Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Szia!
Tudod helyettesíteni a 2N2222-t a 2N2218-al, a BC 212- is tudod helyettesíteni a BC303-al, csak a BC 212 kisteljesítményű tranzisztor, a BC303 pedig közepes teljesítményű.
kösz
nem baj legalább fogy ![]()
Kollegák!
Mivel lehetne helyettesíteni egy IRFZ44R tranzisztort? A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2014
Üdv Mindenkinek!
Van egy régi hálózati eszközöm és a tápegységében kiment egy alkatrész, egy K2625-ös SANYO teljesítménytranzisztor. Sajnos ilyet már nem kapni. A kérdésem az lenne, hogy mivel lehetne helyettesíteni. A válaszokat előre is köszönöm. Üdv.:Józsi.
Használd a fejlécben lévő keresőt. Amúgy; 2SK 1637, -2044, -2097, -2118.
![]()
Hali!
Nem egy 600V 4 A -es tranzisztor?
De, az. Azért írtam ki a helyettesítőből neki.
De ezt egy katalógusból ki lehet keresni.
Azért a helyettesítőből egyszerűbb, mindjárt a cseredarabot írja ki.
Köszönöm a választ.
Jó estét mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni a következő tranzisztor helyettesítésében: K127 A1268 BL Így vannak egymás alatt az adatok. Egy LG házimozi tápegységében tért örök nyugalomra, és azóta nincs hang a gépezetben. Előre is köszönöm!
Tovább keresgéltem és véleményt szeretnék kérni.
2SA1017-el helyettesíthetem?
Nem írja a helyettesítőknél; vesd össze az adatlapjaikat, akár meg is felelhet. Ahogy nézem, áramban gyengébb.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2014
Sziasztok!
KF504 tranzisztor helyett keresnék valami helyettesítőt, ami még kapható (vagy van itthon ![]() EMG 1569 'Tranziscope-D' szkóp nagyfesz. tápjában működik 2 ilyen darlington kapcsolásban hibajel-erősítőként, és az egyiknek egyszerűen elrohadtak a lábai. Néztem a helyettesítőket, de semmi használhatót nem találtam sajnos. Akinek lenne valami ötlete kérem segítsen. Köszönöm előre is!
Szia!
Egy helyettesítő a sok közül: Bővebben: Link.
Erre az üzletre nem gondoltam, köszönöm szépen!
Mit javasolnál, cseréljem mindkét tranzisztort, vagy elég a hibásat? (Az áramkörnek remélhetőleg nem esett baja a kiesett tranzisztor miatt)
Ahogy gondolod, de talán érdemesebb felfrissíteni mindkét pozíciót.
Helló! Egy nagy kérdésem lenne. Hogyan tudom én itthon ezt kicserélni, és mi kell még hozzá? bdx66c tranzisztor helyettesítőt kaptam a boltban. A válaszokat előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2014
Ha egyezik a bekötése szegecset óvatosan nagy méretű fúróval elcsiszolod a tranzisztoron kiütöd és berakod a helyére az új tranyót vagy szegeccsel vagy csavarral szerintem az mindegy
![]()
köszi a választ, még egy kérdés az milyen szegecs, hol lehet kapni olyat, vagy milyen csavarral?
Szia
A szegecs, egy speciális ( ehhez a panelhoz gyártott ) valami. Aminek a panelbe kell illeszkedni, el van szigetelve a hűtőbordátol, és a tranzisztort a bordán tartja, és a tranzisztor kollektorát, a panelra vezeti. A TO3 toknak, ( ami a tied is ) a furat átmérő, 3,95mm től, egészen 4,1mm ig, bármi lehet. (gyártótól függ. ) Mivel szigetelő gyürüt kell használni ( szigetelő ) így javaslom, a hengeres fejű M3 csavart. ( csavar ) A hosszát nem tudom. üdv. A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2014
Nézd meg az adatlapjukat, és lőn világosság.A fejlécben is megtalálod.
Na és mit szólsz a válaszom érdemi részéhez?
Fogalmam sincs, hogy 100ma elég lenne-e nekem. De nem is konkrétan azokkal a tranzisztorokkal van a bajom, hanem az 5501-el, CTMPS A92. Konkrétan nem igazán tudok eligazodni az adatlapokon.
Jó lesz az MPSA92 a másik helyett. Nincs nagy különbség. Bővebben: Link.
El írtam az előző hozzászólásban. 5401. Melyik helyett lenne jó az MPSA92 akkor?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |