Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Lapozás: OK   102 / 213
(#) orizon hozzászólása Jan 24, 2014 /

Szinte nincs is olyan Cad ,vagy 3d tervező program ami ne használná a Net Framework alkalmazást.Alapból a telepítendő program felkínálja a telepítését. Bár a Windows frissétésekor általában az aktuális verzió kerül a számítógépra, úgy hogy ki lehet hagyni ilyenkor a telepítését. Arra kell vigyázni ,hogy ha a bizonyos cad vagy 3d tervező program régébbi verzióval rendelkezik mint ami a gépen van, akkor ne telepítsük a gépre, mert abból gondok adódhatnak.Ez az én észrevételem.Bővebben: Link
(#) BarnaPili válasza zenebolond hozzászólására (») Jan 26, 2014 /

Mint a Mátrix-ban,ha elég sokat töltesz benne,már látod a NYÁK-ot
(#) H2opok hozzászólása Jan 27, 2014 /

Üdv
Kis Segitség kellene.
SprintLayoutban szoktam megrajzolni többek közt olyan dolgokat is, amit cnc-n ki tudok kontúrmarni. Van is jó pár verzióm, fullos is. Viszont ha lenne valakinek olyan verzió,ami portable (nem kell telepíteni) és tudja az 500x500-as munkalapot, az kérem küldje már el a mailemre,vagy jelezze nekem. Sajnos melóhelyen telepíteni nem lehet a gépre, és ami bent van az csak a 300x300 at tudja.
Köszi
(#) gerenk válasza H2opok hozzászólására (») Jan 27, 2014 /

SP 5.0 , egyszer feltelepíted, utána kimásolod SD CD PD stb és oda viszed ahova akarod.
(#) H2opok válasza gerenk hozzászólására (») Jan 27, 2014 /

Na ezt még nem is próbáltam.
Köszi
Amúgy ennek van magyar verziója is? Mert az enyém angol. Csak a demo, 300x300 as magyar. Ez is hogy van?
(#) V1rusH hozzászólása Jan 27, 2014 /

üdv fórumtársak!

Valaki tudna szolgálni egy VGA aljzat makróval, vagy akár a lábtávolságok méretével?
Googlit kotorászva sajna nem találtam makrót, pinoutot annál többet.
(#) Hp41C válasza V1rusH hozzászólására (») Jan 27, 2014 /

(#) V1rusH válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 27, 2014 /

Köszönöm!
(#) blaci hozzászólása Jan 29, 2014 /

Üdv!

A Mule V2 nyákot szerettem volna feliratozni, de ha kinyomtatom az alkatrészoldalt, nagyon vékony rajzolatot kapok, az meg nem nagyon megy át a panelra. Van esetleg valami opció, amivel ezt generálisan állíthatnám? Általában Eagle-t használok, és ott sokkal vastagabbak a körvonalak.
(#) Alkotó válasza blaci hozzászólására (») Jan 29, 2014 /

Bármilyen módon kijelölöd a kérdéses vonalakat és megadod milyen vastag legyen. Azonnal olyan lesz. Ha a nem érintett rétegeket kikapcsolod, az nagy mértékben egyszerűsíti a kijelölgetést.
(#) rockersrac hozzászólása Feb 5, 2014 /

Sziasztok! Tudna nekem feltenni valaki DDPAK/TO263/ makrót, de 5 lábút? LM2575-höz kellene. Előre is köszi a segítséget!
(#) ktamas66 válasza rockersrac hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Ilyen kellene?
(#) rockersrac válasza ktamas66 hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Igen! Nagyon szépen köszönöm!
(#) dcsabi hozzászólása Feb 6, 2014 /

Sziasztok: 4-es verzióm van meg. Tudok-e a szöveg használatánál valahogy teljes értékű magyar betűket használni. Nem tipikusan a nyák feliratozás miatt idegesít, hanem egyéb rajzolási esetben fontos lenne.
(#) Alkotó válasza dcsabi hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

A 4-et nem ismerem, de a 6 nem tud ilyet.
(#) dcsabi válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Pedig próbáltam már, hogy beszerzek egy újabb verziót valahogy... Ezek szerint erre a célra nem ez a legjobb megoldás? Az a helyzet, hogy egy viszonylag kezes, egyszerű, kevés ezközből, nagyon gyorsan, szinte bármit le lehet vele rajzolni. Csináltam egy A4-es méretű sablon lapot arra rajzolok Pl automatizálási egyszerűbb rajzokat. Csinálgattam külön rajzel makrókat. Jól elszórakozok vele, csak a felíratoknál hiányzik a magyar ékezet, sajnos ezt csak úgy tudom megtenni, ha képként mentem és akkor felíratozom a képszerkesztő programban. Ez így végrehajtható, csak már elég macerás és visszafelé nem kezelhető...
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2014
(#) Szebence válasza dcsabi hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Ha kell én úgy oldom meg az ékezetet, hogy pl beírom az ékezet nélküli párját a betűnek és a megfelelő vastagságú vezetősávval teszek rá ékezetet, így nem kell képszerkesztőhöz nyúlni.
(#) ktamas66 válasza Szebence hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Vagy utólag ráteszem az ékezeteket (pont, idézőjel).
(#) Alkotó válasza dcsabi hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Kínálkoznak bizonyos lehetőségek, de azért mégis akkor érsz a leginkább célt, ha igyekszel célzott programokat választani. Kapcsolási rajzhoz is találni több félét, illetve grafikai célokra is vannak remek lehetőségek.
(#) morfi17 hozzászólása Feb 7, 2014 /

Sziszatok. Nem tudja valaki véletlenűl hogy a Sprint-Layout 5.0-ba hol vannak a kijelzők?
(#) morgo válasza morfi17 hozzászólására (») Feb 7, 2014 / 1

Szia! Ha a makrókra gondolsz, akkor vagy keresel a neten, vagy rajzolsz magadnak.
Esetleg ezekből válogatsz:

(Kicsomagolva a "macros" mappába másold be)
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2014

Opto.zip

(#) morfi17 válasza morgo hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

köszi
(#) Meggyötört Pingvin hozzászólása Feb 7, 2014 /

Sziasztok

Lenne egy kérdésem. Mellékelek egy .lay filet, amit ezen az oldalon találtam a leírásban, a program használatánál. Megpróbáltam magam elkészíteni, de miután kinyomtattam 1:1 méretarányban, a furatok nagyon kicsik lettek és a tranzisztor lábainak helye is kicsi, meg a többi alkatrészé is. Ezt hogy tudnám korrigálni? Elmagyaráznátok nekem hogy hogyan hozzak ki belőle beépíthető verziót? Ez lenne az első
Addig is köszönöm

CSipogó.lay

(#) efraim válasza Meggyötört Pingvin hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Kijelölöd az alkatrészt és a jelölt helyen átírod a forrszem és/vagy a furat méretét.

forrsz.png

(#) Meggyötört Pingvin válasza efraim hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

És a belinkelt file nyomtatható és vasalható már? vagy kel valahogy még tükrözni(egyszer már tükröztem)
(#) efraim válasza Meggyötört Pingvin hozzászólására (») Feb 8, 2014 /

Azt kérdezted, hogy hogyan tudod korrigálni a lay filet a SprintLayoutban. Csináltam egy képkivágást, amin láthatod, hogy hová kell nyúlni. Az általad küldött lay file nyomtatható, csak a nyomtatásnál be kell jelölni, hogy csak a C2 layer legyen nyomtatva. Eljárástól függően vagy simán vagy tükrözve (mirror) kell nyomtatni.
Ha a vasalásos technikát használod, akkor nem kell a tükrözés.
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2014
(#) dib hozzászólása Feb 11, 2014 /

Sziasztok!

Layout 6-ban akadtam a következő problémába. HP LaserJet 6 MP nyomtatóval hibás a nyomtatás.
Minden a helyén van, de a vonalak nagyon vékonyak, szinte alig látszanak. Ugyanez egy EPSON
tintasugaras nyomtatóval tökéletesen működik (1 ill. 2 mm-es vonalak vannak a terven).
Valaki tud erre megoldást?

Köszi! dib
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2014
(#) kaqkk válasza dib hozzászólására (») Feb 11, 2014 /

Ha először pdf et csinálsz belőle akkor is ?
(#) niedziela válasza dib hozzászólására (») Feb 11, 2014 /

Hasonló probléma a 6.0 első verzióiban volt. Frissítsd a programot a most elérhető update-el.
(#) mezga válasza mezga hozzászólására (») Feb 11, 2014 /

Sziasztok !

Megvettem az SP 6.0 át.
Szerintem sokkal használhatóbb ( kezesebb) mint az eagle.
Ha valakinek elég a kétoldalas max belső két réteg , annak jó lesz.
A nyomtatásnál beállítható montírozás szenzációs , eddig az eagle . ban másolgattam egymás mellé / fölé a panelokat.A geometriai rajzolása nagyon jó , a szálkereszt és a megjelenő méretek kijelzése sokat segít.
Az alkatrész láb szerkesztő /mentő gyors és jó.A forrpontok/furatok könnyű átméretezhetősége jól megoldott.
Egy valami nem tetszik , a könyvtárban nem lehet keresni , vagy csak még nem találtam meg.A vonalak vonszolása is működik.
Egyszóval (nem csak )amatőröknek kiváló ár/érték arányú progi. Bár megvettem volna előbb, rengeteg időt spóroltam volna meg.

Kedves Alkotó ! Ehhez van már magyar nyelv?

Ez egy fizetett hirdetés volt ))))). Á nem csak vicceltem. Tényleg jó !
Szép napot :Gábor
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2014
Következő: »»   102 / 213
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem