Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Lapozás: OK   56 / 173
(#) MocisPisti hozzászólása Feb 19, 2014 /

Helloo!
Van egy OWON 25Mhz pds5022s szkópom 3 éves hibátlan de új ipari lítium akkuval ami 6 órát egyhuzamba kibír. Mennyiért lehetne eladni?

Ezt nézegetem már egy ideje Szerintetek milyen?

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2014
(#) nagym6 válasza MocisPisti hozzászólására (») Feb 19, 2014 /

Egyiket sem ismerem közelről, de annyit tudok mondani, hogy a hordozható kezelése nyomógombokkal sokkal keservesebb, mint az asztalit forgógombjaival. Ezért én csak akkor vennék hordozhatót, ha tényleg olyan kell, tehát hordozni.
(#) MocisPisti hozzászólása Feb 19, 2014 /

Nekem a 200Mhz szúrt szemet meg benne van a multiméter is, a gombos része nem tudom én se mennyre hatékony.
(#) Ge Lee válasza MocisPisti hozzászólására (») Feb 19, 2014 /

Itthon ennyiért megy, ha 50 körül el tudod adni az már szerintem nagyon jó. Az akku az más kérdés, abba az ára miatt inkább csak az ruház be akinek nagyon nagy szüksége van rá.
(#) tamitsrob hozzászólása Feb 19, 2014 /

Tisztelt fórumtársak!
Szeretnék egy oszcilloszkópot venni nézegettem az interneten és találtam egy-kettőt.
Az a baj nem tudom melyik lenne megfelelő számomra. Amire használnám az egyenlőre hangfrekvenciás mérések maximum kapcsoló üzemű tápegységek mérése. (egyenlőre..)
Olyat szeretnék hogy a következő 10-20 évben ne akarjak szkópot venni.
Lehet digitális vagy analóg is igazából vonzó számomra hogy számítógéppel össze tudjam kötni de nem égető...
Mik a fontos adatok amit figyelembe kell vegyek?

Felsorolok pár szkópot amik elsőre tetszettek:
1. Szkóp
2. Szkóp
3. szkóp
4. Szkóp
5. Szkóp
6. Szkóp

Kérlek segítsetek a döntésben. Esetleg tudtok ajánlani valami jobbat a felsoroltakon kívül?
Előre is köszönöm!
(#) sny válasza tamitsrob hozzászólására (») Feb 19, 2014 /

Én ezt venném, ez egy használható készülék.
TEK
(#) nagym6 válasza tamitsrob hozzászólására (») Feb 19, 2014 /

Irreálisan drágák ismerve nagyjából a használt árakat, kivéve amit sny kolléga is ajánlott. Szerintem is az az egy a jó vétel a felsoroltak közül.
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 19, 2014 /

A 60 megás szkópot százért én nem mondanám jó vételnek. Az enyémek ettől sokkal jobb ár/érték arányban voltak hirdetve, de nem írom le újból mert megint törölve lesz...
(#) nagym6 válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 19, 2014 /

Én a felsoroltak közül gondoltam, ez a Tek. alig használt, a többi öreg készülék. Meg tárolós is.
AZ Owon szkópod kétségtelenül jobb ár/teljesítmény viszonyban. Tudatni kell az érdeklődővel.
(#) (Felhasználó 46585) válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 19, 2014 / 1

Én inkább ott fognám meg a dolgot, hogy mire van szükségem. Az, hogy 10...20 évre előre tervezni, hát nekem elég nagy merészségnek tűnik. Sosem lehet tudni, hogy ennyi idő múlva mire lenne szükségem. Most jóval kevesebb pénzt adnék ki érte. Csak olyat vennék, ami a jelenlegi igényeimet kielégítik. Egy szkóp nagyon rugalmas eszköz. Ha az ember tudja, mit akar mérni, látni, érti az éppen élesztendő kütyü működését, akkor egy jóval kisebb tudású szkóppal is nagyon jól el lehet boldogulni. És még meg sem említettem, hogy egy szkóp is el tud romlani... esetleg jóval korábban, mint 10...20 év.

Drága mérőfejet meg nem szabad venni, különösen, ha most nem tudod kihasználni. Egy fél éve vettünk néhány 150 Mhz-es mérőzsinórt, talán 2500,- Ft volt darabja. Finom kis jószágok... de ezek fogyó eszközök, csak akkor szabad drágát venni, ha nagyon muszáj.
(#) nagym6 válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Feb 19, 2014 /

Abszolút egyetértek. Hogy későbbiekben mire fog kelleni, mi fog adódni, most nem tudni. Hogy minden előfordulható dologra jó legyen 10-20 év múlva is, akkor nagyon mélyen zsebbe kellene nyúlni.
Ha visszagondolok, én is egyszerű szkóppal kezdtem, majd cserélgettem mindig jobbakra. De ezeken a cseréken a meglévő eladásán mindig buktam, jobban jártam volna komolyabb, drágább vételével, pár lépcső kihagyásával, csak hát a pénz. Most van olyan, amit már nem fog kelleni cserélni, de ez hobbira megengedhetetlen lenne nekem. Munkára van, pénzt keres.
(#) tamitsrob válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 20, 2014 / 1

Nekem hobbi célra kell.
Nem az Owon-t vettem meg többet tud de nem tudom mennyire "megbízható". És egy jó ismerősöm a Tek-et ajánlotta.
Nagyon rossz döntés volt?
(#) sny válasza tamitsrob hozzászólására (») Feb 20, 2014 / 1

Szerintem egyáltalán nem . Az Owon (és egyéb kínai) szkópoknál számtalan esetben találkoztam sw hibával, meg egyéb anomáliákkal. A TEK-et (pont a linkelt típust) évekig használtam, és hibátlannak mondanám.
Most 3 db Fluke PM3390B van szolgálatban helyette...
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2014
(#) nagym6 válasza tamitsrob hozzászólására (») Feb 20, 2014 / 1

Ugyanazt tudom mondani, mint sny kolléga. A Tektronix a legjobb márkák egyike, sokak szerint a legjobb. Hibátlan konstrukció és gyártástechnológia. Ennek a szóban forgó Tek szkópnak az elődje -TDS200 sorozat- a világon messze legnagyobb számban gyártott (és megvásárolt) típus. Nekem volt 3 kb. 20 évesen vásárolt Tek szkópom, még akkor is hibátlan minden porcikája. Pedig azokat üzemi szinten használták előttem. Volt kínai újonnan vett, egyből javítani kellett időalap forgókapcsolóját. Ekkor láttam a panelon sok gyatra forrasztást. Bizonyos szituációkban lefagyott.
Ettől függetlenül sok kínai szkóp üzemel itthon, nem mondhatni, hogy sok gond volna velük.
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2014
(#) tamitsrob válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 20, 2014 /

Akkor most megnyugodtam!

Köszönöm a válaszokat!
(#) szili83 hozzászólása Feb 22, 2014 /

Topward 7021 szkópról mik a vélemények, milyen minőség lehet? Nem találtam róla semmit, de mekkora Upp-t tudhat vajon?
Hétfőn veszem meg, osztálytársamé volt, az öcse sajnos nem nagyon ért hozzá...
(#) szili83 válasza every hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

Mire kell? Ez itt a kérdés, attól függ, hogy elég-e neked a 20MHz.
Amúgy a 60V Upp elég neked? Elég kevésnek tűnik.
De ha veszel egy ilyet, a beszámolót meghallgatnék róla. Nekem is jó lenne valami DSO.
(#) szili83 válasza szili83 hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

Erre valaki, mennyi Upp-t tudhat? A feszültség állító potin 5V-ot láttam (azaz 5V/osztás, 10x kábellel 50V, akkor azaz meg lehet vele mérni 4-500V-ot?)
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2014
(#) every hozzászólása Feb 23, 2014 /

Ezt Bővebben: Link érdemes megvenni, vagy a 40 vagy 60MHz-est? Mert a belinkelt 20MHz-es a legolcsóbb ezért is volna az a legjobb nekem. Meg ez a szkóp jobban tettszene mint a hagyományosak mert sokat utazok és a laptop mellé ez volna a leg hordozhatóbb megoldás. Köszi!

Korábban már válaszoltam!
Amúgy ennek egy buktatója van. Garancia és a VÁM. Ha 6e fölött van a cucc, és megfogják, akkor kell rá fizetni.
(#) every válasza szili83 hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

Elég sokat rendelek kintről és még eddig szerencsémre nem volt baj. Amúgy arra kellene ilyen általános meg nézésekre pl. a múltkor rosszalkodott a labortápom és azt jó lett volna meg nézzni. Mi az a 60V Upp ? Miért mennyi lenne a jó?

Feszültség csúcstól csúcsig...
Nálad Gain range 60V 10x kábellel. Nah ez mit jelent, ez az Upp-t, vagy ez a V/DIV?

És ilyet is rendeltek? Nem nagyon találtam erről a szkópról semmit, de engem is érdekelne.
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2014
(#) MocisPisti hozzászólása Feb 23, 2014 /

Én tavaly decemberbe rendeltem egy hantek 20 megást, azóta is várom de szerintem ennek már nyoma veszett mert csak annyit látni hogy elküldték és nem érkezett meg honunkba. Az kicsi kína eladó meg azt mondja hogy elküldte és mindig belinkeli a csomag útját ami szerint elrepült . Szal ha itt vettem volna meg , igaz kicsit drágábban és garanciával már rég használhatnám. Ez a típus amit akarsz rendelni annyira ismeretlen hogy semmi infó nincs róla a neten csak adatlapok. Egyébként a 48Ms/s kicsi legalább általános méréseknél is a 100-at jó ha tudja.
(#) szili83 válasza MocisPisti hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

De ugye visszakérted az árát? Mert visszafizetik, ha nem jön meg 40 napon belül.

Már igen, de mondták várjak még a csomagra. Most ismét megpróbálkozok vele és ha nem akkor az íbéyhez fordulok.

40 munkanapon belül lehet a PayPalhoz fordulni.
Én 35 nap után szoktam Case-t indítani, és akkor vissza kell fizetniük.
De az esetek 50-70%-ában meg jön utána a csomag, de akkor már visszaküldték nekem a pénzt. De ha 40 napon belül nem kéred, akkor problémás lehet a visszatérítés.

január 18 -án küldtek emilt hogy várja azóta semmi szerintem tuti veszett ügy de többet nem rendelek műszert távolkeletről az tuti mert itt picit drágábban megkapom és van esély a garancia reklamálásokra is .
(#) szili83 válasza szili83 hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

Közben megtaláltam az adatlapját.
Max. Input Voltage 400V DC + Peak AC (CH1, CH2)

Ez mit jelent? DC 400V maximum a bemeneti fesz, de az utána lévő?

Egy biztos én 230V-nál többet nem kapcsolnék rá 60V az osztásokat jelenti a képen 10 osztás van tehát 600V-ot tudna megjeleníteni szerintem. De ez csak egy tipp

Ezt melyik szkópra írtad? És melyik hozzászólásra? Szerintem Te az én előző hozzászólásomra válaszoltál, de elötte meg a DSO-t nézted, nem? Mert ez két külön szkóp.
Következő: »»   56 / 173
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem