Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Eagle programban , vagy egyébként kérdezed.
És kicsit érthetőbben kéne , mert nem igazán lehet kivenni mit is szeretnél. Szóval egy kör köré szeretnél egy sok szöget rajzolni úgy , hogy a kör belső átmérője legyen a mérvadó?A sok szökg hány szög legyen stb.Kör átmérő stb ?? A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2014
Igen, Eagle-lel rajzolnám, azért itt kérdezem.
Reflexből mindig az AutoCAD-ből ismert módszert használnám, még nehéz áttérni. ![]() Eagle-ben fogalmam sincs hogyan van ez, a lényeg, hogy egy adott átmérőjű körbe kellene sokszöget rajzolni. A kör persze érinti a sokszög csúcsait.
SMD-Draw.ulp értelem szerűen paraméterezed és kész.
Vagy esetleg , így.De lehet könnyebb lenne , ha leírnád , hogy még is hova , vagy miért kellene , mert úgy könnyebb lenne megfelelő instrukciót is adni.
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2014
Bocs nem SMD-Draw.ulp hanem cmd-draw.ulp
Sziasztok!
Tudja valaki hogy lehet vektorgrafikus ábrát bevinni a programba?
Szia !
Eagle Power Tools, vagy import_dxf_polygons.ulp.
Sziasztok !
Azt szeretném kérdezni, hogy TE Connectivity, vagy más néven micro match Nyákba ültethető szalagkábel csatlakozót hol találom meg alkatrész hozzáadásnál, melyik libraryben? Mellékelek képet is róla . Köszönöm
Szia! Nálam a CON-AMP-MICROMATCH-ban vannak ilyenek, de rákereshetsz a "MICROMATCH" kifejezésre is.
Szia,
Köszönöm a segítséget, valóban ő lesz az ! Köszi mégegyszer !
Sziasztok! Tudna segíteni valaki egy nyáktervet elkészíteni? Eagle kapcsolási rajzom van hozzá, de valahogy ésszerűen kéne megcsinálni, én meg ahhoz béna vagyok.
![]()
Szia! Egy pár képpel megajándékozol minket? Mit alkottál eddig?
![]()
Ő lenne a kapcsolás és a nyákterv, csak valahogy finomabban kéne elrendezni egymás mellé 4-et ebből.
![]()
Szép képek...(Nekem pl most nincs felrakva az eagle)
![]()
Bocsánat
![]()
Szia.
A sávok hajszálvekonyak. Az alkatrészek elrendezése logikátlan. Nagyon vékony sávot használsz, mégis veszélyesen közel fut a pad-ekhez. Szerkeszd újra, ez így könnyen kudarcba fulladhat.
Kicsit bővebben mint az előttem szóló: Első körben hagyd a "teliföldet"(ameddig tervezel, csak zavar). A sávokat rakd át mm-re, bal felül a pontháló(?) ikon, és az inch-et mm re kell állítani.(Ez kényelmi+a méreteket általában, magyar ember mm ben szokta meg).
Ezután a vezetékezést oldd fel, teljesen(unroute+"jelzőlámpa"). a vezetőszélességet vedd fel 0.8 mm körülire, szebb lesz. Azután kezdd el újra kötni. Ám előtte az R4-et forgasd el és tedd át R1 alá/fölé, így megspórolsz egy körbe futó szálat. X2-őt ha lehet fordítsd el 90 fokkal, ami most balra van felfele legyen, kényelmesebben elférnek a sávok. R2 ő legyen 1 "katt"-al közelebb az IChez, (ha még kényelmesnek érzed, ha nem akkor maradhat, viszont tedd felfele úgy, hogy az alsó lába az IC jobb alsó lábával egybeessen. A C1-et is kényelmesebb kötni, hogyha 90fokot fordítasz rajta, vagy felteszed az IC és R3 közé, úgyis ott a vezetősáv. R1 ha a kondi feljebb kerül mehet feljebb, ezért mehet vele együt feljebb X1 és X2 is. Biztos kihagytam még 1-2 dolgot, de így hirtelen ennyi. Sávvezetést meg úgy csináld, hogy pl a FET lábainál először lefele jössz 1 egységet és utána húzod a 45°-ot. Szerintem úgy sokkal szebb, bár ez már csak egyéni ízlés kérdése ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2014
Alkatrész Value paraméterébe lehet sortörést tenni? (pl. 1000µF "új sor" 25V)
Ilyet konkretan sosem probaltam, de ahol enged sortorest, ott a shift+enterrel tudod megadni.
Eagle-ben hogyan kell a lötstopot kinyomtattni normálisan? Mert ha arra rakom akkor csak olyan pöttyeket csinál hogy ferde csíkok és teli fekete pöttyöket és ez így nem jó semmire sem sajna. Vagy nem is jól csinálom, ha meg így van akkor hogyan kell?Köszi!
A lötstopot nem nyomtatni szokták , hanem a nyákra fel helyezett löstop fóliára való maszkot.Ami a folyamatok végén , azt eredményezi , hogy a forrpontok szabaddá válnak.
Egyszerűbben fogalmazva neked a nyákrajzból csak a forrpontokat kell kinyomtatni.
Köszi! Ezt én is tudom és Sprint Layoutba csinálom is lötstopot, most is készítettem 5 nyákot. De az eaglébe nem tudom azt el érni mint a sp -be hogy forrpontok teli feketék legyenek mert csak ferde csíkosak.
Bemész a rétegekbe és ott átállítod a tStop/bStop kitöltését telire (2. ikon).
Majd nyomtatásnál pipáld be a black-et. A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2014
Sziasztok!
Keresgéltem a neten, de nem találok sehol megfelelő fájlt. Atmega 168 20P-t szeretnék kicserélni felületszerelt IC-re, de mindenhol csak 32 lábasat találok. Létezik ebből 28-as? Honnan lehet beszerezni az eagle-fájlt hozzá?
Egy félig jó válasz: Tervezz egyet! Aztán töltsd fel a közösbe. Egy adatlap és egy youtube videó segítségével kb. 10-15 perc alatt össze lehet dobni elsőre egy alkatrészt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |