Fórum témák
» Több friss téma |
Bocs de én kíváncsi lennék egy kapcsolásra, legalább (a "Több" közül ).
Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2014
Igen látom már, hardver részére voltam igazán kíváncsi.
Ez egy 7 szegmenses kijelzőnél és jelen alkalmazásba egy óránál ez még járható út. De már egy komolyabb projektnél, ahol megszakításba kezelem le a bemenetet és például 16x2 LCD használok, bajosan alkalmazható. De azért köszönöm.
Szia!
Szerintem tévedsz. A PARSIC sokkal jobban kezeli a LCD-t, mit a fentebb említett példában szereplő multiplex megoldásokat (legalábbis nálam ez jött le). Persze túl nagy sebességet ne várj a progitól. Mondjuk fordulatszámmérőt nem csinálnék benne. Üdv: Zsolt A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2014
Kis agyalással a multiplex dolgokkal sincs baj...
Szia!
Ha emlékszel, erről már korábban értekeztünk és az összes verziót kipróbáltam, amit javasoltál, mégsem lett tökéletes (persze működtek). 6 digitnél nekem már reménytelen volt. A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2014
Miben is tévedek?
Mert szerintem nem erről volt szó. Olvasni kéne előbb, nem írni. Köszönöm.
A Progi hamarosan publikus lesz PARSIC-ra is. Majd felteszem ide is, egy kicsit átfésülöm, majd ha időm engedi. Jelenleg 4550-el használom, de visszafordítom Pl: 16F877A-ra kipróbálom és felteszem. Ez a 18B20 szenzor olvasása. Van egy INC file amit be kell illeszteni a PARSIC modulok közé, az abban használt változókat DAT modullal definiálni kell...Hamarosan...(LCD-s lesz)...
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2014
Sziasztok.
A következő dologban kérném a segítségetek. Egy kedves kollégátok írt nekem egy programot (led világítás vezérlés napfelkelte-napnyugta szimulátorral), de megépítés után kiderült nem úgy működik ahogy kellene. Sajnos nem sikerült neki megtalálni a hiba okát, ezért javasolta forduljak hozzátok. Van kapcsolási rajz (hardware már megépítve), hex fájl és gondolom a Parsic programhoz való PIC kiterjesztésű fájl. Ha valaki tudna nekem segíteni akkor tovább terhelném a részletekkel. köszi pok31
Tadd fel a kpcsolást és írd le mi a pontos feladat. Már fúrja az oldalunkat többünknek...
Közben nekifutottunk még egyszer a hibakeresésnek, remélem sikerül. Ha feladtuk jelentkezem nálatok.
Köszi
Hát ha ennyire titkos, miért kész tanácsot?
Vagy ha ló nincs a szamár is jó?
Apuuu nekem kell egy póni az emlékkönyvbe !! Kislányom a póni nem fér bele az emlékkönyvbe ! Akkor róka ..(.L'art pour l'art )
Szerintem nem titkos, csak szeretnék átérezni az alkotás örömét és büszkeségét, gondolom jelentkezett nála "még egy körre" a kolléga .
Hola sr. he venido leyendo todo el foro sobre parsic, y veo que han hecho cosas muy interesantes, por casualidad ya tienen la version 3.6, trabajo con la 4.3
Hát ki tudja. Én eddig minden "okosságot" megosztottam (ami tőlem tellett), meg még sokan mások is, de jelen kérdésfelvetéssel kapcsolatban nekem ez egy kicsit "savanyú".
Persze ha a "kolléga" a dolgot pénzért csinálta és nem volt jó, más a helyzet. Ez esetben bocsi. A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2014
Szia !
Megpróbáltam de nem sikerült . A fordításnál már elvérzik . Az előtte és mögötte lévő PIC ek INC fájljait megtalálja , de az 508A -t nem . Pedig ott van ahol a többi , belenézve is jónak tűnik ( nem üres ) . Van sima és A- s verzió is , mit finnyázik ?? Nekem is néha jó lenne egy 8 lábú tok .... Mit nem csinálok jól? Köszi
Szia!
többek közt egy egyszerű futófényt raktam össze. A PARSIC-ban a 12C508A van kiválasztva. Szimulációban is működik le is fordul gond nélkül. A .hex állományt Pickit2-vel égetem 12F508-at választva. Lehet, hogy nekem egy nagyon egyszerű állomány kerül a pic-be de gyanítom, hogy nem ez lehet a gond. Egy példa progit teszek fel hátha segít. Üdv: Gábor
Szia!
Biztos, hogy a ki/bemeneti lábak elnevezése jó GP.X? A nyolclábúaknál GP.x a láb hozzárendelés. Üdv: Zsolt A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2014
Sziasztok !
A lábak megnevezése jó . Picprog 2009 et használok , Welleman égetővel .627 728 , 876, 873 , procikkal próbáltam és LCD vel is mennek. Olyan lábakat választottam , amiken nincs programozás . Csak 1 ledet akartam villogtatni a próbapanelen. Beállítottam belső oszcillátorral .GP2 és GP4 re állítottam be a kimeneteket. Gábor
Köszi !
Megnéztem a progit , a működését értem , de azt nem , hogy a számláló kimenete zv4 , a komparátorok bemenete pedig zv1 . Így nem megy , a szimulátor is hibát jelez. Gábor
Szia!
Én 12F509-el jártam hasonlóan. 12C509-hez megírtam a progit PARSICban, lefordítottam, az ASM-ben átírtam az .inc fájlokat "F"-re, majd a módosított ASM-et ismét fordítottam volna MPLABbal de csak hibaüzenetet kaptam. A megoldás: az MPLAB nem akarta hozzárendelni a 12F509-hez a belső oszcillátort. Átírtam az ASM-et külső oszcillátorra, így már hajlandó volt lefordítani. Az égető programban a fuse biteknél visszaállítottam a belső oszcillátort, a program pedig vígan futott a 12F509-ben. A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2014
Tulajdonképpen azért lenne jó ezt a kis tokot működtetni , mert szeretnék egy távhőmérőt készíteni.
Vagy NTC vel vagy I2C vel mérném a hőmérsékletet , és 2 szál vezetéken továbbítani egy PLC be . A hőmérséklet impulzus sorozatként kellene 5-10 percenként elküldeni. Az ic tápellátása is a két szál vezetéken történne adásszünetben töltene egy kondit vagy szupercap-ot .A jelsor 20-24 V és 0 volt közötti lefutó pulzusok. Egy FET vagy tranyó , vagy egy optó szaggatná az áramot . Ez zavarmentes átvitel lenne. Szerintem jó ötlet lassan változó hőmérsékletek mérésére . Régi termosztátok kiváltására gondoltam. No most elárultam a tutit ....... Jó lenne az új Parsic , abban már van I2C is ... A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2014
Köszi !
Szóval írjam meg Xtal ra , és az égetés előtt állítsam át internal io osc ra ?
Igen, nekem csak így sikerült.
Szia!
Nem tudom te melyik programot nézted de szerintem minden helyen ZV1 van. Üdv: Gábor
A zv 4 QS kimenetén szerintem zv4 van !
A 4 es parsic demoval néztem meg . lehet hogy hibázik ?
Szia!
Megnéztem, de miután csak 1 ZV modul van nem tudom honnan a 4-es. Én a régi 3.56 verzióval és a 3.60-al néztem ezek jól nyitják meg. Üdv: Gábor
Az új Parsicban szinte betűről betüre az a rutin van, mint a topic elején feltett PC8583-as példa...A hőérzékelő alkalmazáshoz igértem a "múltkor" egy 1Wire INC filet. Hamarosan szalonképessé teszem és felteszem ide. Esetleg azzal is tudsz majd hőmérsékletet "távadni"plusz Uart (?)
Szia !
Éppen az lett volna a lényeg , hogy nem "soros " vonalon lenne az adatküldés. Nem mindenhol lehet vezetéket behúzni utólag . És a kis " kompakt PLC " - ben nincs használható soros port. És nincs benne uart sem. Arra gondoltam , hogy egy kis dobozban elférne egy smd 8 lábú , egy hőmérő táp ic , kondi stb. |
Bejelentkezés
Hirdetés |