Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Biztos van , de egyébként nem sokban térnek el egymástól.És a korábbi verziókhoz azt hiszem itt a fórumon is található leírás.
Idézet: „Mikor kapcsolási rajz tervezőben vagyok, és összekötöm a 2 lábat, hogyan tudom lefixálni a vonal végét mert mindig megy az egérrel tovább,” Mert rossz vonalat használsz. Az alkatrészek összekötésére nem a wire való hanem a net az ott ér véget ahol kell neki.
Belefutottam egy érdekes problémába : A tervből invertált postcriptbe , majd abból pdf re fordítva a fehér felületek vékony fekete csíkokat tartalmaznak (érdekes módon a layout ból pdf re fordítva ez nincs !) Mi a "javítás" módja vagy van e rá megoldás? És a legérdekesebb a dologban hogy random a dolog tehát nem minden eagle terv ilyen nyomtatásnál csak némelyik ....
![]() A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2014
Én közvetlen PDF-be konvertálva fedeztem fel ilyesmit (invertálás nélkül, a fekete képrészen fehér csíkok), de csak bizonyos nagyításoknál vált láthatóvá, és ettől függetlenül tökéletesen ki tudtam nyomtatni vasaláshoz...
Nekem nyomtatásnál is előjön néha a csíkozás (az hogy a képnézegetőben milyen nem szokott érdekelni) , csak kinyomtatva ne legyen csíkos ...
Lehet a pdf nyomtató a hiba forrása. én a pdfCreator 0.9.8-at használom eddig ilyen hiba nem volt.
Én pedig CUPS-PDF-et használok, nyomtatásban eddig tökéletes volt.
![]() Okular-ban (PDF-olvasó) láttam csak furcsa csíkokat bizonyos nagyításnál - de abból nyomtattam ki is, ott már nem volt jelen. Úgy rémlik, Acrobat Reader nem csíkozott egyáltalán.
Nekem gyanús, hogy csak a megjelenítő rossz a szoftverben. A pdf elég egyértelmű formátum. Érdemes megnézni más megjelenítőkben is ugyanazt a pdf-et...
![]()
Az a baj hogy nem csak a megjelenítő , a nyomtatásnál is előjön , de lehet hogy megtaláltam a bűnöst ! nem a pdf crator és nem is az eagle !Most jöttem rá ha a gimp-pel több pdf et rendezek egy oldalra akkor jön elő ez a csíkos nyomtatás . Tud valaki egy egyszerűen használható programot a gimp helyett ? Amivel pdf-eket lehet rendezni (több pdf et egy oldalra összeszerkeszteni)
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2014
Ja, ha szerkesztgetsz, piszkálod a pdf fájlt akkor ne csodálkozz, ennyi erővel a paint-et is használhatod
![]()
Szia!
Eseteleg ilyesmivel próbálkozz: Free PDF editor
Köszönöm kipróbálom (sokszor van szükségem arra hogy több pdf-et rakjak egy lapra )
Üdv mindenkinek
Szerkesztettem egy alkatrészt Nokia5110 pcb felirattal ilyen: Bővebben: Link kijelzőhöz . A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2014
Én pdftk-t szoktam használni Linux alatt erre a célra (szöveges paraméterekkel), még nem volt gondom vele.
Ill. a Master PDF Editor egy meglepően jó programnak tűnik - ezt ugyan erre nem használtam, de másra igen. Mondjuk így "egyszerű", mert Linux alá magáncélra ingyenes, de Windowson fizetős. Ill. van, aki szimplán Eagle-ben másolja "egy lapra" a projekteket. @niedziela: Igen, ezért írtam, hogy egyébként jónak tűnik. ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2014
Így érthető a dolog. A pdf lehet vektoros és pixeles. De ha egy vektoros képet pixelessé alakítasz - mint ebben az esetben, akkor nemcsak csíkos lehet, de jócskán szűkűlnek a lehetőségek. Én inkább célprogramot használtam volna erre, valamilyen pdf merge programot. Ilyen a PDF SAM. Vagy a Foxit reader. A gimp nagyszerű program de nem erre való. Egy fotót tökéletesen lehet retusálni vele. A panelekhez jobb valamilyen vektoros programot használni. A legjobb az Adobe Illustrator lenne, de az fizetős. Van éppen elég inygenes alternatíva, főleg, ha csak a fűzés a feladat. Megemlíteném az OpenOffice draw-t is, amihez van natív pdf támogatás plugin formájában. Igaz nekem csak 50 lapig tudott dolgozni valamiért.
Hello all. *
Kérdés: Megoldható valahogy 2db külön tápvonal kivitelezése? Amikor elhelyezek 2db digitális IC-t akkor automatikusan összeköti a GND és VCC lábakat, ez most nekem nem lenne jó így OPTO csatoló előtti és utáni rész miatt. Sürgős, Köszöntem. 10telettel:FCS* Mod:* Maradjunk a szleng nélküli magyarnál! A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2014
Szevasztok!
SDIP28-ra lenne szükségem a nyákterven. Hol találok?
Abban nekem sajna nincs, csak 42, 20 és 25 bokájú.
Ott a fájlleírásokban nem találtam. Egyébként az idegen nyelvekkel hadilábon állok.
Akkor lehet hogy neked kell megcsinálnod makróját , vagy használj helyette mondjuk jumpersort ha nincs kedved megcsinálni.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2014
Kösd rá különböző tápra és megszűnik a kapcsolat.
Azt hogy is kell? A sematikban nem látszódnak a táp lábak.
A PDF SAM jó lehet, de biztos, hogy ez kell a kérdezőnek?
Ha jól értettem, ő egy oldalra szeretne több NYÁK-ot összeollózni - tudomásom szerint a PDF SAM nem ezt tudja, hanem PDF-hez további oldalakat hozzáfűzni, esetleg törölni belőle. Bár lehet, hogy tévedek... Egyébként én a PDF-Shufflert jobban szeretem a fent leírt feladatra, sokkal kényelmesebb program. Bár lehet, ennek nincs Windowsos változata, most legalábbis nem sikerült találnom. |
Bejelentkezés
Hirdetés |