzza a zsebemet.
Van pár kérdésem:
1. mit tudok ezzel házilag kezdeni? Nem vagyok szerelő, de szeretek bütykölni, de el nem cseszném szívesen.
2. a váltószelep most úgy működik, hogy sehogy kiszedtem a kis motort, nagyjából középre állítottam, így akkor van a csapban meleg víz, ha fűtök. Ez most oké, de nyáron ))) vicces. Erre van valami ötletetek, ki tudná felújítani?
3. Van a kis fehér rotoros érzékelő, ami akkor megy, ha meleg vizet nyitok. Most az sem megy, mert az a 6000Ft körüli kis chipes érzékelő kiment. van új, de nem tettem még bele, mert ugye a váltószelep úgy is tréfásan működik.
Volt kint szerelő, aki mondta, hogy ezeket lehet felújítani töredék áron. Tudtok olyan normális szerelőt, akinél nem repkednek a 10 ezrek, ki tudja tisztítani kazánt és rendbe tenni? Most épp nincs melóm, így ezek az 50 ezres mókák nem mennének, valami fapadosabb megoldás érdekelne

Köszi előre is. Gabesz
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2014

kaz.jpg
    
(#) vnyolc hozzászólása Feb 3, 2014 /
 
Nagyon köszönöm a gyors segítséget mindenkinek
Üdv
(#) toro válasza bigpapa hozzászólására (») Feb 3, 2014 /
 
Szia!
Hát írtál rendesen. A hőcserélődet kellene kitisztítani először, A váltószelepet szedd ki és tekerd be a tolórudat. Egy telefonfogóval húzd ki a váltószeleptengelyt, majd akaszd vissza.
(#) bigpapa válasza toro hozzászólására (») Feb 3, 2014 /
 
Szia!

Köszi. A váltószelep az, amit most kiiktattam, nem? Azt kapjam le és mögötte lesz ez a hőcserélő? Van valami, amire ügyelnem kell?
Következő: »»   221 / 577
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem