Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Szinte nincs is olyan Cad ,vagy 3d tervező program ami ne használná a Net Framework alkalmazást.Alapból a telepítendő program felkínálja a telepítését. Bár a Windows frissétésekor általában az aktuális verzió kerül a számítógépra, úgy hogy ki lehet hagyni ilyenkor a telepítését. Arra kell vigyázni ,hogy ha a bizonyos cad vagy 3d tervező program régébbi verzióval rendelkezik mint ami a gépen van, akkor ne telepítsük a gépre, mert abból gondok adódhatnak.Ez az én észrevételem.Bővebben: Link
Mint a Mátrix-ban,ha elég sokat töltesz benne,már látod a NYÁK-ot
Üdv
Kis Segitség kellene. SprintLayoutban szoktam megrajzolni többek közt olyan dolgokat is, amit cnc-n ki tudok kontúrmarni. Van is jó pár verzióm, fullos is. Viszont ha lenne valakinek olyan verzió,ami portable (nem kell telepíteni) és tudja az 500x500-as munkalapot, az kérem küldje már el a mailemre,vagy jelezze nekem. Sajnos melóhelyen telepíteni nem lehet a gépre, és ami bent van az csak a 300x300 at tudja. Köszi
SP 5.0 , egyszer feltelepíted, utána kimásolod SD CD PD stb és oda viszed ahova akarod.
Na ezt még nem is próbáltam.
Köszi Amúgy ennek van magyar verziója is? Mert az enyém angol. Csak a demo, 300x300 as magyar. Ez is hogy van?
üdv fórumtársak!
Valaki tudna szolgálni egy VGA aljzat makróval, vagy akár a lábtávolságok méretével? Googlit kotorászva sajna nem találtam makrót, pinoutot annál többet.
Üdv!
A Mule V2 nyákot szerettem volna feliratozni, de ha kinyomtatom az alkatrészoldalt, nagyon vékony rajzolatot kapok, az meg nem nagyon megy át a panelra. Van esetleg valami opció, amivel ezt generálisan állíthatnám? Általában Eagle-t használok, és ott sokkal vastagabbak a körvonalak.
Bármilyen módon kijelölöd a kérdéses vonalakat és megadod milyen vastag legyen. Azonnal olyan lesz. Ha a nem érintett rétegeket kikapcsolod, az nagy mértékben egyszerűsíti a kijelölgetést.
Sziasztok! Tudna nekem feltenni valaki DDPAK/TO263/ makrót, de 5 lábút? LM2575-höz kellene. Előre is köszi a segítséget!
Igen! Nagyon szépen köszönöm!
Sziasztok: 4-es verzióm van meg. Tudok-e a szöveg használatánál valahogy teljes értékű magyar betűket használni. Nem tipikusan a nyák feliratozás miatt idegesít, hanem egyéb rajzolási esetben fontos lenne.
A 4-et nem ismerem, de a 6 nem tud ilyet.
Pedig próbáltam már, hogy beszerzek egy újabb verziót valahogy... Ezek szerint erre a célra nem ez a legjobb megoldás? Az a helyzet, hogy egy viszonylag kezes, egyszerű, kevés ezközből, nagyon gyorsan, szinte bármit le lehet vele rajzolni. Csináltam egy A4-es méretű sablon lapot arra rajzolok Pl automatizálási egyszerűbb rajzokat. Csinálgattam külön rajzel makrókat. Jól elszórakozok vele, csak a felíratoknál hiányzik a magyar ékezet, sajnos ezt csak úgy tudom megtenni, ha képként mentem és akkor felíratozom a képszerkesztő programban. Ez így végrehajtható, csak már elég macerás és visszafelé nem kezelhető...
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2014
Ha kell én úgy oldom meg az ékezetet, hogy pl beírom az ékezet nélküli párját a betűnek és a megfelelő vastagságú vezetősávval teszek rá ékezetet, így nem kell képszerkesztőhöz nyúlni.
Vagy utólag ráteszem az ékezeteket (pont, idézőjel).
Kínálkoznak bizonyos lehetőségek, de azért mégis akkor érsz a leginkább célt, ha igyekszel célzott programokat választani. Kapcsolási rajzhoz is találni több félét, illetve grafikai célokra is vannak remek lehetőségek.
Sziszatok. Nem tudja valaki véletlenűl hogy a Sprint-Layout 5.0-ba hol vannak a kijelzők?
Szia! Ha a makrókra gondolsz, akkor vagy keresel a neten, vagy rajzolsz magadnak.
Esetleg ezekből válogatsz: (Kicsomagolva a "macros" mappába másold be) A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2014
Sziasztok
Lenne egy kérdésem. Mellékelek egy .lay filet, amit ezen az oldalon találtam a leírásban, a program használatánál. Megpróbáltam magam elkészíteni, de miután kinyomtattam 1:1 méretarányban, a furatok nagyon kicsik lettek és a tranzisztor lábainak helye is kicsi, meg a többi alkatrészé is. Ezt hogy tudnám korrigálni? Elmagyaráznátok nekem hogy hogyan hozzak ki belőle beépíthető verziót? Ez lenne az első Addig is köszönöm
Kijelölöd az alkatrészt és a jelölt helyen átírod a forrszem és/vagy a furat méretét.
És a belinkelt file nyomtatható és vasalható már? vagy kel valahogy még tükrözni(egyszer már tükröztem)
Azt kérdezted, hogy hogyan tudod korrigálni a lay filet a SprintLayoutban. Csináltam egy képkivágást, amin láthatod, hogy hová kell nyúlni. Az általad küldött lay file nyomtatható, csak a nyomtatásnál be kell jelölni, hogy csak a C2 layer legyen nyomtatva. Eljárástól függően vagy simán vagy tükrözve (mirror) kell nyomtatni.
Ha a vasalásos technikát használod, akkor nem kell a tükrözés. A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2014
Sziasztok!
Layout 6-ban akadtam a következő problémába. HP LaserJet 6 MP nyomtatóval hibás a nyomtatás. Minden a helyén van, de a vonalak nagyon vékonyak, szinte alig látszanak. Ugyanez egy EPSON tintasugaras nyomtatóval tökéletesen működik (1 ill. 2 mm-es vonalak vannak a terven). Valaki tud erre megoldást? Köszi! dib A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2014
Ha először pdf et csinálsz belőle akkor is ?
Hasonló probléma a 6.0 első verzióiban volt. Frissítsd a programot a most elérhető update-el.
Sziasztok !
Megvettem az SP 6.0 át. Szerintem sokkal használhatóbb ( kezesebb) mint az eagle. Ha valakinek elég a kétoldalas max belső két réteg , annak jó lesz. A nyomtatásnál beállítható montírozás szenzációs , eddig az eagle . ban másolgattam egymás mellé / fölé a panelokat.A geometriai rajzolása nagyon jó , a szálkereszt és a megjelenő méretek kijelzése sokat segít. Az alkatrész láb szerkesztő /mentő gyors és jó.A forrpontok/furatok könnyű átméretezhetősége jól megoldott. Egy valami nem tetszik , a könyvtárban nem lehet keresni , vagy csak még nem találtam meg.A vonalak vonszolása is működik. Egyszóval (nem csak )amatőröknek kiváló ár/érték arányú progi. Bár megvettem volna előbb, rengeteg időt spóroltam volna meg. Kedves Alkotó ! Ehhez van már magyar nyelv? Ez egy fizetett hirdetés volt ))))). Á nem csak vicceltem. Tényleg jó ! Szép napot :Gábor A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |