Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   78 / 117
(#) Chipmunk1960 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

Szia, Itt ír a status led, és a toner led villogásairól: LED, más és mást jelentenek a kombinációk.
(#) druxter válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

Valmi ilyesmire gondoltam, mikor képet kértem a hibáról, vagy a villogásokról.
Képzeljétek akartam nyomtatni, és tiszta folt lett a lap. Kihúzom a toner tálcát, kiveszem a feketét, és kiesik egy szivacs darab, nézem, mondom de ismerős, tegnap a kéknél volt ugyanez. megfordítom a tonert, és látom, hogy teljesen kész lett, ennek is a szivacs hengere elszállt, úgyhogy nem kell sokat magyarázkodni a gariban való cserére. Soha töbet nem veszek ilyen nyomtatót, már sajnálom, hogy a Samsung CLP-300-at összevertem, annak legalább nem volt tonerenkénti OPC-je. Azt ugye mondanom sem kell, hogy ismét telehányta a nyomtatót most kivételesen fekete porra, úgyhogy a tegnapi napom kezdhetem előről, kicsit kezd már tele lenni a zacsi. Véltlenül nem érdekel valakit egy kiváló állapotban lévő keveset használt HP CP1515n nyomtató, "jelige": Tonerek újak
(#) Chipmunk1960 válasza druxter hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

"Gyakorlat teszi a mestert", avagy Fel a fejjel, amíg van Most már tudod, hogy milyen felújított kazettát nem szabad bele tenni.
(#) zsoltee0001 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

Ajtó kapcsolók pipa.
Elhasznált festéktároló pipa.
Papírelakadás pipa.
Még esetleg a papírhiány a kazettába számomra logikus lenne, de nincs paper end szenzor!
A kar megvan, a helye megvan a photointerrupternak, de se szenzor, se vezeték.
Lehet, kiszedte az előző tulaj (kaptam) az mondjuk vicces lenne
(#) druxter válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

Vettem másikat Zoli bácsi, de az hogy nyomtat, vagy hogyan csak akkor derül ki ha kipróbálom. Egyébként a régi halványka tonerben kicseréltem mindent (2 gumi henger, OPC) és semmi változás, magyarul a festék felvevő szivacs henger, amiből az elmúlt napokban 2 is elfogyott az a hibás. És sajnos ezen tonerek gyermek betegsége is, ezt meg kell, hogy állapítsam. Egyébként nem felújított kazetták voltak, hanem utángyártottak, de a 9000Ft-os nem is nyomtatott, a 4500-as meg megette a szivacshengert, szóval, teljesen mindegy az ár :S . Ezt a kálváriát már végigjárom, és utána veszek egy fekete lézert, és kész, azzal sose volt bajom.
(#) eyess válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

A jelenség előtti állapot ?
Vagy amikor keletkezett a hiba mit vettél észre , vagy mit csináltál ami után ez lett ?
(#) zsoltee0001 válasza eyess hozzászólására (») Feb 24, 2014 /

Lomtalanítás volt, egy csomó kacattal ezt is vittem, életembe nem használtam, szóval nem tudom mire mit kell reagálnia.
A papír érzékelőn még agyalok, mert nem tartom logikusnak annak hiányát, ill lehet, hogy papírelakadással jelzi (úgy is 2 led intéz mindent) a papír hiányt.

Valaki meg tudná mondani az : <..> led mit jelent?
Azon kívül, hogy status led
Erre hogy keressek rá?
(#) eyess válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 24, 2014 /

Lehet még Lsu hiba , vagy fuse hiba , illetve vala kontakt hiba .Ezeket írja még erre a hiba jelenségre.
(#) druxter hozzászólása Feb 24, 2014 /

Pont úgy ahogy írtad. Pl így: Samsung CLP 315 led status -Google
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2014
(#) Chipmunk1960 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 24, 2014 /

The Status LED light is Red and the Toner lights are OFF (Check Smart Panel for message)
(#) zsoltee0001 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Feb 25, 2014 /

"1-es papírtálca üres"
A nyomtató panelján van egy 3 eres csatlakozó, paper empty néven, a megfelelő kimenetet összezárva zöldet adott és megy a nyomtatás!
Tanulság:
Vagy volt abba a csatlakozóba egy áthidalás, vagy valaki kábelestől kiszerelte a paper end sensort.
Egyik se túl ésszerű
(#) druxter hozzászólása Feb 25, 2014 /

Soha ne mondd, hogy soha , csak emlékeztetni szeretnélek a vasárnapi bejegyzésed részletére, ahol te is megoldottad már a poroblémát fejben
Idézet:
„Még esetleg a papírhiány a kazettába számomra logikus lenne, de nincs paper end szenzor!
A kar megvan, a helye megvan a photointerrupternak, de se szenzor, se vezeték.
Lehet, kiszedte az előző tulaj (kaptam) az mondjuk vicces lenne”
(#) Pyte hozzászólása Feb 25, 2014 /

Mai napon találkoztam egy érdekes ügyféllel és egy számomra nagyon érdekes hibával.. Az első az egy előforduló hiba, egy CLP-310-es fixáló belemásztak egy ollóval ilyet láttam már sokat.. De olyat még nem, hogy a lézerbe a tükröket eltörik " csak toner cseréltem benne" az ügyfél szerint.. A nap fénypontja felcibálni egy 215 Kg másolót a második emeltre ez volt a hab a tortán.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2014
(#) zsoltee0001 válasza Pyte hozzászólására (») Feb 25, 2014 /

Az én nyomtatóm hengerén is van egy ollókezű edvárd nyom (ennyire nem durva).
Legalább ráakasztott szorterral együtt emelték meg?
(#) Pyte válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 25, 2014 /

Szorter, adf és a két A/3-as papírkezetta nélkül cipeltük.
(#) zsoltee0001 válasza Pyte hozzászólására (») Feb 25, 2014 /

Ja, hogy ti vittétek...
(#) Pyte válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 25, 2014 /

Bizony mi sajnos Nem volt egyszerű hadművelet 4 emeres móka volt .
(#) Chipmunk1960 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 25, 2014 /

Szia, Na örülök, hogy sikerült! Mondjuk nekem is furcsa volt, hogy miért van a kar, ha nincsen a szenzor? Akkor azt miért nem spórolták ki? Pedig azok az opto-k, nem szoktak tönkre menni, hogy azért kellett volna kivenni.... na mindegy, erre már úgyse jövünk rá.
(#) Pyte hozzászólása Feb 25, 2014 /

Vissza térve a lézer hibákra volt ettől sokkal érdekesebb esetem. Egyik nap bejön az ügyfél kér egy tonert egy HP Q7553-ast elviszi majd vissza hozza egy nyomattal, hogy rossz a toner, jó semmi gond adtam neki egy másikat.. Nem telik egy óra telefonál, hogy ez is rossz, hát mondom ezt nem hiszem mondtam neki hozza be a gépet és megnézem mi a baja. Be is hozta hamar megállapítottam, hogy a lézerrel van valami. A test nyomat úgy nézett ki. hogy különböző helyeken nem volt kép de össze vissza a papíron. Szétszedtem a masinát lézernek le vettem a tetején lévő műanyag lapot és láss csodát egy CSÓTÁNY szambázott benne !!! A főnököm vagy 25 éve űzi az irodatechnikát, de ilyet még nem látott ő sem..
(#) eyess válasza Pyte hozzászólására (») Feb 25, 2014 /

Ez nem semmi lehetett .Akkor a csótány mindig ott figyelt a papíron?
(#) Pyte válasza eyess hozzászólására (») Feb 25, 2014 /

igen belemászott a lézernek a fényébe és olyan volt a nyomat mint ha ki lett volna radírozva a nyomatból
(#) asasin hozzászólása Feb 28, 2014 /

Sziasztok! Van nekem egy HP deskjet F2200 series-em és az a problémám hogy ha nyomtatni akarok akkor elkezdi nyomtatni de úgy hogy "szagatottan" ezt úgy értem hogy kinyomtat egy sort és vár kb eltel egy fél perc nyomtatja a következő sort és így ismétlődik tovább,és közbe folyamatosan villog a bekapcsoló gombja. De fénymásolásnál is ez a gond ahogy beolvassa a szöveget de a nyomtatás már nagyon lassan megy. Ha valaki tudna segíteni megköszönném.
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2014
(#) anzsi80 hozzászólása Márc 3, 2014 /

Üdv mindenkinek.
Hp 1020-as nyomtatóm van, és egy ideje nem tudok vele rendesen nyomtatni. A papír nem jön ki végig, a vége előtt néhány miliméterrel beakad. Ha kézzel rásegítek akkor viszont igen.
Mi lehet a baja???
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) zsoltee0001 válasza anzsi80 hozzászólására (») Márc 3, 2014 /

Hello
A kimeneti görgősort kéne megtakarítani, ill átnézni, hogy nem szorul-e valamelyik nyomógörgő.
Üdv
(#) anzsi80 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 3, 2014 /

Köszi. Délután újra megnézem. Remélem, hogy ez a baja.
(#) Pyte válasza anzsi80 hozzászólására (») Márc 3, 2014 /

Szia! ezeknél 99%-ba az szokott lenni a nyomó henger egyik végén van egy kis fekete gumi gyűrű ami a fóliát hajtaná és az szokott elforogni a nyomó tengelyén vagy kopás miatt vagy a fólia alól alá kerül a zsír és ezért csúszik, de lehet a fólia is kopott vagy szakadt.
(#) fater0827 hozzászólása Márc 4, 2014 /

Üdv mindenkinek . itt a tavasz !
Lenne egy kérdésem , kérésem : LEXMARK X8300 . Található benne egy színes grafikus LCD kijelző . ennek a típusa illetve felbontása , lábkiosztása/darab érdekelne . Aki már szedett szét ilyent ossza meg velem is . A ( nem pontos ! ) mérete 48 mm x 36 mm , külsőleg mérve .
Köszönöm .
Üdv
(#) fater0827 hozzászólása Márc 4, 2014 /

Üdv .:
Szedtem szét egy lomis romhalmaz Lézer nyomtatót . A 3 fő alkatrész 200 lépéses motor ( úgy 100 W ) , sztepperes 6 tükrös motor (lézerhez ) és a lézerfej . Ez a lézer milyen teljesítménnyel dolgozik Volt/Amper ?
Köszönöm .
Üdv.
(#) zsoltee0001 válasza fater0827 hozzászólására (») Márc 4, 2014 /

Szia
Ha nem 2 soros szabványos hd44780 csippel készített, akkor nagyon munkás.
Megjegyzem akkor is az, ha szabványos, mert a lábakat ki kell keresgélni (párat élesztettem)
Üdv
(#) zsoltee0001 válasza fater0827 hozzászólására (») Márc 4, 2014 /

A lézer nem látható tartományba van a fénye, viszont arra, hogy megvakítson elég.
A léptetőket tudod használni, ha a meghajtó panel is megvan az ic-vel, ha mázlid van, külön panelen.
A poligon motor jó játék, de igazából semmire nem használható, csak amire kitalálták.
Üdv
Következő: »»   78 / 117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem