Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mobiltelefon hiba

Témaindító: nagysusu, idő: Júl 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   43 / 93
(#) lanti válasza bato.arpad hozzászólására (») Jan 30, 2014 /

Kapcsold ki a routerben a mixed chanel-t csak g-n vagy n-en menjen ha nem segít akkor a titkosítást alap wep-re egyszerűbb jelszóval csak sima betűl számok ha ez sem akkor titkosítás ki úgy próba.
(#) bato.arpad hozzászólása Jan 30, 2014 /

Köszike, megpróbálom, és jelzem az eredményt!
(#) set68i válasza bato.arpad hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

Szerintem ne WEP titkosítással próbálj csatlakozni, hanem WPA-val. Nem mindegyik android rendszer szereti a WEP-et, és ezt már több készülékkel tapasztaltam. A jelenlegi telóm (LG Optimus Black, android 4.0.4) is jobban szeret WPA-n csatlakozni.
(#) (Felhasználó 110094) hozzászólása Feb 2, 2014 /

Sziasztok, következő problémám lenne: xperia minimnek kicseréltem a plexijét mert betört, de azóta nem lát hálózatot, pontosabban vodafont lát, néha-néha telenor és tmobil is bevillan. Tmobilos a teló, házon kívül a kertben egy fokkal mintha jobb lenne a helyzet, egy rövidet tudtam is csörögni. Valami antenna probléma lehet, talán. Wifi és rajta a net simán megy, amúgy minden funkció ok. Letiltás vagy ilyesmi kétlem, egy évig csak pihent a fiókban. Vissza cseréltem a törött plexit, hátha, de ugyanaz. Az előfizetői kártyám kitört micro-simes, kerettel együtt raktam be, de a párom rendes méretű simjével ugyanez. Tönkrevághattam valamit? De akkor miért ilyen szakadozott? Nem vagyok egy elektrozseni, most ismerkedem a témával, előre is köszi a tanácsokat, ötleteket.
(#) eSDi válasza (Felhasználó 110094) hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Üdv!

Szedd szét még egyszer és nézzd rajta végig az összes érintkezőt (Esetleg koax kábelt. Nem tudom mi van benne...), főleg az antenna körül. Ha szerencséd van, akkor csak elhajlítottál egyet a szerelés közben, ezt talán még óvatosan vissza lehet állítani és nem törik el. Ha nincs szerencséd, akkor már eltört vagy felszakadt a vezetősáv is. Ez a legutolsó eshetőség már nem igazán javítható.
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2014
(#) (Felhasználó 110094) válasza eSDi hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Koax? Nálam az még tv-ből jön... Már 4-5x szét szedtem, netről néztem le mindent, ha elszúrtam akkor még a legelsőnél bénázhattam. Melyik az antenna?? Estleg valami cserélhetőve megoldható lenne?
Ide lazán kapcsolódó másik kérdésem, van egy régi telóm, sikerült az imei-t kitörölnöm, ez mit jelent? Mi van ha használom? Rámtörik az ajtót?

D3C9.jpg

(#) Ricsi89 válasza (Felhasználó 110094) hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Legfelül középen a kis kerek csatlakozótól jobbra van egy érintkező. Az megvan neked? Én csak egy sötét foltot látok a képen. Elvileg az lenne az antenna érintkezője. A hátlapban meg az antenna, amihez ez hozzányomódik. Ha megvan az érintkező, akkor óvatosan picit hajlíts fentebb rajta. Ugyanezt megcsinálhatod a többi ilyennel is. Nekem a telefonomnál a gps nem ment. Szétszedtem, hajtogattam picit az érintkezőkön és azóta már megy a gps talál holdakat.
(#) eSDi válasza (Felhasználó 110094) hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

Igen koax, néha-néha még előfordul (pl. az LTE képes Blackberry Z10-ben is van).
Azokat a rugós érintkezőket nézd végig amiket Ricsi89 is említ, ha be van valamelyik is nyomódva, akkor azt igazítsd meg nagyon óvatosan. Könnyen törik!
IMEI nélkül a telefont nem fogja beengedni semelyik hálózat sem, ezért nem fogod tudni használni. Az ajtót rádtörni max akkor fogják, ha valamilyen mostanában eltulajdonított mobil IMEI-ét írod bele...
(#) (Felhasználó 110094) válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

Hát a kis kerek csatitól jobbra egy kis (a többi 4-5-től különböző) felfelé álló rugózó érintkező van, ha erre gondoltál. Finoman meghajlítgattam mindet, semmi. De viszont szvsz rájöttem a problémára: ha jól látom, a hátlap (ami nem pont a legkülső hátlap) tele van lefóliázott, laminált áramkörökkel, többek között az antenna tájékán is. Na most elsőre sikerült belebarmolnom azzal az eszközzel amivel lepattintottam Mellékelem a képet is tanulságul, lehet látni ahogy átüt a réz a fólián vagy három helyen, meg kereszbe-átlósan egy benyomódás, ne ez voltam én... Ez megmagyarázná a szakadozott rohadt gyenge vételt. Szerzek egyet használtan, mást nem tudok tenni. Köszi mindenkinek az ötleteket.
Amúgy mi az a ki kerek csati, mi kell hozzá, hogy működik?
Lopott imeire nincs esélyem, ilyenek nem foglalkozom
Ja még valami, tragikus aksiju Lumia 800-amnak ki akarom cserélni az aksiját, találtam 2160 mAh-s KBTEL utángyártottat, szerintetek lehet probléma egy ilyen cserétől? Mondjuk a gyártóról sem hallottam még, de úgy látom megérezték a piaci rést...

WP_000033.jpg

(#) eSDi válasza (Felhasználó 110094) hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

Az ember mindig saját kárán tanul... Az összepattintott részeket mindig műanyag szerszámmal kell szétbontani.
Az akku cseréből talán olyan sok gond nem lehet. A telefonnak mindegy, hogy milyen az akku gyártója, csak az a lényeg, hogy az akku normálisan közölje a telefonnal, hogy mik a paraméterei és hogy azokat ténylegesen tudja is. Ha mindez teljesül, akkor baj nem lehet.
Még egy javaslat, az akku kiszedéséhez. Nem tudom, de valószínűleg rá lesz ragasztva az akku a panelra, vagy a board-ra. Semmi képpen ne használj a leszedéshez éles és fém szerszámot! Ha megsérted az akkut, akkor a benne lévő Litium reakcióba lép az oxigénnel és akár tüzet is okozhat, amit nagyon nehéz eloltani.
(#) kocsgab002 válasza (Felhasználó 110094) hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

Lumia 800-nál ne használj utángyártott akkut, nem éri meg. Egyébként ez a telefon felhasználó számára nem szétszedhető, nem véletlenül. És sokkal sokkal nehezebb szétszedni, mint egy ST15i-t...
Ha mindenképpen szétszeded, mindenképpen használj eredeti akkut hozzá.
(#) Ricsi89 válasza (Felhasználó 110094) hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

Az a lefóliázott rész maga az antenna. ha azt megsértetted, elszakítottad a fóliát, akkor az az oka a rossz térerőnek. A kis kerek csati külső antennához és bemérésnél a mérőkészülékhez való csatlakozás miatt van.
(#) (Felhasználó 110094) válasza eSDi hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

Hát ez az, telóhoz való műanyag szerszámmal bontottam direkt, de az a rész olyan puha, sérülékeny, hogy esélytelen voltam. Ott csak egy csapágygolyó nem okozott volna kárt Köszi a tippet az akkuhoz. Gondolom azért finoman hajszárítozhatom a ragasztó miatt?
(#) (Felhasználó 110094) válasza kocsgab002 hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

Ha csak fél nappal tovább bírja a 2160-as a gyári 1450-nél, nekem már megéri. Szerinted mennyit dobhat az üzemidőn? Szétszedni azért nem tűnik bonyolultak célszerszámokkal, nem űrhajók ezek
Egyszerűen felháborítóak ezek a mai akkuk, szinte semmit nem fejlesztettek ezen, nem is értem ezt az egészet.
Amúgy amikor a mininek meghalt a közelség érzékelője, terve vettem hogy garisan beviszem a tmobilhoz. Húztam-húztam, erre lett egy kis karc , kb 2cm-es a képernyő közepén, rá két napra végig repedt, remek. Viszem a boltba, persze így már fújhattam a garit, kérdem mennyi lenne így, valami 25-27 körül magyarázott a srác, hát mondom akkor köszi. 5-ért rendeltem ebayon, beraktam és kész. És nem működik Persze ez nem volt belekalkulálva, ez csak az én tanulópénzem. Na de 25-ért??
(#) (Felhasználó 110094) válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

Azt bizony körömmel is kinyírtam volna... Hol lehet ilyen telós cuccokat venni, vagy van-e fóruma? Kezd érdekelni a téma.
(#) SPORE hozzászólása Feb 4, 2014 /

Sziasztok! A Sony Xperia mini (st15i) és mini pro (sk17i) érintőpanelje között mi a különbség? Mert lehet, hogy minihez olcsóbban tudok szerezni, mint mini pro-hoz.
Előre is köszönöm!
(#) kocsgab002 válasza SPORE hozzászólására (») Feb 4, 2014 /

Óriási.
Tök más a kettő. Az sk17i-nél együtt van az LCD-vel.
(#) nagym6 hozzászólása Feb 5, 2014 /

Sziasztok. Egy kérdésem lenne. Nokia Lumia 520 telefon új, akkujának mennyit kellene bírni? Napi kb. 4-6 beszélgetéssel alig 1 nap. Ez normális, vagy valami hiba van? Köszönöm a segítséget.
(#) kameleon2 válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Nem normális. Nekem is akadt gondom a Nokia akkumulátor kapacitásával. Kértem másik akksit garanciában. Sokan mondták: "Biztosan azért vacak, mert Kínából rendelted!" - Na ja - de mégiscsak Komáromban készült - ott vigyorog rajta a "Made in Hungary" felirat.
(#) eSDi válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 5, 2014 / 1

Üdv!

Okostelefon kategóriában el kell felejteni a régi szép időket, amikor még 1 hetet ment a telefon egy feltöltéssel. Ezek a telefonok átlagban olyan 1 - 1.5 napot bírnak, maximum kettőt, a használtságtől függően. Nekem a Lumia 710 98%-os töltöttséggel 1 nap 13 óra üzemidőt ír. Szóval neked is e körüli értéket kell látnod. Ha azt szeretnéd, hogy tovább bírja, akkor a fényerőt állítsd energiatakarékosra és az adatkapcsolatokat, ha nem használod kapcsold ki, illetve a mobil adatátvitelt vedd vissza 2G-re. Bár szerintem az adatkapcsolat kikapcsolásával épp az okostelefon mivoltát öli meg az ember. Én minden este, vagy másnap, ha pihenő napom van, akkor rádugom töltőre. Szóval végeredményben ezek ilyenek, akármelyik gyártótol is vasárolod a telefont.
(#) kocsgab002 válasza eSDi hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Teljesen igazat adok Neked, 10 év mobilszerviz-tapasztalattal mögöttem, minden mondatodat alá tudom támasztani. Egyébként talán most valami fejlődés mutatkozik az akkuk terén, megjelent az LG G2-je, órási kijelző, 4 magos proci, hatalmas memória, teljesítménye egy kisebb erőműé, de az akkuja elmegy 2-2,5 napot teljes kihasználtság mellett, napi 5-6 óra folyamatos beszélgetéssel. A Samsung Galaxy S5-re is valami ilyesmit ígér a gyártó..
(#) eSDi válasza kocsgab002 hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Szerintem csak a Qualcomm optimalizálhatott egy kicsit a procin, s az LG pedig a nagy méretnek köszönhetően bele tudott rakni egy 3000mAh-ás akkut. Sajnos ebben a technológiai rohanásban, ami most a mobilpiacot érinti, a leglassabban feljődő részegység az akkumulátor.
(#) (Felhasználó 110094) hozzászólása Feb 5, 2014 /

Sziasztok, és mi a helyzet pl. ezzel az aksival? Konkrétan mi lehet probléma, ha én ezt bepattintom? Imádom a lumia 800-amat mérete, kijelző, stb miatt, de ettől az ótvar aksitól kész vagyok. Elég sok tipushoz gyártanak ilyet, és elég jók a visszajelzések, selejt nem lehet szerintem.
(#) Csongi_ hozzászólása Feb 5, 2014 /

Udv!
Van egy Sony Ericsson Xperia Ray-em. A hiba az, hogy valamiert nem tetszik neki a SIM kartya. Idonkent fel percre meg szokott szakadni a kapcsolat(kiirja: Nincs szolgaltatas/A halozat nem elerheto) ami meg nem egy tragedia, de most mar nem kapcsolodik ujra, raadasul most azt is irja, hogy: A SIM-kartya nincs engedelyezve. Probaltam ujrainditani a telefont, meg megmozgatni a SIM kartyat, de semmi eredmeny. Mi lehet a baj?
(#) Ricsi89 válasza Csongi_ hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Kipróbálnám a kártyát másik telefonban, illetve másik kártyát a telefonban. Ebből kiderülne, hogy a sim, vagy a telefon a hibás.
(#) nagym6 válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

köbzoli
Ezt néztem, sajnos közelében sincs az ott leírt üzemidőknek.

kameleon2
Szervizben adtak másikat? Elhitték, hogy gyenge? A másik akksival jobb lett?

eSDi
A Lumia 520 jóval egyszerűbb hardver mint testvérei, ezért gondoltam, hogy kevesebbet kellene fogyasztani. Leredukálok mindent rajta.

Köszi mindenkinek.
(#) Csongi_ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

A SIM nem tetszik neki valamiert. Eddig jol ment, most valamiert nem. A regi telefonomban jol megy, de mas telefonokban rosszalkodik.
(#) kocsgab002 válasza Csongi_ hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Egyszerűen elöregedett.a sim kártya. Egy ilyen kártyát max 1-2 évre terveznek. Ha a te neveden van, a szolgáltató ingyen kicseréli.
(#) kameleon2 válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 6, 2014 / 1

Nem szervizben vettem, hanem direkt Kínából. Igen, küldtek másikat. De mivel türelmetlen voltam, addig vettem én is egyet, mert nem tudtam, hogy az új telefon, vagy az akksi a hunyó. Amit itthon kaptam, azzal nem volt semmi gond. De az utólag küldött darabbal sem . igaz "csak" X3 nem Lumnia és nem okostelefon. A nagy kijelző valóban sokat zabál. Mindegy, hogy telefonál-e az ember rajta. Mellesleg az okostelefonok sokkal több zabáló alkatrészt rejtenek. A normál telefonokban volt egy adó, aminek a teljesítményét már egészen jól le lehetett szabályozni, kódolási eljárások cserélgetésével stb. Az okostelefonokban 1, 2, 3 SIM kártya, WIFI, Bluetooth és egy bazi nagy kijelző és a GSM. Persze, hogy nagyobb az energia igénye. Az Android még csak -csak spórol az energiával, de a Nokia-Microsoft + kémszoftverek erősen megcsappantják az akksit. Utóbbi időben elgondolkodtam - igazán jó-e ez az okostelefon dolog. Még mielőtt bármi személyes adatot adtam volna meg - a prediktív bevitelt "segítő" alkalmazás olyan ismerősök neveit dobta fel gépelés közben, akiket nem ismerhetett volna a telefon.... *
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2014
(#) elektros90 hozzászólása Feb 6, 2014 /

Sziasztok!
Egy HTC Wild. S nek fogom majd cserélni az érintőfelületjét. Keresgettem neten cseredarabot, de van több féle is, Rev.2, Rev.3. Miből lehet megtudni, hogy melyik kell?
Következő: »»   43 / 93
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem