Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ha betett volna egy adag hidraulika olajat,akkor az lenne a legjobb? Sok értelmét nem látom ennek a videonak.Ha egy motorhoz 10W40-et írnak elő,akkor azt kell bele önteni.-22fok ritkán van mostanában felénk.
Kár ezt folytatni szerintem. Ahogy elnézem mindenki ugyanazt mondja. Motor indít, kicsit jár, aztán lehet finoman indulni. Továbbra is egyetértünk abban, hogy a 4000-es gumifüstölős hidegindulás nem egészséges.
Így van. Csak itt a kezdődő vita az időtartamról szól(t). Szerintem a 30 másodperces járatás pont elég amíg elhelyezkedik az ember, mások szerint 5 percekig kell melegíteni a motort, mint egy 30 éves Audinál. A "durr bele" ezt az elhelyezkedést jelenti és nem azt, hogy meghallgatom a rádióban a híreket mire el merek indulni. Se olajsár, se fogyasztásnövekedés, se olajfogyasztás-növekedés, se növekvő károsanyag-kibocsájtás.
Peace!
Nem olvastam az elejétől a "vitát", de szerintem azt is figyelembe kell venni, hogy milyen autóról van szó. Lehet, hogy a te autód gyártója azt írta le, hogy nem kell "járatni" hideg indulás előtt az autót, de ennek lehetnek például marketing okai is. A volt autóm (Suzuki 1.3 benzin) leírásában, javasolt a 1-3 perces járatás. A mostani autóm (HDi) leírásában, kifejezetten utasítanak arra, hogy hideg motorral ne terheljük az autót! Persze az is relatív, hogy mit nevezünk hideg motornak.
Jelenleg úgy használom az autóm, hogy reggel elindítom, megiszom a reggeli teám 4-5 perc és ezután, a már meleg autóba ülök és megyek dolgozni. A gyári normája ~5l vegyesen, én 3,7l-el járok vele. Az 1.6-os HDi motorban, 240 ezer km van. A KRESZ-ben előírt sebességhatárokat, be szoktam tartani.
Már úgy bánom, hogy belekezdtem ebbe a parttalan vitába mint a kutya aki hetet kölykedzett. Mindenki tudja, ez hitbéli kérdés, hisz nincs két egyforma autó még a szalagon se. Dízelt azért nem hasonlítanék össze benzinessel, de még így is jobb a fogyasztásom, mert nekem másfél literrel kevesebb mint a gyári, na bumm. Számszerű adatok fentebb. Én elhiszem Jürgennek vagy Hansnak aki beleírta a könyvbe, hogy így kell, ez az autó nem a távol-keleti bérgyárakban készült. Első tulaja vagyok, baba kora óta ismerem és már tinédzser. Szívesen látok mindenkit 20 év múlva felülvizsgálatra. Ilyen alapon akkor mondjuk, hogy Volkswagen bizonyos modelljei rosszak mert úgy veszed át a szalonba, hogy egy liter olaj van a csomagtartóban és a könyv leírja, hogy ne ijedjünk meg, a nagy olajfogyasztás normális? Ugye, hogy nem.
Peace, again.
És mit csináltál a sok év alatt megspórolt benzinnel?
Sörre költöttem. Ha már az autó nem iszik eleget, igyak én.
Kéretik nem félreérteni, nem keverem a kettőt. Különben is, azért sör, mert kell a doboz a kollektorhoz. Hogy nézne ki egy borkollektor vagy egy Kisüsti-kollektor?
Sziasztok!
Meg szeretnélek kérni benneteket valamire. Van egy videópályázat, iskolák között, amin a mi iskolánkból 3-an indultunk. Ez a videó lett az eredménye. Ha nem lenne nagy kérés, a videó alatt a "tetszik" gombbal egy szavazatot esetleg, ha kérhetnénk. A saját és csapatom nevében előre is köszönjük.
Kár, hogy face-s szavazás, különben adnék egy szavazatot. De nincs olyanom...
Ön dönt, iszik vagy vezet. Kérjük a hármat egyszerre ne tegye...
Sziasztok!
Az OTP-s bankkártya webes felületéről a "7*24 órás, OTP bankkártyák közötti azonnali átutalás"-nak van valami plusz költsége/hátránya a sima "Belföldi forint átutalás"-hoz képest?
Az unokám itt töltötte a mai délutánt. Felforgattuk az egész lakást most mentek haza. Igazán jó kis nap volt.
Na, ez jó
Nekem meg anyósom volt itt, itt töltötte a délutánt. Anyájával bementek a városba, mi meg a lányommal együtt elvoltunk. Igazán jó kis nap volt ez is
Köszi a választ!
És valóban rögtön átutalja hétvégén is bankon belül?
Nálunk unalmas volt, nejem egész nap a kertünkben babrált, ettől én nagyon elfáradtam.
Már régen futkároztam ennyit. A héten volt öt éves és egyenlőre csak ez az egy van. Viszont ha nálunk van, csak velem játszik.
Nálunk a kertben bokáig ér a sár, így ott nem babrál senki. Pedig a permetezőszereket beszereztem már és metszeni is lehetne.
Nálam a nap kiemelkedő eseménye azt volt, hogy láttam öt ölyvet (szerintem azok lehettek) termikelni itt fölöttünk. Szép látvány volt, elnézegettem őket vagy tíz percig. Nem mondom, irigyeltem őket egy kicsit. A vijjogásukra lettem figyelmes, így vettem észre hogy az égen keringenek.
Szerintetek ez valóban igaz? Mekkora lehetett ott a feszültség?? Bővebben: Link
Igen, 25kV ilyet képes művelni.
Sajnos ez valóban így van. Nem tudom hány kV-os ott a felső-vezeték, de nálunk 20kV (azt hiszem), és ennél csúnyábbat is tud.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |