Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   54 / 254
(#) dave500 hozzászólása Feb 2, 2014 /
 
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni ebay-ről. Egészen pontosan ezt.
Raifessen Okos kártyám van, ha netszámlát nyitok, azzal tudok regisztrálni paypal-ra?
Illetve egy kérdés. Ugye itt 10 dollár a posta költség.+ a dióda. Ezen kívül nekem kell fizetnem még valamiért?
Előre is köszönöm, első vásárlásom lenne ebay-ről..
(#) eyess válasza dave500 hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Nem kell másért fizetni 49§ a dióda , és 10§ a posta
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2014
(#) Artredis válasza dave500 hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Hello!

A paypal-t két féle képpen tudod használni:
1, A paypal-t és a te saját kártyádat összekapcsolod. Ez úgy működik, hogy valami akarsz venni, fizetsz a paypal-al ami ráterhel a kártyádra. (épp úgy mintha bankkártyával fizetnél) Ennek az előnye, hogy azonnal használható, viszont ez csak bizonyos kártyákkal működik ezt megkell nézned, hogy mivel
2, A paypal-t egy köztes számlának használod. Ha beregisztrálsz paypal-ra akkor oda mész hogy topup (in a few days) ott látsz majd egy táblázatot ahol fel van sorolva, hogy milyen banknak milyen számlaszámra milyen azonosítóval kell utalnod. Ezekre az adatokra átutalod a kívánt pénzt vársz pár napot hogy átérjen és a paypal-on megfog jelenni az átutalt összeg. És utána ezzel a paypal-on lévő összeggel tudsz fizetni.

Még annyi, hogy ha regisztrálsz, akkor valahogy aktiválni kell az accountod, de arra pontosan nem emlékszem, hogy hogy kell, de értelem szerűen kell csinálni mindent.

Másik kérdésed: Csak az árat plusz a szállítási költséget kell fizetned. Ez kistétel ahoz, hogy vámot is kelljen fizetni. (Ha kéne vámot fizetned, arra figyelmeztet az ebay hogy egyéb járulékos költség még hozzá jöhet és akkor arra saccol valamennyit, hogy az mennyi lehet.)
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2014
(#) dave500 válasza Artredis hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Köszönöm szépen mindkettőtöknek!
Holnap elmegyek a bankba, és megkérdezem ezt a netszámlát...
(#) Beachway hozzászólása Feb 6, 2014 /
 
Üdvözlök mindenkit!! Kellene egy kis segítség! Rendeltem egy party lézert 2014. 01.12-én. Ez meg is érkezett egy hete.Kipróbáltam, és pár percig működött, és utána elromlott.A tápegység ment tönkre.Jeleztem az eladónak azonnal.Erre ő időt kért a tavasz fesztiválra hivatkozva.Türelmesen kivártam. Ez után leírtam neki mi a gondom, és csatoltam hozzá egy fotót is. A képen látni egy világítós hosszabbítóba bedugva a tápegység, és nem világít a LED ami van rajta.Erre más nap nem jött még semmi válasz.Ma ismét írtam neki.Kértem jelezze, ha másik fotót akar.És kérdeztem mit tegyek ezek után??Rendeltem már sok dolgot, és eddig semmi gond nem volt.Nem akarok pofátlan sem lenni, de ha nem reagál kénytelen leszek vitát indítani ellene.De szeretném kivárni az utolsó napot.Vagy az lenne a célom, hogy korrekt maradjak az eladóval szemben, mert végül is nem tehet róla.A szállítási határidőnek február 18 van feltüntetve.Mi a további teendőm? Meddig várhatok még??Segítségeteket előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2014
(#) Szpisti válasza Beachway hozzászólására (») Feb 6, 2014 /
 
Üdv!
Hasonló esetben azt tettem, hogy értékeléskor adtam neki egy semlegest. Azaz hogy adtam volna, mert az ebay felkínálta, hogy rendezzük a problémát, mielőtt véglegesítem.
Felkínálta hogy írjak neki a problémámról.
Nekem a válaszban nagyon készséges volt az eladó, bár kicsit tehetetlen és értetlen is egyben. De tisztában voltam vele hogy nem egyértelműen a forgalmazó hibája volt a problémám. Kértem a kezelési utasítást, de nem bírt mást , csak kínai írásjelekkel teleírt oldalt linkelni. Le is fotóztam neki, hogy kiakadt a készülék kijelzője, mert nem volt hozzá programozási leírás, és szétnyomkodtam a programot. Amit én akkor hibának véltem.
Időközben aztán rájöttem miként kell resetelni, és rendbe is jött a cucc.
Közben visszaírt, hogy legyek türelemmel, megoldja, csak ne adjak semlegest.
Adtam neki egy pozitivot, és rá 2 hétre jött egy ugyanolyan eszköz "kárpótlásként"...
Próbálj még egyezkedni Te is, nekik a negatív értékelés felér az ördöggel!
(#) Csupasz hozzászólása Feb 6, 2014 /
 
Sziasztok! Január 2.-án feladott nekem egy kínai egy terméket, "Tracking number"-rel.
Közben az eladó eltűnt, az ebay aláírta a termék alá, hogy nem regisztrált, és nem is válaszol a levelemre. Kiderült, hogy a szám nem létezik a posta rendszerében.
Mit tudok tenni? Hogy tudom elindítani a "Case"-t, illetve elindíthatom-e ennyi idő után?
(#) Szpisti válasza Csupasz hozzászólására (») Feb 6, 2014 /
 
Hogyan lehet olyantól vásárolni, aki nem is regisztrált ?
Ilyen távolságokba csak olyantól szabad rendelni és fizetni, akinek több ezer eladása volt már, és legalább 98% pozitív a mérlege.
Ha nem regisztrált, kivel szemben indítasz caset?
PP-el fizettél? Ott még esetleg kezdhetsz valamit ha reklamálsz.
Az alatt mit értesz hogy "nem létezik a posta rendszerében" ? A magyar postán a ch meg hk vagy vn jelű trackingeket legtöbbször nem is követik.
Ha nem titok, ideírhatnád a megadott trackinget.
(#) Csupasz válasza Szpisti hozzászólására (») Feb 6, 2014 /
 
Ment üzi!
(#) Artredis válasza Csupasz hozzászólására (») Feb 7, 2014 /
 
Ha paypal-on keresztül fizettél ott érdemes elindítani a dolgot, mert a paypal-nél nagyon készségesek és az esetek 90%-ban visszatudod szerezni a pénzed. A tracking numbert jó szállító cégnél nézted?
(#) Csupasz válasza Artredis hozzászólására (») Feb 7, 2014 /
 
Szia! Rossz helyen néztem, megvan a csomag, a sanghaji reptéren dekkol 2hete. Kb. 50x30x30cm nagyságú, törékeny.Lehet hogy ezért, mert semmi olyat nem tartalmaz, ami nem szállítható.
Egy hetet még várok (az még belefér az időbe), és utána reklamálok.
A PP-hez forduljak, vagy az ebay is illetékes?
(#) Artredis válasza Csupasz hozzászólására (») Feb 7, 2014 /
 
Lehet, hogy gyűjtőre vár és azért nem adták fel. Kínából általában a szállítási idő 6-8 hét is lehet, úgy hogy legyél türelemmel. Amúgy mikor megvetted ki volt írva, hogy mikorra várható a szállítás. Arra nem emlékszel?
(#) Csupasz válasza Artredis hozzászólására (») Feb 7, 2014 /
 
Még abba beleférek, 23.-a volt az érkezés utolsó napja.
(#) ISF79 hozzászólása Feb 7, 2014 /
 
Ha minden igaz, február közepétől, az eddigi 45 helyett, csak 30 nap van "case"-t nyitni, és probléma esetén visszaszerezni a pénzt.
Erről Ti mit tudtok?
Elég nagy marhaságnak tartom, mert az esetek 1/4-ben Kínából nem jött meg a rendelés 30 nap alatt.
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2014
(#) Szpisti válasza Artredis hozzászólására (») Feb 7, 2014 /
 
Bizony meglehet hogy nem telt meg a konténer kellőképpen. Nekem is kb. 3 hétig dekkolt Beijingben egy csomagom, aztán csak ideért...
(#) kilvadi válasza ISF79 hozzászólására (») Feb 7, 2014 /
 
Viszont a 30 nap az nem a vásárlás napjától számít, hanem a jelzett érkezés idejétől.
(#) Csongi_ hozzászólása Feb 10, 2014 /
 
Udv!
Egy kis segitseget szeretnek kerni.
Szeretnek vegre eBay-rol rendelni, pontosabban ilyent 3 darabot. Ebay-t parositottam PayPal-lal. Miutan megnyomom, hogy buy it now, utanna ez jon.(lent kep)
Es ezutan ennyi? Mik a kovetkezo lepesek? Neki megjelenik, hogy en kuldtem el a penzt, es nekem kell kuldje? A legfontosabb, hogy az illeto tud tobb penzt levenni a kartyamrol, mint amennyit en kuldok?

Névtelen.png
    
(#) Csupasz válasza Csongi_ hozzászólására (») Feb 10, 2014 /
 
Continue, aztán rávisz a PP-re.Ott azonosítani kell magad, majd beléptet, és ott fizetsz.Amikor regisztráltál, megadtad az adataidat az ebay-nek, és a PP-nek is.Tudja hova küldje, de a PP újra feladja a címed, és akár meg is változtathatod.
Elvileg tud, gyakorlatilag nem hallottam ilyenről.Mintha egy boltban vásárolsz a kártyáddal.
(#) kadarist válasza Csongi_ hozzászólására (») Feb 10, 2014 /
 
Kattints a continue-ra.
(#) enpesta válasza Csongi_ hozzászólására (») Feb 10, 2014 /
 
Hogy tudna a virtuális kártyádról több pénzt levenni, mint amennyit a számládról átküldesz?
(#) Ricsi89 válasza Csongi_ hozzászólására (») Feb 10, 2014 /
 
Azt ugye tudod, hogy csak 1db-ot vettél? Egyébként katt a continue gombra, ott be kell jelentkezni a paypal oldalára, ott majd kiírja még a szállítási címet, (akár más cím is megadható) és utána küldheted el a pénzt.
(#) Csongi_ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 10, 2014 /
 
Nem egyet vettem, utanna 3-at irtam be. A paypal-on volt 1.5 eurom, amit nem vett le, a kartyarol huzta le az osszeget. Azt az 1.5 eurot vissza tudom kuldeni a bankszamlamra?
(#) Ricsi89 válasza Csongi_ hozzászólására (») Feb 10, 2014 /
 
Valahol van valami beállítás, hogy először a paypal-ról vegye le a pénzt és utána a maradékot a kártyáról, de pontosan nem tudom hol.
(#) Artredis hozzászólása Feb 10, 2014 /
 
Ha attól félsz, hogy többet fog leemelni akkor ha a státuszod "veryfied" (azaz már megadtad azt a 4 jegyű kódot amit akkor kaptál, amikor levontak 400Ft-ot) akkor széttudod kapcsolni a paypal-od és a bankkártyádat ennek következményében már csak azt a pénzt tudja majd levonni ami a paypal-odon van. (my account/profile/add or edig credit card)
(#) Csongi_ válasza Csongi_ hozzászólására (») Feb 11, 2014 /
 
Megrendeltem, de csak kesore vettem eszre, hogy a megyet elfelejtettem megadni. A masik, hogy a telefonszamom hianyodan irtam be. Ha valaki hiv engem a szama ugy jelenk meg, hogy +4074... . A +40 az orszaghivo, es a telefonszamok 074-el kezdodnek. Telefon csak egy darab 0-t mutat. Ez okozhat gondot majd?
(#) Ricsi89 válasza Csongi_ hozzászólására (») Feb 11, 2014 /
 
Megye nekem nincs megadva címnél, telefonon meg úgysem keres senki. Postás biztos nem fog telefonálni neked, hogy hozza a borítékot. Telefont én 06-os előhívóval adtam meg, így külföldről esélytelen, hogy elérnek.
(#) Csupasz válasza Csongi_ hozzászólására (») Feb 11, 2014 /
 
Neved, Hungary,Europa, város, cím.Ennyi fontos.
(#) Csupasz válasza proba hozzászólására (») Feb 11, 2014 /
 
Szintén itt tartok,elindítottam a CASE-t, azt írták, ők felveszik vele a kapcsolatot, 14.-én reklamáljak újra, akkor mondanak valamit.
Hát így még nem csesztek át! A Tracking number-rel szállított csomagban, amiért egyébként 20USD-t fizettem, volt egy pici plüss egér!
Várom a 14.-ét.
(#) Szpisti válasza Csupasz hozzászólására (») Feb 11, 2014 /
 
Volt humora a kis csirkefogónak!
Szerintem ő már megoldotta, hogy ne tudják visszavonni az összeget.
Vond le a tanulságot, és könyveld el ebay-es tanulópénznek!
(#) Digitalpimp válasza Csongi_ hozzászólására (») Feb 11, 2014 /
 
Szia!

A fizetés miatt ne aggódj, hiszen a PayPal azért van a tranzakció közé iktatva, hogy csak a tényleges árat fizesd. Mivel nem az eladó vonja le az összeget hanem a PayPal, ezért kizárt, hogy többet vonjon le mint amit Te vásárolsz.
Következő: »»   54 / 254
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem