Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Lapozás: OK   57 / 173
(#) MocisPisti hozzászólása Feb 23, 2014 /

Én every szkópját néztem.
(#) szili83 válasza MocisPisti hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

Igen, ezért nem ártana az idézés, amit most is elfelejtettél. Látod az előző hozászolásomhoz is lehetne köze, de gondoltam, hogy valami sántít.
(#) MocisPisti válasza szili83 hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

Nem igazán ismerem itt a rendszert, sajnos már kinőttem a hobby dolgokból a sok meló miatt de néha felnézek azért )
(#) szili83 válasza MocisPisti hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

(#) Zsora hozzászólása Feb 23, 2014 /

Én kb. 1 hónapja vettem egy Hantek MSO5102D szkópot otthonra. (100MHz, 2 csatorna + 16 logikai csatorna.) A tudása nem rossz, de a szoftvere az egy katasztrófa. Már a legelső próbálgatásnál sikerült vagy 5-ször kiakasztanom. Gyakorlatilag erőforrásigényes beállításoknál, bizonyos feltételek mellett rendszeresen lefagy és újraindul. Hogy mikor, azt ki lehet tapasztalni ugyan, és el lehet kerülni, de ez akkor is rendkívül bosszantó. Próbáltam letölteni új firmvert hozzá, de az oldalukon is csak az volt, ami a szkópban. Szívás. Talán majd idővel...
Tehát aki professzionális célra akar szkópot, vagy csak nem szeret szívni, annak ezt nem nagyon ajánlom.
Nálam egyébként a Tektronix a favorit, csak épp az a bibi vele hogy:
- A TBS1000-es széria gyenge tudású
- A TDS2000-es széria gyenge tudású és drága
- A TDS3000-es széria jó, de nagyon drága
Sajnos más neves gyártóknál is hasonló a helyzet, így választottam ezt a nevenincs cuccot. Persze sok jóra nem számítottam kidolgozás és szoftver terén...
Vannak ugyan furcsaságai, de ha nem fagyna le úton-útfélen, akkor egy elég jó kis szkóp lehetne.
(#) MocisPisti hozzászólása Feb 23, 2014 /

Én most a 80Mhz típust akarom megvenni a hantekből mert ár/értéke elég jónak tűnik. A másik ha laptopról használom akkor is csattan fázis-fölt találkozásnál? Kilehet ezt valahogy kerülni?
(#) MocisPisti válasza Zsora hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

Küld vissza , hátha tényleg hibás.
(#) Zsora válasza MocisPisti hozzászólására (») Feb 23, 2014 / 1

Nem annak tűnik, inkább szoftveres gond. Már mások is panaszkodtak miatta.
(#) hthomas hozzászólása Feb 23, 2014 /

Sziasztok!

Erről a szkópról Bővebben: Link van esetleg van valakinek tapasztalata? Kezelhetőség, menü stb..
(#) MocisPisti válasza hthomas hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

50Mhz volt a kezem alatt , nem volt vele probléma de a kijelzője nem tetszett kicsi a felbontása .
(#) every hozzászólása Feb 23, 2014 /

Akkor egy ilyen Bővebben: Link jobb volna? Vagy akkor lehet ennek is rossz -kezelhetettlen szoftvere vagy lehet?
(#) every válasza every hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

Igazság szerint erre Bővebben: Link kellene áldozni
(#) every válasza every hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

És meg lehet hackelni Bővebben: Link
(#) pluto válasza every hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

Szerintem árban minimálisan drágább csak a B széria. Viszont a tárolókapacitás: B -> 1M, P -> 40k. Azért ez nem mindegy.
(#) pluto válasza every hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

De Te a DSO5072P-t linkelted be, az pedig "kézi".
(#) every válasza pluto hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

Hantek DSO5062B majd a duplájába kerül
(#) every válasza pluto hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

Nekem a kézi az a marokba foghatos az amit be linkeltem az a hordozható számomra meg a B is
(#) troby hozzászólása Feb 26, 2014 /

Helló, a véleményeteket kérném erről a szkópról. Abszolút hobbi célra megfelelne ez?
Főleg hangfrekvenciás mérésre, erősítők vizsgálatára? Köszi.
(#) MocisPisti hozzászólása Feb 26, 2014 /

Szerintem ez oda kevés. Nézz valami jobbat.
(#) sny válasza troby hozzászólására (») Feb 26, 2014 /

Measurable frequency: 0Hz--3kHz. Audio jelek pedig kb. a 20-20kHz tartományba esnek. Neked legalább 10Mhz-es szkóp kell.
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2014
(#) troby válasza sny hozzászólására (») Feb 26, 2014 /

Köszönöm, egyébként ezekről az usb-s szkópokról jók a vélemények?
(#) nagym6 hozzászólása Feb 26, 2014 /

Egy ilyen szkóp, amit "troby" előbb linkelt, mire használható 4Khz mintavételi sebességgel kétcsatornás módban, elképzelni nem tudom.
(#) hegi válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 27, 2014 /

Ennél még egy mezei hangkártya is bőven többet tud.
(#) bbatka válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 27, 2014 /

Érzékelők jeleinek vizsgálatára. pl. gépjárműveknél
(#) Collider hozzászólása Márc 5, 2014 /

Üdv mindenkinek!

Elérkezett az idő, hogy vegyek egy szkópot. Szerintetek melyik legyen?
(olyan linkeket kerestem, ahol a specifikációk elérhetők)

1. Hantek DSO5102B

2. Rigol DS1102E

3. Owon SDS7102

Fel tudnék sorolni még hármat, amik nagyon hasonlóak ehhez, de ezeket tanulmányoztam neten a legtöbbet.

Rezgőkörök vizsgálatához fogom használni, fontos lesz a Vp-p maximumának pontos detektálása.
Single shot üzemben valószínűleg nem fogom használni.

Az ár 100.000 alatt kell legyen (105.000 még ok.), és tudom, hogy kétszer ennyiért olyan szkópot kapok, amivel életem végéig elégedett lennék, de nincs annyim.

A felsorolt szkópokról:

1. A Hantek állítólag a leggyorsabb a jelek kirajzolását illetően (ez tetszik), de képes az overshot-ra, tehát helytelen jelalakot mutat bizonyos esetekben. Nekem a Vp-pMAX megtalálása miatt ez nem túl kedvező körülmény, de eddig összességében ez áll az első helyen. Az is e mellett szól, hogy könnyűszerrel felhackelhető 200Mhz-re.

2. A Rigolról nagyon jókat olvasni, de a 320*240 felbontás bárhogy is nézem, kicsit kevés. Olyan szkópot szeretnék, ami legalább van olyan precíz műszer, mint a Rigol, de legalább 800 képpont széles kijelzője van (7 col).
Tudom, hogy ez modern világi igény, és a szkópok hőskorában régen ilyen szempont fel se merült, de az idők változnak.

3. Az Owon kezdetben nagyon tetszett, de annyi rosszat hallottam róla, hogy elég hamar elment tőle a kedvem, az ára se valami jó. A memóriája jó nagy, amire elvileg nem lesz szükségem, ha nem használok single shot módot. (jól gondolom?)

Nem könnyű a választás, mert ebben az árkategóriában kompromisszumokat kell kötni annak tekintetében, hogy mire akarom használni a szkópot. Én még kezdő hobbysta vagyok, ezért a rezgőkörök vizsgálatán túl nem tudom jobban specifikálni az igényeimet.
Olyat is olvastam egy elektromérnöktől, hogy csukjam be a szemem, és válasszak egyet.
Ennél azért jobb módszert is el tudok képzelni a választásra.
Természetesen nem korlátozódik erre a 3 műszerre az érdeklődésem, csak ezeket ismertem meg eddig.

Előre is köszönöm mindenkinek, aki válaszol.
(#) nagym6 válasza Collider hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Milyen rezgőköröket milyen módon akarsz mérni vele, mert rezgőkörre szkóp mérőfejet kötve a mérőfej kapacitása elhúzza a rezgőkör frekvenciáját. Erre analóg szkóp pontosabb, a digiszkóp 8 bites felbontása korlát, sőt valójában 7 bitesnek vehető, mert a jel nem pont maximum lesz a képernyőn, hogy maximálisan kihasználná a 8 bitet. Az analóg szkóp felbontása végtelen.
De kezdő hobbista általában későbbiekben sokféle egyéb elektronikákra is rááll, elektronika fejlődése egyre több "Single shot" áramkört termel. Tehát pontos amplitudó mérésre az analóg jobb, de sokféle másra viszont ma már nem igazán alkalmas.
(#) Collider válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Köszönöm!
Pl. blocking oszcillátort mérnék hangolás közben. Maradjunk a digitális szkópoknál.
(#) MocisPisti válasza Collider hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Nekem volt owon szkópom 3 évig , probléma nélkül működött. Elég jó nagy a kijelzője is.
(#) sny válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Egyet kell hogy értsek, és ha a cél a minél kisebb mérési hiba - célszerű alacsony kapacitású szkópszondákat választani - pl. 500Mhz-es szondákat.
(#) Collider válasza MocisPisti hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Az Owon egy picit (15.000) drágább a többihez képest, szerintem ez a 10M mély memóriája miatt van, amire úgy sejtem, nekem nem lesz szükségem. Másrészt teszteken kiderült az is, hogy a kijelzőre igen lustán ír, emiatt nem hiszem, hogy jó választás lenne nekem. De köszönöm a visszajelzést.
Következő: »»   57 / 173
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem