Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Szia!
Igen, ezt én is megtaláltam már, ebben a hozzászólásban be is linkeltem: Bővebben: Link A dolog szépséghibája, hogy 7180 Ft + áfa, ennyiért a komplett munkadarabot újragyártathatom, amibe beletört. Ha univerzális lenne, több mérethez, akkor még ennek ellenére meg is venném, mert ki tudja, mikor lesz rá szükség, de ezt méretenként gyártják, az M10 kiszedője semmi máshoz nem jó. Szervizeknek, gyártással foglalkozó cégeknek megéri, de én zsákfuratba 4 évente fúrok menetet kb, és most először tört bele, átmenőből meg kiszedtem enélkül is, ha szükség volt rá. Mindenesetre köszi a képet.
Kíváncsi lennék, hogy a gúnyolódó mennyivel szebb.
Igaz.Mégpedig a korai forró univerzum hőmérsékleti sugárzásának maradványa.(és ez mikrohullámú sugárzás)
Üdv!
Tanácsra lenne szükségem a következővel kapcsolatban, szeretném renoválni a konyhánkat új konyhabútort szeretnék. Az újak pedig mind felső résszel el látottak, falra fel szerelhetők, és itt jön az én gondom hogy fal ahova fel lenne szerelve kőből épült anno, és eddigi tapasztalataim alapján kőfalba pocsék fúrni csavarnak vagy bárminek is lyukat főleg, ha nagy súlyt kell tartania. Meglehet ezt oldani valahogy?? A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2014
A kulcsszó: fúrókalapács. Egy közönséges ütvefúrásra is alkalmas fúrógéppel valóban meggondolandó a dolog. Ég és föld a két szerszám.
Na ez a dolog új nekem, meg most a gugli annyiban segített hogy lehet kapni direkt kőre fúrószárat.
Az ütve is fúró gépet nyomni kell, a fúrókalapács működési elve picit más. Igazából nem értek hozzá, csak kipróbáltam mindkettőt ugyanazon a betonfalon. Gondolom kőnél sem mások az arányok.
Hasonlóan nézett ki, de Bricostore volt a "márka".
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2014
Akkor inkább ezt az "álló" motorost részesítsem előnyben mint a hagyományost.
Hát épp olyan ismerősöm nincs sajnos, de úgyis szeretnék lassan felszerelkezni ilyen gépekkel. Köszönöm a választ.
Ha jól tudom, a "pneumatikus" a leírásban adja meg, hogy milyen elven működik.
Rajtuk ragadt a "hilti" mint a sarokköszörűn a "flex"
Egyébként a téglába, főleg a lyukacsosba jobb az ütvefúró, mert a fúrókalapács összetöri a tégla belsejét a nagyobb ütőerő miatt. Főleg a gazdaságos állómotorosok, amiknek a kapcsolója csak max fordulatot és nullát ismer. Nekem egy fekvőmotoros Makita HR 2020 van, azzal lehet finomkodni is, de a terméskőbe is beletekeri a 14-es fúrószárat zokszó nélkül (nagyobb nincs itthon). A vésőfunkció hiányzik róla, de panelbenlakom, itt úgysem lehet kábelcsatornát vésni
Hát leírás, eddig még sosem láttam pontos leírást neten a boltok oldalán....
Schnitt Neked is köszönöm a válaszod, és hogy leírtad a tapasztalatod, hasznos a vélemény egy konkrét gépről.
Szevasztok!
Ki tudja, működik még a kínai piac, a Kőbányai úton? Mintha azt olvastam volna, hogy bezárták (vagy be akarták?).
Működik...
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2014
Köszönöm!
Szarvas,44-s út,jobbról EDO benzinkút(ha nyugatról hajtasz be).Nagy betűkkel kiírva a reklámtáblán,hogy "15 Liter feletti tankoláshoz ajándék kávé".A shop ajtaján nyomtatott A4-s lap:
"Elnézést kérünk a tisztelt vásárlóktól,a kávégép nem üzemel". Velkám tú hángöri?
Nemhiába na! Vendégszerető nép vagyunk! Meg rafináltak...
De legalább az autógáz elviselhető áron van. Kávét meg iszok otthon.
Ha ezt előbb írod, megnéztem volna. 17 óra tájban jártam arra.
Sziasztok!
Van a tisztelt fórumtársak között adó és pénzügyi szakértő, vagy aki képbe van a vaterás kereskedelem szabályaival? Noha nem túl sokat hírdetek ott úgy halottam változtak a törvények. Le tudná valaki írni, hogy pontosan hogyan változtak most a dolgok. Van-e valami kritérium, hogy miket és mennyit lehet hírdetni, illetve az összegahtárokra is kíváncsi lennék. (Google a barátom de most inkább biztosat szeretnék hallani).
Sziasztok!
Minap a google kidobott egy új nyák gyártót és a referencia képeiket megnézveés elég jónak tűnik. Igaz még csak valami hamarosan oldal van kint náluk de azt írták, hogy -15% kedvezményt lehet kapni majd az első rendelésből. oldal: pcbfactory.eu Gondoltam megosztom veletek is hátha jobb és olcsóbb lesz mint az itthoni gyártók egy része. Sajnos én akiket eddig próbáltak azoknak a minősége nem igazán volt jó
Szia.
Nem vagyok pénzügyi szakértő de 9 éve ismerem azt az oldalt.Konkrétan mi érdekel?Talán tudok választ adni.
Legutóbb úgy tudom, lehet adni-venni nyugodtan ameddig nem kereskedelmi a mennyiséged és az éves forgalmad nem haladja meg a 800 ezer Ft-ot(Nem a haszon, hanem a forgalom!). Persze számlát/blokkot, vagy valamit kell írni de addig nem számít külön jövedelemnek.
Én úgy tudom, hogy mindösszesen évi 200E Ft. a bevallásmentes.
Ez így biztosan nem stimmel. Szerintem félrevezető.
Ha nem magánszemélyként adsz el valamit (pl. KFT, Bt, Egyéni vállakozó) akkor az 1 Ft is bevételként számít, adózni kell utána. Mindegy, hogy a Vat..... vagy a HE oldalán hirdetted a terméket, szolgáltatást. Ha magánszemélyként adsz el valamit, akkor meg nem tudsz "számlát/blokkot, vagy valamit" adni, mert nincs (nem lehet) ilyened. Szóval, én várnék egy pontosabb válaszra...
Ez egyáltalán nem ilyen egyértelmű.Amennyiben a saját felesleges dolgaidat árulod, akkor évi 600 ezer + 200 ezer valami kedvezményt is igénybe lehet venni.Mindezeket az adóév lejárta után.Tehát most a 2013-as év.A tiltott termékek listáját meglehet találni a szabályzatban.Viszont ami teljesen bíróság függő,hogy mi is a kereskedelmi mennyiség és termék.Van amit már 2 egyforma darabnál is annak minősítenek de van aminek az árát nézve tekintik annak.Ezt a NAV határozza meg és majd a bíróság dönt adott esetben,hogy az valós-e.Viszont NAV vizsgálat bárki ellen indulhat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |