Fórum témák
» Több friss téma |
Nem lesz jó. A program 32768Hz (azaz 32.768kHz) kristályt vár. Csak olyan frekvenciájú lesz jó.
Ezt nemértem, a beültetési képre 4,1943014 MHz van irva. Most akkor milyet rendeljek?
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2014
Csak amilyenre szükségem lenne, nem lehet rendelni.
Keress a fiókban egy régi kvarcórát abban pont ilyen értékű kvarc van ...
Ezt én is bevettem. Neki 41943014Hz kvarc kell. Legalábbis a rajzon az szerepel.
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2014
Akkor meg kell kérdezni a program tervezőjét , vagy megkérni hogy írja át a programot a fellelhető kvarchoz ..
Azt irta küld kvarcot. A kapcsolási rajzot átkell csinálni, vagy jó a régi?
Miért kéne "átcsinálni a kapcsolási rajzot" ???
Idézet az 1. oldalon levő basic programból:
Idézet: „Config xt_osc, pwrte_on, wdt_off, mclre_on, lvp_off” Idézet: „T1CON = %00110101” A T1 a belső órajelet osztja le, a konfiguráció szerint a fő oszcillátor XT módba van állítva. Egy db 4.194304MHz quartz kell. Az alkalmazott 16F627 rendelkezik egy timer 2 -vel is, így minden nehézség nélkül meg lehetne valósítani a feladatot pontosan kerek frekvencia értékű, beszerezhető quartz -okkal is...
Remélem majd tud benne segiteni a program irója.
Már felajánlottam hogy küldök postán kristályt ingyen ha kell egy marékkal. Tudom lehet kerek is de soha nem lesz pontos.
Írd le a címed privát üzenetben. A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2014
A kristály mellé nem 22nF hanem 22pF kondenzátor kell, illetve 10-22pF között lehet választani értéket.
Köszönöm hogy szóltál, emrt mindenhova csak 22 volt irva, ezért azt hittem 22nF-os kell. Remélem műkodni fog, márcsak 15voltos zéner diódát kell vennem.
Sziasztok. Elkészultem vele, villog a led, a motor helyére 12V-os izzót raktam, egyfolytaba világít. A végkapcsolóra nem reagál.
Átterveztem a nyákot. Ha valakinek lenne rá ideje, átnézhetné, minden oké-e.
Itt még látszódnak a földelések csillag elágazásai:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |