Fórum témák
» Több friss téma |
osscon 50 = 2 Mhz, tehát a projekt opciókban is ezt kell megadni.
Azaz 2 000 000hz...de mégsem jó a valóságban.
De miért nem?
Én ezt használom, pontos...
32mHz es a pic-belső órajele?
Nem mili, hanem Mega.
Ajánlom az adatlapot, nekem is azt javasolták anno, és bevált. Sokat tanultam abból. Ha itt visszakeresel, akkor meg is találhatod.
Aszt hittem eggy értelmü.
Ez az:
Erre nincs véletlenül ötleted, hogy mi okozhatja?
Üdv!
SPI -t hergelnék, elakadtam: a C3 -on kijön az órajel, a C4 -en viszont nem jön adat / egyenlőre egy "145" -öt (exhas) próbáltam. Próbáltam 16f887 -el is, eredmény ugyanaz. Mit rontok el?
Mégsem oké...valami,,,az 1s-az kb szempillantásnyi a valóságban
Te képeden amit csatoltál 20MHz van, szóval 1db nullával kevesebbet kell beírnod.
Ez megtörtént ?
Igen,csökkentettem.
Mint irtam ezzt már asz összes beáltásnál próbáltam de sosem volt jó..sajna..
Mellékletben.
Köszönöm, türelmeteket!
Ha belső oscillátort használsz, akkor annak konfigja int, nem ext.
nézd meg.
Sziasztok.
Az alábbi kis programot kreáltam. PIC16F877A, sima, egyszerű nyomógomb kezelés (be-ki) és ennek megfelelő szöveg kiírása az LCD-re. Tovább fejlesztve majd encoderrel és timerrel később. A fordítás után az alábbi üzenetet kaptam, amivel nem tudok mit kezdeni Lehet, hogy nem is kell vele foglalkozni? A "C" fordító hiba nélkül lefut, az assembler fordítónál jön elő a hibaüzenet. Megnéznétek, hogy mi lehet a gond? Beégetve a programba a hex fájlt, működik minden, de néha bejön egy-két kriksz-kraksz, de azt egyenlőre betudom a dugdosós panelnak és a sok csatlakozónak. Köszönöm. Péter A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2014
Szia!
mire gondolsz erre? Caution: argument of 'delay_10us' calls must have a value of 1 or more Ezt az lcd kezelésében lévő késleltetések miatt csinálja. Ez nem hiba csak egy figyelmeztető üzenet.
Igen, arra gondoltam.
A többi is az, ezek szerint: Figyelmeztetés: hivatkozás nélküli funkciók eltávolítása. Eddig nem dolgoztam LCD kijelzővel, és értelemszerűen így a fordításban sem voltak ilyen üzenetek. Megtanították, hogy a sikeres fordítás után illik elolvasni és figyelembe venni a fordítási üzenetben lévő dolgokat. Köszönöm, hogy megnézted. Üdv.
Üdv!
5110 kijelző, szépen működik. A következő kérdésem lenne: hogyan tudok SPI-n adatsorozatot küldeni ? Arra godolok, hogy ne kelljen minden egyes byte- ot egyesével beírni (SPI makróban a "send char" ablakban egyszerre csak egy értéket lehet megadni), hanem valahogy az egy kijelzendő karakterre vonatkozó adatokat egy csomagban küldeném...
Ezek szerint a [] közé tett számot kell növelnem egyesével(mikor meghívom a tömböt), amíg el nem jutok 4-ig (5x7-es osztásokban használom a kijelzőt, egyenlőre),azaz a tömb negyedik eleméig?
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2014
Csak egy régebbi post -od találtam, amiben tömb készítésről volt szó.
Egyszerűbben nem lehet kiküldeni 5 (vagy több) byte -ot egymás után? Nálam ez most így néz ki: A[0] = 126 A[1] = 17 A[2] = 17 A[3] = 17 A[4] = 126 erre egy "A" betűt ír ki. De hogyan növelem a [] között lévő számot? -nekem az nem változó...
változók
szam: integer; küldés: byte; -- tömb definiálása A[0] = 126 A[1] = 17 A[2] = 17 A[3] = 17 A[4] = 126 --- ciklus küldés:=A[szam]; szam:=szam+1; ciklus vége
OK, köszi. Viszont a hibajelenség ugyan az, mint frekivalto fórumtárs eme hozzászólásában. Ugyan az a hibaüzenet, és csak a c fájl jön létre, a hex-be nem fordítja le. Megnéztem - és megnézettem egy barátommal is, aki otthon van a c-ben - nincs benne hiba. Maga a folyamatábra egy betűnyi c-kódot sem tartalmaz, tisztán flowcode-os folyamatábráról van szó. (Semmi "extra" alkatrész nincs benne, csupán LED-eket villogtat.)
Fordító ablak teljes szövegét ha megosztanád, lehet közelebb jutnánk, esetleg a forrás fájlt is feltehetnéd.
Azon kívül, hogy összepakolod visszafele ?
Üdv!
Miután már ketten segítetek,ezért nem "válaszként" írok. Az első mellékletben egyesével küldöm ki az adatokat, szépen ki is írja az "A" betűt. A második mellékletben lévőt a leírásotok alapján átírtam, de valamit nem jól csinálok, mert a Flowcode szimulációjában ugyan azt mutatja, hogy kiküldi az adatokat, de az lcd csak az "A" betű bal lábát,és a két vízszintes vonal első két pontját rajzolja ki, tehát úgy tűnik, csak az első három byte megy ki. Ránéznétek a kódra mi lehet a hiba? Az előző kérdésem még mindig aktuális: nem lehet több byte-ot küldeni egyszerre? RS232-ön alapból tudja a Flowcode, SPI-n ez miért nem ilyen egyszerű? |
Bejelentkezés
Hirdetés |