Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   437 / 1156
(#) Gabó válasza Gombszem hozzászólására (») Feb 4, 2014 /

A win fala eddig is ment. Bár sok vizet nem zavart. Most a 7.0.302es van fent, az jó. Előtte az 5.0.95ös volt fent, azt uninstalláltam, és feltettem a 7et. Tehát az op rendszeren nem változtattam.
(#) Gombszem válasza Gabó hozzászólására (») Feb 4, 2014 /

Az ESET telepítéskor kikapcsolja a Win tűzfalat, mert két aktív nem lehet a gépen egyszerre. Ha nem így van, kapcsold ki sk. De azt mindenképpen nézd meg, hogy az ESET tűzfal aktív-e, és véd is.
Például itt.
Majd > Proceed > All Service Ports > minden kis kockának zöldnek kell lenni, és alatta Passed. Ha nem így van, ott vannak alul a beállítási tanácsok.
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2014
(#) Gabó válasza Gombszem hozzászólására (») Feb 4, 2014 /

Csak ez lett Failed. A többi Passed. Routerbe a ping direkt tiltva van.
Minden kocka zöld amúgy.
Ping Reply: RECEIVED (FAILED) — Your system REPLIED to our Ping (ICMP Echo) requests, making it visible on the Internet. Most personal firewalls can be configured to block, drop, and ignore such ping requests in order to better hide systems from hackers. This is highly recommended since "Ping" is among the oldest and most common methods used to locate systems prior to further exploitation.
(#) mikrokapcsolo hozzászólása Feb 5, 2014 /

Sziasztok! Van egy gépem, egy IBM rev 1.5 lappal, winxp prof-al. A lapon csak IDE csati van, rátettem egy vinyót, 20GB, oda rá is tettem az oprendszert, meg a FileZilla FTP szervert. Később kaptam egy 80GB-os SATA vinyót. Vettem egy RAID kártyát, amivel pci slotba tudom dugni a vinyómat. A kártyát betettem, feltett egy drivert a lemezről, restartoltam, el is indul, de ha rákötöm a 80-as vinyót, akkor nem hajlandó bootolni. A bios sem látja, tehát alapnak a 20-as vinyó van téve, amin van minden.
Ha a másikat is rákötöm, a bootnál megakad, el sem jut a Windows töltőképéig. Mit tudok tenni? Egyáltalán lehet egy vinyóval használni a RAID kártyát? És mellé még egy IDE-s vinyót?
Kérlek segítsetek. Előre is köszönöm.
(#) kadarist válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Szia!
Raid kártya helyett inkább használj IDE-SATA átalakítót. Én is használok ilyet és teljesen jól működik, még drájver sem kell hozzá.
(#) mikrokapcsolo válasza kadarist hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Nem jó, nekem pont fordítva kéne, nem satát csinálni az idéből.

IDE-SATA meg SATA-IDE adapter is van, sőt olyan is amely mindkét irányt tudja egyben. Én nem rég vettem kettőt egy SATA alaplaphoz, amelyekre IDE vinyó megy. De mint írtam átkábelezve fordítva is működik.
(#) nedudgi válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Lemez nélkül Windows elindul, ugye? Windows alól nem lehet állítgatni a kártyán valami? Például a boot sorrendet? A RAID kártyának van BIOSa, de az alaplap BIOSa általában letiltja. (Ezek nagyon régi emlékek, de talán segít valamit.)
(#) Leraz válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Nem kapcsoltad be a Raid funkciót a telepítéskor? Egyébként lehet egyel is használni.
Nem I/O kártyád van ami Raidelhető?
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2014
(#) mikrokapcsolo válasza Leraz hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

kadarist: Most nézem, tényleg vannak ilyenek is, de akkor is a RAID kártyán kellene átmenni.
nedudgi: Elindul, Win alatt semmi lehetőség, inuláskor meg van egy saját beállítási lehetőség, de ott csak létrehozni meg törölni tudnék RAID csoportokat.
Leraz: A kártya telepítője semmit sem kérdezett, mindent megcsinált magának, majd nem ment.

Ez a kártya:Bővebben: Link

Ha RAID-tömböt akarsz készíteni vagy ha csak egy IDE csatlakozó van az alaplapon, akkor kell a kártya, ha nem, akkor csak az adapter kell.

Hát tulajdonképpen mindegy, nem kell RAID nekem, csak lássa a vinyómat. Bementem egy infóboltba, és mondtam, hogy van egy satás vinyóm, rá kéne kötni csak idés lapra, azt mondta raid kártya, 4 ropi, mondtam jó, legyen. Nem lett jó.
Ha beszerzek egy másik akár 1GB-os satás vinyót, és beteszem a raid karira, akkor el fog indulni?

Az a baj, hogy az elején rontottad el, mert ha nincs szükséged RAID-funkciókra akkor nem kell olyan kártyát venni. Olyat kell, ami neked éppen jó.
(#) nedudgi válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

A BIOS sem tartalmaz boot sorrend lehetőséget? Pedig illene neki...

Feltétlen nincs rá szükségem. Nem használtam soha ilyen ide-oda alakítókat, tehát semmi tapasztalatom nem volt ezzel. A srác azt mondta jó lesz, én hittem neki. De akkor holnap vissza viszem és közlöm vele, hogy nem jó, kerítsen átalakítót.
nedudgi: De az van, csak a bootsorrendben nincsen benne a lemez.

Bocsánat, kadaristnak van igaza. Elolvastam mégegyszer. Akkor csak IDE csatlakozó van az alaplapon.Oda az kell amit javasoltak.

(#) didyman válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

A BIOS-ban keress egy olyan opciót, hogy try other devices, vagy boot other devices, valahol boot settings nevű menüpont alatt. Kéne egy pontos típus a lapról, amit írtál kevés. A kártyán talán lehet jumperrel tiltani a kártya BIOS-t, ez is elegendő volna. A gond az, hogy a BIOS előbbre veszi boot során az egyéb tárolóvezérlők BIOS-át, az meg, ha talál lemezt, és rajta aktív partíciót, próbál indítani róla-csak nem sikerül, viszont nem tudja visszaadni a vezérlést már az alaplapnak, hanem itt megakad. ha nincs lemez, a kártya BIOS-a nem települ, és nem is próbál indítani.

Ezt vásároltam meg az imént, tehát ezzel remélhetőleg megoldódik minden gondom, Raid kártya meg megy vissza a boltba. Köszönöm mindenkinek a segítséget.
(#) pittti válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Ez a kis adapter nagyon jó!
Nekem is van belőle 2db, évek óta használom - minden winyó megy róluk.
(#) mikrokapcsolo válasza pittti hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Ez jó hír, remélem nekem sem lesz vele bajom.
Egyébként a kártyámat köteles visszavenni az üzlet? Ma vásároltam, holnap vagy pénteken visszaviszem az még ugye 8 napon belül van. Vagy hogy van ez?
(#) pittti válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Ha jól tudom, akkor három napod van rá hogy elállj az üzlettől.
Ezen időn belül még csak indokolnod sem kell miért.
(#) mikrokapcsolo válasza pittti hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Rendben, köszönöm, meglátjuk. Ha nem jön össze, legfeljebb felteszem az apróba.

Nálam is volt használatban 2 db. Arra figyelj,hogy a SATA aljak elég hamar letörnek a forrasztásnál.Egyébként semmi gond nincs vele.
(#) mikrokapcsolo válasza Leraz hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Nem nagyon lesznek bolygatva, egy p4-es gép, csendesítve, UnderClockolva, a vinyók függesztve. Szóval egyszer lesz összerakva és kész. De köszönöm, hogy szóltál, figyelek majd.
(#) sardi_hunor hozzászólása Feb 6, 2014 /

Sziasztok!

Videokártyát szeretnék vásárolni és két modell közül kell választanom:
1 Nvidia Geforce 8600 GT 256 Mb DDR3/ 128 bit
2 Nvidia Quadro FX 380 256 Mb DDR3/ 128 bit
A 8600 gt-nek kevesebb az adatátvitele 12 gb, és a shader processzora 32, a Quadronak meg 22 gb az átvitel és csak 16 shader processzora van viszont nagyobb órajelen jár a memóriája.
Szerintetek melyiket válasszam?
Inkább játékra kellene a kártya, és az áruk ugyan annyi mindkettőnek.
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2014
(#) BEMcorp válasza sardi_hunor hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Ha játékra kell, egyértelműen 8600GT.
De ha elfogadsz egy tanácsot, ma már 256MB-os VGA-t ne nagyon vegyél, nem hiszem hogy sokkal többe kerülne az 512-es tesója.
(#) mikrokapcsolo válasza pittti hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Visszavittem, visszavette, de inkább hagyjuk hogy milyen nehezen. Kicsit ki volt már az alak, bevittem, mondom ez van vele, vegye vissza, kikelt magból, hogy mindig csak a szívás van mindenkivel, stbstb... Nagy nehezen vissza adta a pénzemet, majd egy határozott lendülettel behajította a sarokba a kártyát dobozostól, mindenestől, majd egy két imát elmondott, sőt, gondolom, édesanyám is csuklott. Minek megy az ilyen emberek közé?
(#) Leraz válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Szerintem ne foglalkozz vele.A lényeg sikerült.
(#) sardi_hunor válasza BEMcorp hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

En azt hittem, hogy a Quadro jobb mint a 8600 gt, mert tobb az adatatvitel es a memoria orajel is nagyobb. De ha azt mondjatok, hogy a 8600 gt performansabb es jobban viszi majd a jatekokat , akkor azt veszem meg.
Következő: »»   437 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem