Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Virtuális PIC tesztelő/szimulátor
Lapozás: OK   1 / 1
(#) tams hozzászólása Dec 29, 2007 /

Hello!
Azt szeretném megtudni, hogy létezik-e olyan program, amivel tesztelni tudom, hogy a program mit csinálna a PIC-cel, úgy működik-e, ahogy gondolom. Igazából programozásból nagyon kezdő vagyok, inkább kész programokat módosítanék és próbálnék ki, megkímélve magam a kudarcoktól.
Trendi voltam és használtam a keresőt, de nem találtam semmit, remélem nem gond az új téma.
(#) El_Pinyo válasza tams hozzászólására (») Dec 29, 2007 /

Proteus nevű szimulátor program, a Labcenter electronics cég terméke. Elég jól műxik
(#) dpeti válasza tams hozzászólására (») Dec 29, 2007 / 4

Hello!

Igen, létezik, ilyet tud az MPLAB is -> Debugger-> MPLAB SIM

vagy az Oshonsoft által készített PIC Simulator:
www.oshonsoft.com, ha minden igaz.

(#) tams hozzászólása Dec 29, 2007 /

köszönöm cím korrigálást! Így valóban konkrétabb!
(#) davidka hozzászólása Dec 30, 2007 /

Linuxon a ktechlab -ban van hasonló funkció!
Én pic-et még nem próbáltam benne, de áramköröket nagyon szépen tud szimulálni!
(#) kobold válasza El_Pinyo hozzászólására (») Dec 30, 2007 /

Csak az a baja, hogy a demo verzió nem engedi módosítani az áramkört :no: Inkább korlátozták volna a csatlakozások számát...
(#) 925 válasza tams hozzászólására (») Dec 30, 2007 / 4

Létezik egy Parsic nevü program is amivel egyszerűen lehet PIC-et programozni logikai kapukkal, és van szimulátora is. Ha gondolod nézd meg a www.parsic.de oldalon, le tudod tölteni a progit is.
(#) El_Pinyo válasza kobold hozzászólására (») Jan 1, 2008 /

Üdv! A demo verzióban menteni nem lehet, legalábbis a 7-ben. A 6.9. sp5 meg beszerezhető a netről, abban nincs korlátozás és szerintem egészen használható is.
(#) kobold válasza El_Pinyo hozzászólására (») Jan 1, 2008 /

Miért is ne a 7-es lett volna meg nekem...
Guglizok ezerrel, de eddig csak török, arab, izraeli stb. oldalakat találtam, meg egy halom olyat, ahová vagy nem enged fel a céges szerver, vagy regisztrálni kellene, azt meg úgy általában nem szeretek. Nem tudsz egy közvetlen linket így hirtelen?
(#) El_Pinyo válasza kobold hozzászólására (») Jan 1, 2008 / 4

Szia! A 6.9-t feltettem ide . A 7- es demoja meg itt található. Üdv!
szerk.: Ha nem ismered a rapidshare-s letöltés módját, akkor szólj!
(#) kobold válasza El_Pinyo hozzászólására (») Jan 1, 2008 /

Nem ismertem eddig, de megoldottam, leszedtem a Free gombbal Mindjárt fel is teszem.
Köszönöm szépen a linket.

Nem az én témám, így nincs módomban pontozni, de ekkora segítőkészség láttán talán megkérhetem a modikat arra, hogy honorálják a munkádat
(#) El_Pinyo válasza kobold hozzászólására (») Jan 1, 2008 /

Szia! Örülök h segíthettem, remélem gond nélkül menni fog a progi! Talán a témanyitó is értékeli majd :vigyor2: Üdv.
(#) tams hozzászólása Jan 2, 2008 /

Érdekel engem is, az Oshonsoft programot kipróbáltam, a többit sajnos még nem tudtam és a többit is ki akartam mielőtt pontot adok. Viszont az is érdekel, hogy hogy lehet több zöld mező? Nem csak 1 ember kaphat pontot?
(#) Moderátor hozzászólása tams hozzászólására (») Jan 2, 2008

Moderátori beavatkozással lett ennyi zöld mező

Annyi hozzászólást tudunk beállítani megoldásként, ahányat akarunk/ahányat jónak látunk!
(#) tams hozzászólása Jan 2, 2008 /

Jaa értem! Földöntúli képességek!
De nekünk halandóknak marad az 1 lehetőség?
(#) Norberto válasza tams hozzászólására (») Jan 2, 2008 /

Idézet:
„De nekünk halandóknak marad az 1 lehetőség?”

Amennyiben a hsz-ek mellett megjelenik még a lehetőség rá, akkor minden bizonnyal igen! :yes:
(#) vizor hozzászólása Jan 8, 2009 /

Helló !

Használja valaki az Oshonsoft féle PIC Simulator IDE-t ? Van benne egy lehetőség új vizuális hardverek beillesztésére External modules néven. ActiveX-et kér, próbált már valaki írni hozzá valamit ? Jók a beépítettek, de kellene pár új dolog, pl. mátrixba kötött ledek.
(#) dcsabi válasza vizor hozzászólására (») Jan 8, 2009 /

Használtam, de a Parsic-al sokkal többra mentem , gyorsabb, megbizhatóbb, és jó a szimulátora is...
illetve amit csinálok vele általában elsőre müködik...egy komolyabb progit képtelem voltam vele megírni, nemhogy a szimulátorát végig követni, és kivárni... a fentebb említettel nem egyszer teleírtam a 877-et vagy 876-ot...
(#) vizor válasza dcsabi hozzászólására (») Jan 8, 2009 /

Parsic-ot már nem lehet az eredeti weblapon letölteni, így kipróbálni nem tudom. Bár szívesen megtenném Esetleg van ötleted, hogy honnan lehetne beszerezni ?

A PicSim IDE-vel már elég jól megbarátkoztam, de már jó lenne néhány új hardver, de sajna az ActiveX-ekhez nem értek.
(#) kobold válasza vizor hozzászólására (») Jan 8, 2009 /

Bocs, hogy beleszólok, sem reklámozni nem akarok, sem okoskodni.
Jó és alapvetően gyors fejlesztőkörnyezet a Parsic, de van egy elég nagy hátránya: a támogatott mikrovezérlők listája olyan rövid, hogy majdnem túlzás listának nevezni, és pont olyanok vannak benne (16F876, 16F877), amik meglehetősen elavultnak számítanak. Arról nem is beszélve, hogy aki ezt a környezetet fejlesztgette, fel is hagyott az egésszel.
Saját tapasztalatom alapján a Proteus (lásd előző oldal) kategóriákkal használhatóbb, mint szimulátor, több mikrokontroller-családot is támogat, igen sok perifériával. Igaz, hogy fizetős, de a Parsic sem free, és aki az egyiket okosítja, az megteheti a másikkal is (ebbe ne menjünk bele).
Ezzel a programmal ugyan kettéválik a fejlesztés, mert a forrást valahogy létre kell hozni, de ahhoz is megvannak a környezetek, kinek mi az ízlése. Nekem egy kicsit szimpatikusabb is, ha külön szimulátorban tesztelhetem a programot, és egy másikban a tervezett eszközt - ami mindenre jó, az általában mindenre csak így vagy úgy, korlátozottan jó.
(#) Mate12345 hozzászólása Máj 19, 2009 /

Hy! Az Oshonsoftos progival akarok egy LCD-s kódot tesztelni, ami a valóságban működik.

Igy van a PIC bekötve:

RC4 -> D5
RC5 -> D6
RC6 -> D7
RC7 -> D8
RA1 -> E
RA0 -> RS

Az R/W láb földelve van.

Csatolom a képet a beállításokról.

Mit rontottam el? Miért nem működik a szimulációban, ha egyszer a valóságban igen?
(#) Mate12345 válasza Mate12345 hozzászólására (») Máj 19, 2009 /

Felszínre dobom a témát. Akkor hátha... (Ahogy elnézem, már el is tűnt a süllyesztőben.)
(#) bbatka válasza Mate12345 hozzászólására (») Máj 19, 2009 /

Sok időt kell várni. Szerintem nem vártad ki.
(#) bbatka válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 19, 2009 /

Jól állította be.
(#) Mate12345 válasza bbatka hozzászólására (») Máj 19, 2009 /

Rengeteget vártam. Meg a program már túl is lépett azon a ponton, ahol írnia kellett volna az LCD-re. A szimulált LCD mégis üres volt.

A Proteust nézegettem, de nem mentem vele sokra...
(#) bbatka válasza Mate12345 hozzászólására (») Máj 19, 2009 /

A programod nem ismerem, de a példa programok (Oshon) elején úgy emlékszem egy nagy késleltetés van. A szimulációnál ezt ki kell szedni. Egyébként valahol le is írja.
A valóságban ez a késleltetés viszont fontos az LCD részére a felálláshoz, szimulációban meg lényegtelen.

(#) Mate12345 válasza bbatka hozzászólására (») Máj 20, 2009 /

Biztos, hogy nem a késleltetés a gond. Valami a beállításokkal lehet, csak nem tudom, hogy mi.
(#) bbatka válasza Mate12345 hozzászólására (») Máj 20, 2009 /

Csatold be ide a basic progit. Átnézem.
(#) sukka hozzászólása Feb 21, 2012 /

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy lehet-e valamilyen pic szimulátor programot pendrive-ról futtatni. Sajnos ritkán vagyok otthon, az itteni gépekre meg nem lehet telepitteni.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem